asiunia66 07.07.06, 19:31 drogie mamy jaki szpital moglybyscie mi polecic rozwazam zaspe,wojewodzki i swissmed (ale niewiem czy warto) moze jakis dobry szpital jest w gdyni(nie orientuje sie) bardzo prosze o rady termin mam juz na 1 sierpnia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasia161069 Re: do mam z trójmista 08.07.06, 14:18 hej ja termin mam na 31.07-wybralam Zaspe - poszukaj jest tu pare postow na ten temat - wiesz to jest tak ile porodow- tyle opini.Jakbys chciala pogadac to moj gg 5600959 jestem zawsze wieczorkiem.Jestem z Przymorza. pozdrawiam kasia Odpowiedz Link Zgłoś
mikasara Re: do mam z trójmista 20.07.06, 10:42 ja rodziłam 3 lata temu w wojewódzkim i byłam bardzo zadowolona. Nie miałam żadnej opłaconej położnej, ale ta która była przy mnie bardzo była pomocna. Mam nadzieje, że w lutym 2007 też tam będe rodzić. Rodziłam w wodzie i ten sposób bardzo polecam. pozdrawiam i napisz gdzie rodziłaś i jak było. trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
m.mada Re: do mam z trójmista 02.08.06, 10:06 Rodziłaś w wodzie do samego końca? ja rodziłam cztery lata temu w Gdynii w miejskim i usłyszałam od przeszkolonej w tej materii lekarki, że poród w wodzie jest możliwy, jak najbardziej, jeśli tylko mam ochotę. Ale... tylko do ostatniej fazy porodu, bo ona sobie nie wyobraża nacięcia w wodzie, a to jest przecież konieczne. tak samo wszystkie inne pozycje porodowe - można je sobie przyjmować, ale nie podczas parcia. Ostatecznie zakończyłam poród cesarką, więc nie wiem jak to naprawdę wygląda w praktyce, ale tym razem wolałabym rodzić przy ludziach z innym nastawieniem. Termin porodu mam na 26 stycznia 2007 - może spotkamy się w szpitalu? Odpowiedz Link Zgłoś
mikasara Re: do mam z trójmista 02.08.06, 14:55 cześć Mada! W trakcie rodzenia byłam w wodzie. Do wody wchodzi się co jakiś czas na jakiś czas (już nie pamiętam jak dokładnie było). Byłam nacięta w wodzie i nikt nie robił z tego problemu. Nie pamiętam czy ktoś się mnie pytał o pozwolenie na nacięcie. Gdy byłam w miejskim w Gdyni obejrzeć szpital to mówili mi to samo co Tobie, więć się na niego nie zdecydowałam chociaż mój lekarz wtedy tam pracował. Obecnie zastanawiam się nad Puckiem, choć mam jeszcze mało wiadomości. Było dobrze w Wojewódzkim, ale myślę, że mogło byc lepiej. Np. po porodzie bardzo szybko zabrali mi córeczkę z piersi i lekarka (młoda i śpiąca o 3.15) nie zauważyła, że została część łożyska. Niestety Puck jest daleko i nie wiem czy warto podjąć takie ryzyko, choc przy korkach samochodowych do Gdańska też może byc problem. Pozdrawiam - mój termin to 14.02.07 r. Odpowiedz Link Zgłoś
justynaz2010 Re: do mam z trójmista 02.08.06, 12:56 Ja bede rodzic w Pucku, tam tez mozesz rodzic w wodzie, ale nie wiem czy to dla ciebie nie za daleko. Pewnie ze mozna rodzic w wodzie do konca, no chyba ze sa przeciwwskazania (np. za duze dziecko, przedwczesny porod, komplikacje w trakcie porodu itp.) Dla wielu kobiet taki porod jest mniej bolesny i dzidzia tez ma latwiej bo wychodzi najpierw do swojego srodowiska naturalnego. Co do naciecia to czemu ma byc konieczne? W Pucku jest ok. 30% naciec bo polozne potrafia ocenic czy kobieta moze peknac czy nie. W niektorych szpitalach na szczescie odchodzi sie od takiej rutyny. Odpowiedz Link Zgłoś
m.mada Re: do mam z trójmista 03.08.06, 09:07 Wiem, że można rodzić w wodzie do końca i nie trzeba nacinać, ale czy wiedzą o tym lekarze Też słyszałam o Pucku i Wejherowie dobre opinie, w obu szpitalach rodziły koleżanki. Jednak z Wrzeszcza to trochę daleko, ale jeszcze mam trochę czasu, może się zdecyduję. Odpowiedz Link Zgłoś
justynaz2010 Re: do mam z trójmista 03.08.06, 13:35 No wlasnie np. w Gdyni nie wiedza a raczej nie chca wiedziec ze nie trzeba nacinac , na szczescie w Pucku wiedza Odpowiedz Link Zgłoś
mamastaska Re: do mam z trójmista 02.08.06, 20:35 Tylko Wejherowo!!!!!!!! Urodziłam tam 12.06-super. Gdynia podobno nie! Odpowiedz Link Zgłoś
cathy1976 Re: do mam z trójmista 02.08.06, 22:33 o Redlowie to slyszalam takie opinie, ze za Chiny by mnie tam nie zawlekli. Moje dwie kolezanki rodzily tam w maju i czerwcu. ZGROZA. Zaspa zbiera dosc dobre opinie.. Ja na Klinicznej bede rodzic, choc tez sie nasluchalam historii rozmaitych, ale tam pracuje lekarka, ktora mnie prowadzi a bede rodzic przez cc. Odpowiedz Link Zgłoś
apax Re: do mam z trójmista 03.08.06, 08:07 Rodziłam w zeszłym roku w sierpniu na Zaspie było SUPER!!! Nic opłaconego nie miałam poród rodzinny. Odpowiem na każde pytanie Pozdrowionka Asia Odpowiedz Link Zgłoś
liwilla1 Re: do mam z trójmista 03.08.06, 13:38 rodzilam 7 czerwca na zaspie i bylo swietnie. poloznictwo co prawda dalo mi sie we znaki pod postacia p. Moniki, ale i tak bede tam rodzic kolejne dzieciaki ;] pozdrawiam Ania i Vincent w bujaku przy mamie forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=46195517 Odpowiedz Link Zgłoś
eyes69 Re: do mam z trójmista 03.08.06, 13:59 Zaspe odradzam - mama mojej kolezanki niedawno bardzo negatywnie sie na jego temat wypowiadala. Sweesmed za to bardzo polecala - jej znajoma tam jakis czas temu rodzila. Z tego co sie dowiadywalam (bo sama chce rodzic prywatnie) to koszt porodu wynosi tam 4tys. Odpowiedz Link Zgłoś
liwilla1 Re: do mam z trójmista 03.08.06, 14:10 mnie z kolei odradzali swissmed-w skomplikowanych sytuacjach pakuja dziecko do karetki i na ojon na zaspe badz do akademii wioza. poza tym troche podrozeli-w styczniu jak sie dowiadywalam bylo 3 tys mialam kaze by tam rodzic, ale zamiast tego wolalam "zainwestwac" 300 PLN w polozna i to byla najlepsza "inwestycja" mojego zycia. mimo wszystko obstaje przy swoim i zaspe polecam z WLASNEGO doswiadczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia161069 Re: liwilla1 03.08.06, 14:28 jaka milas polozna- ja juz co prawda jestem 4 dni po terminie i caly czas czekam ale bede rodzic na ZASPIE Odpowiedz Link Zgłoś
liwilla1 Re: liwilla1 03.08.06, 15:16 kasiu, Ewe Filipska, jesli chcesz dam ci jej nr na prv i inne dodatkowe informacje Odpowiedz Link Zgłoś
kasia161069 Re: liwilla1- chetnie 03.08.06, 15:34 napisz mi na privat - nr. i wszystko co mozesz - moze jakos przyspiesze!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kasia161069 Re: liwilla1- dzieki 03.08.06, 16:10 Ania - dzieki bardzo az sie poplakalam jak ujrzalam synka. dzieki - poczekam do jutra i zobacze jak nic sie nie bedzie dzialo to sprobuje zadzwonic. Ja juz tez bylam 2 razy na IP ale ktg nie robili bo tyle bylo rodzacych ze byly kolejki- badali tylko tetno małej - oki . Ja rozwarcie na palec mialam juz tydzien temu i nic cisza.To moja druga ciaza w domu mam 14 letniego syna / jestem juz stara mamą - ale mloda mężatką / POZDRAWIAM i jeszcze raz dziekuje. Odpowiedz Link Zgłoś
liwilla1 Re: liwilla1- nie ma za co 03.08.06, 16:16 jeszcze raz powodzenie zycze. Odpowiedz Link Zgłoś