Dodaj do ulubionych

szkoły rodzenia

27.06.06, 09:43
Cześć dziewczyny,
Napiszcie mi proszę gdzie chodziłyście/chodzicie do szkoły rodzenia w Warszawie. Myślałam o szkole w szpitalu MSWiA ale opinie są różne.

pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • beniamina Re: szkoły rodzenia 27.06.06, 14:19
      my chodziliśmy do szkoły rodzenia "Natalia" na Romera (Ursynów). Zdecydowaliśmy
      się na nią bo była najbliżej i bezpłatna. Nie żałuję.
    • mika99 Re: szkoły rodzenia 27.06.06, 16:10
      ja chodze na inflancką prowadzące są bardzo miłe i fachowe ale jak to szkoła
      przy szpitalu nastawia sie na rodzenie u nich i pod tym kątem są zajecia.pozdrawiam
      • marengo Re: szkoły rodzenia 28.06.06, 12:12
        mika99 - do ktorej szkoly chodzisz? do SR Ewy Szwarc? bedziesz tez rodzic na
        inflanckiej? ja sie wlasnie nad tym zastanawiam i nie wiem co wybrac
        • mika99 Re: szkoły rodzenia 29.06.06, 12:05
          Tak do ewy szwarc, w ramach programu "Mama, zdrowie i ja " mam za darmo każda
          osoba ucząca sie lub zameldowana w warszawie moze skorzystac z takiego programu,
          oczywiście jeżeli ciąża jest niepowikłana. Następne zajęcia zaczynają sie od
          lipca , ale nie wiem dokładnie którego i trwaja aż dwa i poł miesiąca bo
          odbywaja sie tylko raz w tygodniu.Normalnie byłyby częściej ale sa wakacje i
          jest mało chetnych. grupa liczy około 5 par. Mam zamiar rodzić na inflanckiej na
          sali o podwyższonym standarcie czyli tzw porody rodzinne ale nie musisz byc tam
          z mezem, możesz być sama lub z kim chcesz. jest o tyle dobrze że inna kobieta
          nie jęczy ci nad uchem i nie stwarza presji leżysz sobie w osobnej salce z wanna
          lub prysznicem i czekasz na bóle parte potem rodzisz na tej sali lub wioza cię
          drzwi dalej na sale porodową o ile nie ma innej rodzącej w niej.Sala ta
          kosztuje 500 zł, znieczulenie też 500 , ale możena rodzić na sali ogólnej i
          chyba sa one 3-4 osobowe. rózne opinie słyszałam o tym szpitalu ale zaryzykuję
          licze że trafie na miły personel pozdrawiam.
          • buzia18 Re: szkoły rodzenia 29.06.06, 15:27
            mika99 - czy aby wziąć udział w zajęciach w ramach tego programu wystarczy zgłosić się do szkoły rodzenia czy może potrzebne są dodatkowe warunki..??
            Możesz podać adres i telefon do tej szkoły?

pozdrawiam
            • mika99 Re: szkoły rodzenia 30.06.06, 11:54
              wystarczy zadzwonic i sie umówic na zajęcia, na początku lub nawet w trakcie
              musisz dostarczyć zaświadczenie od lekarza ginekologa o braku przeciwsakazań do
              chodzenia do szkoły bardziej chodzi o wykonywanie ćwiczeń i o to że ciaża nie
              jest zagrożona. szkoła znajduję sie na terenie szpitala czyli na inflanckiej 6 .
              wejdż sobie na stronkę i troche poczytaj www.szpital-inflancka.internetdsl.pl
              tam znajdziesz wszytkie inforamcje i telefony oraz adres mailowy żeby dokladnie
              sie wszystkirego dowiedzieć. pozdrawiam
    • denevue Re: szkoły rodzenia 29.06.06, 08:22
      ja zapisałam sie do szpitala na pl. Starynkiewicza
      • balbusiaba Re: szkoły rodzenia 30.06.06, 07:00
        ja też zapisałam się do szkoły rodzenia w szpitalu na starynkiewicza, prowadzę
        tam ciążę i raczej chcę tam rodzić. Denevue czy może wiesz jak działa ta szkoła
        na starynkiewicza? Ja jak dodzwoniłam się do połoznej to była chyba po jakimś
        cięzkim dyżurze, bo robiła wrażenie potwornie zmęczonej i nie wypytywałam się o
        wszystko. Nawet nie wiem czy ta szkoła jest płatna czy nie i ile trwają zajęcia...
        • denevue Re: szkoły rodzenia 30.06.06, 18:34
          ja też niewiele wiem, ale ... jeżeli jesteś zameldowana w Wa-wie, ubezpieczona
          i masz skierowanie od lekarza prowadzącego (może być prywatny), to jest
          bezpłatna. Ja zaczynam 25 lipca. Są dwa terminy 17:00 i 19:00 (my będziemy
          chodzić na drugą turę)
          wiem, że pierwsze zajęcia są w bibliotece. Podobno trwają 2 godziny (ale nie
          jestem pewna, czy dobrze pamiętam ....) Na pierwsze zajęcia należy wziąć dowód,
          dokument potwierdzający ubezpieczenie, skierowanie od lekarza.
          W bramie należy spytać portiera, gdzie są zajęcia - on wskaże drogę
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka