Dodaj do ulubionych

Znieczulenie-Wrocław-gdzie??

11.03.07, 08:36
Czy wiecie, gdzie we Wrocławiu mozna rodzić ze znieczuleniem? Czy w ogóle
jakis szpital daje taką mozliwość? Czy odpłatnie i ile to kosztuje? macie
jakies doświadczenia?
Obserwuj wątek
    • donciaw Re: Znieczulenie-Wrocław-gdzie?? 13.03.07, 21:39
      Czyżby nigdzie????!!
      • jamile Re: Znieczulenie-Wrocław-gdzie?? 13.03.07, 22:51
        ano nigdzie
        Wrocławiankom kołek w zęby...
        • donciaw Re: Znieczulenie-Wrocław-gdzie?? 14.03.07, 20:26
          No to moze chociaż w okolicy wrocławia? dobre opinie słyszałam o trzebnicy lub
          Oławie, moze tam?? matko kochana, jak to jest,że w XXI wieku nie mamy takiej
          mozliwości?W jakim my kraju zyjemy? W Szwajcarii, gdzie niedługo bedzie rodziła
          moja koleżanka znieczulenie to standard, ale gdziez nam do nich?? ja chciałabym
          zapłacic i tez nie mogę??
          • jamile Re: Znieczulenie-Wrocław-gdzie?? 14.03.07, 23:19
            w Lubinie jest prywatna Femina, od Wrocławia niedaleko, może tam?
            na Kamienskiego czy w Trzebnicy jest wręcz ordynatorski zakaz odpłatnego
            wynajmowania anestezjologów do porodu, o bezpłatnym zzo nie wspominając

tak mniej więcej wygląda rodzenie po ludzku w stolicy Dolnego Śląska
    • martikap Re: Znieczulenie-Wrocław-gdzie?? 20.03.07, 11:05
      Też chciałam rodzić we Wrocławiu ze znieczuleniem, ale ostatnio rozmawiałam z
      moim lekarzem i w żadnym szpitalu nie ma mozliwości skorzystania ze
      znieczulenia nawet odpłatniesad Zupełnie tego nie rozumiem, że w małych
      miejscowościach takich jak Wałbrzych,Trzebnica,Dzierżoniów nie ma problemu a w
      takim Wrocławiu jakaś paranoja zupełna...
      M.
    • asia1707 Re: Znieczulenie-Wrocław-gdzie?? 20.03.07, 13:35
      Kobieto!Każde znieczulenie szkodzi dziecku!!!Wolisz nie cierpieć-to oddaj ciążę
      komuś innemu!!!!!!!!!!!!!
      • fredka01 Re: Znieczulenie-Wrocław-gdzie?? 20.03.07, 20:09
        oo, brzmi to jak slogan ze szkoły rodzenia
        a niby jak szkodzi dziecku znieczulenie zewnątrzoponowe?
        ja miałam na brochowie, ale w 2005, teraz podobno już niedostępne
      • olifanka Re: Znieczulenie-Wrocław-gdzie?? 22.03.07, 21:18
        asia1707 napisała:

> Kobieto!Każde znieczulenie szkodzi dziecku!!!Wolisz nie cierpieć-to oddaj
        ciążę
        > komuś innemu!!!!!!!!!!!!!

Asiu
        Wybacz szczerosc - ale Twoj wpis jest nie na temat, a dodatkowo jesli to Twoja
        argumentacja to nie bierz udzialu w dyskusji bo chyba nie wiesz o czym mowisz.
        I nie wtracaj sie jak dorosli rozmawiaja.

• florka72 wiesz co asia 31.05.07, 14:54

dziecku to szkodzi głównie głupia matka.
        na kursach przykościelnych za dużo sie udzielałaś chyba.

• ninotshka asia 31.05.07, 15:07
          a jak sie ciaze oddaje? ciekawy proceder swoja droga.. tongue_out
      • anntenka ale cię asiu porąbało... /nt 31.05.07, 15:35

• anika305 Re: Znieczulenie-Wrocław-gdzie?? 31.05.07, 11:08
      znalazłyście coś może?? ja od jakiegos czasu szukam i jestem przerażona.Jestem w
      29 t.c., mam jeszcze troche czasu na szukanie (mam nadzieje). w 2005 było na
      brochowie,ale to byo w 2005sad i gdzie jest to "rodzić po ludzku"??
      • m_k8 Re: Znieczulenie-Wrocław-gdzie?? 31.05.07, 17:24
        Ginekolog z Dyrekcyjnej polecał nam ostatnio szpital w Wałbrzychu ( na Polaka
        czy coś takiego). Tam ponoć znieczulenie może dostać każda kobieta w ciąży
        nawet do porodu naturalnego.
        We Wrocławiu, raczej nie ma szans. A jesli nawet to niezły wydatek.
        Znieczulenie 500 + załatwienie prywatnie anestezjologa...
        • anika305 Re: Znieczulenie-Wrocław-gdzie?? 01.06.07, 09:30
          a wiesz moze jak wyglada przyjecie do takiego szpitala? bo z wrocka to kawalek
          drogi- mozna nie dojechacsad czy moze idzie sie ze skierowaniem od gina?
          orientowaliście sie? Jestem troche podłamana zeby we Wrocławiu-stolicy Dolnego
          Śląska nie mozna bylo urodzic z zzo.
          • m_k8 Re: Znieczulenie-Wrocław-gdzie?? 03.06.07, 08:34
            Szczerze, nie mam pojęcia jak wygląda przyjęcie na oddział, ale chyba nie
            powinno być problemów. Tu jest link do tego szpitala ( zaznaczam, że nie jestem
            pewna czy to ten szpital, ale jak poczytałam info na ich stronie to doszłam do
            wniosku, że to ten szpital o którym mówił lekarz)
            www.szpital.walbrzych.pl/strony/informacje_ogolne.htmPowodzenia.
            • dyzia81 wałbrzych 03.06.07, 12:59
              Ja rodziłam w Wałbrzychu w lipcu i polecam ten szpital bardzo, wyremontowana
              porodówka i patologia, wszystkie 5 sal porodowych jest indywidualnych , poród
              rodzinny oczywiscie gratis, lekarze dośc w porządku ( a mój gin tam nie pracuje
              wiec nie byłam "swoja" , na miejscu nowoczesny i bardzo dobrze wyposażony
              oddział patologii noworodka..
              Sporo dziewczyn było z Wrocławia i okolic.

Co się natomiast tyczy samego ZZO w Wałbrzychu, to owszem, jest ono bezpłatne,
              ale to nie prawda ze dla kazdego komu sie przy porodzie "zachce". Zeby dostac
              przy porodzie ZZO trzeba wczesniej udac sie do pani prfesor jaiejs tam
              (nazwiska nie pamietam, ktora przyjmuje bodajze 2 godziny w tygodniu) i
              wypełnić specjalną ankiete, której 2 część wypełnia sie po porodzie. Ja tej
              ankiety nie wypełniłam, i mimo ze bardzo prosiłam po 12 godzinach o ZZo to g
              nie dostałam i nic sie nie dało załatwic.
              Ale trafiłam na suuuuuper położną (od poczatku porodu zakłądała ochrone
              krocza, nawet mi to wpisała w karte, co zobaczylam dopiero na drugi dzien smile
              dzieki niej urodziłam bez nacieciasmile dlatego jakos wytrzymałam, urodziłam
              Hanke bez znieczulenia po 18 godzinach, i teraz patrzac z perspektywy czasu
              jestem zadowolona ze nie wzielam ZZO smileTo wszystko prawda co pisza , z chwila
              kiedy dziecko "juz wyjdzie" cały ból znika w jednym momencie smile

Pozdrawiam serdecznie wszystkie przyszłe mamy smile
              Mariola
              • anika305 Re: wałbrzych 04.06.07, 12:40
                Dyzia81 a masz może namiary na ten szpital na wypisie?smile
              • anika305 Re: wałbrzych 04.06.07, 13:10
                Czy to może ten szpital na ulicy Paderewskiego 10 im.E.Biernackiego? Ich strona
                jakos nie dziala ale znalazlam informację o tym szpitalu gdzie indziej. Jest tam
                e-meil i telefon. Potwierdzcie dziewczyny tylko czy to tensmile
            • anika305 Re: Znieczulenie-Wrocław-gdzie?? 04.06.07, 12:40
              Coż mi link nie wchodzie, ale dzięki za informacjęsmileTak bym chciała wszystko
              dokładnie zaplanowaćsmile
              • dyzia81 do anika305 04.06.07, 15:05
                tak, to ten szpital na Paderewskiego, w ogóle w Wałbrzychu jest tylko jedna
                porodówka smile

Nie wiem czemu link ci nie wchodzi sad
                Mi ich strona działa bez zarzutu...

Jakbyś miała pytania to chetnie odpowiem smile Moje wrażenia z porodu są gdzies na
                szpitalach opisane, ale w tej chwili nie mam jak odnaleźć, wpisz w szukaczke
                moj nick i ci znajdzie smile

Pozdrawiam,
                Mariola
                • marcelina1115 Re: do anika305 04.06.07, 15:40
                  ja rodzilam w W-chu a jestem z Wrocławia.
                  bylo super, cudownie!
                  zaden szpital wrocławski się nie równa do tego w w-chu!
                  zzo daja bezpłatnie ale trzeba ukonczyc ich szkole rodzenie - min 3 zajecia,
                  potem sie dostaje karteczke ze sie ukonczylo, idzie sie na wizyte do p.
                  anestezjolog-wypelnia ankiete i na porodówce zostaje to w aktach i jak
                  przyjdzie do porodu i bedzie mozna, bedziecie chcialy to was znieczula.
                  u mnie sie obyło BEZ bo z rozwarcia 3 cm - od razu dostalam 10 cm i juz bylo
                  widac główke smile
                  • wilczyca45 Polecam Opole 04.06.07, 19:41
                    Odległość z wrocławia do Opola chyba zbliżnona jak i do Wałbrzycha.ZZo platne
                    (chyba 600 zl.Szpital po remoncie,personel bardzo przyjemny i pomocny.Oddział
                    noworodkowy z wypasionym sprzetem (najniższa śmiertlenośc noworodków w
                    Polsce).Pierwsze dziecko rodziłam na Dyrekcyjnej (niestety).Z przykrościa
                    stwierdzam,że Wrocław to zadupie położnicze.
                    • marcelina1115 Re: Polecam Opole 04.06.07, 20:57
                      tez tak uwazam ze W-w to tragedia - mialam "przyjemnosc" byc na badaniu na
                      dyrekcyjbej i jak zobaczylam te kafelki czano-biale to... tragedia.
                      W-ch tez wyremontowany, sale do porodów rodzinnych za darmo, po porodzie sale
                      piękne, z TV, super mila opieka - bez wyjątku!! dla kazego!!
                      w zeszłym roku tp nawet prof. Relig byl w Wchu i otwieral oddział patologii -
                      maja tez super sprzęt.
                      Warto naprawdę pojechac te 60 km i rodzić godnie - to wspomnienie do końca
                      zycia pozostanie w glowie smile))
                  • anika305 Re: do marcelina1115 05.06.07, 12:30
                    a jak to jest z przyjeciem i dojazdem? ja jestem troche panikara i boje sie ze
                    moge niezdazyc , niedojechac i takie tam? jechalas do porodu czy ze skierowaniem?
    • marcelina1115 Re: do anika 305 06.06.07, 10:52
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=588&w=63677726&a=63737402
      • anika305 Re: do anika 305 06.06.07, 11:06
        Dziękismile
        • mamamilochy Re: do anika 305 10.07.07, 12:57
          To może ja się wypowiem, szpital ginekologiczno-położniczy jest w Wałbrzychu
          tylko jeden, ma on swoją stronę internetową, raz w miesiącu są dni otwarte,
          można przyjechać, porozmawiać, wątpliwości wyjaśnić. Szpital dostał wyróżnienie
          w tegorocznej akcji "Rodzić po ludzku".
          • anika305 Re: do anika 305 10.07.07, 14:07
            poradnia anestezjologiczna (tel.074 8877195-obowiązkowa w razie chęci na zzo)
            czynna w poniedziałki od 13 do 14-trzeba mieć ze sobą kartę ciąży i badania i 15
            zł i zaświadczenia ze szkoły rodzenia. Juz zaliczyłam,było bardzo miłosmile
            oględziny szpitala w kazda pierwszą sobotę miesiąca.
            Informacji na temat szpitala udziela Iwona Michańcio tel.074 8877142
            z Wrocławia jedzie sie 1,5h ( z czego 30 min wyjazd z Wrocławia)w okolicach
            godziny 11smile
    • chahanka Re: Znieczulenie-Wrocław-gdzie?? 14.08.07, 13:44
      Dziewczyny, a wiecie jakie są powody nie robienia zo we wrocławskich
      szpitalach? Jakieś rozporządzenie wyszło czy co? Słyszałam że nawet
      za "ciężką kasę" i nawet jak się własnego anastazjologa załatwi -
      nie ma szans...
      • black_angel5 Re: Znieczulenie-Wrocław-gdzie?? 15.08.07, 12:30
        Problem stanowi rozliczenie się anestezjologa ze szpitalem, kwota, którą
        mialabys zapłacić nie może iśc w całości do anestezjologa, a kwota, którą
        proponuje mu szpital jest nie satysfakcjonująca...
        Taką odpowiedź uzyskałam od znajomej położnej z Brochowa.
        • manulkam Re: Znieczulenie-Wrocław-gdzie?? 20.08.07, 12:06
          Dziewczyny, widzę że często pojawia się pytanie o skierowanie do szpitala.
          Przecież urodzić możecie tam gdzie Wam się podoba nawet w Warszawie czy w
          Krakowie.Ja jestem z pod Wrocławia i przypadkowo urodziłam w Zielonej Górze i
          nikt nie zapytał w szpitalu dlaczego tam...A wracając do tematu, o znieczuleniu
          tam nie było mowy ale patrząc z perspektywy czasu nie zdecydowałabym
          się. Ten ból nie był taki straszny

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka