Dodaj do ulubionych

Sokołów Podlaski

13.01.07, 20:31
witam.
bardzo sie ciesze ze moge podzielic sie swoimi doswiadczeniami.mam slicznego
bobaska i rodzilam wlasnie w tym szpitalu.jak do opieki przed porodem i w
trakcie nie mam obiekcji,wrecz jetsem wdzieczna,tak do opieki a raczej jej
braku po porodzie mam.mialam wykonane cc i w pierszych dniach nie moglam
opiekowac sie malenstwem.mam wielki zal ze personel nie wykazuje checi
pomocy,a wrecz przeciwnei poproszony wykazuje male zainteresowanie.nie moglam
sama przewijac przez pierwsze dni<dzidzius mial wielkie odparzenia sad o
karmieniu nie maialam pojecia ,moje pierwsze dziecko.pozycja <lezaca z
podgieta reka sprawiala mi straszny bol,>dopiero na drugi dzien inna pani
pokazala z emoge calkowicie na lezaco karmic.noce byly straszne.plakalam i
chcialam uciec..Mala byla caly czas ze mna,wszystko mnie bolalo,a jak chcialam
z ciezkim sercem oddac ja pod opieke i przespac sie pani powiedizala'czy nikt
mi nie zwrocil uwagi ze dzieci si enie odwozi one same zabieraja'drugiej nocy
czekalam ale nikt nie zabral malej.mogalam sie jedynie przespac w dzien jak
babcia przyszla.wiedzialam ze ona sie nia zaopiekuje.mam wielki zal ze nikt ni
epokazal mi jak sie pielegnuja malenstwo,jak sie karmi,co zrobic jak mam
popekane brodawki,itp. dzieci srednio jest10 i nie chce mi sie wierzyc ze
panie sa tak zajete...lezalam tydzien po cc i to byl horror,raz tylko przemyto
mi szew,chodz lekarz nakazal to musialam sie upomniec.a i prosilam o czopki
przeciw bolowe.a i szkoda ze przy cc nie moze byc bliska osoba.
Obserwuj wątek
    • pysiaczek1234 Re: Sokołów Podlaski 16.01.07, 14:07
      Witam
      jA rodziłam tym szpitalu dwa razy smile
      Za pierwszym razem byłam przerazona i ale miałam szczescie bo lekarze i połozne
      na prawde dobrze opiekuja sie pacjetka ale opieka po porodzie niedosiadczonej a
      szczegolnie mlodej mamy , mialam 18lat , była dla mnie koszmarem. Bałam sie o
      cokolwiek poprosic pielegniarke bo były nie przyjemne miałam sale rodzina i
      byłam nA niej sama z dzieckiem i wogole sie mna i corka nie interesowały ;/ jak
      poprosiłam o pomoc w przewijaniu ,bo dziecko zawiniete w tysiace pieluch bez
      ubrania ciezko jest zawinac, to pani stala i smiała sie ze mnie ze robie to
      zle. załamałam sie wtedy i nie przebierAłAm mAłej tylko prosiłam pielegniarki,
      z łaska pomagały . A jesli chodzi o odawanie dziecka to tu jakas pomyłaka chyba
      nastapiła smiac mi sie chce bo ja nie mogłam spać w szpitalu nie wiem czemu
      chyba ze streSu i jak raz w nocy przysnełam na chwile i nie słyszałam nic i
      dziecko mi sie rozpłakało to pielegniarka przyleciała i krzyczła na mnie co ja
      robie bo dziecko płacze i ja budzi oooooooooooo szok, raz w nocy juz byłAm
      wyczerpANA poprosilam o to by wzieła małą bo w koncu musze Sie zdrzemnac chwile
      to usłyszałam ze ona ez chce spac i tak mi pomogła. mój pierwszy pobyt p
      porodzie to kozmar, nie umiem ze spokojem o tym myslec.
      za to przy drugim dziecku znałam swoje prawa i walczyłąm o nie, i ten pobyt był
      duzo milszy. pielegniarki rozmAwiały ze mna i były miłe,porod miAłam w nocy i
      byłąm 5 rodzaca tej nocy widac było ze polozna jest zmeczona ale i tak
      wspaniale SE mna zajela i pomogła rodzic robiła wszystk zeby to nie trwało za
      długo bo miałam strasznie czeste skurcze ale o małym nasileniu według ktg,
      lekarz tez był super,
      A tak wogóle to już jest inny ordynator smile lepszy. a co do sal o akurat ja jak
      rodziłam to trwł remont i rodziło sie w sali gdzie na korytarz były otwarte
      dzwi i stał parawanik całe szczescie ze rodzilam w nocy. mogli o inaczej
      wymyslec,
      pozdrAwiam
      a ta wogóle moge spytAc przedmowczynie czy jest z sokołowa? bo ja tak wink
      • ja_gienka85 Re: Sokołów Podlaski 22.02.07, 15:28
        witam smile
        tak jestem z sokolowa.
        jesli chodzi o zmiane ordunatora to super. bardzo fajny czlowiek,z ktorym mozna
        porozmawiac i normalnie wytlumaczy o co chodzi.co do bylego ordynatora to bez
        komentarza smile mialam 3tyg przed terminem cc jak juz sie zmienil ordynatori
        bardzo dobrze sie mna opiekowali.
        jezeli chodzi o remont to rzeczywiscie sie ciagnal i ciagnie,bo ponoc teraz
        jeszcze sale remontuja.
        mam wielka nadzieje ze jak bede rodzila druugiego bobasa i postanowie w
        sokolowie to zmnieni sie cos na lepsze. doktor od dzieci jest super pani
        oddzialowa tez bardzo mila,,tylko te niektore "mile panie od dzieci" ;/ a
        skzoda.bo jak sie lezy te 3dni po porodzie no 5 po cc to przeciez wlasnie mozna
        sie nauczyc,przewijac karmic pielegnowac itp..szcegolnie jak to jest 1dziecko i
        nie ma sie pojecia. a i dziewczyny proscie,mowcie i nie bojcie sie pytac, nic
        nie tracicie!!!!1
        • beatar9 witam sokołowianki 22.02.07, 15:54
          ...jak ja się cieszę,że nie musiałam tam rodzić mimo,że pochodzę z sokołowa to
          jakoś nie tęsknię,pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka