Dodaj do ulubionych

Dr Piotr Czempinski

02.01.06, 14:08
Jestem w poczatku ciazy i chodze do lekarza P.Czempinskiego w CM Medicover.
Czy ktos moglby sie podzielic ze mna opinia o tym lekarzu, gdyz do tej pory
nie jestem za bardzo przekonana... Dziekuje
Obserwuj wątek
    • annullah Re: Dr Piotr Czempinski 03.01.06, 15:38
      Ja chodze do Medicover w Atrium ale myslalam zeby zmienic lekarza wlasnie na
      Dr. Czempinskiego...a co z nim nie tak?
      • martab25 Re: Dr Piotr Czempinski 03.01.06, 16:25
        Bylam u niego 2 razy i jakos nie odczuwam satysfakcji, rzadnych informacji,
        chyba ze sama zapytam, a czasami mam wrazenie jakby to o co pytam, jest tak
        oczywiste, ze powinnam to wiedziec... A nie wiem, bo to pierwsza moja ciaza i
        wiadomo, ze po to jest lekarz zeby poinformowac... Moze to takie zludzenie i
        wyolbrzymiam, ale takie sa moje odczucia.Ostatnio rozmawialam z nim
        telefonicznie bo prosilam o wyniki badan i zadlam pytanie o badanie PAP (wiem
        ze Medicover tego nie robi i trzeba we wlasnym zakresie, ale chcialam sie
        dowiedziec czy warto i czy jest bezpieczne i na czym dokladnie polega)a on na
        to, ze ma duzo pacjentek(!) i rozmowa sie zakonczyla...To chyba nie byl mile???
        • annullah Re: Dr Piotr Czempinski 04.01.06, 11:48
          Ja chodze do doktora Wysockiego w Atrium i mialam podobne odczucia, ze za malo
          mi mowi, ale jak pytam to bardzo fajnie i dokladnie mi odpowiada. Moze to tylko
          nasze odczucie. Moj obecny Pan doktor ma bardzo zdrowe podejscie do ciazy...nie
          panikuje i naprawde jest w porzadku..dlatego jeszcze sie waham czy go zmienic.
          Faceci z natury sa mniej wylewni i mniej kontaktowi. Zastanawialam sie nad
          zmiana bo slyszalam ze Czempoinski pracuje w szpitalu, a wiedza takiego lekarza
          jest jednak inna, inne doswiadczenie itd. Czytalam tez wiele pochlebnych opini
          o Czempinskim na forum i tak jakos zaczely pojawiac sie watpliwosci.Ale glupio
          mi tak opuszcac mojego "starego" gina bo jest na prawde w porzadku i nie moge
          mu zarzucic...zaniedbania..czy obojetnosci..czy lekcewazenia..sam juz teraz nie
          wiem
          • vogue22 Re: Dr Piotr Czempinski 04.01.06, 13:04
            czesc dziewczyny
            chodze do dr. Czempinskiego od 29 tyg c jestem bardzo zadowolona z jego
            prowadzenia mam zagrozona ciaze i dba o mnie bardzo chodze do niego na dyzury
            w sz praskim i wiele moich kolezanek tez u niego prowadzilo ciaze wszystkie sa
            bardzo zadowolone smile

jak dzwoni sie do tego lekarza to pierwsze o co sie pyta to czy ma chwilke zeby
            porozmawiac bo ma on baaaaaardzo duuuzo pacjetek i akurat moze ktoras badac a
            to nie jest fajne jak lekarz bada i gada przez tel.
            lub moze w tym czasie odbierac porod smile zawsze pytaj sie czy mozesz chwile
            porozmawiac a jak nie to ci powie zadz za 10 min albo pol godziny i wsio smile

ja osobiscie go bardzo polecam
            • martab25 Re: Dr Piotr Czempinski 04.01.06, 16:04
              Dziekuje vogue, dobrze slyszec pozytywna opinie o Czempinskim. A tak pozatym to
              nie ja dzwonilam tylko on, i to w trakcie pracy w Medicoverze, wiec mysle ze
              skoro oplacam miesieczna stawke to nalezy mi sie pare minut, czyz nie? No i ja
              bede rodzic na Woloskiej a jego chyba i tak tam nie ma, wiec moze lepiej
              poszukac lekarza, ktory ma zwiazek wz tym szpitalem... Czy to moze nie ma az
              takiego znaczenia???
              • jojobacincin Re: Dr Piotr Czempinski 11.01.06, 10:56
                Jesli zdecydujesz sie jednak na zmiane lekarza to i w Atrium i na Domaniewskiej
                przyjmuje dr Ewa Światek. Pracuje w IMiD i jest chyba najfajniejszą lekarka jaką
                w Medicoverze poznałam, a po tym jak moja poprzednia pani dr poszła na dwu
                miesięczny urlop z racji kończenia doktoratu, poznałam wielu lekarzy...
              • ktargonska Re: Dr Piotr Czempinski 11.01.06, 11:58
                czołem,

jesli chcesz rodzić na Wołoskiej, b. polecam dr. Powolnego, pracuje w tym
                szpitalu (i jest konsultantem NSWiA ds.położnictwa). To starszy pan, baaardzo
                kulturalny, cierpliwy, poświęca mi dużo czasu. przyjmuje w swoim własnym
                gabinecie (na Litewskiej) i w jakiejś zbiorowej (ale prywatnej) przychodni na
                Sobieskiego. cena wizyty (w obu miejscach) - 100zł, nie obejmuje usg ani
                cytologii. zleca tylko potrzebne badania, żadnego wydziwiania i naciągania, i
                generalnie podchodzi do ciąży z dużym spokojem - ja np. nie jem mięsa od dawna,
                pytałam go, czy w ciązy powinnam zacząć, ona na to, że jesli mam ochotę - to jak
                najbardziej, a jesli nie, to mam się zdrowo odżywiać i do niczego się nie
                zmuszać. jego odpowiedzi na wiele moich pytań sugerują, że najważniejsze są
                odczucia ciężarnej, jej instynkt - i mi takie podejście bardzo pasuje.

poza tym wszystko szczegółowo tłumaczy, nie trzeba wypytywać - choć i na pytania
                odpowiada chętnie, także przez telefon. jeśli czegoś nie jest pewien, konsultuje
                się z innymi lekarzami, i nast. razem masz od niego pełną informację. na wizytę
                nie czekałam nigdy dłużej niż tydzień.

polecam go bardzo, namiary mogę przesłać mailem.
                katka
          • lali2 Re: Dr Piotr Czempinski a Wysocki 13.07.06, 11:58
            tez chodze do Eugeniusza Wysockiego w Atrium i tez podpisuje sie pod tym, ze
            nie jest osoba przebojowa i kontaktowa. Nie mam z nim zazylych relacji, bo
            odwiedzam, go b rzadko = moja ciaza ma b dobry przebieg wiec nie wymaga
            czestych kontroli gin. Ale bada b delikatnie.
            martwilo mnie to ze nikt o nim nic nie mowi i nie pisze, co gorsza moja znajoma
            ze srodowiska polozniczego go nie zna.... Jak juz sie zastanawialam nad zmianą
            na dr Wawrzyniaka, to okazalo sie, że zna go b Roszkowski (Guru USG) i b
            zachwala - panowie bowiem pracuja razem w szpitalu na czerniakowskim i narazie
            dalej do niego chodze.

Czy ktos mial go rownież jako lekarza prowadzącego? Czy czerniakowski jest ok
            jelsi chodzi o porody rodzinne/położne?
    • bratek72 Re: Dr Piotr Czempinski - polecam !!!!!!!!! 11.01.06, 09:57
      9 dni temu urodziłam córeczkę, moją ciążę prowadził właśnie dr Czempiński, na
      wizyty chodziłam do niego w Medicover

GORĄCO POLECAM !!!!tego lekarza, jest dokładny, kompetentny, po każdych
      wynikach, oddzwaniał do mnie, ale akurat ja miałam problem z małopłytkowością i
      on to dokładnie śledził, jest przy tym bardzo miły
      miałam cc w szpitalu Praskim i on je przeprowadził

przy okazji, polecam również szpital Praski, wszyscy lekarze i położne bardzo
      mili i pomocni, zawsze udzielali dokładnych informacji
      • jorn1 Re: Dr Piotr Czempinski - polecam !!!!!!!!! 11.01.06, 16:24
        Zgadzam sie w 100% z tym co napisala Bratek72. Moja ciaze tez prowadzil Dr.
        Czempinski i tez mialam cesarke w Praskim przez niego robiona. Super lekarz!
        Bardzo profesjonalny a poza tym podoba mi sie jego stosunek do pacjentek. Nie
        tylko do tych "platnych" w Medicover ale tez do wszystkich w szpitalu ( w sumie
        spedzilam w Praskim prawie dwa tygodnie ). Ogolnie bardzo polecam. Szpital
        Praski zreszta tez!
        • annawk Re: Dr Piotr Czempinski - polecam !!!!!!!!! 12.01.06, 10:24
          ja podpisuję się obiema rękoma pod tym co napisały moje dwie poprzedniczki,
          moję ciąże też prowadził dr Czempiński i następną też na pewno będzie
          prowadził - lepiej trafić nie mogłam - szpital praski też polecamsmile
          • zielona_borowka Re: Dr Piotr Czempinski - polecam !!!!!!!!! 13.02.06, 14:17
            Ja również polecam Dr Czempinskiego. Najlepszy lekarz ginekolog!
            Prowadził moją ciąze.
            Uratował moją kochaną Juleńkę, która za tydzień kończy roczek.
            Rodziłam w Praskim.
            • mw144 Re: Dr Piotr Czempinski - polecam !!!!!!!!! 21.07.06, 09:31
              Polecam i lekarza i szpital.
    • skaluz A ja nie polecam!!! 13.07.06, 13:33

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=588&w=36321229&a=38995271
      • beanata7 Re: A ja nie polecam!!! 13.07.06, 22:17
        Spotkałam go w praski - dziwewczyny którym prowadził ciążę były bbbb. zadowolone
        • annull4 Re: A ja nie polecam!!! 20.07.06, 14:10
          wypowiadalam sie jakis czas temu, bylam na etapie zminay i wtedy wlasnie sie
          zdecydowalam i wybralam dr. Czempinskiego. To byl dobry wybor, rodzilam w
          praskim. Czuwal nade mna przez caly pobyt w szpitalu, pomimo tego ze ani razu
          nie trafilam z obchodem w jego towarzytwiewink dzieki jego szybkiej reakcji
          urodzilam zrdrowa dorodna core przez cc.Polecam. W moim przypadku sprawdzil sie
          100%!!!!
          szpital praski tez polecam, aczkolwiek po porodzie pielegniarki od noworodkow
          byly fatalne wrecz tragiczne, ze lzami w oczach prosilam zeby mi dokarmilo
          dziecko bo sie darlo wnieboglosy z glodu..mialam bardzo malo pokarmu, co same
          po dwoch dniach stwierdzily, generlnie potraktowaly mnie jak wyrodna matke
          ktora glodzi swoje dziecko, a w ramach chyba rekompesaty w dniu wypisu z laski
          pokazaly mi jak przystawiac dziecko..co zreszta dla mnie nie bylo zadna
          nowoscia bo przez caly pobyt robilam to dokladnie tak jak pokazy...do tej pory
          walcze z laktacja..i po miesiacu chyba sie poddam, pokarm podobno robi sie w
          mozgu a nie w piersiach..no ale mi widocznie cos tam sie w tym mozgu
          zablokowalo. Poki co karmie jak tylko moge piersia, i mala dostaje butle...i
          jest szczesliwawinkbop najedzonawink
          • tofinka1 Re: do annull4 21.07.06, 07:29
            Też jestem pacjentką dr. Czempińskiego ( w Medicover ) i mam zamiar rodzić w
            praskim. Mam pytanie czy miałaś możliwość skontaktowania z dr. Czempińskim gdy
            zaczął się poród czy jest to kwestia szczęścia żeby trafić akurat na jego
            dyżur. Ja jestem b. zadowolona z tego lekarza i ze względu na niego wybrałam
            szpital praski bo będę się czuła bezpieczniej wiedząc, że czuwa nad przebiegiem
            mojego porodu. Zastanawiam się tylko co w sytuacji gdy jego akurat nie będzie w
            szpitalu gdy zacznę rodzić, czy można się z nim jakoś umówić.

Pzdr.
      • debsia Re: A ja nie polecam!!! 22.07.06, 21:51
        Ja również nie polecam. Prowadził moją ciążę i zapewniał, że wszystko jest w
        porządku, pomimo sygnałów,że coś jest nie tak z płodem. Dziecko urodziło się z
        wadami. Kiedy do niego zadzwoniłam powiedziec mu o tym odpowiedział żebym się
        cieszyła, że dziecko żyje. Ja się nie tylko cieszę , jestem szczęśliwa, pomimo,
        że od 11 miesięcy walczę o jej życie i powrót do zdrowia. Gdyby wtedy nie
        zignorował wyniku USG mogłabym chociaż donosic ciążę i uniknelibyśmy czesci
        problemów z jej zdrowiem. Lekarka neonatolog czytając epikryzy ze szpitali, w
        których przebywała moja córka zapytała czy widział je dr Czempinski. Kiedy
        odpowiedziałm ze nie, prosiła zebym koniecznie mu je pokazała.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka