Dodaj do ulubionych

Szkoły rodzenia-Lublin

26.04.05, 15:48
Jeśli wiecie coś na temat szkół rodzenia w Lublinie,to proszę,napiszcie o nich
jak najwięcej:gdzie się znajdują,kiedy się zapisać,ile się płaci,czego można
się nauczyć.Z góry dziękuję.
Obserwuj wątek
    • agga_27 Re: Szkoły rodzenia-Lublin 26.04.05, 21:35
      Hej, troszkę o szkołach rodzenia było w wątku lubelskim na forum "W oczekiwaniu"
      wklejam ci link
      forum.gazeta.pl/forum/73,46481,1540823.html?f=585&w=23214748&a=23214748&rep=1&t=1114543291609
      Ja chodziłam na Jaczewskiego - czy warto zobaczymy przy porodzie, ale dziewczyny
      ze szkoły które urodziły twierdzą że warto. Któraś z dziwczyn chodziła też na
      Lubartowską i pisała co nieco o tamtejszej szkole.
      Ja ze swojej strony mogę ci udzielić parę informacji o szkole na Jaczewskiego:
      Niestety kosztuje drogo - aż 500 zł!(jak się zapisywałam
      była mowa o 300 zł),zdecydowałam się, bo strach przed porodem
      jest, a chce rodzić właśnie tam. Poza tym dzięki takiej szkole można poznać
      personel, zwłaszcza położne które moga odbierać poród, a ponoć jak
      się jest ze szkoły rodzenia to takie rodzące od razu są przyjaźniej traktowane,
      zresztą - od razu cię pamietają. Zajęcia są 2 razy w tygodniu po ok. 2 godziny
      przez 6 tygodni, Trzeba się zapisać z dużym wyprzedzeniem, bo są kolejki. Koszt
      jest rzeczywiście duży, ale ze względów przede wszystkim jw. ja się mimo
      wszystko zdecydowałam. Jakbys sie zdecydowała to podaje ci nr tel. 72 44 771,
      prosić położną oddziałową. Zajęcia były teoretyczne (m.in. o przebiegu porodu, o
      połogu, o znieczuleniu w czasie porodu, opiece nad noworodkiem i pielęgnacji),
      bardzo fajne było zwiedzanie traktu porodowego. Są też zajęcia gimnastyczne na
      rozruszanie i nauka oddychania w trakcie porodu - ponoć bardzo się przydaje. Ja
      generalnie jestem zadowolona, czuję się teraz nieco spokojniejsza przed porodem.
      Aha, z tego co słyszałam szkoła na Lubartowskiej jest o wiele tańsza, chyba coś
      ok. 300 zł.

Pozdrawiam
      Aga i Julcia (już 40 tc)
      • sylwiawm Re: Szkoły rodzenia-Lublin 27.04.05, 00:13
        Ja chodzę do szkoły rodzenia na Lubartowską. Koszt to 200 zł. Jutro mamy 8
        zajęcia, ale nie wiem czy to ostatnie. Odbywają się co czwartek. Jest to
        naprawdę dobra inwestycja, bo można wiele się nauczyć i strach przed porodem
        nie jest już tak duży. Mieliśmy wycieczki po trakcie porodowym i oddziale
        noworodkowym, ćwiczenia, które bardzo sie przydały. Wszystko na temat wyprawki,
        tego co wziąść do szpitala i pielęgnacja noworodka itp.. W cenie jest Ktg i
        Usg

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka