Dodaj do ulubionych

Poznań Polna. Co spakować

18.10.06, 19:56
Chciałabym, aby mamusie, które rodziły niedawno w Poznaniu na Polnej
wypowiedziały się w kwestii co zabrać ze sobą do szpitala.
Czy ubranka dla dzieci dają szpitalne, czy trzeba mieć swoje? Czy do porodu
obowiązuje szpitalna koszula? Czy trzeba mieć swoje sztuće i kubek?
Ile kosztuje poród rodzinny?
Czekam na wszelkie sugestie.
Pozdrawiam,
Obserwuj wątek
    • fish7 Re: Poznań Polna. Co spakować 19.10.06, 19:34
      Na pewno big_grinużo Kasy!!!jeśli chce się być obsłużonym z godnością ; dużo
      samozaparcia i wytrwałości i radzę w kluczowych momentach DOMAGAĆ SIĘ należytej
      opieki ; warto postraszyć itd. Wiem ,że nie brzmi to zbyt miło ale takie są
      realia na Polnej ; dobrocią ; miłym słowem nic tam nie załatwisz bo po prostu
      Wszyscy będą mieli tzw. zlew (no chyba ,że słono zapłacisz!)
      Jeśli chodzi o blok położniczy - koszula szpitalna ; ubranka prywatne dla
      Dzidzi; można mieć swoje sztuće i kubek-zawsze to milej. A tak poza tym po tym
      co tam przeszłam niestety Ja i moje koleznaki to naprawdę Odradzam ten
      Szpital ; jak najdalej stamtąd ; duże zagrożenie powikłaniami a zero
      odpowiedzialności!!1Tylko neonatologia broni honoru tego Szpitala- ale tam i
      tak najczęściej próbują "naprawić" to co m.in. zostało "popsute" piętro niżej
      (to tekst jednej z Pań Neonatolog ) . Dlatego z całego serca ODRADZAM!!!
      • laurette Re: Poznań Polna. Co spakować 20.10.06, 18:33
        witam!!! W ostatnim czasie moje trzy kuzynki rodziły na Polnej a i ja szykuję
        sie na listopad. Poród rodzinny kosztuje 150zł a jeśli chodzi o opiekę to jest
        dobra, dlatego dziwię się czytając ostatni post. Tak na prawdę wszystko zależy
        od ludzi a nie od pieniędzy, są położne, salowe, które kochają to co robią a są
        i takie, które podchodzą do wszystkiego rutynowo. Uszy do góry...spedzisz tam
        tylko kilka dni, a bliscy z pewnością Cię wspomogą.
        • sandglass Re: Poznań Polna. Co spakować 22.10.06, 18:55
          To czy mogłabyś się podzielić relacjami kuzynek? Nie chodzi mi o opinie na temat
          lekarzy/połoznych tylko o konkrety. Nie chcę pakować się na wyrost i lecieć na
          porodówkę z wielką walizą. Dlatego chciałabym wiedzieć, czy np. pieluszki dla
          dzidzi trzeba mieć swoje, czy dla dzieci obowiązują szpitalne ubranka, czy
          własne? itp.
    • marybg Re: Poznań Polna. Co spakować 22.10.06, 22:05
      podpadki dla mamy (mega) i pieluszki dla dzidzi daja.Wez chusteczki pupciiowe
      dla dziecka,wode mineralna i rolke papierowych recznikow do podcierania-bardzo
      wygodne.Jakby cos jeszcze cie interesowalo pisz na priva bo rzadko wchodze na
      to forum.A poza tym duzo kasy bo niestety opieka na NFZ jest fatalna!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka