Dodaj do ulubionych

Bielański - wyposażenie sal porodowych i nacięcie

11.01.06, 14:27
Prosze o informacje jakie jest wyposażenie sali porodowej w szp.Bielańskim,
czy jest wanna?????
Ile kosztuje poród rodzinny w pojedyńczej sali???
Jak wygląda sprawa nacięcia krocza??? Czy jesli będe miała swoją położną to
mozna z nia to ustalić i umówić się na NIE NACINANIE????

Obserwuj wątek
    • alfikus Re: Bielański - wyposażenie sal porodowych i naci 11.01.06, 16:13
      Są trzy sale porodowe: jedna 1osobowa i dwie 2osobowe (łóżka oddzielone
      parawanem). W każdej sali jest łazienka z wc, umywalką i kabiną prysznicową, do
      której w każdej chwili możesz wejść żeby się obmyć czy zmniejszyć wodą skurcze.
      Jeżeli dasz radę urodzić bez nacinania, to nie nacinają (tak było w moim
      przypadku), natomiast jeżeli nie, to tną i raczej nie pytają o zgodę. Położna
      kosztuyje 500zł ale musisz wziąć salę 1os za 600zł, chyba ,że jest zajęta to
      idziesz do 2os. i płacisz tylko 500. Jeżeli nie masz lekarza prowadzącego z
      Bielańskiego, to za 1os płacisz 900zł. Poród rodzinny jest bezpłatny.
      Znieczulenie zzo kosztuje 500zł.
      • ktargonska do alfikusa - koszt sali 1-os. 11.01.06, 16:41
        czołem,
        a czy jeśli masz swoją położną, ale lekarza spoza Bielańskiego, sala też
        kosztuje 900? ostatnio rozmawiałam z położną stamtąd, powiedziała mi, że sala z
        położną to 600+500zł, ale o lekarzu faktycznie nie rozmawiałyśmy, może uznała to
        za oczywiste?...
        i jeszcze parę pytań o Twoje doświadczenia: czy ze swoją położną mogłaś
        swobodnie wybierać pozycje do końca porodu? jak się nazywała Twoja położna i jak
        Ci się z nią rodziło? czy po porodzie mogłaś dostać od razu Malucha do
        przytulenia/nakarmienia, i czy pokazano i objaśniono Ci wyniki wszystkich badań?

będe Ci bardzo wdzięczna za info, pozdrowienia,
        katka
        • alfikus Re: do alfikusa - koszt sali 1-os. 12.01.06, 19:01
          Z tego co wiem to dla pacjentek z zewnątrz sala kosztuje 900zł ale dopytaj się.
          Rodzi tam bardzo dużo dziewczyn, więc często sala 1os jest ajęta, ale różnie
          może być...
          Miałam swoją wykupioną położną - p. Mirkę Michalak i była rewelacyjna, następny
          poród tylko z nią!
          Dała mi piłkę ,żeby poskakać żeby przyspieszyć skurcze, bardzo pomagała przy
          parciu, trzymała mi nogi, więc skupiałam się tylko na oddchaniu. Od momentu
          pojawienia skurczów partych poród trwał pół godziny i udało się bez nacięcia
          krocza, a to jest rewelacja, jeśli chodzi o samopoczucie w kolejnych dniach.
          Niestety nie dostałam od razu malęnstwa (tzn. tuż po porodzie położyli mi
          malutką na brzuchu), ale ponieważ urodziłam trzy tyg przed czasem, to musieli
          zabrać ją na noc do inkubatora.
          Pozdrawiam!!
          • ktargonska Re: do alfikusa - koszt sali 1-os. 13.01.06, 10:20
            bardzo dziękuję za informacje, i uściski dla Ciebie i Małej smile
            katka
    • kola62 Re: Bielański - wyposażenie sal porodowych i naci 15.01.06, 16:22
      niestety słyszałam, że p.Świderska jest lub była zakażona wirusem zapalenia
      wątroby (nie wiem czy jest nadal zakaźna) aż strach pomyśleć!!! może warto
      porozmawiać z nią przed wybraniem tej położnej. Uważajcie!!!
      • anita.anita80 DO KOLA 62 15.01.06, 17:55
        nie wiem czy to prawda co piszesz i z kąd masz takie informacje ale mimo
        wszystko się cieszę ,że mój gin polecił mi tym razem p. BASIĘ Aleksandrowicz (
        W 2004 RODZIŁAM Z p. ŚWIDERSKĄ i miałam zamiar rodzic w lutym ,ale jakoś tak
        się złożyło ,że mój gin .polecił mi inną (lepiej dmuchać na zimne ,dzięki za
        info )
        tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20722;19/st/20060201/dt/6/k/98b8/preg.png
      • as0000 Re: Bielański - wyposażenie sal porodowych i naci 19.01.06, 12:21
        bardzo proszę drogie kolezanki nie piszcie bzdur znam panią Grażynę Świderska
        nie jest zarażona hbs bo takie położne nie moga pracować w sali porodowej jest
        to położna z dużym 20-letnim stażem pracy doświadczona przyjeżdża do porodów
        jest miła lubiana przez lekarzy porody prowadzi świetnie Za bezpodstawne
        pisanie bzdur grozi kara
        • anita.anita80 DO asOOOO 19.01.06, 12:48
          NIE PISZ ,ŻE KOLEŻANKI BO TU JEDNA KOLEŻANKA ( koala) PISZE COŚ TAKIEGO mi też
          ta informacja wydaje się nie prawdziwa i jestem lekko oburzona rodziłam w 2004
          z p. ŚWIDERSKĄ i naprawde jest godna polecenia ja nie wiem z kąd biorą się
          takie bzdury ,ale każda plotka może przestraszyć
          • as00009 Re: DO asOOOO 19.01.06, 15:29
            Anito dlaczego zrezygnowałaś z tak dobrej położnej Pani Grażynka jest wspaniałą
            położną nie wiem czy dobrze robisz i co tracisz położne też czytają posty jak
            trafisz na dyżur Pani Grażynki to jak się będziesz czuła.ja z nią rodziłam
            jestem super zadowolona.pa i powodzenia
            • luna333 Re: DO asOOOO 19.01.06, 15:42
              bo basia aleksandrowicz jest super smile i chyba jest siostra oddzialowa tam
              sorry za brak pl
              • malilo Re: DO asOOOO 19.01.06, 17:06
                Mam prośbę do wszystkich osób, które rodziły w Bielańskim o podanie na maila
                prywatnego (ilonamalecka@wp.pl) kontaktu do p.Basi Aleksandrowicz.
                Jestem w 6 miesiącu ciąży i tez zamierzam rodzić w Bielańskim.
                Poza tym czy ktos z Was z nas p. doktor Mazurek równiez z tego szpitala? Prosze
                o opinie o niej
            • anita.anita80 Re: DO asOOOO 19.01.06, 17:59
              nie zrezygnowałam tylko tak się złożyło ,że mój lekarz przyprowadził p. BASIĘ,
              która mnie oprowadziła po oddziale i jakoś tak głupio było się z nią nie umówić
              ja też z nią rodziłam i uważam ,że jest wspaniała i cały czas też ją polecam na
              forum

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka