Gość: guest IP: *.* 06.08.01, 22:52 czy ktos moglby kogos polecic??? Poza tym to chyba nie jest az tak straszny szpital? Pozdrowionka Buba Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: guest Re: polozna na Karowej IP: *.* 07.08.01, 08:03 Przeszukaj fora - kazde oddzielnie, albo całe edziecko (na stronie głównej jest SZUKACZ), wpisując Karowa lub Karowej lub położna.Ja rodziłam w tym szpitalu, niestety nie mam najlepszych wspomnień i nie moge polecić żadnej położnej (małam cesarsie cięcie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: polozna na Karowej IP: *.* 07.08.01, 09:29 Witam, ja tez zamierzam rodzić na Karowej. Przeszukiwałam już forum pod kątem położnej i znalazłam dwa nazwiska: Anna Zając i Fijewska (chyba Grażyna, ale nie dam głowy) Mój lekarz polecił mie Igę Kłosińską, ale nie znam nikogo kto by z nią rodził, więc nie wiem jak się sprawdza w praktyce.Pozdrawiam,Maja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: polozna na Karowej IP: *.* 07.08.01, 13:30 Ja rodziłam na Karowej i nie mam złych wspomnień - sam poród był super - rodziłam z Anką Zając. Iga też jest świetna bardzo doświadczona konkretna babka- wiem bo przed porodem leżałam na patologii i ją poznałam - byłam z nią umówiona na poród . akurat wypadł w dzień gdy ona wyjechała na sympozjum, ale poleciła mi Ankę.Myślę,że dzieki niej miałam przyjemny poród.A szpital - jak szpital chyba nigdy nie jest przyjemnie ale nie byłam nie zadowolona - spędziłam tam w sumie ponad miesiąc.Asiatp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: polozna na Karowej IP: *.* 07.08.01, 10:35 Mój ginekolog pracuje na Karowej i szczerze mi odradzał poród w tym szpitalu. Chyba o czymś to świadczy. Pomyśl jeszcze, może warto zmienić szpital. PowodzonkaAgnes Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: polozna na Karowej IP: *.* 07.08.01, 11:05 Hej Agnes, napisz prosze dlaczego tak Ci odradzał? Jeszcze moge zmienic, mam czas. A Ty gdzie chcesz rodzic?Buba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: dobry szpital to utopia ! IP: *.* 07.08.01, 12:36 Karowa - z opowiesci znajomej wiem, ze jest nieprzyjazna.Inflancka - sama rodzilam tam miesiac temu, hmmm jesli to jest przyjazny szpital, to nie chce myslec jak wygladaja nieprzyjazne (mialam cesarskie ciecie)Zelazna - ma tylko zagorzalych zwolennikow badz przeciwnikow; moja znajoma urodzila tam w lutym - tydzien temu byla na ...... oczyszczaniu macicy okazalo sie, ze nie usunieto jej dokladnie lozyska, a maly mimo przyznanych 10 pkt. po licznych konsultacjach lekarskich okazal sie dzieckiem wymagajacym rehabilitacji neurologicznej (zostal przyduszony w czasie porodu, o czym w papierach nie bylo sladu !)Wiec gdzie jest ten ideal ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: dobry szpital to utopia ! IP: *.* 07.08.01, 22:12 Chyba rzeczywiscie haslo "dobry szpital polozniczy" to pobozne zyczenie pacjentek i przejaw nadmiernego optymizmu personelu. A przewodnik po takowych szpitalach to pic na wode. Moje konfrontacje (dwojka dzieci): pozycje do porodu rodzaca moze wybrac sobie sama, pod warunkiem, ze jest to pozycja lezaca na plecach. Wbrew deklaracjom personelu, lewatywy robi sie obligatoryjnie (ja sie wymigalam, klamiac w zywe oczy, ze juz mialam wczesniej - i obylo sie bez "blizniakow" typu kupka-dzidzius. Dwukrotnie, wiec lewatywa chyba wynika z wygodnictwa i nadgorliwosci personelu, na Zachodzie tez nikt nie robi rutynowo lewatywy i nic sie nie dzieje), gdy chcialam skorzystac z wanny do porodow w wodzie, zostalam wysmiana, etc, etc. Do dzisiaj mnie trzesie, gdy sobie przypomne. Tyle szpitali chelpi sie tytulem szpitala przyjaznego dziecku, a kiedy te szpitale zaczna ubiegac sie o tytul szpitala przyjaznego matce i ojcu? Swoja droga, odnosze wrazenie, ze szpitale promujace porody naturalne, przeginaja w druga strone: chociazby nie wiadomo, co sie dzialo, kobieta urodzi drogami natury: chociazby po trupie matki i dziecka. Nawet, gdy kobieta meczy sie 20 godzin bez postepu (znam przyklady). Przepraszam przyszle mamy, ze pograzam takim defetyzmem, ale lepiej pozbyc sie zludzen, ze mozna sobie zaplanowac i zrealizowac swoja wizje porodu: personel wyszkolony kilkanascie-kilkadziesiat lat temu jest niereformowalny. Moje porody: mialo byc tak pieknie, a bylo totalnie do dupy. Sorry za dosadnosc. I mysle, ze w Polsce znajdzie sie tylko kilka szpitali odbiegajacych od tego schematu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: dobry szpital to utopia ! IP: *.* 17.08.01, 22:08 Hej Ka !A ja mam dobre doświadczenie. Rodziliśmy w Policach pod Szczecinem.Poród rodzinny, wanna, dogodna pozycja (stołek), bezbolesne szycie, brak powikłań. W miarę dobra opieka na położniczym .Wkurzało mnie tylko przedmiotowe traktowanie kobiet przez niektóre położne. Również wkurzył mnie lekarz, który w okresie przejściowym między I a II etapem porodu nie uprzedził mnie, że pomoże szyjce osiągnąć maksymalne rozwarcie. Myślę, że dużo zależy od położnej/położnego, który się nami opiekuje. Nasz położny był wspaniały - nie narzucał się, zostawił nas samych, gdy wiedział, że sobie poradzimy, potem wspaniale prowadził II etap.Chciałabym rodzić z nim w styczniu/lutym.Dorka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: polozna na Karowej IP: *.* 09.08.01, 18:25 Dzieki za wszystkie informacje. Chyba zostane przy tym szpitalu bo wlasciwie to jak beda komplikacje to i tak roznie moze byc. A moj lekarz tam pracuje, i uczciwie stwierdzil ze kobiety nie są bardzo zadowolone z warunkow, ale ponoc pracuja tam dobrzy lekarze i jak widac chyba polozne tez. Kiedy Maja rodzisz??? ja w listopadzie.Pozdrowka, buba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: polozna na Karowej IP: *.* 10.08.01, 14:46 Kiedy rodzę? Dobre pytanie Termin miałam 2 sierpnia, ale mała nie może się zdecydować. W każdym razie jak będzie po wszystkim to napiszę jak byłoPozdrawiam,Maja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: polozna na Karowej IP: *.* 10.08.01, 15:18 no to trzymam kciuiki!! I czekam na nowiny.Trzymaj się!buba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: polozna na Karowej IP: *.* 17.08.01, 08:17 Hej!Też szukam namiaru na jakąś dobrą położną na Karowej.Mam termin na październik, a nikogo tam nie znam.pozdrawiamkasia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: polozna na Karowej IP: *.* 14.08.01, 16:20 Hej dziewczyny!Też zamierzam rodzić na Karowej. Moja Pani doktor tam pracuje i serdecznie szpital poleca (podobno mają tam nie tylko dobrych lekarzy, ale także świetne "zaplecze" w razie powikłań u noworodków!). Muszę jeszcze wybrać położną ale podejrzewam, ze zdam się na typy mojej lekarki!Buba, na kiedy masz termin??? Ja na 19. listopada!!!! Maja, powodzenia!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: polozna na Karowej IP: *.* 14.08.01, 18:56 Czesc katka No to moze sie spotkamy??? mam termin na 18 listopada. ja tez tam ide bo mam stamtad lekarza, tez mi mowil o tym zapleczu chociaz na porod sie z nim nie umawiam ale moze bedzie na dyzurze akurat....A mam namiary na przelozona poloznych ponoc fajna kobita. Jeszcze do niej nie dzwonilam bo chyba za wczesnie. a poza tym poczekam jak tam Maja wroci. Moze cos podpowie?duza buźka buba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: polozna na Karowej IP: *.* 16.08.01, 20:51 Czesc Buba!Moze uda nam sie spotkac??? To byloby cos!!!Podzielisz sie namiarami na polozna??? Ciekawe, jak tam Maja? Pozdrawiam, K. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: polozna na Karowej IP: *.* 16.08.01, 22:10 No pewnie ze sie podziele tym co wiem, ale najpierw muszę gwoli przyzwoitości zapytac czy ona się zgodzi, bo ona jest jakąs tam szefową tych poloznych, a ja dostalam jej namiary przez znajomych. ponoc jest super fachowcem. Ale w sumie nie mam tych relacji od kogos kto z nia rodzil osobiscie, dlatego może poczekam jeszcze na relacje Maji. Dziewczyny na forum w ogole kogos innego polecaly. jestem ciekawa jak tam Maja. Jesli sie nie odzywa to chyba juz po wszystkim....? To jest moj pierwszy dzidzius a Twoj?? jeszcze nie wiem czy chlopiec czy dziewczynka. A bedziesz chodzic do szkoly rodzenia??Pa buba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: polozna na Karowej IP: *.* 17.08.01, 11:07 A może wiecie czy poród rodzinny na Karowej jest płatny i ile/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: polozna na Karowej IP: *.* 17.08.01, 11:58 Płatny, w marcu było 400 złAsia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KaśkaK Re: polozna na Karowej IP: *.* 20.05.02, 13:03 Czy Któraś z Was rodziła z Igą Kłosińską z Karowej ? Proszę o opinie -pilne, rodzę za 4 tygodnie !PozdrawiamBorka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magdzi Re: polozna na Karowej IP: *.* 20.05.02, 22:00 Ja rodziłam z Igą w styczniu tego roku. Jestem bardzo zadowolona. Ona jest świetnym fachowcem z ogromnym doświadczeniem, a przy tym bardzo miła i z dużym poczuciem humoru. Jeśli masz jakieś pytania, pisz na priv.Pozdrawiam,Magdzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: polozna na Karowej IP: *.* 17.08.01, 14:24 Dziewczyny, na Karowej mają rzeczywiscie dobrych lekarze i dobre połozne i fajnie wyposazone sale do porodów rodzinnych. Ale jest np. taki problem, ze pierwszą fazę porodu (nawet jeśli jest rodzinny)spędza sie w sali "zbiorczej", w której plackiem lezy 6-7 pań popodłączanych do ciekawej aparatury i w zasadzie wskazana jest pozycja leżąca. A przecież ta 1 faza porodu moze trwać ładnych pare godzin!!! Na moje pytanie co mam zrobić, żeby nie zalegnąc na tej sali (no i co z mężami i ich pomocą przez tyle godzin na takiej sali???) połozna stwierdziła, że trzeba po prostu przyjechac w drugiej fazie porodu (to wtedy trafię od razu do właściwej sali). No dzięki bardzo... Mimo, że moja znajoma jest tam połozną (co prawda z ginekologii) to na samą myśl o zalegiwaniu na sali wśród tylu jęczących kobiet robi mi się słabo.. I dlatego nie będe tam rodzić. Jaki to ma sens? Płacę za poród rodzinny a tak naprawdę wcale go nie mam. Pozdrawiam -Ania (też termin na 19 listopada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: polozna na Karowej IP: *.* 17.08.01, 19:24 To nie do końca tak- na Karowej nie ma sali 6-7 osobowej do porodów. Są dwie taki sale - jedna 3 a druga 2 osobowa i większość z dziewczyn które tam rodziły nigdy tam nie trafiła. Szpital ma wzięcie i czasem wszystki sale jedynki są zajęte, poza tym porody nie rodzinne też sa w jedynkach. Ja natomiast na sali Irys ( 3 osob.) leżałam kilka razy - bo mój poród zaczynał się kilka razy ( od 33 tyg.) i tam wysyłają delikwentki z patologii.Tzn widziałam tam kilka dziewczyn w I fazie ale nie jest to regułą.Nie jestem fanatyczką Karowej. Ale spędziłam tam miesiąc i sporo widziałam. Nie jest to szpital idealny, ale w porównaniu do innych niezły.Asiatp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: polozna na Karowej IP: *.* 17.08.01, 18:23 Dziewczyny ! Wezcie pod uwage jeszcze fakt, ze ten szpital jest szpitalem akademickim i (wbrew wczesniejszym deklaracjom) nikt nie bedzie Was pytal o zgode na ewentualne asystowanie studentow przy Waszym porodzie ! Wiem to od swojej znajomej, ktorej najpierw gdy zwiedzala szpital powiedziano, ze oczywiscie ma prawo sie niezgodzic, a potem juz w trakcie porodu dowiedziala sie, ze jesli chciala rodzic w szpitalu akademickim to powinna sie liczyc z obecnoscia sluchaczy i jej wola tu jest nieistotna ..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: polozna na Karowej IP: *.* 17.08.01, 19:26 Ci studenci - to jedna dwie osoby które robią Ci ktg albo pomagają wstać z łóżka gdy sama nie możesz. Zupełnie nie przeszkadzają. Ale prawda że wypełniając papiery przy przyjęciu wyra zasz zgodę na ich obecność.ASIATP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mostrowska Re: polozna na Karowej IP: *.* 21.05.02, 10:24 My chodzilismy tam do szkoły rodzenia. Słyszałam dużo dobrego o tym szpitalu. Znam tez miła i ciepł połozną- poznaliśmy ja w tej szkole. Mam do niej telefon. Jeżeli chcesz-napisz. Odpowiedz Link Zgłoś