Dodaj do ulubionych

31.08 mam termin w praskim

22.08.06, 17:03
wybrałam praski ze względu na lekarza prowadzącego. może któraś z was jest
już po i może podzielić się opiniami najchetniej na temat opieki położnych,
bo pood mam przez cc, i czy sa pomocne czy trzeba się o wszystko prosić. Może
też wiecie co trzeba mieć na pewno w torbie do szpitala dla siebie i dzidzi.
Dziękuje Beata
Obserwuj wątek
    • annull4 Re: 31.08 mam termin w praskim 23.08.06, 11:18
      ale chodzi o polozne czy o pielegniarki na noworodkach? bo pielegniary takie
      sobie, wychodza z zalozenia, ze w momencie urodzenia jestes matka polka i juz
      wszysko powinnas umiec, trzeba prosic i one zazwyczaj spelniaja Twoja
      prosbe..ale z taka mina i postawa ze nastepna prosba to juz nie przychodzi tak
      latwo.
    • monicx Re: 31.08 mam termin w praskim 23.08.06, 12:34
      A mnie interesuje jak wyglądają sale porodowe i poporodowe oraz czy są
      pojedyncze sale z obu rodzajów??
      • annamaj3 Re: 31.08 mam termin w praskim 23.08.06, 12:43
        a jak mozna zapytac który lekarz był twoim prowadzacym?? bo ja teraz mam zamiar
        sobie szukac lekarza do prowadzenia.... i mieszkam na pradze...
    • gosiajot Re: 31.08 mam termin w praskim 23.08.06, 13:00
      Ja miałam cc w praskim w lutym. Pielęgniarka, która wtedy się mną "opiekowała",
      tzn. dawała kroplówki i mierzyła ciśnienie była okropna. Z łaski mi powiedziała,
      która godzina. Na tym oddziale to chyba tylko ona jest taka okropna. Jak
      będziesz już w szpitalu, to napewno ją rozpoznasz po zachowaniu smile Pozostałe nie
      spieszą z pomocą, ale jak poprosisz, to pomagają. Dla mnie najlepsza była
      p.Zwierzchowska. Pomagała mi przystawaić małą do piersi, przynosiła mi herbatkę
      na laktację jak miałam mało mleka itp. Ogólnie dobrze wspominam poród w praskim
      i drugi raz też bym tam rodziła. Aha, nie miałam wykupionej ani położnej, ani
      lekarza, poszłam tam "z ulicy". Jak macie więcej pytań, to piszcie na priv.
      • gloria_ma Re: 31.08 mam termin w praskim 23.08.06, 13:34
        Praski jest dobry. Personel jest naprawdę pomocny i OK. Wydaje mi się, że
        czasem zmęczone są położne, bo jest ich mało jak na sporo zadań. Poł.
        Wierzchowska (ktoś wyżej napisał Zwierzchowska, ale to chyba ta sama) jest
        super, trafiłam na nia z dyżuru. Po próbie sn miałam cc. Ale również bardzo
        wiele innych osób jest b. życzliwych. Ja w zasadzie wkurzyłam się na jedną,
        okropną z noworodków, ale to był jednostkowy przypadek. Lekarze kompetentni,
        miła atmosfera. Polecam. Ja jeśli jeszcze uda mi się być w ciąży (właśnie się
        staram o trzecie baby) to tylko tam!
        • annull4 Re: 31.08 mam termin w praskim 23.08.06, 15:59
          ja milo wspominam porod i chyba tez trafilam na ta fajna polozna..po dluuuugiej
          probie sn mialam cc, ale juz po porodzie to srednio ale chyba ze wzgledu na te
          nowordkowe piguly. Ale wychodze z zalozenia, ze nigdzie nie jest idealnie i
          raczej tez bym sie zdecydowala na ten szpital bo juz go znamwinki wiem czego mam
          sie spodziewac i jak egzekwowac swoje racjie i prosby.To bylo moje pierwsze
          dziecko wiec taka "zielona" bylam..ale przy drugim to juz bede bardziej
          stanowczawink
          Natomiast lekarze sa w porzadku i tak jak zaobserwowalam to nie wyznaja kultu
          porodu silami natury za wszelka cene.
          A najfajniesze chyba sa salowewink
          pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka