Dodaj do ulubionych

Kto ostatnio rodził w Bielańskim????

12.04.06, 11:52
Proszę o opinie dziewczyn, które ostatnio tzn od stycznia ( najlepiej ostatnie
2 miesiące ) rodziły w Bielańskim. Niech rozwieją lub potwierdzą opinie na
forum, Opiszcie co tam się dzieje?Czy faktycznie taki przemiał??
Czekam na odp.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • anita.anita80 Re: Kto ostatnio rodził w Bielańskim???? 12.04.06, 12:37
      ja 06.02.2006
    • tristes do anita.anita 80 12.04.06, 12:48
      No i jak wrażenia????
      • anita.anita80 Re: do anita.anita 80 12.04.06, 13:31
        rodziłam 2 razy przed remontem i po wrażenia nie są złe mają tam dobrych lekarz
        i miłe położne (wyjątki się zdarzaja jak wszędzie) jeżeli to twoje piersze
        dziecko to będzie ci troche ciężko zajmujesz się dzieckiem cały czas sama i
        wszystko robisz przy nim oprócz kąpieli a z pomocą za bardzo się nie rwią )
        jedyne jakie mam zastrzezenia to pielęgniary noworotkowe jest ciężko
        szczególnie jak się jest juz po 2 cc przed remontem było lżej matce wszystko
        robiły przy dzieciach i mogłam bez prroblemu zostawic na noc ogólnie polecam
        ten szpital mimo wszystko
        tristes a masz szwojego lekarz z tego szpitala?
        • tristes Re: do anita.anita 80 12.04.06, 13:39
          Własnie mam tam lekarza i planuje umówić się z położną.Podał mi nazwisko Joanna
          POLKOWSKA. Może znasz tą osobę, albo się z nią zetknęłaś.A w ogóle to jaka
          mialaś położną??
          • anita.anita80 Re: do anita.anita 80 12.04.06, 13:53
            nic mi nie mówi nazwisko tej położnej ja rodziłam z GRAZYNĄ ŚWIDERSKĄ (2004) I
            BARBARĄ ALEKSANDROWICZ (a można wiedzieć jak ma nazwisko twój lekarz?)ja też
            mam lekarza ,który tam pracuje
            • tristes Re: do anita.anita 80 12.04.06, 17:19
              Moj gin to dr Kretowicz. Pracował wczesniej w Czerniakowskim.A twój?
              • anita.anita80 Re: do anita.anita 80 12.04.06, 21:49
                wiem który to twój lekarz i nie mam do niego zastrzezen miałam z nim parę razy
                styczność mój to NOWAKOWSKI
          • olenka7606 Re: do anita.anita 80 18.04.06, 10:21
            jak nazywa się twój lekarz? Nie dr.Laktime?
    • kajjoa Re: Kto ostatnio rodził w Bielańskim???? 18.04.06, 12:53
      Rodziłam 7.04 br w Bielańskim i zasadniczo po za małym zgrzytem na początku z
      jedną z położnych, mogę z czystym sumieniem polecić. Opieka podczas porodu jak
      i po jest bez zarzutu. Cały oddział sterylnie czysty, mniej więcej co 3 godziny
      sprzątaja, dezynfekują, zabierają śmieci. Pokoje po porodzie są 1 (płatne), 2 i
      4 osobowe - wszystkie całkiem przytulne. Jedyny mankament, że mają mało łóżek i
      jest problem z umieszczeniem kobitek po porodzie, przemiał jest rzeczywiście
      duży ale nie wypisują na siłę do domu jeśli nie ma takiej konieczności. Bez
      komplikacji u mamy i dziecka w standardzie po 2 dobach mozna się udac do domu.
      Acha, nic nie płaciłam, za poród, za położną, za salę, za pokój, opieka była
      identyczna jak dla osób płacących. I jakoś mnie ujęło ludzkie podejście. Jak ma
      ktoś pytania chętnie odpowiem.
      • tristes do kajjoa 19.04.06, 12:48
        Gratuluję z całego sercasmile)
        Ile ważyło dzieciątko???
        Mam nadzieję, że razem z dzidzisiem czujecie się świetnie.
        Powiedz mi czy pamietasz z jaką położną rodziłaś?Mam jeszcze pytanie odnośnie
        samego porodu. Jesli nie masz położnej to jak często zaglądają do Ciebie?Długo
        rodziłaś i czy miałaś zzo?
        Ja planuje wziąć położną , ale to zależy jaka jest tam opieka jesli ktoś nie
        zapłaci....Powiem szczerze, że mam gula do przełknięcia
        Pozdrawiam i czekam na odp

• ania.m2006 Re: do kajjoa 19.04.06, 13:43
          Cześć dziewczyny,

ja rodziłam 08.04.2006r. Miałam opłaconą położną, z tym, że u mnie sytuacja
          wyglądała tak, że zajmowały się mną dwie (tzn.najpierw jedna przez 12 godzin a
          później druga przez kolejne godziny), gdyż nie zdążyłam urodzić na dyżurze tej
          pierwszej. Obie były rewelacyjne a opieka bardzo dobra. Niestety skończyło się
          na cc.
          Jeśli chodzi o opiekę po porodzie to też była bardzo dobra.
          W sumie nie mam nic do zarzucenia jeśli chodzi o ten szpital.

Pozdrawiam,
          Ania.

• tristes do ania.m2006 19.04.06, 13:50
            Nie rozumię za bardzo???? skoro zapłaciłaś to czemu nie była z Tobą do końca?
            Mam nadzieję , że nie musiałaś płacić za drugą.Właściwie jak to jest???
            Kurcze jakiś mętlik mam w głowie...
            pozdro
      • iza3108 Re: Kto ostatnio rodził w Bielańskim???? 19.04.06, 14:48
        Witaj ! Co trzeba miec dla siebie i dzidziusia ze sobą ??
        Ja mam tam zamiar rodzic za ok 2 tyg z platna polozna ale jak dzis do niej
        dzwonilam to dowiedzialam sie ze nie mam 100% pewnosci ze mnie przyjma bo
        akurat moze beda wszystkie łózka zajęte i odeślą mnie do innego szpitala.
        • tristes do iza3108 19.04.06, 16:50
          Słyszałam, że jak masz wykupioną położną to powinni Cie przyjąć a jeszcze
          bardziej kiedy masz lekarza prowadzącego z tego szpitala.
          Natomiast nic nie wiem co zabrać. Ja mam termin na 1 czerwca lub 18 maja wg
          ostatniego USG
          A która masz położną???
          • iza3108 Re: do iza3108 23.04.06, 18:24
            Dziś byłam w szpitalu obejrzec sale i porozmawiac z położną, trzeba miec
            wszystko ze sobą łącznie z kosmetykami dla dzidzi, szpital wygląda prześlicznie
            po remoncie czułam sie tam jak w dobrym hotelu, obsługa super i przesympatyczne
            położne, zrobiono mi ktg, akurat dzis był luz ale moze sie tak zdarzyc ze nie
            maja miejsca ale wtedy mi zalatwiają inny szpital.
      • agdabrow Re: Kto ostatnio rodził w Bielańskim???? 19.04.06, 22:28
        czy rodziłaś siłami naturu czy cc? czy miałaś dziecko przy sobie przez cały
        czas czy zabrali dziecko na oddział noworodkowy? czy po porodzie mogł byc z
        toba twoj partner?
        ile kosztuje pojedyńcza sala po porodzie?
        z góry dziekuje za odpowiedzi
    • neomama Re: Kto ostatnio rodził w Bielańskim???? 19.04.06, 14:19
      Ja rodziłam 8 miesięcy temu, ale znajoma rodziła w piątek. Ta sama znieczulica
      co u mnie , musisz być samowystarczalna, ale domagaj się swoich praw. Jak jest
      to twoje pierwsz dziecko to molestuj je o pomoc przy karmieniu, ja jak sama
      próbowałam to miałam popękane brodawki. niestety żadna nie kwapiła się do
      pomocy. Uważaj na zwierzaka, ma troche sadystyczne podejście.
      • mimi_75 Re: Kto ostatnio rodził w Bielańskim???? 19.04.06, 17:47
        co trzeba ze sobą zabrać do szpitala dla siebie i dziecka?
    • annasi23 Re: Kto ostatnio rodził w Bielańskim???? 19.04.06, 18:46
      Na stronie fundacji "rodzić po ludzku" osoby które tam rodziły piszą o tym, że
      w ostatniej fazie porodu pozycja jest leżąca, że zdarza się nawet przypinanie
      nóg! No i podają tam dolargan!
      Rozwiejcie proszę moje wątpliwości, bo chcę tam rodzić w połowie maja,
      najchętniej bez wynajętej położnej.
      Z drugiej strony żaden szpital nie jest idealny, a jeżeli już jest ok to trzeba
      płacić kupę kasy (św. Zofia).
    • anna_iza Re: Kto ostatnio rodził w Bielańskim???? 20.04.06, 16:08
      hej - a co z IMID na Kasprzaka? Jakos wogóle się tu nie pojawia, tylko Karowa i
      Żelazna w zasadzie... Będę wdzięczna za info w tej sprawie - może być na
      priva : anna_iza@poczta.onet.pl
    • anna_iza Re: Szpital na Kasprzaka 20.04.06, 16:09
      hej - a co z IMID na Kasprzaka? Jakos wogóle się tu nie pojawia, tylko Karowa i
      Żelazna w zasadzie... Będę wdzięczna za info w tej sprawie - może być na
      priva : anna_iza@poczta.onet.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka