bettti5 28.08.06, 22:21 pilnie potrzebuje zrobic echo serca na karowej i dobrego ginekologa z tego szpitala do prowadzenia ciazy z nadcisnieniem,prosze o rady i jakies namiary,nie moge czekac na termin panstwowy, dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agasz7 Re: echo serca na karowej!!!pomocy 29.08.06, 10:42 Ja z nadciśnieniem prowadze ciążę u dr. Teligi-Czajkowskiej, która jak na razie przyjmuje tylko prywatnie, ale w raca do szpitala we wrześniu. Jeśli chodzi o echo to niestety nie wiem. Gabinet prywany:tel-825 66 53 Odpowiedz Link Zgłoś
0306a prof. Roman Smolarczyk! 29.08.06, 11:10 Słyszałam, że dobrym specjalistą jest prof. Smolarczyk (ordynator), jedo strona www.rsmolarczyk.com. Sama planuję u Niego prowadzić ciążę. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mokrtys Re: prof. Roman Smolarczyk! 07.09.06, 20:48 Prof smolarczyk prowadził dwie moje ciąze i uważam, że dzięki niemu przeszłam je w doskonałej formie.Jest wspaniałym lekarzem i wspaniałym człowiekiem. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaadka Re: echo serca na karowej!!!pomocy 30.08.06, 00:15 rozumiem, ze chodzi o echo serca dziecka. Ja mialam takie badanie na Karowej 3 lata temu a wykonywala je kardiolog pani dr Joanna Szymkiewicz - Dangel, z tego co wiem nadal tam pracuje nr bezp. do pracowni na Karowej 826-00-51 wew.167. Pani dr przyjmuje tez prywatnie na saskiej kępie z doktorem Roszkowskim tel. 616-13-87. Wiem ze jest expertem w swojej dziedzinie i warto sie z nią skonsultowac. Niestety nie jestem pewna, czy prowadzi ciaze, ale mysle ze powinni Cie przyjac na Karowej do prowadzenia ciazy a wtedy latwiej tez o skierowanie na wszystkie badania. Pozdrawiam i trzymam kciuki oby wyniki wszystkich badan byly dobre! Magda - mama Adaska 2,5 i malej fasolki Odpowiedz Link Zgłoś
kasia19812 Re: echo serca na karowej!!!pomocy 07.09.06, 21:06 Polecam prof Dangel Odpowiedz Link Zgłoś
potik25 Re: echo serca na karowej!!!pomocy 07.09.06, 22:25 Dr Dangel nie przyjmuje już na Finlandzkiej, tylko w swoim prywatnym gabinecie na Agatowej 10 na Zaciszu. telefon do gabinetu: 504-144-140. Ona nie prowadzi ciąży, bo jest kardiologiem, a nie położnikiem. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
karolina216 Re: dr, Julia Szczudlik 07.09.06, 21:40 przwemiła osoba prywatyn tel. 607 681 717 prowadziła moją ciążę w zeszłym roku. polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
etka_a Re: echo serca - ul. Agatowa 10, W-wa 07.09.06, 22:52 Terminy na Karowej na echo serca płodu są bardzo długie. Ja zdecydowałam sie na echo prywatnie - terminy w miarę szybkie - gabinet ul Agatowa 10 - to jest za OBI na Zaciszu - tel 504-14-41-40. Tam echo robi kilku lekarzy z Karowej. Natomiast lekarz do prowadzenia ciąży z nadciśnieniem na Karowej - dr Grymowicz, ale terminy też ma odległe - tel 59-66-175. Odpowiedz Link Zgłoś
alex359 Re: echo serca - ul. Agatowa 10, W-wa 08.09.06, 12:25 jaki jest koszt tego badania? Odpowiedz Link Zgłoś
etka_a Re: echo serca - ul. Agatowa 10, W-wa 10.09.06, 23:54 Ja za echo serca zapłaciłam 350 zł na Agatowej. Odpowiedz Link Zgłoś
alex359 Re: echo serca - ul. Agatowa 10, W-wa 11.09.06, 10:19 dziewczyny nie wiem jak Wy, ale ja robię echo w ramach NFZ. Wystarczy mieć skierowanie od lekarza, który ma podpisaną umowę z NFZ. Echo serduszka dziecka robią również w IMiDZ w Warszawie. Odpowiedz Link Zgłoś
potik25 Re: echo serca - ul. Agatowa 10, W-wa 11.09.06, 21:12 Ja też zapłaciłam 350 zł za echo serca płodu na Agatowej. Ja całą ciążę prowadzę prywatnie, więc i echo zrobiłam prywatnie. Denerwują mnie dziewczyny, które do doktorów chodzą prywatnie, a jak trzeba zrobić jakieś dodatkowe badania, to już wołają o skierowanie z NFZ. To jest według mnie nieuczciwe. Odpowiedz Link Zgłoś
alex359 Re: echo serca - ul. Agatowa 10, W-wa 12.09.06, 08:58 Nie no jasne masz rację, ale... skoro stać Cię na prywatnego lekarza, prywatne badania to też powinnaś rodzić np. w Damianie, a podejrzewam, że wybierzesz jeden z państwowych szpitali... Moja odpowiedź była skierowana raczej do dziewczyn, które prowadzą ciążę w szpitalach, a lekarze odsyłają je na badania prywatne. To jest wg mnie również nieuczciwe tym bardziej, że w danej placówce niektóre z nas leczą się od wielu wielu lat i są stałymi pacjentkami. Nie chodzi mi o to żeby się z Tobą spierać potik25, ale żeby Ci pokazać, że w drugą stronę też jest dużo nieuczciwości. Ja Ci zazdroszczę, że Cie stać na prv lekarza, ja niestety muszę się użerać z państwówką. Odpowiedz Link Zgłoś
karolinka1116 szymanski 12.09.06, 14:07 bron boze od tego lekarza: ronbi on echo serca cieżarnej; uciekać jak najdalej, ma swoje prywatna klinike na płowieckiej mialam z nim niezla przeprawe zmusza do zabiegow prywatnie, daje smieszny do nich komnetarz, ktory dla nikogo nie jest przydatny ODRADZAM!!!!! bylam u niego w 30 tygodniu ciąży, w rozmowie z moja prowadząca stwierdzil ze mnie nie pamieta!, malo tego w rozmowie telefonicznej uznal ze nie potrzebna jest wizyta w IK nie widzial moich wynikow echo u niego kosztuje 120zł.. za smieszne 15 minut bez komentarza!!!! paranoja!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
leeloo2002 Re: echo serca - ul. Agatowa 10, W-wa 14.09.06, 12:00 a ja uważeam , ze nie am w tym nic nieuczciwego poniewaz co miesiac taka delikwentka odprowadza do ZUS skladke zdrowotna i takie skierowanie jej sie po prostu nalezy. A niby dla kogo jest NFZ jak nie dla ludzi. Moim zdaniem to jest chora sytuacja, ze do ginekologa sie chodzi prywatnie (chocoiaz ja tez tak robie), bo powinno byc prywatyzacja sluzby zdrowia i prywatne przychodznie powine miec podpisane kontrakty z NFZ, skoro pacjentki je wybieraja Odpowiedz Link Zgłoś
melory_nox Re: echo serca - ul. Agatowa 10, W-wa 30.12.06, 00:29 Dlaczego to jest nieuczciwe? Odpowiedz Link Zgłoś
dosia76 Re: echo serca na karowej!!!pomocy 28.09.06, 13:22 Ja również robiłam echo serca (dzidziusia oczywiście) na Karowej u docent Dangel (została mi polecona przez lekarza, który wykrył za szybkie bicie serduszka u dzidziusia w 12 tygodniu - 207 uderzeń na minutę). Niestety, z tego co wiem trzeba mieć do tej Pani kardiolog skierowanie i to nie tylko z prywatnej kliniki. Ja prowadzę ciążę właśnie u lekarza prywatnie a niestety musiałam załatwić skierowanie róznież z przychodni państwowej. Lekarz który polecił mi doc. Dangel uprzedził mnie o tym wszystkim wcześniej, wspomniał również że jest długi czas oczekiwania na wizytę u doc. Dangel i że przyjmuje prywatnie na Agatowej, a taka wizyta kosztuje właśnie coś ok. 300,00 zł. Ale dzięki mojej teściowej która zadziałała błyskawicznie (ponieważ mam to szczęście że pracuje w przychodni państwowej i zna oddziałową na Karowej) dostałam się tam już następnego dnia. Doc. Dangel przeprowadza badanie bardzo dokładnie, i nie trwało to tak jak któraś wcześniej pisała u innego lekarza na Agatowej 15 minut tylko ok 30 - może ciut mniej...Wrażenia po badaniu u doc. Dangel mam dobre gdyż została mi polecona jako jeden z najlepszych kardiologów w Warszawie, zajmujących się wadami serduszka oraz (w razie czego) leczeniem jeszcze w brzuszku mamusi... Badanie wyszło dobrze, ale doc. Dangel powiedziała żebym jeszcze po miesiącu (w tym wypadku za 2 tygodnie) zgłosiła się na kolejną wizytę kontrolną serduszka maluszka (będzie to 16 tydzień). Niestety - rozwiewam wątpliwości dziewczyny która pytała czy doc. Dangel prowadzi ciążę - niestety nie bo jest kardiologiem a nie ginekologiem... Pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
karolinka1116 Re: echo serca na karowej!!!pomocy 28.09.06, 23:04 POLECAM DOKTOR DANGEL-GORĄCO! Nie dosc,że dokladnie, skrupulatnie przperowadza badanie to i poleca leakrzy, ktorzy moga zajac sie matka dziecka-w razie jej wad serca kieruje, zleca,d zwoni, umawia bardzo rzetelna odradzam-stanowczo-dr Szymskiego od kardilogii osob doroslych-to barbarzynstwo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zabka1981 Re: echo serca na karowej!!!pomocy 16.10.06, 10:11 witam Ja również polecam Panią doc. Dangel, jest rzetelną osobą, jedną z trzech specjalistów w Polsce, która wykonuje echo serca płodu. Jeździłam do niej w tym roku. Wykonała, czsie ciąży 4 takie badania w czym najdłuższe trwało 1,5h(jeśli chodzi komuś o czas). Mieszkam ponad 200 km od W-wy i właśnie tu rodziłam ze względu na wade serca u dziecka, a Pani doc. Dangel bardzo mi pomogła, za co bardzo jej dziękuję. (specjalizuje się także w ciążach bliźniaczych) Odpowiedz Link Zgłoś
monia1w Re: echo serca na karowej!!!pomocy 30.12.06, 00:02 ja również w czasie ciąży chodziłam do dr Dangel i bardzo ją polecam wszystkim mamom. Oprócz tego,że jest świetnym specjalistom to ma super podejście do pacjentek. I tak jak pisała moja poprzedniczka jeśli jest potrzeba badanie potrafi trwać nWET 1,5 godziny. Ja chodziłam do niej w 2003 r., miałam dość trudny przypadek i mimo braku terminów dr Dangel przyjmowała mnie o tydziń. Odpowiedz Link Zgłoś
pajda Re: echo serca na karowej!!!pomocy 30.12.06, 13:11 Echo serca w Warszawie mozna zrobic w Babka Medica na Słomińskiego u dr Piotrowicz - Wichłacz, koszt 250 zł. Pani doktor to super ciepła osoba - gorąco polecam ! No i oczywiście jeszcze u doc. Dangel - państwowo na Karowej - terminy zabójcze !!!, albo prywatnie na Agatowej albo na Finlandzkiej (tam doc. Dangel przyjmuje tylko raz w miesiącu !!!). A co do ginekologa to nie pomogę. Odpowiedz Link Zgłoś