Dodaj do ulubionych

cesarka w Łodzi

13.07.05, 13:06
Mam wskazania okulistyczne do CC. Mój gin też sugeruje cc przy mojej wadzie
wzroku. Mam tylko pytanie: czy w takiej sytuacji potrzebne jest skierowanie
na cc od swojego lekarza? Czy szpital, do którego się zgloszę przyjmie mnie
bez problemu? Czy wcześniej nalezy ustalić jakies formalności w wybranym
szpitalu? Oczywiście pytałam swojego gina, ale jakos mnie zbywał... Jestem w
29 tc. i nie wiem, jak sie przygotować (od strony formalnej i psychicznej).
Ktoś mi podpowie? Plisss... PS. Który szpital w Łodzi polecacie, doświadczone
mamy?
Obserwuj wątek
    • i7890 Re: cesarka w Łodzi 13.07.05, 15:27
      Z informacji które posiadam na dzień dzisiejszy nie istnieją juz wskazania
      okulistczne do porodu.
      • berta333 Re: cesarka w Łodzi 13.07.05, 15:34
        A skąd te informacje, jesli można wiedzieć? Czy odklejająca się siatkówka i
        postępująca w ciąży wada wzroku - nawet "na chłopski rozum" - nie jest
        wskazaniem do porodu przez cc? Bardzo chciałabym zobaczyć swoje dziecko po
        porodzie...
        • i789 Re: cesarka w Łodzi 02.08.05, 14:51
          oczywiście "na chłopski rozum" sa ale wg najnowszych procedur wydanych przez PTG
          takie wskazania nie istnieją. Na pewno przez jakis czas będa jeszcze preferowane
          , pewnie nie wszysc lekarze je juz znają ale znając naszą słuzbe zdrowia dośc
          szybko odejdziemuy od tego choćby ze względu na głupie oszczędnosci .Jeslichodzi
          oprblemy ze wzrokiem to forma zastępcza w np. odklejaniu sie siatkówki może być
          skrócenie II okresu porodu nazwa brzmi całkiem ładnie ale moze za tym kryc sie
          np.kleszcze.Życze Ci aby Twój poród zakończył się w tradycjny sposób tj. CC
          pozdrawiam
    • basia741 Re: cesarka w Łodzi 13.07.05, 23:47
      miałam cc ze wskazań okulistycznych w maju tego roku. rodziłam w Jordanie. od
      swojego okulisty miałam zaświadczenie, które było podstawą do przeprowadzenia
      cc w szpitalu. wszystko ustalałam ze swoim lekarzem prowadzącym.
      pozdrawiam
      basia
      • biedronkaa Re: cesarka w Łodzi 14.07.05, 00:18
        ja nie mialam wskazań ale po 10 godzinach same wyszly na jaw nie wiem więc jak z
        zaświadczeniami ale co do zabiegu i opieki po nim baaardzo poleca szpitl
        madurowicza opiekowali śię mną jakbym byla ich rodziną a polożna chyba Marzenka
        miala na imie to zaglądala co chwila i nawet męża na obiad wysylala i nijak nie
        dala się odwdzięczyć do tej pory o tym myślę choć to 2 lata temu bylo
        • jelonek72 Re: cesarka w Łodzi 14.07.05, 08:10
          wskazania do cc z powodów odklejającej się siatkówki jak najbardziej są ! w zeszłym tyg. moja koleżanka rodziła właśnie w ten sposób - miała pisemko od okulisty, że nadaje się tylko do zabiegu cc i już smile
          myślę,że powinnas porozmawiać ze swoim lekarzem prowadzącym - on powinien najlepiej poradzić co masz mieć, żeby było dobrze.
          • berta333 Re: cesarka w Łodzi 14.07.05, 10:05
            Dzięki za wszystkie informacje. Musze w takim razie bardziej "pomęczyć" swojego
            gina, zeby mi to wyjaśnił dokładnie...
            Aha - termin cc ustala się na dzień wg OM czy wcześniej? Ostatnio czytałam, ze
            nie powinno się czekać, az akcja porodowa sama sie zacznie, więc przyjmuję się
            kobietę na ok. tydzien przed terminem i przeprowadza cc. A moze to zalezy od
            opinii lekarza prowadzącego ciążę?
            Będę wdzięczna za wszelkie opinie na temat łódzkich szpitali i doświadczeń po
            cc (o sn jest sporo, ale o cc to juz mniej wyszukałam...) Pozdrawiam!
            • aksolotl Re: cesarka w Łodzi - tylko nie Madurowicz 01.08.05, 23:11
              Nie, Nie, Nie i jeszcze raz NIE
              Nie wiem czy jest w Łodzi szpital, w którym jest naprawdę sensowna opieka dla
              kobiet po cesarce. Nie mówie o samym porodzie ani o tym co się dzieje dobę lub
              dwie po tym fakcie ale o pobycie w szpitalu z dzieckiem po upływie tych
              pierwszych poczatkowych dwóch dni. Otóż WSZYSCY WSZYSTKO mają głeboko gdzieś,
              tzn to że nie możesz się ruszać, że jesteś obolała etc. Nikt za Ciebie dziecka
              nie przewinie, nikt mu nie pomoże gdy jest niespokojny etc. Poród i pierwsze
              dwie doby to po prostu miód natomiast pozniej odliczasz godziny do wyjścia ze
              szpitala bo po prostu już nie możesz: sama się męczysz i męczy sie Twoje
              dziecko a nikt nie jest zainteresowany aby mu pomóc. Wiele, wiele spędzilismy
              czasu czytając różne opinie na temat szpitala Madurowicza ... nawet parę
              dalszych znajomych też się wypowiadało w samych superlatywach o Madurowiczu,
              dlatego w koncu zdecydowalismy sie na ten szpital .... To bardzo duży błąd ...
              Nie wiem gdzie jest lepiej w kazdym razie zanim zdecydujesz się na szpital
              pomyśl trzy razy ... Może w innych szpitalach chociaż są wygodne łóżka dla mam
              i sensowne dla dzieci ... a najlepiej idz obejrzyj miejsce w którym ma spac
              Twoje dziecko i Ty, bo jeżeli nigdzie nie potrafia pomóc to może choć te dwa
              elementy powinny być sensowne ... pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka