Dodaj do ulubionych

prawda czy mit? MSWiA-Wawa

25.09.06, 09:36
czy to prawda ze bardzo trudno dostac sie do szpitala MSWiA w W-wie?
moja szwagierka ktora pracuje w tym szpitalu ale na innym niz porodowka
oddziale przedstawia mi czarne scenariusze, ze odsylaja, ze wciaz maja takie
oblozenie iz pacjentki leza na korytarzu etc.
Ile w tym prawdy?
moze przy okazji znajdzie sie kilka opinii o opiece, warunkach, opłatach?
jaka polozna i jaki lekarz jest godny polecenia i zaufania?
dziekuje z gory za odpowiedzi na dreczace mnie pytania
Obserwuj wątek
    • celeste Re: prawda czy mit? MSWiA-Wawa 25.09.06, 13:46
      Niedawno były ze dwa wątki o tym szpitalu, lekarzach i połoznych, poszukaj. Co
      do obłożenia oddziału połozniczego to rożnie bywa, ale rzeczywiście często wisi
      kartka o wstrzymaniu przyjęć. Wszystko dlatego, że to raczej mały oddział. Nie
      wiem dokładnie ile jest sal poporodowych, ale np. łóżek do porodu jest 3, dla
      porównania w św. Zofii - 6 (jak wynika ze strony www.). Inna sprawa, że
      pacjentek leżących na Wołoskiej na korytarzu nie widziałam, a rodziłam tam dwa
      razy. Ja po swoich doświadczeniach mogę ten szpital spokojnie polecić.
      • monia2611 Re: prawda czy mit? MSWiA-Wawa 25.09.06, 13:54
        Witaj,
        Ja rodziłam w tym szpitalu i kilka moich znajomych i nigdy nikt nie został
        odesłany, poza tym 3 dni temu byłam w tym szpitalu i zadnych łóżek na korytarzu
        nie widziałam, jak sama tam rodziłam to też nigdy łóżek na korytarzu nie było.
        Jeśli brakowało miejsc na poporosowych salach to przekształcali jedną z sal
        patologii na poporodowe. Poza tym jesli będziesz miała wykupioną opiekę położnej
        to dostaniesz się napewno. Z położnych polecam Ci Hanię Wroniewicz opłata 600
        pln a z lekarzy dr Zakrzewskiego (prowadził mi ciążę) i dr Durczyńskiego. Opłata
        za poród rodzinny 100 pln na pojedyńczej sali 150 pln i za strój dla męza 15
        pln. Możesz również wykupić sobie pojedyńczą salę poporodowa z TV itp 280
        pln/doba Jeśli masz jakieś pytania zapraszam na priv. A co do tej kartki to ona
        wisi często a miejsca są!
        Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka