okularniczka Re: USG- gdzie? 06.02.06, 09:54 przeppraszam- za szybko kliknęłam Dziewczyny gdzie w Warszawie zrobię dobre usg? Zalezy mi na szybkim terminie i dobrym sprzecie. No i najchetniej w ramach NFZ...Macie jakieś pomysły? Odpowiedz Link Zgłoś
meja33 Re: USG- gdzie? 06.02.06, 10:37 na NFZ bym niestety nie liczyła a z mniej drogich polecam USG w szpitalu Praskim. Mają gdzieś stronę- poszukaj w wyszukiwarce- zadzwon i się umów, bo wiem, że nie cały dzień robią. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dsz27 Re: USG- gdzie? 06.02.06, 10:07 Witaj, Jesli chcesz zrobić USG bardzo szybko to w opcji darmowej może być ciężko w Warszawie. Ja jak się dowiedziałam, że najprawdopodobniej jestem w ciąŻy miałam wykupiony pakiet w prywtnej klinice i tam szybko zrobiłam usg (w 6 tygodniu). Natomiast bardzo dobrze opiekują się w Instytucie Matki i Dziecka na Kasprzaka. Ja przynajmniej mam stamtąd bardzo miłe wrażenia. Spróbuj także na Karowej. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
elkmat Re: USG- gdzie? 06.02.06, 13:35 Ja polecam Karową - mają dobrych specjalistów i sprzęt. Niestety szybko to tylko prywatnie, chyba że coś nei gra - to wtedy na izbę przyjęć i zrobią od razu...JA byłam też na połówkowym usg prywatnie u Osóbki Morawskiego na Mokotowie (dokładnie adresu juz nei pamiętam )Polecono mi go jako specjalistę w wykrywaniu wad wrodzonych - to usg jest ponoć najważniejsze. Sympatyczny to on nie jest ale sprzęt ma dobry i bada dokładnie. Odpowiedz Link Zgłoś
patrycja9924 Re: USG- gdzie? 06.02.06, 15:20 Polecam doktora Dworniaka LUX MED na ul. Szernera. Młody, uprzejmy, wszystko wyjaśni, pokaże. Odpowiedz Link Zgłoś
szdaga Re: USG- gdzie? 06.02.06, 15:52 Ja robiłam w Szpitalu Prski u Doktora Mielnik, bardzo miły lekarz, z dnia na dzien zapisy, kosztuje 70 zł, tel. 022 818 50 97 w 1162, Odpowiedz Link Zgłoś
zabkamala1 Re: USG- gdzie? 06.02.06, 19:51 hmmm... nie robiłam usg z NFZ totez nie mam pojęcia, natomiast jestem baaardzo naprawde baaardzo zadowolona z prywatnego gabinetu w Pruszkowie. wejdz na stronke i zobacz: www.contenta.pl. Fakt faktem jest drogo- 130 zwykłe a 3D 180, ale sprzęt wysokiej jakości lekarze z żelaznej wszystko dokładnie omawiają, o wszystko można zapytać a i wrażenia z tego co zobaczysz niezapomniane. Ja byłam w 12 tyg i widziałam twarzyczke synka a to chyba nieźle Wydaje mi się że warto choćby dla dobrych pewnych badań i super pamiatki pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: USG- gdzie? 08.02.06, 00:44 Polecam w Contencie dra Makowskiego. Robiłam u niego usg w poprzedniej ciąży, ma dobry sprzęt, jest kontaktowy, b. miły, zaangażowany. Tyle, że od nowego roku kosztuje chyba 150 zł. aga Odpowiedz Link Zgłoś
lolinka2 Re: USG- gdzie? 08.02.06, 07:39 Za darmo, dobrze i szybko?? Obawiam się ze może nie dać rady, natomiast opcja 'chyba jestem w ciaży i brzuch mnie strasznie boli, test miałam pozytywny' albo 'jestem w (...) t.c., nie czuję ruchów/ objawy ciażowe nagle ustąpiły' może skutkować usg w każdym szpitalu, zaś dobrze zrobionym usg w dzień (nie weekend) na Solcu, o każdej porze w św Zofii i IMiD. IMiD z tego co wiem jest jedynym szpitalem gdzie potrafią potraktować dość poważnie 'schizę ciążową' i wpisać w kartę jako powód zgłoszenia 'obawy pacjentki o przebieg ciąży' - oczywiście usg wykonują chcąc delikwentce udowodnić że wszystko ok. Odpowiedz Link Zgłoś