monjar6 07.03.07, 23:41 Jak w temacie, koleżanka rodziła tam dwa tygodnie temu i prawdopodobnie podczas masażu szyjki macicy , została zarażona sepsą i teraz zachorował jej dwutygodniowy synek (Są w szpitalu, mam nadzieję że wszystko będzie ok.Proszę uważajcie !! Monika Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
startia Re: Sepsa na Karowej !! 09.03.07, 11:23 Twoje informacje są raczej niekompletne. Sepsa bierze się z jakiejś bakterii, którą twoja koleżanka mogła mieć przed porodem, a poza tym skoro piszesz, że prawdopodobnie ją zarazili to następnym razem daj jakiś inny tytuł postu żeby nie straszyć ludzi niepotrzebnie. Dowiadywałam się od znajomej pracującej na karowej i żadnej sepsy tam ostatnio nie było, a badania bakteriologiczne prowadzą tam bardzo szczegółowo ze względu na oddziały wcześniaków. Odpowiedz Link Zgłoś
alfa156 Re: Sepsa na Karowej !! 09.03.07, 11:32 Nie znam się ale jak by była sepsa to afera na całą Polskę, oddział zamiknięty, a nic nie słychać, może ktoś wie coś więcej???? Odpowiedz Link Zgłoś
asia.1976 Re: Sepsa na Karowej !! 25.03.07, 22:17 z tego co wiem, to sepsa była ale w bródnowskim, dziewczyna która urodziła zmarła Odpowiedz Link Zgłoś
ad80 do asi 1976?????????????????/ 26.03.07, 16:25 Skąd takie informacje??????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysiatko1 Re: Sepsa na Karowej !! 27.03.07, 17:00 Sepsa jest powodowana przez bakterie... i sepsą jako taką nie można zarazić... wuystarczy że Twoja koleżanka miala jakieś zakażenie np. w szyjce i doszło do zakażenia wstępującego w czasie porodu... Gdyby w szpitalu była sepsa szpital byłby zamkniety do czyszczenia i media by o tym rozpowiadały.. Odpowiedz Link Zgłoś
asia.1976 Re: Sepsa na Karowej !! 27.03.07, 18:28 no właśnie w gazecie czytałam o sepsie w bródnowskim Odpowiedz Link Zgłoś
asia.1976 Re: Sepsa na Karowej !! 27.03.07, 18:37 niestety nie znalazłam już informacji na ten temat w internecie, ale mam linka do stron ze zdjęciami. Jak najedziecie myszką na zdjęcie pojawi sie opis zdjęcia, a w niej informacja że pacjentka zmarła na sepse 16.03 Odpowiedz Link Zgłoś
a.e Re: Sepsa na Karowej !! 29.03.07, 20:28 Moje dziecko miało sepsę i jakos nie pisały o tym media. Co to za argument, że jak media nie piszą to czegos nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
zebrra Re: Sepsa na Karowej !! 30.03.07, 16:01 Moja córka równiez przeszła sepsę, a media nie podawały tej informacji... Odpowiedz Link Zgłoś
alfa156 Re: Sepsa na Karowej !! 31.03.07, 15:40 urodzilam w niedziele na karowej nic nie wiem o sepsie Odpowiedz Link Zgłoś
monjar6 Odpowiedź 01.04.07, 00:04 A tak info raczej niekompletne więc: Do zarażenia doszło na izbie przyjęć gdy koleżanka czekała na przyjęcie na porodówkę 3h i w międzyczasie położne robiły jej masaże szyjki macicy 3 - krotnie, dodam że masaże robiły z marszu czyli koleżanka nie była nawet podmyta!!!!Więc doszło do zakażenia i mamy i dziecka.Na szczęście dziecko wyszło z tego cało, ale dostało końską dawkę antybiotyku i nie wiem jak by się to skończyło gdyby nie szybka reakcja babci dziecka która jest pediatrą i w porę zareagowała!! Powtarzam raz jeszcze nie piszę żeby kogoś straszyć tylko ostrzegam że taka sytuacja miała miejsce !!! Monika Odpowiedz Link Zgłoś