Dodaj do ulubionych

Dobry lekarz Bielsko

12.07.12, 09:41
Jestem z Bielska. Ze względu na skracającą się szyjkę (25 tydzień) i rozwierającą się od wewnątrz oraz łożysko nisko schodzące jestem zagrożona przedwczesnym porodem. Po dwóch tygodniach na patologi ciąży wychodzę do domu z nakazem leżenia. Chciałabym znaleźć dobrego lekarza, który fachowo doprowadzi mnie do porodu i ewentualnie przeprowadzi cesarskie cięcie. Możecie mi polecić kogoś kompetentnego? Dodam,że Eskulap odpada ze względu na brak oddziału patologii noworodka (kłopoty z poprzednim maleństwem.)
Obserwuj wątek
    • martyska89 Re: Dobry lekarz Bielsko 12.07.12, 13:22
      Hej ja też jestem z Bielska. A kto cie prowadził do tej pory? I chcesz zmienić lekarza 6miesiacu? Ja generalnie słyszałam że na złotych łanach jest fajna gin i ona tez w szpitalu przyjmuje taka młoda ale niestety nie pamietam jak sie nazywauncertain
    • pikka6 Re: Dobry lekarz Bielsko 12.07.12, 17:32
      Dużo jest dobrych lekarzy w bb ale jeżeli chcesz takiego który jeszcze w szpitalu pracuje i zrobi cc to np Michał Baliś. Chyba że nie zależy Ci na cc to więcej fajnych dobrych ginów się znajdzie wink
      • pikka6 Re: Dobry lekarz Bielsko 12.07.12, 17:37
        eeale z drugiej strony jesli jesteś zagrożona wcześniejszym porodem to lepszy byłby szpital wojewódzki bo tam mają lepszy oddział neonatologii, a Baliś jest z Wyspiańskiego. To może np pani dr Lidia Polak.
      • zelibo Re: Dobry lekarz Bielsko 13.07.12, 12:37
        Jestem pacjentką dr Ćwiklickiego, który podczas mojego pobytu w szpitalu był na urlopie, więc byłam pacjentką niczyją. Po krótkiej rozmowie z dr Balisiem zabrał mnie na szczegółowe USG i wszystko mi wytłumaczył. Ciekawa jestem czy jest on w miarę chętny do robienia cc. Dodam jeszcze, że mam w kanale szyjki paciorkowca i panicznie boję się zakażenia córeczki podczas zwykłego porodu. Mam za sobą 2 porody sn i paskudne doświadczenia z poprzedniego kiedy to synek w 2 minucie przestał oddychać i dodatkowo zaraził się ode mnie jakimś paskudztwem, po czym spędził tydzień w inkubatorze. Oddali mi go dopiero po 2 tygodniach a rehabilitowałam go prawie 2 lata. Zastanawiam się czy nie zacząć chodzić prywatnie do Balisia.
    • gonia28b Re: Dobry lekarz Bielsko 02.08.12, 22:18
      To ja polecam takie oto forum:
      forum.gazeta.pl/forum/f,36868,Mamy_z_Bielska_Bialej_i_okolic.html
      Może tu znajdziesz odpowiedź.

Osobiście z dr. Balisiem widziałam się tylko raz, wywarł na mnie bardzo pozytywne wrażenie i opinie na forach też ma dobre. Na szpital wojewódzki nie warto się porywać. Bo co z tego, że mają tam super-hiper-duper nowoczesny oddział patologii noworodków, skoro personel, który powinien się wykazać zainteresowaniem i troską, potrafi głównie straszyć (niepotrzebnie zupełnie, takie nastraszanie to ostatnia rzecz jakiej potrzebuje świeżo upieczona mama...), a na prośbę, nie chce się in du***** ze stołka ruszyć. Rodziłam tam sześć lat temu co prawda, więc raczej dawno, ale odradzam. W szpitalu na Wyspiańskiego ze słyszenia tylko - ale tam znacznie lepsze podejście do pacjentów.
      • czarnytusia281 Re: Dobry lekarz Bielsko 12.08.12, 19:51
        Witam dziewczyny, ja też jestem z okolic Bielska. Pierwsze dziecko rodziłam w wojewódzkim, ale teraz wolałabym na Wyspiańskiego. Tez szukam dobrego lekarza, boję sie że będę miec w przyszłości komplikacje, mam obniżoną macicę i jeszcze nie wiedząc że uda mi się zajśc w ciążę planowałam operacje podniesienia wiązadeł macicy. Słyszałyście opinie o Stoleckim lub jakimś innym dobrym lekarzu który pracuje na Wyspiańskiego. Sprawdzę też Balisia i Polek o których piszecie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka