ladyizabela Re: Mikołów 29.12.08, 14:11 polecam pania Joannę Zając ze szpitala powiatowego w Mikołowie. krótko mówiac - kobieta Anioł. Odpowiedz Link Zgłoś
gaja_07 Re: Szpital na Madalińskiego 01.12.09, 14:06 Polecam tym które chcą rodzić na Madalińskiego panią Danusię Midurę Odebrała mój poród i cieszę się że to ona pomogła wyjść na świat mojemu synkowi.Wspiera i pomaga, przypomina o ćwiczeniach i oddechu, stosuje różne metody łagodzenia bólu i gdyby nie to że mały pchał się z rączką na supermena przy główce bym wcale nie pękła tak 3 szwy i malutkie pękniecie!!! POLECAM!!! tel na stronach szpitala Odpowiedz Link Zgłoś
forest81 Re: Szpital na Madalińskiego 01.12.09, 22:18 Rodziłam na Madalińskiego pięć dni temu nasze tzecie dziecko. Poród zaczął się o 16. O 21 Weronika była już z nami. Z tych trzech porodów ten trzeci wspominam najlepiej, choć skurcze były najbardziej bolesne. A nawet mimo tego, że rodziłam w sali dwuosobowej. A to zasługa położnej! Najgorsze że nie pamiętam dokładnie jak się nazywa! Najprawdopodobniej Martyna Plakwicz lub Plakiewicz. To młoda dziewczyna, ale nie miałam żadnych zastrzeżeń codo jej fachowości. Badała mnie w pozycji, w której akurat byłam, nie kazała się kłaść na łóżko (poza początkowym ktg), przychodziła na każdą moją prośbę, i co najważniejsze pozwoliła rodzić na kolanach! Mam całe krocze mimo że nasza córa ważyła 4135g. Aaa, ta połozna była też bardzo miła, cierpliwa, uśmiechnięta, ani razu nie dała mi odczuć, że coś z mojej strony jest nie tak. I mówiła do mnie: "pani agniesiu" Odpowiedz Link Zgłoś
biljana Dorota Goławska, Żelazna - polecam 04.01.10, 17:09 Świetna, młoda polozna. Moj porod z nia trwal 4 godziny i poprowadzila mnie przez niego swietnie. Chronila krocze, nie kladla mnie na lozku porodowym, moglam rodzic na krzeselku na siedzaco. Byla spokoja, opanowana i strasznie sympatyczna. Dodam, ze byla to polozna z dyzuru. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiapat Re: Dorota Goławska, Żelazna - polecam 14.01.10, 19:37 Witaj serdecznie. Mam pewien problem, obecnie jestem w 19 tygodniu ciąży, moją ciążę prowadzi Pani dr Agnieszka Kurczuk Powolny,jest naprawdę świetna, niestety pracowała wcześniej na żelaznej jednak już nie pracuję, nie wiem jak mam sobie teraz z tym poradzić jestem w kropce, każdy poleca różne szpitale, nie mam w żadnym szpitalu lekarza prowadzącego, chciałabym jakieś namiary na świetną położną taką jak prawdziwa mama ,która z chęcią Ci pomoże. Jeżeli możesz mi jakoś pomóc będę wdzięczna. Odpowiedz Link Zgłoś
zulusiki Położna z RASZEI w Poznaniu pilnie poszukiwana! 10.02.10, 21:25 Dziewczyny, znacie może jakąś miłą, znającą się na rzeczy położną ze szpitala Raszei w Poznaniu? Mile widziane opinie i namiary Odpowiedz Link Zgłoś
settimana ŁÓdź 06.03.10, 16:59 Pani Inga Gierszowska ze szpitala im. M. Kopernika w Łodzi Odpowiedz Link Zgłoś
justyska775577 Krotoszyn 21.03.10, 16:11 Pani Irena Grzymała - nie wyobrażam sobie porodu bez niej! Dziękuję bardzo Pani! Odpowiedz Link Zgłoś
ok42 Madalinskiego - Zofia Zuranska - Ordynarna Baba !! 12.04.10, 14:38 jak w temacie, nie polecam. ma ograniczone myslenie i przeskoczenie przez niewielka trudnosc staje sie dla niej wielkim problemem nie do ominiecia. Odpowiedz Link Zgłoś
ok.42 Re: Madalinskiego - Zofia Zuranska - Ordynarna Ba 12.04.10, 23:28 Nie jest położną - powinnaś wpisać na forum o szpitalach Odpowiedz Link Zgłoś
zosia150383 Re: Madalinskiego - Zofia Zuranska - Ordynarna Ba 14.04.10, 09:04 Skoro ma się odwagę coś takiego napisać, to trzeba mieć odwagę się podpisać proszę o kontakt w celu wyjaśnienia ... (zosia150383@gazeta.pl) Odpowiedz Link Zgłoś
majeczka200 Narutowicz Kraków-Zuzanna Ostrowska 22.04.10, 11:36 Pani Zuzanna Ostrowska w szpitalu Narutowicza w Krakowie.Fantastyczna położna miła,kompetentna,z dużą sympatią dla rodzących.Dzięki niej poród przeszedł szybko i prawidłowo.Nie narzucała pozycji rodzenia co było dla mnie bardzo ważne.Generalnie jeśli jeszcze będę rodzić to mam nadzieję że właśnie z panią Zuzanną. Odpowiedz Link Zgłoś
fruzielka27 Re: Warszawa, szpital Orłowskiego - M. Piekarska 18.05.10, 02:50 Polecam gorąco panią Małgosię Piekarską! Trafiłam do szpitala w środku nocy, bylo to lato, chciali nas odesłać, bo nie było miejsc, ale w końcu zgodzili się przyjąć. Ale na porodówce niesamowity tłok i mimo tłoku, środka nocy, zabigania itd. pani Małgosia była bardzo cierpliwa, pomocna, wyrozumiała. Po porodzie pomogła przystawić dziecko do piersi, zajęła się (sama! nie czekając na salową!) toaletą poporodową, pomogła iść do WC i czekała pod drzwiami, żeby w razie czego pomóc. Naprawdę byłam pod wrażeniem, że ma siłę być miła w takim pośpiechu i szaleństwie! Nic nie płaciłam, p. Małgosia była położną z dyżuru i nie byłam z nią tez umówiona. Czasem warto nie cudować, zdać się na to co przyniesie los. Mi przyniósł wspaniałą położną, która pomogła przyjść na świat mojej córce Dziękuję!!! Odpowiedz Link Zgłoś
li-lenka2010 GDYNIA- J.Wojciechowska :) 23.05.10, 17:26 Urodziłam tydzień temu synka w szpitalu PCK w Gdyni. Położna p.JOANNA WOJCIECHOWSKA to kobieta-anioł. Jest naprawdę wspaniała. Życzę wszystkim takiej opieki podczas porodu. Odpowiedz Link Zgłoś
hautamer Re: GDYNIA- J.Wojciechowska :) 08.01.12, 17:55 Zgadzam się, ja rodziłam 30 grudnia, p. Joanna miała akurat dyżur i cieszę się, że akurat w ten dzień moje dziecko przyszło na świat pod okiem Pani Joanny Wojciechowskiej. Lepiej trafić nie można. Kobieta całą swoją osobą stara się pomóc rodzącej i wspiera ją. A co równie piękne pamięta o niej jak opuszcza się sale porodową i odwiedza na oddziale. KOBIETA NA MEDAL. Odpowiedz Link Zgłoś
joka.h Inflancka - Marta Janicka 26.05.10, 08:25 Pani Marta Janicka ze szpitala przy Inflanckiej w Warszawie - młodziutka dziewczyna, ale rewelacyjna położna, ze wspaniałym podejściem do rodzącej, żadnej rutyny za to dużo wsparcia. Dzięki niej poród wspominamy jako naprawdę dobre przeżycie. Odpowiedz Link Zgłoś
od-niedawna-mama Łódź 04.08.10, 08:49 jeżeli chodzi o szpital kopernika to ja polecam p. Lidkę, p. Dorotkę, p. Kingę i p. Paulinę. Wszystkie 4 super! Odpowiedz Link Zgłoś
saniec Inflancka - Agnieszka Ryczek 26.08.10, 18:47 Bardzo polecam. Ciepła osoba, próbująca na wiele sposobów pomóc rodzącej. Dzięki niej poród może być dobrym wspomnieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
paulix Żelazna - Renata Alechnowicz 18.02.11, 17:19 Szczerze polecam Panią Renatę Alechnowicz ze Szpitala Św. Zofii przy Żelaznej w Warszawie. Rodziliśmy z nią naszą córeczkę w sierpniu 2010. To bardzo opanowana, ciepła kobitka. Rewelacyjnie dobierała mi pozycje do porodu i mobilizowała do parcia. Nie zwlekała ze znieczuleniem. Zaangażowała mojego męża do pomocy. Nie zasiała paniki kiedy po podaniu znieczulenia spadło tętno maleństwa i bardzo szybko wyprowadziła je na prostą. No i najważniejsze, że ochroniła krocze a delikatne pęknięcia zaszyła tak, że nie ma po nich śladu. Kolejne dziecko mamy zamiar przywitać na Świecie również z Panią Renatą. Kontakt do niej można znaleźć na stronie szpitala. Ja rezerwowałam termin będąc w trzecim miesiącu ciąży. Przy okazji polecam również Szpital Św. Zofii. Jestem bardzo zadowolona z warunków tam panujących oraz całej opieki medycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzakryczynska Re: Super-Położne- top lista :) 09.03.11, 10:39 Co prawda z dużym opóźnieniem, ale chciałam zgłosić do listy super położnych Panią Joannę Sikorską ze szpitala na Starynkiewicza w Warszawie. Prowadziła mój poród w styczniu tego roku (a dokładnie 21). Jest profesjonalistką w każdym calu, a do tego miła, ciepła, cierpliwa i z ogromnym poczuciem chumoru (delikatnie pokręcona, ale w najlepszym tego słowa znaczeniu ). Nie byłabym jednak sprawiedliwa gdybym w tym miejscu nie wspomniała o reszcie personelu szpitala na Starynkiewicza. Leżałam tam 10 dni (na patologii i położnictwie) i możecie mi wierzyć, że nigdy wcześniej nie spotkałam się z tak profesjonalnym personelem medycznym (lekarze, położne a nawet salowe), a do tego bardzo miłym. Odpowiedz Link Zgłoś
