Dodaj do ulubionych

Czy lekarze z Damiana zawsze zdążą na czas?

23.07.05, 10:09
Dziewczyny mam zamiar rodzic naturalnie w Damianie,wiem ze w Damianie musisz
wezwac swoj wybrany zespol lekarzy gdy zaczynasz rodzic, ale czy oni zawsze
zdaza na czas? Pierwsze dziecko rodzilam 2 godziny ,ponoc przy drugim jest
szybciej.Boje sie troche,ze nie zdażą na czas, jak to wyglada w praktyce?
Obserwuj wątek
    • black-cat Re: Czy lekarze z Damiana zawsze zdążą na czas? 24.07.05, 13:55
      Mój nie zdążył. Cc zrobili mi lekarze, którzy akurat mieli dyżur.
      • mima3 do black-cat 24.07.05, 20:17
        Dzieki za odpowiedz.Rozumiem ,ze zawsze jest zespol lekarzy na dyzurze?
        myslalam ze w Damianie nie ma dyzurow,tylko przyjezdzaja gdy sa umowieni.Mialas
        planowana cc? Jestes zadowolona z zastepstwa?
        • black-cat Re: do black-cat 25.07.05, 14:23
          Miałam planowaną cc ale poród zaczął się dość nagle tydzień wcześniej. Dziecku
          zaczęło zanikać tętno i nikt już nawet nie starał się czekać na mojego lekarza.
          Jak tylko zostałam znieczulona, na salę weszło 2 lekarzy, przedstawili się,
          powiedzieli, że dziecku się bardzo spieszy i nie będziemy czekać. Wszystko
          odbyło się bardzo szybko, dziecko po urodzeniu miało wykonane błyskawicznie
          wszystkie badania (było podejrzenie infekcji). Na szczęście wszystko dobrze się
          skończyło i antybiotyk nie był potrzebny. Blizny już prawie nie widać, zresztą
          wszystko zagoiło się bardzo szybko, mój lekarz stwierdził, że sam nie zszyłby
          mnie ładniej. Brakowało kilku minut i dzisiaj moja córeczka nie przewalałaby
          się w kojcusmile W państwowym szpitalu utknęłabym na izbie przyjęć "bo przecież
          zaraz nie urodzę" - taki tekst usłyszała moja znajoma. Z Damiana jestem bardzo
          zadowolona, polecam każdemu i nie żałuję ani złotówki, którą tam zapłaciłam.
      • kawusia76 Re: Czy lekarze z Damiana zawsze zdążą na czas? 25.07.05, 09:57
        jesli masz planowe cc,,Twój" zespól zbiera sie wcześniej , nie ma mozliwości
        aby nie zdązyli.mój w kazdym razie zdązyłsmile
        • mima3 do Kawusi 25.07.05, 16:01
          nie mam planowanego cc,planuje rodzic naturalnie i stad moje obawy, ale
          zrozumialam z postu black-cat ze zawsze sa lekarze dyzurni.
          • kawusia76 Re: do Kawusi 26.07.05, 10:10
            jasne ze są lekarze dyżurnismilespokojniesmilea Damian jest wart kazdej wydanej na
            poród złotówki.i jezeli jeszcze kiedyś - to tylko tamsmile
        • asia1108 Re: Czy lekarze z Damiana zawsze zdążą na czas? 26.07.05, 14:33
          kawusia76 napisała:

> jesli masz planowe cc,,Twój" zespól zbiera sie wcześniej , nie ma mozliwości
          > aby nie zdązyli.mój w kazdym razie zdązyłsmile
          Planuję c.c na życzenie u Damana - z kim powinnam się w pierszej kolejności
          skontaktować w tej sprawie?
          • kawusia76 Re: Czy lekarze z Damiana zawsze zdążą na czas? 26.07.05, 14:55
            masz prowadzącego w Damianie? jesli masz -powiedz mu to.jeśli nie-
            zadzwoń,wybierz lekarza ,spotkaj sie z nim i z jego zespołem-
            połozna,anestezjologiem,pediatrą.ustalicie datę,godzine,wszystko obejrzysz.to
            wszystko załatwia sie w 35-36 tc.
            • bbkk Re: Czy lekarze z Damiana zawsze zdążą na czas? 26.07.05, 15:14
              A ile to kosztuje?
              • kawusia76 Re: Czy lekarze z Damiana zawsze zdążą na czas? 26.07.05, 15:19
                ja miałam cc 5 miesięcy temu,ceny mogły sie zmienic,sprawdz na stronach Damiana
            • asia1108 Re: Czy lekarze z Damiana zawsze zdążą na czas? 26.07.05, 16:19
              Nie mam tam lekarza. Długo wahałam się z tą decyzją - do tej pory planowałam
              poród naturalny na Św. Zofii i tam pracuje mój gin.
              Czy już teraz powinnam się zgłosić do Damiana czy jeszcze poczekać do 35-36 t.c?
              • kawusia76 Re: Czy lekarze z Damiana zawsze zdążą na czas? 27.07.05, 08:18
                ja miałam prowadzącego w Damianie i dlatego spokojnie czekałam.ale tak to
                lepiej zadzwoń tam wcześniej,połaczą Cię pewnie z połozną-aniołem,Violą Wichman
                i wszystkiego sie dowiesz-co i kiedy.zresztą taka wcześniejsza wycieczka jest
                bardzo uspokajająca.czeka Cię tylko wybór lekarza.
    • annab11 Re: Czy lekarze z Damiana zawsze zdążą na czas? 26.07.05, 10:25
      Rodziałm naturalnie w Damianie. Mój poród też przebiegał bardzo szybko, ale od
      momentu telefonu do mojego lekarza i decyzji "trzeba jechać do szpitala"
      zebranie się i dotarcie do szpitala zajęło mi ok. 40 minut. Gdy przyjechałam do
      szpitala, cały zespół był już na miejscu. Oprócz mojego lekarza był również
      przygotowany drugi lekarz, na wypadek gdyby potrzebne było cc. Ale na szczęście
      wszystko poszło naturalnie, szybko i prawie bezboleśnie.
      Polecam. Kolejne dzieci (mam nadzieję, że przynajmniej dwojesmile)) ) też
      zamierxam rodzić w Damianie.
      • bbkk Re: Czy lekarze z Damiana zawsze zdążą na czas? 26.07.05, 12:22
        Jaki jest koszt cc?
        • mima3 Re: Czy lekarze z Damiana zawsze zdążą na czas? 27.07.05, 09:35
          Z kim rodzilyscie w Damianie?
          • kawusia76 Re: Czy lekarze z Damiana zawsze zdążą na czas? 27.07.05, 11:21
            ja z doktorem Pancześnikiem.dokonały lekarz i przesympatyczny człowiek,dzieki
            niemu mam zdrową cóecię i jakoś sama przezyłam ciażęsmile
          • annab11 Re: Czy lekarze z Damiana zawsze zdążą na czas? 27.07.05, 14:53
            Z doktorem Leszczykiem, położną Agnieszką Danaj i anestezojologiem dr
            Gralińską. Wszystkich bardzo polecam.
    • aga1000 Re: Czy lekarze z Damiana zawsze zdążą na czas? 01.08.05, 22:56
      Potwierdzam wszystko, co napisała Kawusia. Damian jest wart swojej ceny, a pani
      Wiola Wichman to jest po prostu anioł.
      Ja prowadziłam całą ciążę w LIMie, do lekarza z Damiana przyszłam ok 34
      tygodnia. Po prostu wybierasz lekarza, umawiasz sie na wizytę, mówisz, ze chcesz
      tam rodzic. Lekarz organizuje spotkanie z całym zespołem-położną,
      anestezjologiem i pediatrą-poznajesz ich, dostajesz wszelkie namiary ...i czekasz...
      Ja rodziłam z dr Hadasem, pania Wichman, pediatrą była dr Balicka (REWELACJA!),
      nie pamietam niestety nazwiska pani anestezjolog, ale te 5,5 mies. temy były
      dwie panie-obydwie naprawdę bardzo spoko.
      Z tego co wiem, zwykle zdążają, pozatym to jest normalny szpital-zawsze jest
      zespół dyżurujący. Więc się nie martw, raczej nastaw się na wielkie i napradę
      bardzo fajne przeżycie. Tam naprawdę bardzo dbają o dziewczyny rodzące i ich
      maluszki.

mima3 napisała:

> Dziewczyny mam zamiar rodzic naturalnie w Damianie,wiem ze w Damianie musisz
      > wezwac swoj wybrany zespol lekarzy gdy zaczynasz rodzic, ale czy oni zawsze
      > zdaza na czas? Pierwsze dziecko rodzilam 2 godziny ,ponoc przy drugim jest
      > szybciej.Boje sie troche,ze nie zdażą na czas, jak to wyglada w praktyce?
      • kawusia76 Re: Czy lekarze z Damiana zawsze zdążą na czas? 02.08.05, 08:38
        witaj agasmilemoim anestezjologiem była dr Błaszczykwinkdr Baliciek to pomnik sie
        nalezy;0
        jak Igorek? Bo Ludwika raczkuje zawzięcie.
        pozdrawiamwink
        • aga1000 Re: Czy lekarze z Damiana zawsze zdążą na czas? 02.08.05, 10:00
          Cześć, a ode mnie znowu cisza była...
          Co Ty, Ludwisia już raczkuje?! Ona jest niesamowita. Napiszę Ci potem na priva
          Pozdrówka

kawusia76 napisała:

> witaj agasmilemoim anestezjologiem była dr Błaszczykwinkdr Baliciek to pomnik sie
          > nalezy;0
          > jak Igorek? Bo Ludwika raczkuje zawzięcie.
          > pozdrawiamwink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka