Dodaj do ulubionych

Dr Drągowska - Karowa

10.02.06, 13:20
Proszę o informacje nt Pani doktor. Zapisałam się do niej na wizytę,
chciałabym poznać opinię innych.
Obserwuj wątek
    • kafkaik Re: Dr Drągowska - Karowa 10.02.06, 13:51
      Cześć Dr. Drągowska prowadzi mi całą ciąże jestem w 35 tyg i jestem bardzo
      zadowolona, zdroworozsądkowy lekarz, skupiona podczas badania, konkretna i
      bardzo sympatyczna ja jestem bardzo zadowolona.
    • arsz Re: Dr Drągowska - Karowa 10.02.06, 17:42
      Ja też całą ciąże u niej prowadzę (właściwie już 37 t.c.). Współpraca super. Nie mam żadnych zastrzeżeń.
    • kafkaik do arsz 10.02.06, 19:01
      mam pytanie czy w zwiazku z tym planujesz rodzic na Karowej, i czy potrzebne sa
      jakies dodatkowe rzeczy dla siebie oprocz tych ktore sa na stronie szpitale
      moze jestes bardziej zorientowana niz ja
      • arsz Re: do arsz 10.02.06, 22:09
        Planuję smile Nawet chodzę do szkoły rodzenia.
        Mogę podać ci to co ew. położna radziła ze sobą mieć.
        Nie chce mi się sprawdzać co napisali na stronie, więc mogę się powtórzyć.

Tata (jeśli rodzinny): obuwie na zmianę/ochraniacze.

Maluszek: ubranka ze 2 zestawy (niby dają szpitalne, ale... raczej średniej jakości), rożek/kocyk, ew. poduszka do karmienia (szczególnie dla mam, które pierwszy raz rodzą, oczywiście nie jest obowiązkowa), pieluchy jednorazowe ok. 10 szt. (dają w szpitalu, ale są wydzielane), chusteczki do pielęgnacji, kilka pieluch tetrowych (do wszystkiego, włącznie z wytarciem malucha po kąpieli).

Mama: dowód osobisty, ubezpieczenie, karta ciaży, gr krwii, HBS, WR, ostatnie usg (najlepiej takie po 36 t.c.), warto mieć laktator (oczywiście nie jest obowiazowy, i na stanie szpitala jest, więc można pożyczyć, ale czasami wszystkie są w użyciu - musisz się zastanowić czy w ogóle zamierzasz kupować, ale jeśli masz, to warto zabrać, odstresowywuje), 2 ręczniki, 2 koszule do karmienia, koszula do porodu (zwykły podkoszulek, najlepiej do połowy uda), szlafrok, kapcie, klapki pod prysznic, szare mydło (jest tanie i wystarczające do pielęgnacji krocza, ale można i co innego, tantum rosa, itp.), środki czystości (szczoteczka do zebów, coś do mycia, itd.)

To tyle. Aha badania można zabrać z przebiegu całej ciąży. W razie czego. Ale te co wymieniałam, najlpiej mieć pod ręką.

Jeśli nie uda mi się dostać na Karową, to dalej uderzam na Solec i Praski. Taki mam plan smile
        • edi_kk DO PORODU NA KAROWĄ.... 11.02.06, 23:55
          mogę poradzić co jest potrzebne, a co nie, bo sama rodziłam tam niespełna
          miesiąc temu. Zatem dla dziecka: 2 wyprawki(podkoszulek, kaftanik,śpioszki,
          czaepeczka-dobrze jest też mieć "łapki", bo w szpitalu jest dość chłodno a
          maleństwo ma zimne rączki). Pielucha flanelowa i kilka tetrowych. Ręcznik do
          kąpieli. Kosmetyki do pielęgnacji pupy maleństwa (husteczki nawilżane, maść).
          Pieluchy jednorazowe dobrze mieć w zapasie, bo szpital przydziela jedynie po 4
          na dobęsmile. Roż3k i kocyk dla dziecka dostajesz, ale sąto rzeczy barrdzo zużyte
          i nie za wiele dają ciepła, zatem polecam mieć swoje. Natomist co do twojej
          osoby to podpisuję się pod tym co napisała koleżanka powyżej- wszytsko to
          niezbędne.
          Zatem do pakowania i życzę szybkiego porodusmile
          ps. Mnie co prawda prowadził inny lekarz ale dr. Kasie Drągowską znam, gdyż 3
          tyg. leżałam na oddziale który ona prowadzi. Polecam gorąco
    • kafkaik Re: Dr Drągowska - Karowa 13.02.06, 11:47
      dzieki dziewczyny z podpowiedz, jeszcze po prostu nie byłam na oddziale i nie
      oglądałam porodówki nie rozmawiałam z położną więc wasze podpowiedzi są
      naprawdę pomocne, tak a propo też się boje że nie będzie miejsc ale chyba jak
      nie będzie to pojadę na czerniakowska
      • mamamarzec Re: Dr Drągowska - Karowa 14.02.06, 10:42
        Dziewczyny a na kiedy macie terminy porodów? Ja na połowę marca. Położna w
        szkole rodzenia polecała jeszcze zabrać na wszelki wypadek podkłady belli, bo
        czasem jest tak, że szpitalne się kończą np. w nocy, a nowa dostawa jest
        dopiero rano.
        • arsz Re: Dr Drągowska - Karowa 14.02.06, 20:18
          5 marca. Spotykamy się na 'marcówkach' smile
    • kafkaik do edi_kk 14.02.06, 13:13
      mam pytanie czy miałaś umówioną położną?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka