julka811 14.09.05, 14:28 A co powiecie o szpitalu w Mińsku Maz.? Zmienił się tam jakiś czas temu ordynator porodówki - ktoś coś wie? Mam zamiar tam rodzić, więc... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kora01 Re: Mińsk Mazowiecki 15.09.05, 11:32 Nie wiem co się tu zmianiło ja w każdym razie w czasie ciązy trafiłam na chwilę na oddział ginekologiczno-położniczy w Mińsku na konsultację i KTG z powodu ostrego zapalenia sluzówki żołądka. Jak zobaczyłam jakie są warunki w pokoju zabiegowym wyszłam przerażona. To przecież niewiarygodne by w obecnych czasach fotel ginekologiczny był zrobiony z "dechy". Już jestem po porodzie ale nie rodziłam w Mińsku choś tu mieszkam. Zdecydowałam się na Warszawę i uważam, że dokonałam świetnego wyboru. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aagata4 Re: Mińsk Mazowiecki 05.10.05, 01:40 ja rownież wiele dobrego slyszalam o zmianach w szpitalu i o tym, że przybywa tam ostanio pacjentow z gazety lokalnej z wywiwiadu wynikalo ze nowy ordynator planowal wiele zmian m.in. np to ze kobiety po poronieniach mialy być w pokojach w ktorych nei ma ciezarnych ani matek z dziećmi - dobrze ze tam nie trafilam przy poronieniniach - i tak bez tego ciezko mi sie pozbierac po tym wszyskim co mne spotkalo ... jestem z minska i... nadal planuje jednak rodzic w Warszawie... chyba zebym ne znalazla transportu - wtedy trudno ide do tej tzw naszej "mordowni", moze krzywdy mi nie zrobią... zreszta jakos kobiety rodza i zyja .... pozdrawiam Agata Odpowiedz Link Zgłoś
jola.minsk Re: Mińsk Mazowiecki 27.10.05, 19:50 Cześć na tym forum chyba nie wiele sie dowiemy bo w minsku nikt nie rodzi albo nie dysktuje na forum.Sama tez się chciałam czegoś dowiedzieć szukałam na innych forach i nic.Znajomych też nie mam za wielu ponieważ od nie dawna mieszkam w minsku .Choc ostatnio poznalam jedną pielegniarkę ze szpitala,nie pracuje jednak na ginekologi ale coś nie coś wie.Z tego co mowila to nie jest żle ,a na pewno dużo lepiej niż za poprzedniego ordynatora.Nic więcej nie chciala mówic ,może ty masz jakiś znajomych.Dobrze że termin mam na początek stycznia bo sama nie wiem gdzie rodzić Mińsk a może Warszawa.Jak będziesz coś wiedzieć napisz z góry dzięki.pa. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka.wieczorek Re: Mińsk Mazowiecki 05.01.06, 12:04 Może już nikt tu nie zajrzy, ale chciałabym napisać, bo czuję potrzebę zmiany opinii o tym szpitalu. Miałam do czynienia z kilkoma oddziałami, ale z ginekologią/położniczym najbardziej. Dwa razy leżałam będąc w ciąży, potem poród i oczywiście połóg. Moja siostra i mama też zaliczyły ten oddział, co prawda w charakterze chorych, ale to ten sam oddział. Personel na medal, po zmianie ordynatora jest jeszcze lepiej, rodziłam za starej kadry. Można mieć zastrzeżenia, że nie jest ładnie i kolorowo, ale jest też... za darmo. Ludzie są najważniejsi, a co do tych nie można mieć zastrzeżeń. To straszne jak złe opinie łatwo się rozprzestrzeniają a jak mało się chce ludziom pisać o tych dobrych doświadczeniach. Ja należę do grupy tych pozytywnie doświadczonych w tym szpitalu, do dziś jak tam zaglądam to z uśmiechem jestem witana przez wszystkie, dobrze znajome mi twarze ciepłymi pytaniami o synka. I dodam, że położne tylko raz "na wyjście" dostały ode mnie czekoladki a to dlatego, że byłam im ogromnie wdzięczna za zaangażowanie i opiekę. Ludzie piszcie dobrze o tym oddziale, bo jest na prawdę dobrze, a przede wszystkim jest mało porodów i cała zmiana zajmuje się praktycznie tylko tobą, urodzenie się malucha to wydarzenie na oddziale. Jest naprawdę dobrze. Jak czytam o Żelaznej, Karowej, to widzę, że sporo jest do zrobienia, podejrzewam, że w głównej mierze jest to kwestia pieniędzy, ale jestem pewna, że idzie ku lepszemu, a jest już nieźle. Polecam ten szpital, na prawdę, z drugim dzieciaczkiem, na razie w fazie planów, też tam będę rodzić. I nie mówcie mi, że stolica gwarantuje serdeczną i ciepłą opiekę, bo wiem (ze słyszenia) że nie gwarantuje, tłok na porodówkach, brak czasu, ciasnota na salach poporodowych, nie jest tak kolorowo, jak nie wyłożysz 3000 tys. to nie masz żadnych gwarancji. Odpowiedz Link Zgłoś
eszi rodziłam w MM dawno temu 18.01.06, 08:42 ale już wtedy (8 lat) byłam bardzo zadowolona choć miałam skierowanie do W- wy.... teraz też zamierzam rodzić w MM i nie będę szukała na siłę pomocy w stolicy.... słyszałam wiele dobrego o tym oddziale .. Odpowiedz Link Zgłoś