Dodaj do ulubionych

CC na Solcu??

11.04.05, 13:57
opiszcie proszę jak wyglada tam opieka po operacji. NAd dzieckę i mamą??
Piewszy poród - miałam planowe CC w IMiDZ. Teraz mój lekarz prowadzacy jest z
Solca, więc chciałąbym naturalnie urodzić na Solcu wink. Ale jak będa wskazania
do CC to czy to dobry pomysł??
Obserwuj wątek
    • mamadawida1 Re: CC na Solcu?? 11.04.05, 14:50
      Witam! Miałam na Solcu cesarkę nieplanowaną w X 2003 r. Przeprowadzał ją dr
      Rak. Ze względu na czas miałam znieczulenie ogólne, także małego zobaczyłam
      dopiero po kilku ładnych godzinach. Sama rana goiła się dobrze w tej chwili mam
      tylko niewielką bliznę. Po operacji leżałam w dwuosobowej salce pooperacyjnej.
      Opieka jest dobra nie trzeba się o nic prosić, po 1 dobie zostałam przeniesiona
      do normalnej sali. Ogólnie pobyt w szpitalu wspominam dobrze lekarze mili i
      kompetentni także jak najbardziej polecam. Jedyny żal jaki miałam po operacji
      to to że jak mnie wybudzili na moment z narkozy to nie powiedzieli mi nic o
      dziecku, co się urodziło i czy jest zdrowe, także jak się po kilku godzinach
      obudziłam to dopadł mnie szalony strach czy wszystko jest w porządku.
    • kluseczka74 Re: CC na Solcu?? 11.04.05, 17:15
      Hej
      Urodziłam na Solcu 22.02.2005. Miałam cc z konieczności - brak postępu porodu.
      Po wybudzeniu finalnie miałam pełną narkozę bo po wielu godzinach porodu (
      chciałam urodzić normalnie) i zzo do porodu w trakcie zbiegu zaczęlo coś mnie
      boleć i Anielska Pani Anestezjolog wysłała mnie w ,, objęcia Morfeusza". Po
      wybudzeniu powiedziano mi, że mam córke a mąż przywiózł mi Kingę w wózeczku na
      pooperacyjną. Opieka bardzo dobra. Co godzinę przez całą noc przychodziła
      położna mierzyć ciśnienie ( zabieg miałam o 19).Rano nas umyła na łóżku i
      postawiła na nogi. W południe przeszłam już na sale ogólną. Dziecko przywieźli
      mi rano do karmienia. Bardzo dobrze oceniam opiekę nade mną i małą. Pediatrzy
      są super. Polecam Solec z całego serca

Pozdrawiam
      Kluseczka i Kinga ( 22.02.2005)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka