martulka79 20.11.05, 18:58 Witam! Czy macie jakies informacje, gdzie rodzic w wodzie we Wroclawiu i ile to kosztuje?Prosze o rade... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dorotamoron Re: porod w wodzie, WROCLAW 20.11.05, 22:27 W wodzie można rodzić na Kamieńskiego (250zł+150zł za rodzinny - trzeba mieć badanie na HIV i chyba jeszcze coś dodatkowego) i na klinikach na Chałubińskiego - kosztuje 500zł (w tym rodzinny). Ja rodziłam na klinikach i polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
martulka79 Re: porod w wodzie, WROCLAW 21.11.05, 12:23 W wodzie można rodzić na Kamieńskiego (250zł+150zł za rodzinny - trzeba mieć badanie na HIV i chyba jeszcze coś dodatkowego) i na klinikach na Chałubińskiego - kosztuje 500zł (w tym rodzinny). Ja rodziłam na klinikach i polecam. Taka informacje mi przekazano!. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
hana_36 Re: porod w wodzie, WROCLAW 21.11.05, 12:29 A jak to jest trzeba sie wcześniej jakos zdeklarować ,zapisać , czy przychodzisz - jest sala wolna to rodzisz w wodzie? Odpowiedz Link Zgłoś
martulka79 Re: porod w wodzie, WROCLAW 21.11.05, 15:14 Tez sie wlasnie zastanawiam jak to jest. Przeciez porod nie zawsze wypada zgodnie z terminem. A jezeli jest tylko jedna sala i akurat zajeta to co wtedy Odpowiedz Link Zgłoś
agkz Re: porod w wodzie, WROCLAW 22.11.05, 09:16 Jak będzie zajęta to niestety trudno Ja też mam zaplanowany poród w wodzie na Chałbińskiego. Czy się uda zobaczymy, termin mam na styczeń. Odpowiedz Link Zgłoś
hana_36 Re: porod w wodzie, WROCLAW 22.11.05, 09:32 Zaplanowany , to znaczy ,że sie w jakis sposób juz tam zgłosiłaś , zapisałaś? Odpowiedz Link Zgłoś
agkz Re: porod w wodzie, WROCLAW 22.11.05, 11:21 Tak, byłam w tym szpitalu i w tej sali, chodzę też do szkoły rodzenia przy klinikach Mój lekarz nie widzi przeciwskazań do porodu w wodzie, podobnie w opiniach położnych z Chałbińskiego (w wywiadzie). Liczę się jednak z tym, że kiedy nadejdzie nasz czas sala ta może być zajęta i wtedy bedzie to po prostu poród rodzinny w innej sali. Także podczas samego porodu może zapaść decyzja moja lub lekarza o rodzeniu poza wanną, tego niestety nie przewidzisz. Odpowiedz Link Zgłoś
magdakb Re: porod w wodzie, WROCLAW 21.11.05, 18:59 A czy ktoś rodził w wodzie na Kamieńskiego.Jakie opinie Odpowiedz Link Zgłoś
nata76 Re: porod w wodzie, WROCLAW 22.11.05, 13:47 Ja rodziłam w 2001 roku do wody w Oławie. wtedy płacilismy tylko 50 zł. Ale pewnie to siępozmieniało. Pozdrawiam,nata Odpowiedz Link Zgłoś
dorotamoron Re: porod w wodzie, WROCLAW 22.11.05, 14:20 Ani na Kamieńskiego ani na Klinikach na poród w wodzie nie trzeba się zapisywać (ani na poród rodzinny zresztą też). Przychodzisz i jeśli sala jest wolna to możesz ją zająć i o ile nie ma przeciwskazań można rodzić w wodzie. Jak ja rodziłam na Klinikach to porodówka była zupełnie pusta - więc mogłam wybierać gdzie chcę rodzić, no ale jak sala jest zajęta to trudno trzeba rodzić np. na zbiorowej. Na klinikach ta sale z wanną można eż wziąć na normalny poró - kosztuje wtedy 250zł - polecam bo jest tam bardzo ładnie, no i własna łazienka z prysznicem do dyspozycji, a druga sala prodowa i zbiorówka łazienkę mają wspólną. Na tej z wanną jest jeszcze kanapa i magnetofon - nawet przez chwile próbowaliśmy czegoś słuchać, a na kanapie mój małżonek troche sobie posiedział. Jak macie jakies pytania to piszcie! A co do Oławy - to teraz tam kosztuje 400zł. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
hana_36 Re: porod w wodzie, WROCLAW 22.11.05, 14:50 Czy na Chałubińskiego , tak jak na Kamieńskiego ,trzeba mieć zrobione jakieś dodatkowe badania, jeśli chce się rodzić w wodzie? Odpowiedz Link Zgłoś
dorotamoron Re: porod w wodzie, WROCLAW 24.11.05, 16:42 Na Chałubińskiego nie trzeba mieć żadnych dodatkowych badań. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś