Dodaj do ulubionych

USG genetyczne w Łodzi

17.01.06, 15:58
Zastanawiam sie gdzie najlepiej zrobić usg genetyczne. Jestem w 18tc,
chciałabym iść tak w 20, 21tc żeby było to również usg połówkowe. Poczytałam
trochę na forum i wygląda na to najlepsze opinie mają Diason i Dr Dudarewicz
z Gamety. Jeśli macie jakieś doświadczenia to piszcie, chętnie poczytam, bo
mam jeszcze 2 tygodnie. Aha jak wcześnie trzeba się umówić ta takie usg,
jakie są ceny, czy są terminy, czy można zadzwonić i umówić się z dnia na
dzień. Ewentualnie kogo z Diasonu polecacie do wykonania usg i czy musze to
zaznaczyć przy zapisie terminu, ze chcę do tego konkretnego lekarza.
Obserwuj wątek
    • anyamama Re: USG genetyczne w Łodzi 17.01.06, 16:46
      witaj,
      ja pytalam o to na forum Łodz. moze wpiszw wyszukiwarke, powinno wyskoczyc.
      pozdrawiamsmile
    • petruszka Re: USG genetyczne w Łodzi 17.01.06, 17:08
      Goraco polecam dr Dudarewicza. Robil mi USG genetyczne w 16 tyg, wszystko co
      wtedy powiedzial, potwierdzilo sie po porodzie, lacznie z prawidlowym
      okresleniem plci. No i nie pomylil sie w wyznaczeniu daty porodu, urodzilam
      dokladnie w dniu, w ktorym powiedzial.
    • hanula12 Re: USG genetyczne w Łodzi 17.01.06, 17:37
      też polecam Dudarewicza. chodzę do niego na usg od początku ciąży (11,
      19,27tc).tylko on nie jest z Gamety!ma prywatny gabinet.
    • masza_mala Re: USG genetyczne w Łodzi 17.01.06, 17:47
      moja szwagierka jak była w ciąży (niedawno), miała USG robione w Salve. Podobno
      bardzo dobre. (Chyba to było salve, jak chcesz, to spytam, bo ja nie stąd)
      • slonko81 Re: USG genetyczne w Łodzi 17.01.06, 18:22
        Ja byłam w Gamecie na usg genetycznym w 13 tygodniu.Było bardzo miło smile
        • dasia_p Re: USG genetyczne w Łodzi 17.01.06, 18:32
          A gdzie dr Dudarewicz ma prywatrny gabinet, bo myślałam, że przyjmuje w Gamecie?
          Jeśli macie nr tel do niego to poproszę.
    • dasia_p Re: USG genetyczne w Łodzi 17.01.06, 18:45
      Chyba Gameta pomyliła mi się z dr Kaczmarkiem. Sorki.
      • deotyma11 dr Dudarewicz 17.01.06, 19:52
        Przyjmuje na Kamińskiego 31. Umawiasz się telefonicznie: 0-603-166-978, więcej
        informacji znajdziesz na stronie: www.genetyka.hg.pl
        USG genetyczne kosztuje 150 zł, jeśli chcesz 3D to dodatkowo 50 zł, całość trwa
        ok 30 min, najlepiej iść między 16 a 20 tc. Gorąco polecam
    • pom Re: USG genetyczne w Łodzi 17.01.06, 22:17
      Także polecam dr. Dudarewicza.
      Absolutny profesjonalizm - długo się leczyłam i widziałam niejedno usg oraz
      tych, którzy usg robili.
      To najlepszy specjalista, na jakiego trafiłam.
      • dasia_p Re: USG genetyczne w Łodzi 18.01.06, 11:20
        Dzięki za informacje. Juz zadzwoniłam i umówiłam się na usg na 3.02. i nie mogę
        się doczekać. Dziewczyny a czy któraś leczyła się prywatnie u dr Dudarewicza?
        Jeśli tak dajcie znać np gdzie on kieruje do porodu (podobno pracował w CZMP),
        ile kosztuje wizyta...
        • hanula12 Re: USG genetyczne w Łodzi 18.01.06, 14:06
          Z tego, co wiem, to dalej pracuje w Matce Polce, ale chyba nie na oddziale,
          tylko w Zespole Diagnostyki Prenatalnej czy coś takiego (pewnie przekręciłam
          nazwę, ale chodzi o sens) . prowadzi ciąże, ale nie przyjeżdża do porodu.
    • kropka1005 Re: USG genetyczne w Łodzi 18.01.06, 16:09
      a ja polecam kozarzewskiego z diasona.swietny facet. prtzyjmuje we wtorki
    • katet44 Re: USG genetyczne w Łodzi 04.12.14, 13:45
      Zdecydowanie odradzam Dr Dariusza Borowskiego tego. W szczególności kobietom, które udają się do tego pana na NFZ. Mnie i mojego męża potraktował karygodnie. Byliśmy na usg genetycznym w 12 tyg ciąży, mam skończone 35 lat więc należało mi się to badanie za darmo. Na dzień dobry usłyszeliśmy, że o płci dziecka możemy zapomnieć, bo pan prof nie udziela takich informacji o płytce też możemy zapomnieć, bo w 12 tyg nic nie widać. Podczas badania okazało się, że dziecko leży pupą do góry wiec pan prof się zdenerwował,że nie może wykonać badania, zaczął uderzać mi w brzuch aby moje dziecko się przekręciło jak to nic nie dało to stwierdził, żebym przygotowała się jak do badania ginekologicznego i zrobi usg wewnętrzne. Podczas badania zdychał i sapał, nie wiedzieliśmy z mężem czy wszystko jest ok z naszym dzieckiem czy nie. Stwierdził ciąże mnogą, chociaż mam pojedynczą, przez 5 min utrzymywał nas w przekonaniu, że mam bliźniaki. Później, że mam obumarłe jajo a na koniec, że mam jakąś przegrodę????Badanie w tym tyg polega przede wszystkim na ocenie kości nosowej a szanowny pan prof stwierdził, że nie widzi nosa i nic na to nie poradzi.Kazał napisać asystentce, że badanie było trudne technicznie i tyle. Możecie sobie wyobrazić ile się dowiedziałam z tego badania.Wyniosły bufon, ciekawe czy gdybym zapytała, że jak zapłacę 270 zł to da rade zrobić to usg tak jak powinien? Dla mnie to typowy karierowicz. Może jest przemiły dla pacjentek, które przychodzą do niego prywatnie ale na pewno nie dla tych na NFZ. Zapomniałam wspomnieć, że nic z mężem nie widzieliśmy na monitorach, a zdjęcia jakie dostaliśmy to jakaś żenada.Zastanówcie się zanim do tego człowieka się wybierzecie.
      • olka0208 Re: USG genetyczne w Łodzi 04.12.14, 14:28
        ja była i w Diasonie i u dr Dudarewicza.
        w Diasonie u dr Kozarzeckiego w 12 tc - 180 zł, u drDudareiwcza w 20 tc - 270 zł.
        W moim odczuciu dr Lech Dudarewicz jest wysokiej klasy specjalistą i warto wydać tą kwotę na wizytę u niego. Jest bardzo dokładny, wszystko wyjaśnia, odpowiada na pytania.
        Ale z wizyty w Diasonie tez byłam zadowolona.
        • czerwcoweniebo11 Re: USG genetyczne w Łodzi 04.12.14, 18:08
          forum.gazeta.pl/forum/w,20515,154528434,154753295,Re_Badanie_genetyczn_Dr_Lech_Dudarewicz_Lodz_o.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka