Dodaj do ulubionych

Polozna na Inflanckiej

02.07.06, 15:17
Dziewczynki, pisalam na forum szpitale, ale mnie olano sad((( (nikt nie
odpisał).Czy któras z was wie ile biora polozne na Inflanckiej? A moze macie
namiary na jakąś? Ja znalazlam tylko nazwisko jakies jedno ale bez nr
kontaktowego. Z góry dziekuje za pomoc
Obserwuj wątek
    • edyta.23 Re: Polozna na Inflanckiej 02.07.06, 15:33
      może to Ci pomoże, wklejam z innego wątku:
      INFLANCKA:
      p. Agnieszka Korejwo
      adria1977 (13.08.2003)
      p. Ewa Szwarc
      luna1000 (25.07.2004)
      kasia.s75 (01.07.2004)
      lotysia (23.08.2004)
      p. Joanna Kalwasińska
      iwa4 (13.07.2004)
      p. Beata Szol
      leigh4 (20.07.2004)
      mamaly (05.10.2004)
      p. Małgorzata Gabryl
      macinino (03.12.2004)

pod spodem masz kto poleca, radzę powpisywać sobie te nazwiska w wyszukiwarkę,
      na pewno znajdziesz wiele informacji na temat każdej z połoznych.
      Ja rodziłam na Inflanckiej 3 tyg. temu na porodach rodzinnych, polecam bardzo,
      opieka rewelacyjna, gorzej niestety na noworodkach.
    • dodkowska Re: Polozna na Inflanckiej 02.07.06, 16:24
      standardowo biora 800zł moja bratowa ostatnio tam rodziła ale wzieła pierwsza
      lepsza połozna własnie z tamtąd i jest zadowolona
      • strzalcia Re: Polozna na Inflanckiej 02.07.06, 17:16
        ooo dzieki wielkie
    • kitka20061 Re: Polozna na Inflanckiej 04.07.06, 23:13
      Płaci się za poród rodzinny 500,00zł. Położnea jest wliczona w tą cenę i nic
      dodatkowo sie nie płaci, no chyba że ktos nie ma co z pieniędzmi robić i bardzo
      chce je dać położnej. Mój poród odbierała Ewa Szwarc - znakomity fachowiec,
      polecam.
      • strzalcia Kitka20061!!!! 05.07.06, 11:30
        Naprawde jest tro wliczone w poród rodzinny? A kiedy tam rodzilas. My sie w
        sumie zastanawialismy czy jest sens brac polozna skoro jestesmy zdecydowani na
        poród rodzinny ale boje sie z ejesli bedzie kilka rodzących równoczesnie, a
        akurat bedzie jakas dziwna pora np noc to bedzie malo poloznych i wtedy mimo
        wszystko rzadko moze do mnie ktos zaglądac, a ja straszna panikara jestem i
        tego sie boje. Bylam wczoraj na Inflanckeij i pytalam o polozna ale nic mi nie
        wspomniano o tym ze jesli ma byc to porod rodzinny to i tak polozna bedzie caly
        czas. proszę Kitka pomoż, bo ja juz chyba lada dzien bede rodzic...i nie wiem
        czy dzwonic do jakiejs czy sie umawiac, wlasnie myslama o pani Szwarc, tylko
        nie usmiecha mi sie wydawac tyle pieniedzy...
        • antekiwona Re: Kitka20061!!!! 05.07.06, 11:36
          Witam, przepraszam, ze się wtrącam ale ja też rodziłam na Inflanckiej (sierpień
          2005)i miałam poród rodzinny. I faktycznie opłacałam tylko poród rodzinny -
          500zł, a w to była juz wliczona położna, sala gdzie przed porodem byliśmy z
          mężem i po porodzie przez 2 godziny. Tak więc wydaje mi się, że nie ma sensu
          opłacać dodatkowo położnej, no ale to indywidualny wybór każdego. Pozdrawiam,
          Powodzenia
          • strzalcia Re: Kitka20061!!!! 05.07.06, 11:45
            Dziewczyny super!!!! jestescie kochane!!!!!!!!!Poprawilyscie mi humor!!! A czy
            polozna byla z Wami caly czas czy gdzies sobie chodzila i tylko co jakis czas
            zaglądala?
            • antekiwona Re: Kitka20061!!!! 05.07.06, 12:14
              Wiesz co, jak miałam podawana oksytocynę to siedziała w pokoju obok a my z
              męzem mogliśmyy spokojnie sie przygotowywać ale jak już cała akcja się zaczęła,
              to położna była cały czas, doradzała, przynosiła piłkę, pomocne krzesełka itd.
              Tak więc było ok.Tak więc głowa do góry, odezwij sie jak będzie po wszystkim,
              Pozdrawiam
              • strzalcia Re: Kitka20061!!!! 05.07.06, 12:18
                Super, dziekuje Ci kochana!!!Jka juz bedzie po wszytskim na pewno sie
                pochwale!!!!Dzieki jeszcze raz
                • edyta.23 Re: Kitka20061!!!! 05.07.06, 13:37

na bloku porodowym A rzeczywiście wszystkie położne są super, nie ma
                  możliwości, że trafisz na jakąś zołzę, bo tam takich nie mawink

ale z tego co wiem w nocy ma dyżur tylko jedna albo dwie, jeśli zdarzy się, że
                  w tym czasie będzie więcej porodów, logiczne jest, że położna nie będzie wtedy
                  tylko dla Ciebie.
                  • strzalcia Re: Kitka20061!!!! 05.07.06, 13:46
                    no tak tak ,jasne, z jednej strony szkoda mi wywalac z 800 czy 1000 zł na
                    polozna skoro moze mi sie trafic ze i tak bedzie super, no ale tez moze byc tak
                    ze np 5 bedzie rodzic! To juz trzeba miec pecha....hmmm sama nie wiem co robic,
                    ale dziekuje za pomoc
        • joanna.k51 Re: Kitka20061!!!! 11.07.06, 10:47
          nie wierz w te bzdury. w cenę porodu rodzinnego wliczony jest tylko poród
          rodzinny a właściwie sala porodowa o podwyższonym standarcie. połozna pracuje
          tam z przydziału "dyżurowa" jedna na 3-4 rodzace. jeśli chcesz mieć położna
          ktora będzie tylko z tobą - płacisz.podobnie jest zreszta na górze- na ogólnej
          sali porodowej
    • marta_nie_martka Re: Polozna na Inflanckiej 10.07.06, 16:19
      Ja w kwestii rodzenia nocą, i mniejszej obsady. Na bloku A, na Inflanckiej, na
      raz mogą rodzić tylko 3 dziewczyny, bo tyle jest sal, a przynjamniej do
      niedawna tak było. Więc ewentualnie bedzie jedna położna na trzy rodzące.

Rodziłąm tam dwa razy (2004 i 2006r.) i goraco polecam. Za drugim razem
      zastanawiałam się nad prywatną położną, ale zrezygnowałam, w efekcie położna
      była ze mną przez cały poród, a jednoczesnie trwały dwa inne porody.

Mój pierwszy poród trwał książkowo 13h, z czego 5h w szpitalu, we własnym
      pokoju na bloku A. Po porodzie byłam bardzo zmeczona i położne nie poganiały
      nas, mogłam być w tym pokoju jeszcze przez ok 10h. Możliwe, ze nie mieli
      chetnych.

Po drugim porodzie czuąm się super i pokój zwolniłam jak tylko zjadłam obiad smile

Położne są bardzo miłe i pomocne, również te na porodach ogólnych.
    • iw1978 Re: Polozna na Inflanckiej 10.07.06, 22:02
      Rodziłam tam we wrześniu w nocy właśnie. Dyżur mieli gorący - ok. 21 poród z próżnociagiem, ok. 22 dwa w odstępie 10 minut. O tym, że sytuacja była podbramkowa i ściągali personel z innych oddziałów dowiedziałam się następnego dnia. W trakcie porodu miałam zapewnione poczucie bezpieczeństwa i świadomość, że jestem pod dobrą opieką. Gdyby nie nacięcie krocza poród byłby idealny.
      Mój przykład to najlepszy dowód na to, że decydując się n poród rodzinny na Inflanckiej, nie ma sensu rujnować się na dodatkową opiekę położnej.
    • kicur1974 Ja rodziłam z opłaconą położną 12.07.06, 09:22
      Ja rodziłam w tym roku z opłaconą położną. W tym samym czasie na bloku rodziły
      jeszcze dwie dziewczyny, które rodziły z drugą położną która miała dyżur. Moja
      położna przyechała specjalnie dla mnie i nie żałuje wydanych pieniedzy bo
      bardzo mi pomogła a poród trwał 15 godzin.
      ALe wiem ze nawet jak się nie opłaci połoznej to są tak samo miłe - tylko
      wiadomo też muszą być do dyspozycji innych rodzących.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka