Dodaj do ulubionych

szpitale w Katowicach

09.04.03, 07:15
Rodzę w czerwcu i cały czas chodziłam do lekarza ze szpitala na Raciborskiej,
tam też miałam zamiar ( chociaż bez przekonania ) rodzić. Teraz w 30 tyg.
lekarka zostawiła mnie na pastwę losu. Co prawda poleciła mi jakiegoś
lekarza, ale ten w wyznaczonym terminie porodu ma urlop. Więc nie dość, że
chodzę co 2 tyg do innego lekarza, to straciłam zaufanie również do tego
szpitala. Chyba, że trafiłam na jakieś wyjątki. Pomóżcie poszukać dobrego
lekarza i poradźcie szpital, może ten nie jest w końcu taki zły????????. Może
wiecie gdzie można zrobić 3 wymiarowe USG?
Obserwuj wątek
    • a0000 Re: szpitale w Katowicach 10.04.03, 22:12
      Witam! To znowu ja.Odpisałam Ci na forum regionalnym i polecałam dr Kozę.
      Całkiem niedawno byłam w podobnej sytuacji co Ty.Wtedy na forum pewna emama
      poleciła mi tego lekarza.Zaryzykowałam i nie żałuję.Ale nie o nim chciałam Ci
      napisać,bo pewnie nie jesteś zainteresowana.
      Chciałam Ci tylko napisać ,że w listopadzie ub.roku rodziłam w szpitalu w
      Bogucicach.Spędziłąm tam trzy doby ale gdyby nie starsza moja córka ,która
      czekała w domu,w ogóle nie chciałoby mi się wracać do
      domu.Czysto,cicho,spokojnie.Sala dwuosobowa z łazienką/prysznic i wc/.Położne
      uśmiechnięte,caly czas do dyspozycji.Pediatra również,chetnie udziela
      wyczerpujących informacji na temat stanu zdrowia dziecka.Sala porodowa w
      porządku,położna w czasie porodu uśmiechnięta i przyjacielska.Dziecko po
      porodzie śpi sobie na brzuchu mamy,po dwóch godzinach zabierają do badania.
      Naprawdę polecam.Cztery lata temu rodziłam w CSK w Ligocie i przeżyłam horror.
      Pozdrawiam Cie serdecznie i życzę szczęśliwego rozwiązania.Aha! Nie wiem
      wprawdzie gdzie robią trójwymiarowe USG ale mam namiary na panią doktor ,która
      specjalizuje się w robieniu USG/przede wszystkim serduszka /.Jest podobno jedną
      z najlepszych specjalistek w Polsce.Byłam sama i naprawdę zrobiła mi bardzo
      dokładne badanie.
      • anulka761 Re: szpitale w Katowicach 24.04.03, 20:22
        Moją ciążę również prowadzi K. Koza. Będę rodzić pewnie w Bogucicach. Ciekawa
        jestem jak Ty wspominasz lekarza i szpital.Będę wdzięczna za wszystkie
        szczegóły.
        • lidqa Re: szpitale w Katowicach 25.04.03, 11:20
          Mnie rowniez prowadzi dr Koza i choc jeszcze nie rodzilam to lezalam w
          Bogucicach juz dwukrotnie. Bardzo fajne sa polozne i godne poleceniasmile
          Pozdrawiam wszystkie ktore to czytaja. Szpital jest co prawda stary ale
          poloznictwo po remoncie ma naprawde fajne lazienki. Sale ogladalam nie porazila
          mnie ani w jedna ani w druga strone ale nie mam porowniania. JEst tam szkola
          rodzenia, porod z mezem po szkole jest bezplatny ale podobno nawet i bez szkoly
          spuszczaja mezow czasemsmile Pozdrawiam.
          • alexk-ignacy Re: szpitale w Katowicach 20.05.03, 13:00
            lidqa napisała:

> JEst tam szkola
            > rodzenia, porod z mezem po szkole jest bezplatny ale podobno nawet i bez
            szkoly spuszczaja mezow czasemsmile Pozdrawiam.

Ja rodziłam w Bogucicach w 2000 roku z mężem. Byliśmy po szkole rodzenia w
            przychodni na Tysiącleciu. Nikt się o to jednak nie pytał (mieliśmy
            zaświadczenie, że oboje uczestniczyliśmy w szkole). Nic nie płaciliśmy z poród
            rodzinny (choć położna mnie pytała (sic!) czy ktoś nam kazał płacić!! - Nikt
            nie kazał ;P).
            Tyle, że położna trochę się zdziwiła jak jej powiedziałam, że ja razem z mężem.
            I jeśli chodzi o Jacka to czuł się czasem trochę jak piąte koło u wozu np. nie
            miał gdzie się przebrać do porodu!!!! I nie miał gdzie zostawić rzeczy!!!
            Uwaga: Mój lekarz prowadzący nie pracował i nie pracuje w Bogucicach, więc
            byłam zdana na tego kto wypadł.
    • ewa154 Re: szpitale w Katowicach 09.05.03, 10:43
      Czy szpital w Bogucicach to ten sam co im. Rydygiera na ul. Markiefki?
      Czy któraś z Pań rodziła w tym szpitalu? Co o nim sdzicie?
      • lidqa Re: szpitale w Katowicach 11.05.03, 20:46
        to jest ten sam szpital i ja bede tam rodzic ale jeszcze nie rodzilam wiec nie
        wiem jak jestsmile A kiedy masz termin? moze jak ty bedziesz rodzila to potem mi
        opowiesz
        • malgojac Re: szpitale w Katowicach 12.05.03, 10:56
          Hej!
          Czy doktor K.Koza pracuje w szpitalu w Bogucicach?
          Jeżeli tak, to czy możesz mi podać adres przychodni w której przyjmuje?
          Poszukuje dobrego lekarza w K-cach.
          Pozdrawiam!
        • ewa154 Re: szpitale w Katowicach 14.05.03, 08:21
          Ja jeszcze nie zaszlam w ciaże - jesteśmy na etapie starania sie z mężem o
          to. smile Ale już robie rozeznanie nt różnych szpitali i lekarzy.
          Na stronie fundacji "Rodzic po ludzku" znalazłam nazwisko p. dr Beaty Gajeczka -
          została przez ta Fundację wyróżniona, a nawet chyba zajęła 1 miejsce jako
          najlepszy lekarz, najbardziej przyjazny. Chciałam wybrać ją jako swojego
          lekarza, niestety ta Pani jest teraz w ciązy i sama niedługo bedzie rodziła.
          Więc byłam u Pani dr Jolanty Dynia-Kiesler. Jest bardzo miła, poświęciła mi
          sporo czasu (byłam u niej narazie tylko 1 raz).
          Czy macie może jakies doswiadczenie z którąś z tych Pań? Czy dr Koza jest
          lepsza? Proszę o opinie, ponieważ nie znam lekarzy w Katowicach, a nie
          chcialabym eksperymentować własną osobą.
          Ogólnie o szpitalu Rydygiera czytałam same dobre rzeczy. Można zajrzec na
          stronę: www.rodzicpoludzku.pl/szpitale/slaskie/slaskie_katowice.htm#3.
          Pytanie, czy te informacje są aktualne...
          • ollg Re: szpitale w Katowicach 20.05.03, 22:46
            Sama jestem ciekawa czy te informacje są aktualne? Może znajdzie się ktoś kto
            ostatnio rodził w szpitalu im. Rydygiera?
            • certuska Re: szpitale w Katowicach 21.05.03, 07:13
              Witaj,
              Moja przyjaciółka właśnie teraz tam leży,po cesarce. Jest bardzo zadowolona z
              opieki. Z resztą skorzystała z rad emam smile
              Jeśli bedziesz miała konkretne pytania-pisz
              Dzisiaj do niej jadę.
              Kasia
          • quryj Re: szpitale w Katowicach 03.07.03, 11:35
            Hej! Ja osobiście nie chodzę do p. Dyniowej, ale mam dużo koleżanek z pracy,
            które całą ciążę i poród przeszły pod opieką w/w lekarki i są bardzo
            zadowolone. Ja chodzę do p. Witolda Nowaka - jest lekarzem w szpitalu na
            Raciborskiej - pierwsze dziecko rodziłam pod całkowitą opieka tego lekarza i
            gdyby nie On, to szkoda by mówić. Teraz jestem w 4 miesiącu i również będę
            rodzić na Raciborskiej. Polecam ten szpital - jest po gruntownym remoncie,
            super położne i porody rodzinne mile widziane (szkoła rodzenia przy szpitalu)
    • emik3 Re: szpitale w Katowicach 18.06.03, 22:58
      Pracuję w Bogucicach jako położna . Porody rodzinne są bezpłatne, lecz po
      szkole rodzenia ( niektórzy mężowie nie potrafili się zachować).
      Porodówkę można zobaczyć przed porodem jeśli nikt akurat nie rodzi.
      Nie ma znieczulenia zewnątoponowego ,ale można porozmawiać z ordynatorem
      anestezjologi na ten temat, wcześniej.
      Na sali porodowej są dwa worki sako, dwie piłki , materac i wanna.
      Sale są dwu osobowe z łazienką i dwie 3-osobowe na oddziale noworodków , sala
      dla mam wcześniaków. A jak jest tego nie napiszę bo nie jestem bezstronna.
      Symatyczni i uprzejmi ludzie wszędzie są witani miło , to się odwzajemnia.Zyczę
      wszystkim powodzenia.Mój mail:eqwus@op.pl
      • alexk-ignacy Re: szpitale w Katowicach 15.07.03, 11:31
        Mam pytanie, takie na przyszłość smile
        Rodziłam z mężem 3 lata temu, czy przed następnym porodem znów musimy chodzić
        do Szkoły R. razem ?? Żeby razem rodzić??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka