Dodaj do ulubionych

porod w wodzie, WROCLAW

20.11.05, 18:58
Witam!
Czy macie jakies informacje, gdzie rodzic w wodzie we Wroclawiu i ile to kosztuje?Prosze o rade...
Obserwuj wątek
    • dorotamoron Re: porod w wodzie, WROCLAW 20.11.05, 22:27
      W wodzie można rodzić na Kamieńskiego (250zł+150zł za rodzinny - trzeba mieć
      badanie na HIV i chyba jeszcze coś dodatkowego) i na klinikach na
      Chałubińskiego - kosztuje 500zł (w tym rodzinny). Ja rodziłam na klinikach i
      polecam.
      • martulka79 Re: porod w wodzie, WROCLAW 21.11.05, 12:20
        dzieki wielkiesmile
    • martulka79 Re: porod w wodzie, WROCLAW 21.11.05, 12:23
      W wodzie można rodzić na Kamieńskiego (250zł+150zł za rodzinny - trzeba mieć
      badanie na HIV i chyba jeszcze coś dodatkowego) i na klinikach na
      Chałubińskiego - kosztuje 500zł (w tym rodzinny). Ja rodziłam na klinikach i
      polecam. Taka informacje mi przekazano!. Pozdrawiam!

• hana_36 Re: porod w wodzie, WROCLAW 21.11.05, 12:29
        A jak to jest trzeba sie wcześniej jakos zdeklarować ,zapisać , czy
        przychodzisz - jest sala wolna to rodzisz w wodzie?
        • martulka79 Re: porod w wodzie, WROCLAW 21.11.05, 15:14
          Tez sie wlasnie zastanawiam jak to jest. Przeciez porod nie zawsze wypada
          zgodnie z terminem. A jezeli jest tylko jedna sala i akurat zajeta to co wtedysad
          • agkz Re: porod w wodzie, WROCLAW 22.11.05, 09:16
            Jak będzie zajęta to niestety trudno sad Ja też mam zaplanowany poród w wodzie
            na Chałbińskiego. Czy się uda zobaczymy, termin mam na styczeń.
            • hana_36 Re: porod w wodzie, WROCLAW 22.11.05, 09:32
              Zaplanowany , to znaczy ,że sie w jakis sposób juz tam zgłosiłaś , zapisałaś?
              • agkz Re: porod w wodzie, WROCLAW 22.11.05, 11:21
                Tak, byłam w tym szpitalu i w tej sali, chodzę też do szkoły rodzenia przy
                klinikach smile Mój lekarz nie widzi przeciwskazań do porodu w wodzie, podobnie w
                opiniach położnych z Chałbińskiego (w wywiadzie). Liczę się jednak z tym, że
                kiedy nadejdzie nasz czas sala ta może być zajęta i wtedy bedzie to po prostu
                poród rodzinny w innej sali. Także podczas samego porodu może zapaść decyzja
                moja lub lekarza o rodzeniu poza wanną, tego niestety nie przewidzisz.
    • magdakb Re: porod w wodzie, WROCLAW 21.11.05, 18:59
      A czy ktoś rodził w wodzie na Kamieńskiego.Jakie opinie
    • nata76 Re: porod w wodzie, WROCLAW 22.11.05, 13:47
      Ja rodziłam w 2001 roku do wody w Oławie. wtedy płacilismy tylko 50 zł. Ale
      pewnie to siępozmieniało. Pozdrawiam,nata
      • dorotamoron Re: porod w wodzie, WROCLAW 22.11.05, 14:20
        Ani na Kamieńskiego ani na Klinikach na poród w wodzie nie trzeba się zapisywać
        (ani na poród rodzinny zresztą też). Przychodzisz i jeśli sala jest wolna to
        możesz ją zająć i o ile nie ma przeciwskazań można rodzić w wodzie. Jak ja
        rodziłam na Klinikach to porodówka była zupełnie pusta - więc mogłam wybierać
        gdzie chcę rodzić, no ale jak sala jest zajęta to trudno trzeba rodzić np. na
        zbiorowej. Na klinikach ta sale z wanną można eż wziąć na normalny poró -
        kosztuje wtedy 250zł - polecam bo jest tam bardzo ładnie, no i własna łazienka
        z prysznicem do dyspozycji, a druga sala prodowa i zbiorówka łazienkę mają
        wspólną. Na tej z wanną jest jeszcze kanapa i magnetofon - nawet przez chwile
        próbowaliśmy czegoś słuchać, a na kanapie mój małżonek troche sobie posiedział.
        Jak macie jakies pytania to piszcie!
        A co do Oławy - to teraz tam kosztuje 400zł.
        Pozdrawiam!
        • hana_36 Re: porod w wodzie, WROCLAW 22.11.05, 14:50
          Czy na Chałubińskiego , tak jak na Kamieńskiego ,trzeba mieć zrobione jakieś
          dodatkowe badania, jeśli chce się rodzić w wodzie?
          • dorotamoron Re: porod w wodzie, WROCLAW 24.11.05, 16:42
            Na Chałubińskiego nie trzeba mieć żadnych dodatkowych badań. Pozdrawiam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka