Dodaj do ulubionych

Szukam pacjentek dr Piotra Halamy z Wrocławia

06.06.06, 11:28
Witajcie,

osobliwe zjawisko na forum - o Piotrze Halamie z mediconceptu - ordynatorze
położnictwa z Trzebnicy opinii jak na lekarstwo, najczęściej tylko zasłyszane,
albo od pań, które były u niego tylko jeden raz.

Czy to taki lekarz na jeden skok?

Ginka prowadzaca moją ciążę jest fajna, ale dość niefrasobliwa, stosuje pakiet
minimum: "wszystko dobrze dobrze, tak ma być" - przy niestandardowych jednak
dolegliwościach z mojej strony.

Toteż chciałabym skonsultować to i owo z Halamą, żeby:
a) uzyskac sensowną, profesjonalną i pełną informację, pełne badanie z oceną
piersi, stanu żył, wysokości macicy, itepe idete.

b)Trochę mu się przedstawić - chcę rodzić w Trzebnicy. Może jakąś położną na
poród podsunie, albo łaskawiej spojrzy na mnie - pierwiastkę?

Nadaje się li on do tego? Dzięki śliczne za podpowiedzi.

natalia
Obserwuj wątek
    • jooska2 Re: Szukam pacjentek dr Piotra Halamy z Wrocławia 06.06.06, 15:25
      witaj natko !!
      oj nie psuj nam lekarzy i poloznych z trzebnicy .
      poko co jako jedyna w okolicy slynie z bezlapowkowych porodow i niech tak
      zostanie smile)
      tam wszyscy ponoc laskawie patrza na rodzace wiec nie ma im co w glowach psuc.

ja tez chyba tam bede rodzic smile) zastanawiamsie jednak ciagle i nie widze
      zadnego sensownego szpitala.
      na kiedy masz termin ??

pozdrawiam
      • nat.wroclaw Re: Szukam pacjentek dr Piotra Halamy z Wrocławia 06.06.06, 20:34
        hej smile

smutna to prawda, ale faktycznie, chyba jeszcze tylko w Trzebnicy życzliwość nic
        nie kosztuje (vide - zeszłotygodniowa debata o "rodzeniu po ludzku" we
        Wrocławiu. Czytałyście?).

Nie wiem tylko, czy Twoja myśl o "bezłapówkowych porodach" to żart, czy wynik
        nieporozumienia. Indywidualna opieka położnej podczas trwania całego porodu, na
        podstawie umowy spisanej ze szpitalem - to w moim rozumieniu nie jest łapówka.
        Oczywiście, kazda z nas życzyłaby sobie mieć opiekę tej samej zyczliwej,
        zaprzyjaźnionej z nami położnej od 38 tyg ciąży, aż do rozwiązania - i
        chciałbyśmy, żeby takie świadczenie znajdowało się w koszyku świadczeń
        gwarantowanych. Natomiast jeśli szpital oficjalnie pozwala na inne rozwiązanie,
        to z kilku ważnych dla mnie i mojego dziecka pwodów, chciałabym z tej możliwości
        skorzystać.

Nie przeceniam roli lekarza w czasie porodu i bynajmniej, pisanie o "łaskawszym
        oku" Halamy to nie liczenie na specjalne względy, ot, człowiek mniej boi się
        tego, co zna. Poznam zespół, dowiem się czegoś o lekarzach, poznam ordynatora,
        poznam ich rozumienie porodu i ich roli w pomocy rodzącej - bedę wiedziała
        dokładniej na czym stoję i czego realnie mogę oczekiwać.

> tam wszyscy ponoc laskawie patrza na rodzace wiec nie ma im co w glowach psuc.

Well, gdy poczytać opinie o szpitalu na stronie fundacji Rodzić po ludzku, to
        jednak okazuje się, że nie wszyscy.

> ja tez chyba tam bede rodzic smile) zastanawiamsie jednak ciagle i nie widze
        > zadnego sensownego szpitala.

No to jest nas dwie, wespół - zespół, damy radę smile Ja rodze w listopadzie, na
        początku, termin 8-ego.

Ok, zaś ad rem - możesz dodać kilka słów? Znasz Halamę?

Pozdrawiam serdecznie
        Natalia
        • jooska2 Re: Szukam pacjentek dr Piotra Halamy z Wrocławia 07.06.06, 09:19
          debaty nie czytalam,ale chetnie bym ja przeczytala. jest gdzies dostepna on-
          line ??
          mysl o bezlpaowkowych porodach to jak najbardziej nie zart, to obawa przed
          deprawowoaniem lekarzy i poloznych. nie zrozumialam cie.
          o indywidualnej opiece poloznej nei slyszalam prawde mowiac. dowiadywalas sie w
          tym szpitalu ze tak mozna zrobic ?? i jak ta opieka wyglada i ile kosztuje ??

owszem, kazdy sie boi tego czego nie zna,ale czy jestesmy w stanie wiedziec
          wszystko wczensiej i sie na wszytsko przygotowac ??
          piszesz ze poznasz zepol, lekarzy, ordynatora... hmm. jak chcesz to osiagnac ?
          bo jakos nie widze mozliwosci zapoznania calego personelu i przeprowadzenia z
          nimi wywiadu nt.ich wyobrazen o prodzie.
          moze sie myle, ale jelsi uda ci sie to osiagnac to gratuluje.

przepraszam ,ale chybaze zbyt fantastyczne podchodzisz to spraw zwiazanych z
          porodem.
          nie bylam jeszcze na zwiadzie w trzbnicy,ale za to zwiedzilam brochow. nie
          widzialam ani presonelu,ani lekarzy. jeden meni tylko oprowodzil i oczywiscie
          ze opowiesci jak to swietnie bedzie slyszalam,ale wiem ze w praktyce wyglada to
          zupelnie inaczej. wszedzie opowiadaja jak to u nich jest extra , jaka wspajiala
          opieka otacza sei rodzaca... niesttey to czesto puste slogany.

co do opinii rodzacych w trzebnicy, to trzeba brac porawke. o kazdym szpitalu
          mowie sie dobrze i zarazem zle. zalezy na kogo sie trafilo i jak przebiegal
          porod.
          nie ma szpitala o ktoryh sa same pozytywne opinie.

halamy nie znam i w ogole nikogo z tamtejszych.

bylas w ogole juz ogladac jekisz szpital ?? twoj lekarz prowadzacy nie pracuje
          w zadnym szpitalu ??
          w sumie wczesnei sie interesujesz szpitalami. oczywicie dobrze bo masz czas na
          wybor.

pozdrawiam
          • nat.wroclaw Re: Szukam pacjentek dr Piotra Halamy z Wrocławia 07.06.06, 11:17
            Witaj smile

> debaty nie czytalam,ale chetnie bym ja przeczytala. jest gdzies dostepna on-
            > line ??

miasta.gazeta.pl/wroclaw/1,35751,3391460.html
            Przeczytaj tez dyskusję na forum pod tym artykułem.

> o indywidualnej opiece poloznej nei slyszalam prawde mowiac. dowiadywalas sie
            > tym szpitalu ze tak mozna zrobic ?? i jak ta opieka wyglada i ile kosztuje ??

Jeszcze nie, z Halamą spotykam się w piatek. Miedzy innymi - dlatego założyłam
            ten wątek, spodziewając się, że może ktoś wie.

> piszesz ze poznasz zepol, lekarzy, ordynatora... hmm. jak chcesz to osiagnac ?
            > bo jakos nie widze mozliwosci zapoznania calego personelu i przeprowadzenia z
            > nimi wywiadu nt.ich wyobrazen o prodzie.

Oj, w żadnym razie, jakoś strasznie dosłownie odczytujesz moje słowa, ale tak
            bywa w sieci, boć to przekaz wyłącznie .. słowny smile
            Wyobrażam sobie to tak: pochodzę do Halamy, jeśli się sprawdzi jako lekarz, toć
            i o szpital będę go wypytywać i o zespół też. Kiedyś chodziłam do Korzenia -
            gadatliwy jest to o klinikach trochę mi poopowiadał sam, trochę nazwisk wymienił
            powiedział, że chwalona jest połozna pani Jola, że panie bardzo ją lubią ..
            mniej więcej coś takiego wyobrażam sobie z Halamą - luźne informacje.

Do tego wizyta w Trzebnicy, może jeśli dowiem się o konkretnej położnej -
            postaram się z nią porozmawiać. Tak jest przecież szkoła rodzenia - warto
            pogadac z babkami ze szkoły - to własnie położne ze szkół rodzenia sa
            najczęściej polecane do ind. opieki podczas porodu.

Do tego przemaglowanie mojej koleżanki, która urodziła tam bardzo niedawno, ale
            jeszcze odpoczywa, więc daję jej spokój. Ale gdy się wreszcie spotkamy, to
            wycisnę z niej soki smile)

Jeśli chodzi o wyobrażenia nt. porodu, chcę dowiedzieć się dokładnie na ile mi
            tam pozwolą. Z różnych względów - zdrowotnych i anatomicznych przede wszystkim,
            jeśli chcę rodzić naturalnie (a bardzo chcę) to powinnam rodzić aktywnie i móc
            wybrać dogodną pozycję w drugiej fazie. Nie dla mnie Brochów, gdzie kładą
            kobiety horyzontalnie albo na boku, albo chetnie wyciskają dzieci z brzucha, zaś
            o aktywnych rodzących mówią, że się "naczytały internetu i się mądrują" -
            opinia koleżanki-lekarki, która tam rodziła.

> przepraszam ,ale chybaze zbyt fantastyczne podchodzisz to spraw zwiazanych z
            > porodem.

Stąd ten wątek. Fantazję chcę zamienić w prawdziwe informacje, zebrane z
            możliwie największej ilości źródeł.

> twoj lekarz prowadzacy nie pracuje
            > w zadnym szpitalu ??

Ano nie pracuje, to dr Kotkowska z Corfamedu. Fajna, ale jak pisałam wyżej -
            program minimum, do dziś nie przeprowadziła ze mną wywiadu (18 tc) - nie wie czy
            nie pracuję np w fabryce uranu albo czy nie przewalam węgla cały dzień i
            powinnam zmienić trochę tryb pracy. Nie bada kompleksowo, nie rozmawia z kobietą
            o zylakach, nie bada piersi, wszystko jej zdaniem jest "normalne". Ale jak
            pisałam, nie przeceniam roli lekarza w czasie produ. Najważniejsza (po rodzącej
            smile jest dobra położna. Nie zalezy mi na tym, żeby mój lekarz prowadzący był przy
            mnie. Ale chciałabym, żeby mnie porządnie zbadał smile

> w sumie wczesnei sie interesujesz szpitalami. oczywicie dobrze bo masz czas na
            > wybor.

Ano dokładnie smile

A ty kiedy się wysypujesz planowo?

Natalia
            • jooska2 Re: Szukam pacjentek dr Piotra Halamy z Wrocławia 07.06.06, 12:29
              oj. jaki laborat nam sie zrobil smile)

zaraz przeczytam debate.
              napisz o tym spotmaniu piatkpwym z halama b o tez si edo niego chce wybrac. on
              orzyjmuje chyba w medicnponencie ?

co do pozycji w czasie porodu tzo tam chyba tez klada w II fazie sad generaleni
              nie ma (chyba) szpitali w naszym woj. gdzie mozesz rodzic np.na stojaco, bub w
              kucki.
              a porod aktywny czyli spacerujesz, skaczesz itp. jest wszedzie. pod warunkiem
              ze masz sale rodzinna bo na zbiorczej nie ma tych cudownych urzadzen i
              prysznica.

ja ma termin na sierpien. wiec czasu malo. w szpitalu nawet jeszcze nie bylam.
              wiec ja to dopiero musze zagescic ruchy.

pozdrawiam
              • nat.wroclaw Re: Szukam pacjentek dr Piotra Halamy z Wrocławia 07.06.06, 12:39
                > przyjmuje chyba w medicnponencie ?

W rzeczy samej - ale od piatku idzie na urlop i wraca w lipcu.

> co do pozycji w czasie porodu tzo tam chyba tez klada w II fazie

No kłada, kłada sad( Wszedzie kładą, ślepe komendy jedne. A ja mam tak niestety
                porobione, że jak mnie położa, to już lepiej i bezpieczniej cc.
                Stąd szukanie tych lekarzy łaskawszych i połoznych polecanych i szpitali z
                ludzka twarzą. Może się dadzą namówić na jeden poród na klecząco na zwykłym łóżku.

>> bo na zbiorczej nie ma tych cudownych urzadzen i prysznica.

Na klinikach na zbiorczej jest piłka i sako, pod prysznic też można iść, jeśli
                nie leżysz pod ktg.

Pozdrawiam ciepło i napisze o Halamie co i jak.

Natalia
                • jooska2 Re: Szukam pacjentek dr Piotra Halamy z Wrocławia 07.06.06, 13:14
                  nawet nie pytam co ci jest skoro nie mozesz lezec na lecach i rodzic (!)
                  ja tez wolaalbym sobie wybrac pozycje, no ale nei wiem czy bede miala sile,i
                  czy bedzie mozna.
                  ydaje mi sie ze jednak poz. na jkleczaco jest do przeforsowania, bo mozesz i
                  tak bbyc na lozku-0czyli maja pelny dostep do ciebie.
                  gorzej z pozycjami w ktorych polozna lub lekarz musi sie klasc na podlodze zeby
                  zrobic naciecie. pewnie dlatego eni gpdza sie na luzny wybor pozycji.

tos mei zestresowlaa tym urlopem !! a wiez moze kiedy wraca ? bo lipiec to dosc
                  szeroki termin. na pocz juz bedzie czy pod koniec ??

czekam w takim razie na relacje z piatkowego spotkania.

pozdrawiam smile
      • ladybird75 Re: Szukam pacjentek dr Piotra Halamy z Wrocławia 07.06.06, 13:24
        jooska2,
        to nieprawda, ze w Trzebnicy wszyscy sa bezlapowkowi. Moze nie na taka skale
        jak we wroclawskich szpitalach ale jednak ... Urodzilam tam synka w zeszlym
        roku, lezalam 2 dni przed porodem na patologii i rozne rzeczy widzialam i
        slyszalam. Ale to nie zmienia faktu, ze jest tam najlepsza porodowka w okolicy
        i jezeli tylko ciaza jest prawidlowa i donoszona to polecam tylko porod w
        Trzebnicy. A juz na pewno jest bezkonkurencyjna jesli chodzi o opieke nad matka
        i dzieckiem po porodzie
        • nat.wroclaw Re: Szukam pacjentek dr Piotra Halamy z Wrocławia 07.06.06, 13:30
          Hej, fajnie, że zaglądnęłaś tutaj i że piszesz. Czasem mam wrażenie, że po
          porodzie mamy hyc hyc przenoszą się na forum noworodki, a opiniami o szpitalach
          przerzucają się wystraszone pierworódki.

Skoro rodziłaś w Trzebnicy, może udało Ci się zapamiętać imię, nazwisko
          sensownej położnej, z którą warto przynajmnije spotkac sie i pogadać?

Pozdrawiam
          Natalia
          • ladybird75 Re: Szukam pacjentek dr Piotra Halamy z Wrocławia 07.06.06, 13:35
            nat.wroclaw - napisz na priva
          • jamile Re: Szukam pacjentek dr Piotra Halamy z Wrocławia 07.06.06, 14:55
            tez rodziłam w Trzebnicy
            dr Halama zajrzał do mnie ze dwa razy na tym etapie, kiedy się nic nie działo,
            tj. leżałam pod oxy i czekałam na rozwarcie, które ostatecznie nie nadeszłosmile

jesli chodzi o prowadzenie u niego ciąży, nie wiem nic ponad to, że jest drogi

o żadnej z pracujących w Trzebnicy położnych nie słyszałam złych komentarzy,
            zdarzyło mi się usłyszec pare razy, że wszystkie są na tyle ok, że nie ma sensu
            wynajmowac jakiejś ekstra.
            Pojedź tam i popytaj, poproś o pokazanie sali (o ile nie będzie zajęta) i
            raczej nie dzwon wczesniej, bo usłyszysz, że nie ma miejsc a wszystkie położne
            są zajęte... he, ja to usłyszałam w dniu porodu a jak przyjechałam, okazało
            się, że jestem jedyną rodzącą nad ranem.
            Nie nastawiaj się raczej na to, że o szpitalu i rodzeniu opowie ci sam
            ordynator, robią to położne
            pamiętaj, ze w Trzebnicy tną i nie ma raczej szans na znieczulenie.
            opieka po porodzie faktycznie rewelacyjna
        • jooska2 Re: Szukam pacjentek dr Piotra Halamy z Wrocławia 07.06.06, 14:35
          ja nie twierdze ze tam sa bezlapowkowi !!
          jak dasz to kazdy wezmie. nawet najwietszy walenty.
          tylko jak zacznie dawac jednen, drugi, trzeci , to uznaja ze moze lepiej zaczac
          brac, skoro ludzie daja.

a czemu tutaj nic nie napiszesz o poloznej tylko uciekasz na priv ??
          tez bym poczytala.
          • andzia322 Re: Szukam pacjentek dr Piotra Halamy z Wrocławia 18.06.06, 10:02
            Rodziałam w trzebnicy 3 lata temu, polozna super, ale nie pamietam jak miala na
            imie, dalismy jej 100zł i dbała o mnie, za to dziewczyna rodzaca obok, ktorej
            przypadla druga z poloznych na dyzurze - bardzo mloda bez doswiadczenia,
            przezywala horror. Nie było momy o zadnych innych pozycjach przy wlasciwym
            porodzie - tylko pollezaca. Najgorzej wspominam masaze szyjki - przyspieszaja
            porod, ale to cos makabrycznego.
            Halama nigdy nie uczestniczy przy porodzie, nie wiem nawet czy jako ordynator
            ma dyzury jako lekarz poloznik - nie zauwazylam.
            Moja kolezanka, ktora do niego chodzila w ciazy i placila duzo, po kilkunastu
            godzinach meczarni wyblagala cesarke, ale nie u niego, ale u lekarki, ktora
            byla na dyzurze, a pozniej chodzila za nia (ta lekarka) w oczekiwaniu na
            lapowke ktora w koncu dostala.
            Podstawowa zasada jest taka - jak wszystko uklada sie dobrze - nie potrzebujemy
            super specjalnej opieki i mamy dobre odczucia, ale jak cos sie sypie, na malo
            kogo mozemy liczyc, w szczegolnosci na lekarzy, do ktorych chodzilysmy.
            • nat.wroclaw Re: Szukam pacjentek dr Piotra Halamy z Wrocławia 18.06.06, 13:18
              Hej Andzia,

dzięki za wpis, już myślałam, że wątek poszedł na straty, bo wisiał dość długo
              na 1 stronie i żadna z aktualnych pacjentek Halamy się nie dopisała, a w między
              czasie tak zwanym już go sobie przetestowałam samodzielnie smile

Wielokrotnie już pisałam i w tym wątku i w innych, i będę to chyba powtarzać do
              znudzenia - nie przeceniam roli lekarza podczas porodu. Zaś zupełnie już nie
              liczę na to, że moj lekarz prowadzący pojawi się przy porodzie.

Bardzo natomiast - nie ukrywam - zależy mi na dobrej i otwartej na poród aktywny
              i wertykalny położnej.

Halama - bardzo sensowny facet. niezmanierowany, kumaty, konkretny, no i taki ..
              negocjowalny - ujęłabym to tak. Zobaczymy co tam z nim zwojuję, może zgodzi się
              na podpisanie umowy z połozną i wpłatę do kasy szpitala (choć nie jest to
              praktykowane w Trzebnicy, ostatnio się dowiedziałam). Inną drogą nie chcę tego
              załatwiać, bo to różnie może się skończyć. Postaram się wynegocjować z Halamą
              legal. Jak się nie uda, to będe liczyć na to, że dobra reputacja Trzebnicy mnie
              także nie zawiedzie.

Pozdrawiam Cię serdecznie
              Natalia
      • paulus27 Re: Szukam pacjentek dr Piotra Halamy z Wrocławia 17.07.06, 14:50
        hohoho kochana a kto ci powiedział, że w trzebnicy łapówek nie biorą i wszystko jest cacy?? biorą i to spore a do tego jak nie dasz łapówki. wszystko zależy od lekarza na jakiego trafisz.
        • nat.wroclaw Do Paulus27 18.07.06, 10:51
          >>biorą i to spore a do tego jak nie dasz łapówki. wszystko zależy od lekarza na
          jakiego trafisz.

Wiesz, to dość odważne oskarżenie. Czy możesz podac jakieś przykłady? Czy Ciebie
          spotkało to osobiscie? Czy sama proponowałaś / dawałas łapówkę, czy cię o taką
          poproszono po prostu? Za jakie świadczenia oczekiwano zapłaty? Kto brał?

Pozdrawiam
          Natalia
    • dyrhucza Re: Ja jestem pacjentką dr Halamy:) 20.06.06, 10:58
      Cześć, sorki, że tak późno ale dopiero dzisiaj znalazłam tą wiadomość. JA jestem pacjentką dr. Halamy jeszcze sprzed ciąży. Uważam że jest to super lekarz. Ciążę prowadzi idealnie, zleca wiecej badań niż inni lekarze, bo dba o pacjentkę. Do tej pory nic złego na niego nie mogę powiedzieć. Co do tego czy jest drogi. TO chyba pojęcie względne. To nie on jest drogi tylko przychodnia w której pracuje Mediconcept nie należy do najtańszych, ale na prawdę warto. Co do urlopu, to faktycznie już na nim jest i pierwsze wizyty ma 3 lipca.
      Ja mam termin na oczątek września i sczzerze jeszcze się go nie wypytywałam o poród. No może po za paroma pytaniami. Mam zamiar dopiero z nim rozmawiać. W mediconcepcie bardzo duzo informacji można uzyskać od położnych, bo każda wizyta to lekarz plus położna.
      Ja dopiero jakiś miesiac temu dowiedziałam sie, że on jest ordynatorem Trzebnicy. Ale zanim wiedziałam równizeż zastanawiałam sie nad tym szpitalem.
      Do trzebnicy pewnie sie przejadę zeby zobaczyć wszystko co i jak. Z tego co wiem położne chętnie Ci wszystko na miejscu w szpitalu powiedza, no oczywiście jeśłi nie będą akurat na porodzie smilesmilesmile
      nie wiem czy coś ci pomogła moja odpowiedz. Jak coś to pisz, podzielę sie chętnie opiniamismile
      • nat.wroclaw Re: Ja jestem pacjentką dr Halamy:) 20.06.06, 15:15
        O jak miło smile Dziękuję za odzew i wsparcie duchowe, utwierdzające mnie w dobrym
        wyborze (musiałam, jakby nie było, zmienić lekarza prowadzącego, a tgo niełatwa
        decyzja).

Opieka położnej z Mediconceptu po prostu mnie zachwyciła. Po olewce w
        corfamedzie, spotkanie takiej serdecznej babeczki to wielka radość. Czy Ty
        kiedys skorzystałas z jej pomocy poza kliniką? Podczas 1-szego spotkania
        dostałam od niej wizytówkę z zachętą, by dzwonić o każdej porze dnia i nocy,
        gdyby coś się działo. Nie bardzo rozumiem, jaki to miało charakter, dlatego nie
        mam śmiałości wykorzystywać uprzejmości tej pani.

Sam Halama okazał się sensowny, bardzo pomocny i odpowiedział na wszystkie moje
        wątpliwości i pytania. 6 lipca mam u niego usg połówkowe i zamierzam zadac mu
        znów sto milionów pytan (ja z tych co pytają smile)

Chcesz rodzic w Trzebnicy, a czy będziesz chodzić do szkoły rodzenia we
        Wrocławiu? My jesteśmy zapisani do szkoły przy Klinikach - nasz drugi wybór
        szpitala, gdyby do Trzebnicy nie udało się dojechac.
        Termin - poczatek listopada.

Pozdrawiam serdecznie i dziękuję jeszcze raz za kontakt.
        Natalia

ps. czy miałaś robione badania na chlamydia, cytologię w połowie ciąży i czy
        Halama badał Ci piersi, albo pytał o stan Twoich żył na nogach?
        • dyrhucza Re: Ja jestem pacjentką dr Halamy:) 20.06.06, 17:18
          Położne sa supersmilesmile Ja nie korzystałam z 24 godzinnej pomocy, ale moja koleżanka miesiac temu urodziła i ostatnie dwa miesiace ciągle wydzwaniała do położnej jak coś sie działo, zwłaszcza, ze jej ciaża była zagrożona. Wiec śmiało jak coś Ci będzie możesz do niej dzwonić. Oczywiście oby nie było smile
          Można tez dzwonić przed samym porodem jak już sie coś dzieje, zeby bez sensu do szpitala nie jechać za wcześnie.
          Z Halamą fajnie sie rozmawia, bardzo uspokaja i zawsze chętnie odpowiada.
          Cytologię miałam robioną na samym początku ciaży wyszła idealnie wiec nie powtarzał. A jak tylko coś sie działo to przepisał mi jakies globulki i już jest ok.
          Tak samo było ostatnio z moim badaniem moczu. Coś sie nie podobało, wiec dał mi ziołowe antybakteryjne i mam zrobić badania przed następną wizytą. Najprawdopodobniej tylko dmuchał na zimne, ale to lepiej.
          Chlamydii chyba nie miałam. Ale dwa razy na cytomegalię.
          Piersi jeszcze miałam badane przed ciażą. O opuchlizny, żyły itp zawsze sie połozna mnie pyta.
          Poza tym miałam niską hemoglobinę i układali mi dietę i już jest lepiej smile
          Co do szkoły rodzenia. Zrezygnowaliśmy. Rozmawiałam z położną i powiedziała ze jak niemam czasu dojeżdzać na Długosza, bo tam najlepsza, to lepiej sobie podarować. Zwłaszcza takie gdzie jest bardzo duzó kobietek. Zapewniła mnie, ze jak sie bede słuchała położnej przy porodzie to urodze bez problemu, a pielęgnacji maluszka się nauczę w praktyce. jak coś to można się ich w mediconcepcie wszystkiego pytać.
          Pozdrawiam Iwona
    • dyrhucza Re: Szukam pacjentek dr Piotra Halamy z Wrocławia 20.06.06, 17:31
      Aha, jak masz czas na kolejne forum to zapraszam tutaj : www.dziecko-info.com/forum/
      mnie można tu znaleźć we wrześniówkach- mala_80.
      Wiec jak coś to zapraszam, tam też mozemy na privie pogadać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka