Dodaj do ulubionych

do mam z trójmista

07.07.06, 19:31
drogie mamy jaki szpital moglybyscie mi polecic rozwazam zaspe,wojewodzki i
swissmed (ale niewiem czy warto) moze jakis dobry szpital jest w gdyni(nie
orientuje sie) bardzo prosze o rady termin mam juz na 1 sierpnia
Obserwuj wątek
    • kasia161069 Re: do mam z trójmista 08.07.06, 14:18
      hej ja termin mam na 31.07-wybralam Zaspe - poszukaj jest tu pare postow na
      ten temat - wiesz to jest tak ile porodow- tyle opini.Jakbys chciala pogadac to
      moj gg 5600959 jestem zawsze wieczorkiem.Jestem z Przymorza. pozdrawiam kasia
    • mikasara Re: do mam z trójmista 20.07.06, 10:42
      ja rodziłam 3 lata temu w wojewódzkim i byłam bardzo zadowolona. Nie miałam
      żadnej opłaconej położnej, ale ta która była przy mnie bardzo była pomocna. Mam
      nadzieje, że w lutym 2007 też tam będe rodzić. Rodziłam w wodzie i ten sposób
      bardzo polecam. pozdrawiam i napisz gdzie rodziłaś i jak było. trzymam kciuki
      • m.mada Re: do mam z trójmista 02.08.06, 10:06
        Rodziłaś w wodzie do samego końca? ja rodziłam cztery lata temu w Gdynii w
        miejskim i usłyszałam od przeszkolonej w tej materii lekarki, że poród w wodzie
        jest możliwy, jak najbardziej, jeśli tylko mam ochotę. Ale... tylko do ostatniej
        fazy porodu, bo ona sobie nie wyobraża nacięcia w wodzie, a to jest przecież
        konieczne. tak samo wszystkie inne pozycje porodowe - można je sobie przyjmować,
        ale nie podczas parcia. Ostatecznie zakończyłam poród cesarką, więc nie wiem jak
        to naprawdę wygląda w praktyce, ale tym razem wolałabym rodzić przy ludziach z
        innym nastawieniem. Termin porodu mam na 26 stycznia 2007 - może spotkamy się w
        szpitalu?
        • mikasara Re: do mam z trójmista 02.08.06, 14:55
          cześć Mada! W trakcie rodzenia byłam w wodzie. Do wody wchodzi się co jakiś
          czas na jakiś czas (już nie pamiętam jak dokładnie było). Byłam nacięta w
          wodzie i nikt nie robił z tego problemu. Nie pamiętam czy ktoś się mnie pytał o
          pozwolenie na nacięcie. Gdy byłam w miejskim w Gdyni obejrzeć szpital to mówili
          mi to samo co Tobie, więć się na niego nie zdecydowałam chociaż mój lekarz
          wtedy tam pracował. Obecnie zastanawiam się nad Puckiem, choć mam jeszcze mało
          wiadomości. Było dobrze w Wojewódzkim, ale myślę, że mogło byc lepiej. Np. po
          porodzie bardzo szybko zabrali mi córeczkę z piersi i lekarka (młoda i śpiąca o
          3.15) nie zauważyła, że została część łożyska. Niestety Puck jest daleko i nie
          wiem czy warto podjąć takie ryzyko, choc przy korkach samochodowych do Gdańska
          też może byc problem. Pozdrawiam - mój termin to 14.02.07 r.
    • justynaz2010 Re: do mam z trójmista 02.08.06, 12:56
      Ja bede rodzic w Pucku, tam tez mozesz rodzic w wodzie, ale nie wiem czy to dla
      ciebie nie za daleko.
      Pewnie ze mozna rodzic w wodzie do konca, no chyba ze sa przeciwwskazania (np.
      za duze dziecko, przedwczesny porod, komplikacje w trakcie porodu itp.) Dla
      wielu kobiet taki porod jest mniej bolesny i dzidzia tez ma latwiej bo wychodzi
      najpierw do swojego srodowiska naturalnego. Co do naciecia to czemu ma byc
      konieczne? W Pucku jest ok. 30% naciec bo polozne potrafia ocenic czy kobieta
      moze peknac czy nie. W niektorych szpitalach na szczescie odchodzi sie od
      takiej rutyny.
      • m.mada Re: do mam z trójmista 03.08.06, 09:07
        Wiem, że można rodzić w wodzie do końca i nie trzeba nacinać, ale czy wiedzą o
        tym lekarze wink
        Też słyszałam o Pucku i Wejherowie dobre opinie, w obu szpitalach rodziły
        koleżanki. Jednak z Wrzeszcza to trochę daleko, ale jeszcze mam trochę czasu,
        może się zdecyduję.
        • justynaz2010 Re: do mam z trójmista 03.08.06, 13:35
          No wlasnie np. w Gdyni nie wiedza a raczej nie chca wiedziec ze nie trzeba
          nacinac wink, na szczescie w Pucku wiedza smile
    • mamastaska Re: do mam z trójmista 02.08.06, 20:35
      Tylko Wejherowo!!!!!!!! Urodziłam tam 12.06-super. Gdynia podobno nie!
    • cathy1976 Re: do mam z trójmista 02.08.06, 22:33
      o Redlowie to slyszalam takie opinie, ze za Chiny by mnie tam nie zawlekli.
      Moje dwie kolezanki rodzily tam w maju i czerwcu. ZGROZA.
      Zaspa zbiera dosc dobre opinie..
      Ja na Klinicznej bede rodzic, choc tez sie nasluchalam historii rozmaitych, ale
      tam pracuje lekarka, ktora mnie prowadzi a bede rodzic przez cc.
    • apax Re: do mam z trójmista 03.08.06, 08:07
      Rodziłam w zeszłym roku w sierpniu na Zaspie było SUPER!!! Nic opłaconego nie
      miałam poród rodzinny. Odpowiem na każde pytanie
      Pozdrowionka Asia
      • liwilla1 Re: do mam z trójmista 03.08.06, 13:38
        rodzilam 7 czerwca na zaspie i bylo swietnie. poloznictwo co prawda dalo mi sie
        we znaki pod postacia p. Moniki, ale i tak bede tam rodzic kolejne dzieciaki ;]

pozdrawiam

Ania i Vincent w bujaku przy mamie
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=46195517
    • eyes69 Re: do mam z trójmista 03.08.06, 13:59
      Zaspe odradzam - mama mojej kolezanki niedawno bardzo negatywnie sie na jego
      temat wypowiadala.

Sweesmed za to bardzo polecala - jej znajoma tam jakis czas temu rodzila.
      Z tego co sie dowiadywalam (bo sama chce rodzic prywatnie) to koszt porodu
      wynosi tam 4tys.
      • liwilla1 Re: do mam z trójmista 03.08.06, 14:10
        mnie z kolei odradzali swissmed-w skomplikowanych sytuacjach pakuja dziecko do
        karetki i na ojon na zaspe badz do akademii wioza. poza tym troche podrozeli-w
        styczniu jak sie dowiadywalam bylo 3 tys smile mialam kaze by tam rodzic, ale
        zamiast tego wolalam "zainwestwac" 300 PLN w polozna i to byla najlepsza
        "inwestycja" mojego zycia. mimo wszystko obstaje przy swoim i zaspe polecam z
        WLASNEGO doswiadczenia.
        • kasia161069 Re: liwilla1 03.08.06, 14:28
          jaka milas polozna- ja juz co prawda jestem 4 dni po terminie i caly czas
          czekam ale bede rodzic na ZASPIE
          • liwilla1 Re: liwilla1 03.08.06, 15:16
            kasiu, Ewe Filipska, jesli chcesz dam ci jej nr na prv i inne dodatkowe informacje
            • kasia161069 Re: liwilla1- chetnie 03.08.06, 15:34
              napisz mi na privat - nr. i wszystko co mozesz - moze jakos przyspiesze!!!
              • liwilla1 Re: liwilla1- chetnie 03.08.06, 15:40
                juz wysylam smile
                • kasia161069 Re: liwilla1- dzieki 03.08.06, 16:10
                  Ania - dzieki bardzo az sie poplakalam jak ujrzalam synka.
                  dzieki - poczekam do jutra i zobacze jak nic sie nie bedzie dzialo to sprobuje
                  zadzwonic. Ja juz tez bylam 2 razy na IP ale ktg nie robili bo tyle bylo
                  rodzacych ze byly kolejki- badali tylko tetno małej - oki . Ja rozwarcie na
                  palec mialam juz tydzien temu i nic cisza.To moja druga ciaza w domu mam 14
                  letniego syna / jestem juz stara mamą - ale mloda mężatką /
                  POZDRAWIAM i jeszcze raz dziekuje.
                  • liwilla1 Re: liwilla1- nie ma za co 03.08.06, 16:16
                    jeszcze raz powodzenie zycze. tongue_out
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka