Gość: Kachas IP: *.* 21.02.03, 23:21 Hej mamusie czy któraś rodziła na Lutyckiej. Jeśli tak to podzielcie się wrażeniami. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Czupurek Re: Lutycka w Poznaniu IP: *.* 23.02.03, 13:57 Pytałam o to samo na forum jakoś we wrześniu. Dostałam dużo odpowiedzi więc najlepiej poszukaj wśród trochę starszych postów. Osobiście po zastanowieniu i wyborze lekarza stwierdziłam, że będę rodzić w św.Rodzinie. Ale sama musisz wybrać.PozdrawiamCzupurek i 32-tygodniowe maleństwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polka05020902 Re: Lutycka w Poznaniu IP: *.* 25.02.03, 15:27 Rodziłam na Lutyckiej rok temu. Jestem bardzo zadowolona z tego szpitala. Zastanawiałam się na "Św. Rodziną" ale mój lekarz mi odradził (później słyszałam od innych mam na Lutyckiej, że z kwalifikacjami to w " Św. Rodzinie" jest różnie). Nie chciałam rodzić na Polnej bo przeraża mnie ten szpital jako kombinat. Lutycka miała w dodatku tę zaletę, że miałam tam najbliżej z domu. I absolutnie nie kierowałam się przy wyborze tym gdzie pracuje mój lekarz prowadzący (bo na Lutyckiej nie pracuje). Kilka dni przed porodem pojechaliśmy obejrzeć porodówkę. Miła pani doktor chętnie wszystko nam pokazała i objaśniła co po kolei robić "gdy się zacznie". Okazało się w dodatku, że poród rodzinny nic nie kosztuje. Sale dla mam są 1,2 i 3-osobowe - wszystkie z łazienkami (płytki, prysznice). Czysto.Poród wspominam dobrze - miła i fachowa opieka. No i spokój. Żadnych tłumów - i pacjentek i lekarzy jak na Polnej.Byłam naprawdę zadowolona choć na ten szpital zdecydowałam się jakieś 3 tyg. przed porodem a wcześniej w ogóle nie brałam go pod uwagę.Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś