donciaw 11.03.07, 08:36 Czy wiecie, gdzie we Wrocławiu mozna rodzić ze znieczuleniem? Czy w ogóle jakis szpital daje taką mozliwość? Czy odpłatnie i ile to kosztuje? macie jakies doświadczenia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jamile Re: Znieczulenie-Wrocław-gdzie?? 13.03.07, 22:51 ano nigdzie Wrocławiankom kołek w zęby... Odpowiedz Link Zgłoś
donciaw Re: Znieczulenie-Wrocław-gdzie?? 14.03.07, 20:26 No to moze chociaż w okolicy wrocławia? dobre opinie słyszałam o trzebnicy lub Oławie, moze tam?? matko kochana, jak to jest,że w XXI wieku nie mamy takiej mozliwości?W jakim my kraju zyjemy? W Szwajcarii, gdzie niedługo bedzie rodziła moja koleżanka znieczulenie to standard, ale gdziez nam do nich?? ja chciałabym zapłacic i tez nie mogę?? Odpowiedz Link Zgłoś
jamile Re: Znieczulenie-Wrocław-gdzie?? 14.03.07, 23:19 w Lubinie jest prywatna Femina, od Wrocławia niedaleko, może tam? na Kamienskiego czy w Trzebnicy jest wręcz ordynatorski zakaz odpłatnego wynajmowania anestezjologów do porodu, o bezpłatnym zzo nie wspominając tak mniej więcej wygląda rodzenie po ludzku w stolicy Dolnego Śląska Odpowiedz Link Zgłoś
martikap Re: Znieczulenie-Wrocław-gdzie?? 20.03.07, 11:05 Też chciałam rodzić we Wrocławiu ze znieczuleniem, ale ostatnio rozmawiałam z moim lekarzem i w żadnym szpitalu nie ma mozliwości skorzystania ze znieczulenia nawet odpłatnie Zupełnie tego nie rozumiem, że w małych miejscowościach takich jak Wałbrzych,Trzebnica,Dzierżoniów nie ma problemu a w takim Wrocławiu jakaś paranoja zupełna... M. Odpowiedz Link Zgłoś
asia1707 Re: Znieczulenie-Wrocław-gdzie?? 20.03.07, 13:35 Kobieto!Każde znieczulenie szkodzi dziecku!!!Wolisz nie cierpieć-to oddaj ciążę komuś innemu!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
fredka01 Re: Znieczulenie-Wrocław-gdzie?? 20.03.07, 20:09 oo, brzmi to jak slogan ze szkoły rodzenia a niby jak szkodzi dziecku znieczulenie zewnątrzoponowe? ja miałam na brochowie, ale w 2005, teraz podobno już niedostępne Odpowiedz Link Zgłoś
olifanka Re: Znieczulenie-Wrocław-gdzie?? 22.03.07, 21:18 asia1707 napisała: > Kobieto!Każde znieczulenie szkodzi dziecku!!!Wolisz nie cierpieć-to oddaj ciążę > komuś innemu!!!!!!!!!!!!! Asiu Wybacz szczerosc - ale Twoj wpis jest nie na temat, a dodatkowo jesli to Twoja argumentacja to nie bierz udzialu w dyskusji bo chyba nie wiesz o czym mowisz. I nie wtracaj sie jak dorosli rozmawiaja. Odpowiedz Link Zgłoś
florka72 wiesz co asia 31.05.07, 14:54 dziecku to szkodzi głównie głupia matka. na kursach przykościelnych za dużo sie udzielałaś chyba. Odpowiedz Link Zgłoś
ninotshka asia 31.05.07, 15:07 a jak sie ciaze oddaje? ciekawy proceder swoja droga.. Odpowiedz Link Zgłoś
anika305 Re: Znieczulenie-Wrocław-gdzie?? 31.05.07, 11:08 znalazłyście coś może?? ja od jakiegos czasu szukam i jestem przerażona.Jestem w 29 t.c., mam jeszcze troche czasu na szukanie (mam nadzieje). w 2005 było na brochowie,ale to byo w 2005 i gdzie jest to "rodzić po ludzku"?? Odpowiedz Link Zgłoś
m_k8 Re: Znieczulenie-Wrocław-gdzie?? 31.05.07, 17:24 Ginekolog z Dyrekcyjnej polecał nam ostatnio szpital w Wałbrzychu ( na Polaka czy coś takiego). Tam ponoć znieczulenie może dostać każda kobieta w ciąży nawet do porodu naturalnego. We Wrocławiu, raczej nie ma szans. A jesli nawet to niezły wydatek. Znieczulenie 500 + załatwienie prywatnie anestezjologa... Odpowiedz Link Zgłoś
anika305 Re: Znieczulenie-Wrocław-gdzie?? 01.06.07, 09:30 a wiesz moze jak wyglada przyjecie do takiego szpitala? bo z wrocka to kawalek drogi- mozna nie dojechac czy moze idzie sie ze skierowaniem od gina? orientowaliście sie? Jestem troche podłamana zeby we Wrocławiu-stolicy Dolnego Śląska nie mozna bylo urodzic z zzo. Odpowiedz Link Zgłoś
m_k8 Re: Znieczulenie-Wrocław-gdzie?? 03.06.07, 08:34 Szczerze, nie mam pojęcia jak wygląda przyjęcie na oddział, ale chyba nie powinno być problemów. Tu jest link do tego szpitala ( zaznaczam, że nie jestem pewna czy to ten szpital, ale jak poczytałam info na ich stronie to doszłam do wniosku, że to ten szpital o którym mówił lekarz) www.szpital.walbrzych.pl/strony/informacje_ogolne.htmPowodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
dyzia81 wałbrzych 03.06.07, 12:59 Ja rodziłam w Wałbrzychu w lipcu i polecam ten szpital bardzo, wyremontowana porodówka i patologia, wszystkie 5 sal porodowych jest indywidualnych , poród rodzinny oczywiscie gratis, lekarze dośc w porządku ( a mój gin tam nie pracuje wiec nie byłam "swoja" , na miejscu nowoczesny i bardzo dobrze wyposażony oddział patologii noworodka.. Sporo dziewczyn było z Wrocławia i okolic. Co się natomiast tyczy samego ZZO w Wałbrzychu, to owszem, jest ono bezpłatne, ale to nie prawda ze dla kazdego komu sie przy porodzie "zachce". Zeby dostac przy porodzie ZZO trzeba wczesniej udac sie do pani prfesor jaiejs tam (nazwiska nie pamietam, ktora przyjmuje bodajze 2 godziny w tygodniu) i wypełnić specjalną ankiete, której 2 część wypełnia sie po porodzie. Ja tej ankiety nie wypełniłam, i mimo ze bardzo prosiłam po 12 godzinach o ZZo to g nie dostałam i nic sie nie dało załatwic. Ale trafiłam na suuuuuper położną (od poczatku porodu zakłądała ochrone krocza, nawet mi to wpisała w karte, co zobaczylam dopiero na drugi dzien dzieki niej urodziłam bez naciecia dlatego jakos wytrzymałam, urodziłam Hanke bez znieczulenia po 18 godzinach, i teraz patrzac z perspektywy czasu jestem zadowolona ze nie wzielam ZZO To wszystko prawda co pisza , z chwila kiedy dziecko "juz wyjdzie" cały ból znika w jednym momencie Pozdrawiam serdecznie wszystkie przyszłe mamy Mariola Odpowiedz Link Zgłoś
anika305 Re: wałbrzych 04.06.07, 12:40 Dyzia81 a masz może namiary na ten szpital na wypisie? Odpowiedz Link Zgłoś
anika305 Re: wałbrzych 04.06.07, 13:10 Czy to może ten szpital na ulicy Paderewskiego 10 im.E.Biernackiego? Ich strona jakos nie dziala ale znalazlam informację o tym szpitalu gdzie indziej. Jest tam e-meil i telefon. Potwierdzcie dziewczyny tylko czy to ten Odpowiedz Link Zgłoś
anika305 Re: Znieczulenie-Wrocław-gdzie?? 04.06.07, 12:40 Coż mi link nie wchodzie, ale dzięki za informacjęTak bym chciała wszystko dokładnie zaplanować Odpowiedz Link Zgłoś
dyzia81 do anika305 04.06.07, 15:05 tak, to ten szpital na Paderewskiego, w ogóle w Wałbrzychu jest tylko jedna porodówka Nie wiem czemu link ci nie wchodzi Mi ich strona działa bez zarzutu... Jakbyś miała pytania to chetnie odpowiem Moje wrażenia z porodu są gdzies na szpitalach opisane, ale w tej chwili nie mam jak odnaleźć, wpisz w szukaczke moj nick i ci znajdzie Pozdrawiam, Mariola Odpowiedz Link Zgłoś
marcelina1115 Re: do anika305 04.06.07, 15:40 ja rodzilam w W-chu a jestem z Wrocławia. bylo super, cudownie! zaden szpital wrocławski się nie równa do tego w w-chu! zzo daja bezpłatnie ale trzeba ukonczyc ich szkole rodzenie - min 3 zajecia, potem sie dostaje karteczke ze sie ukonczylo, idzie sie na wizyte do p. anestezjolog-wypelnia ankiete i na porodówce zostaje to w aktach i jak przyjdzie do porodu i bedzie mozna, bedziecie chcialy to was znieczula. u mnie sie obyło BEZ bo z rozwarcia 3 cm - od razu dostalam 10 cm i juz bylo widac główke Odpowiedz Link Zgłoś
wilczyca45 Polecam Opole 04.06.07, 19:41 Odległość z wrocławia do Opola chyba zbliżnona jak i do Wałbrzycha.ZZo platne (chyba 600 zl.Szpital po remoncie,personel bardzo przyjemny i pomocny.Oddział noworodkowy z wypasionym sprzetem (najniższa śmiertlenośc noworodków w Polsce).Pierwsze dziecko rodziłam na Dyrekcyjnej (niestety).Z przykrościa stwierdzam,że Wrocław to zadupie położnicze. Odpowiedz Link Zgłoś
marcelina1115 Re: Polecam Opole 04.06.07, 20:57 tez tak uwazam ze W-w to tragedia - mialam "przyjemnosc" byc na badaniu na dyrekcyjbej i jak zobaczylam te kafelki czano-biale to... tragedia. W-ch tez wyremontowany, sale do porodów rodzinnych za darmo, po porodzie sale piękne, z TV, super mila opieka - bez wyjątku!! dla kazego!! w zeszłym roku tp nawet prof. Relig byl w Wchu i otwieral oddział patologii - maja tez super sprzęt. Warto naprawdę pojechac te 60 km i rodzić godnie - to wspomnienie do końca zycia pozostanie w glowie )) Odpowiedz Link Zgłoś
anika305 Re: do marcelina1115 05.06.07, 12:30 a jak to jest z przyjeciem i dojazdem? ja jestem troche panikara i boje sie ze moge niezdazyc , niedojechac i takie tam? jechalas do porodu czy ze skierowaniem? Odpowiedz Link Zgłoś
marcelina1115 Re: do anika 305 06.06.07, 10:52 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=588&w=63677726&a=63737402 Odpowiedz Link Zgłoś
mamamilochy Re: do anika 305 10.07.07, 12:57 To może ja się wypowiem, szpital ginekologiczno-położniczy jest w Wałbrzychu tylko jeden, ma on swoją stronę internetową, raz w miesiącu są dni otwarte, można przyjechać, porozmawiać, wątpliwości wyjaśnić. Szpital dostał wyróżnienie w tegorocznej akcji "Rodzić po ludzku". Odpowiedz Link Zgłoś
anika305 Re: do anika 305 10.07.07, 14:07 poradnia anestezjologiczna (tel.074 8877195-obowiązkowa w razie chęci na zzo) czynna w poniedziałki od 13 do 14-trzeba mieć ze sobą kartę ciąży i badania i 15 zł i zaświadczenia ze szkoły rodzenia. Juz zaliczyłam,było bardzo miło oględziny szpitala w kazda pierwszą sobotę miesiąca. Informacji na temat szpitala udziela Iwona Michańcio tel.074 8877142 z Wrocławia jedzie sie 1,5h ( z czego 30 min wyjazd z Wrocławia)w okolicach godziny 11 Odpowiedz Link Zgłoś
chahanka Re: Znieczulenie-Wrocław-gdzie?? 14.08.07, 13:44 Dziewczyny, a wiecie jakie są powody nie robienia zo we wrocławskich szpitalach? Jakieś rozporządzenie wyszło czy co? Słyszałam że nawet za "ciężką kasę" i nawet jak się własnego anastazjologa załatwi - nie ma szans... Odpowiedz Link Zgłoś
black_angel5 Re: Znieczulenie-Wrocław-gdzie?? 15.08.07, 12:30 Problem stanowi rozliczenie się anestezjologa ze szpitalem, kwota, którą mialabys zapłacić nie może iśc w całości do anestezjologa, a kwota, którą proponuje mu szpital jest nie satysfakcjonująca... Taką odpowiedź uzyskałam od znajomej położnej z Brochowa. Odpowiedz Link Zgłoś
manulkam Re: Znieczulenie-Wrocław-gdzie?? 20.08.07, 12:06 Dziewczyny, widzę że często pojawia się pytanie o skierowanie do szpitala. Przecież urodzić możecie tam gdzie Wam się podoba nawet w Warszawie czy w Krakowie.Ja jestem z pod Wrocławia i przypadkowo urodziłam w Zielonej Górze i nikt nie zapytał w szpitalu dlaczego tam...A wracając do tematu, o znieczuleniu tam nie było mowy ale patrząc z perspektywy czasu nie zdecydowałabym się. Ten ból nie był taki straszny Odpowiedz Link Zgłoś