adrianakanabus 21.07.04, 16:10 Pierwsze dziecko rodziłam 4 lata temu,ale gdzie indziej.Teraz poszukuję innego szpitala.Madalińskiego bo lekarz prowadzący tam pracuje,więc czemu nie....Z góry dzięki.Adriana. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
koloris5 Re: SZPITAL NA MADALIŃSKIEGO---jakie macie dośw.? 22.07.04, 10:49 Na temat tego szpitala był temat jakiś miesiąc temu. Radzę poszukać bo było ciekawie. Ja rodziłam 2,5 roku temu. Miałam cc i zakażenie gangreną. 2 tyg przeleżałam w szpitalu. Lekarze nie wiedzieli co ze mną robić. Każdy co innego mówił i kazał robić a ja wpadłam w depresję i pozbyłam sie mleka. Ale poczytasz więcej jak znajdziesz ten temat. Oczywiście zawsze są osoby zadowolone i niezadowolone. Moją prowadził Kardasiński. On mi robił cc i poza gronkowcem rana super zszyta. Odpowiedz Link Zgłoś
kirania super!!!! 23.07.04, 15:59 hej hej.tak,faktycznie temat byl poruszany.ja tam rodzialm dokladnie miesaic temu.przez dlugich okres zastanawialam sie czy tam rodzic wlasnie ze wzgledy na to co bylo napisane na forum........szczerze mowiac bylam zalamana tym co dziewczyny wypisywaly tutaj.ale coz.zdecydowalam sie i co??????? nie wyobrazam sobie rodzi cgdzi eindziej!!!!!!!!!!!!!!re-ew-la-cja!!!!!!!!!!powaznie!!a wiec najpiwre izba przyjec.super.tylko tak mozna powiedziec.zadnej tamlewatywy golenia krocza czy czegos tampoetm babeczka przewizola mnie na wozku do sali porodu rodzinnego.pokoj super choc bez lazienki.500 zl porod rodzinny.przyjechala polozn aspecjalnie dla mnie ktorej apropo nie oplacalismy i byla tez swietna .konkretn anie tamjakas wylewna alebardzo doswiadczona.iwona owczarek jakby cono zaczelo sie.bole byly srednie o 15 o 17 podano mi oksytoceyne bo chcieli wywyolac sielnijesze skurcze.noi wywyolali ale neisety rozwracie nie postepowalo.wtedy ok 20 jak mialy caly czas 3 cm rozwarci aa bolalo....zdecywdowanalam si en aznieczulenie,wszytkonam powiedziena co i jak.koszt 600 zeta.niemalo ale warto...noi wtedy rozwarcie ruszylo.jednak moje kochanie nie chcialo schodzic.no i ok.23 .20 zdecywodano cesarke.sama cesraka malo przyjemna.pragnelam rodzic naturalnie ale coz....no i wtdye wyszlo...dziecko wazylo 4300!!!!!!!!!szok !!ale lekarza swszsyc przy porodzi ebyli super!!pani neonatolog nie pamietam jak miala na nazwskio byla ekstra.babeczka anestezjolog ktora mnie zniecuzlenie przy cesrace caly czas mnei trzymala za reka i pocieszala ze wsyztko bedizie ok.potemprzewizezli mnie na pooperacyjna.tam polozne do razy przyloz!!!!!!!!opiekowaly si e,same proponowaly leki przeciwabolowe.i wogole cudne babki.potem nadrugi dizen przeniesiono mnie na sale jednoosbowe (140 zl za dobe)i tam tez wszyscy latali.pediatrzy codziennie inforomowlaico z moja zuzanka bo poorodzodi emiala za duzo leukocytow.bardzo o nia dbali.obchod lekarzy tez codziennie .tez baardzo zaintereswoani czy wsyztko ok.i ogolnie moj pobyt wspominam jako jeden wileki przyjemny urlop)))tazk epolecam!!!!chcialam isc tam z bombonier aal ejuz tera zto mi si enei chce!!!!! pozdrawaim i powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
adrianakanabus Re: super!!!! 24.07.04, 11:16 Dzięki za dobrą opinię , czytając poprzednie posty trochę siĘ przeraziłam.Wybieram sobie najbliższy szpital i padło na ten.DZIĘKI Odpowiedz Link Zgłoś
koloris5 Re: SZPITAL NA MADALIŃSKIEGO---jakie macie dośw.? 24.07.04, 17:35 No ja to jestem... Pomyliłam nazwiska z obecnym prowadzącym. Na Madalińskiego prowadził mi Jacek Kostrzewa. Fajny i dobry fachowiec. Odpowiedz Link Zgłoś
higa ja nie mam żadnych 26.07.04, 10:04 ale przeraził mnie ten wątek parę stron dalej (poszukaj) Madalińskiego-koszmar strzeżcie się forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=588&w=13141634 Odpowiedz Link Zgłoś
kirania Re: ja nie mam żadnych 26.07.04, 15:52 a ja ciradze nie czytaj tego.nie warto.nie sluchaj sie opini bo mozna sie dac poniesc stresowi tak jak ja!!!!zaluje ze czytalam tamten watek.a wyszlo i tak inaczej.wiec nie czytaj tego.tylko wyrob sobie wlasne zxdanie.pozdrawaim Odpowiedz Link Zgłoś
higa Re: ja nie mam żadnych 27.07.04, 10:44 z całą sympatią nie rozumiem wypowiedzi w stylu "Nie czytaj tego, czy tamtego" kirania chce się czegoś dowiedzieć. szuka różnych opinii -od tego jest forum a nie od tego żeby tylko zachwycone głosy usłyszeć bo komuś się akurat udało i było fajnie. gratuluję - cieszę się że ci się udało to super, ale ludzie pisali też dużo, dużo innych - sprzecznych z Twoją opinią rzeczy i wyglądało to przerażająco. Jeśli kirania szuka obiektywnej oceny - a chyba po to właśnie jest to forum - to powinna przeczytać głosy zarówno za jak i przeciw i dopiero zadecydować, prawda? Bo inaczej - to Ty musiałabyś wziąć na siebie całkowitą odpowiedzialność za to co kiranię ewentualnie spotka w tym szpitalu. A nikoniecznie musi być tak, jak w Twoim przypadku - choć oczywiście każdemu tego życzę. Nie sądzę aby osoby, które wypowiadały się na wspomnianym wątku "Madalińskiego-koszmar strzeżcie się" kłamały - bo jaki miałyby w tym interes? po prostu coś złego im się tam przytrafiło. Nie były to pojedyncze głosy. ŻÓna mojebo kuzyna tam rodziła i też powiedziała mi że jej noga więcej tam nie postanie bo tak opryskliwych osób się w życiu nie spodziewała i brudu i ogólnej degrengolady. Dlatego uważam że dobrze że jest to forum - bo można poznać głosy za i przeciw i podjąć swoją własną decyzję a nie decyzję na podtwie "Nie czytaj tego! nie warto!" życzę Ci kiraniu owocnych wyborów no i szczęścia przede wszytskim higa Odpowiedz Link Zgłoś
higa Re: ja nie mam żadnych 27.07.04, 10:45 sorry - wszystko mi się pokiełbasiło - autrorką wątku nie była kirania ale adrianakanabus - reszta bez zmian a życzenia dla wszystkich)))) Odpowiedz Link Zgłoś
kirania Re: ja nie mam żadnych 27.07.04, 13:55 nie no jasne.po to jest forum.tylko j atak samo chcialam znac opinie i na dobre mi to nie wyszlo.a bylo zupelnie inaczej.chodzi mi o to zeby za bardzo nie brac do sibie tego co tu wypisuja.kazdy ma inne priorytety.a moze duzo namotac w glowie.mi namotalo .kazdy liczy na co innego.tam akurat wypwoiadaly sie same negatywnie nastawione osoby a wierzcie mi ze znam pare pozytywnie nastwaione ktore tu poprsotu nie trafily...a tak wogoel to tam sie zmienil dyrektor i min.dlatego ejst teraz lepiej .pozdrwaiam.i powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
mimi_mami Re: ja nie mam żadnych 30.07.04, 12:38 Ja tezczytałam przed porodem opinie o tym jak się szpital na Madalinskiego zmienił i jak teraz jest fajnie. I zaryzykowałam tzn postanowiłam sprawdzic to na własnej skórze i bardzo tego żałuję, bo nie tylko zaryzykowałam doświadczenie ale co najgorsze zaryzykowałam życie mojego synka i wierz mi, że nie przesadzam. Ze zdrowej ciąży i zdrowego maluszka dzięki nieodpowiednio przeprowadzonej aklcji porodowej , urodziłam Maleństwo w zamartwicy, na 4 pkt Apgar, nie oddychajace. Dlatego stwierdzenie nie czytaj sama sprawdz jest po prostu absurdem bo jak mozna ryzykować życie dziecka?? A jesli poród bedzie ciężki i przeprowadza go nieumiejetnie ?? Naprawdę Kiranio zaryzykowałabys zycie swojego dziecka???? Nie wierzę. JA w poprzednim watku opisałam swój poród na Madalińskiego z marca tego roku. Jesli jesteś ciekawa to wróć i przeczytaj. Pzdr Mimi Odpowiedz Link Zgłoś
kirania Re: ja nie mam żadnych 30.07.04, 21:56 ok.ja tylko mowie za jestem zadowolona.,.baaardzo.co w tym zlego???jestem strasznie szcesliwa i strasznie dobrze wspominam pobyt w spzitalu dlatego si etak odnosze.pozdrawaim Odpowiedz Link Zgłoś
selin77 Ja wspominam ok 01.08.04, 22:17 Ja pierwszego synka rodziłam właśnie na madalińskiego tylko że 6 lat temu. Miałam poród rodzinny i bardzo mile go wspominam. Mysle że jak ma sie poród rodzinny to raczej muszą sie z tobą obchodzić dobrze a nie fukac na ciebie. Pozdrawiam GRazyna Odpowiedz Link Zgłoś