zosia20 Super-Położne-IMiDz Warszawa 06.04.11, 09:46 Polecam P. Beatę Boćkowską z IMiDz na Kasprzaka w Warszawie, rodziłam z nią we wrześniu 2010, wykupiłam jej usługę w ramach indywidualnej opieki, dzięki temu kilka razy przed porodem byłam na ktg w szpitalu na jej dyżurze, zawsze pod telefonem, sala 1-osobowa, bardzo sprawnie poprowadzony cały poród,jak tylko można już było to szybciutko wezwała anestezjologa do znieczulenia (to niestety też dodatkowo płatne, ale warto). Miła i konkretna osoba, po porodzie kilka razy odwiedziła mnie na sali, dopytywała o karmienie i stan piersi. Po kilku dniach zdjęła mi szwy i jeśli miałam jakieś pytania zawsze mogłam jeszcze do niej zadzwonić. Odpowiedz Link Zgłoś
martynia90 położna Joanna Radomska - św. Zofia na Żelaznej 18.04.11, 00:29 Joanna Radomska - bezwzględnie polecam!!! (Buziaki Pani Asiu ))) Pierwsza ciąża (poród pierwszy) - 6h, bez oksytocyny, bez nacięcia i pęknięć (po godzinie byłam zupełnie na "chodzie") - profesjonalizm i pomoc przed, w trakcie i po porodzie (głownie problemy z karmieniem). Mogłabym rozpisywać się bardzo dużo - następny poród tylko z Panią Asią i na Żelaznej - prawdziwa położna - fachowa i opiekuńcza. P.S. Ta lista to super pomysł. Pzdr EM Odpowiedz Link Zgłoś
kamilanowa Re: położna Joanna Radomska - św. Zofia na Żelazn 11.07.12, 21:25 Chcialabym dołaczyć sie do powyższej opinii. Dokladnie rok temu przyszedl na świat mój synek, chcialam jak najszybciej napisać opinie o Pani Asi żeby wszyscy wiedzieli jak cudowną jest położną, a tym czasem zajęło mi to rok... Ale nie zapomniałam Pani Asiu dziękuję, cieszę się że trafiłam właśnie na Panią Poznałam Pania Asię tuż przed porodem, przyjechała na zastępstwo innej położnej z którą miałam podpisaną umowę, więc trochę się denerwowałam do momentu kiedy jej nie poznałam, wtedy wszytskie nerwy puściły i czułam że jestem w najlepszych rękach. Pełen komfort, spokój poczucie bezpieczeństwa...zastanawiałam się jak to możliwe że mam takie zaufanie do kobiety którą dopiero co poznałam. Poród był wywoływany, po terminie, musiało pojaiwć się małe nacięcie bo synek był owinięty pępowiną, ale później ku mojemu zdziwieniu czułam się bardzo dobrze, mogłam normalnie siedzieć itp. Pani Asiu dziękuję i pozdrawiam. Dziewczyny polecam Wam szczerze i z całego serca, bądźcie spokojne jeśli traficie na Panią Asię Odpowiedz Link Zgłoś
kar330 Re: Super-Położne- top lista :) 15.03.14, 23:38 Cześć dziewczyny, dwa miesiące temu urodziłam córeczkę w Szpitalu Św.Zofii. Jestem naprawdę zachwycona profesjonalizmem położnej z którą rodziłam. Beata Lubańska jest moim zdaniem osobą wysoce wykwalifikowaną, zdecydowaną i zarazem ciepłą w komunikacji. To mi bardzo pomogło, bo z Jej pomocą dokładnie wiedziałam co mam robić i jednocześnie czułam, że mam w niej oparcie nie tylko w charakterze kompetentnego specjalisty, ale również kobiety-matki mającej za sobą doświadczenie porodu. Poród to trudny, ze względu na ilość możliwych do zaistnienia zmiennych, moment i warto dzielić go z kimś ku temu dedykowanym. Gorąco zachęcam do rodzenia z Beatą Lubańską. Ja sama powtórzę swój wybór jeśli będę rodzić drugie dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
bombelix kamila marcinkowska Szczecin- Police? 05.07.11, 14:59 Dzięki niej poród wspominam wspaniale. Rodziłam w 2008 w Zdrojach. Teraz p. Kamila chyba jest z prof. Celewiczem w Policach. Sam Celewicz przyznał mi wówczas na obchodzie że p. Kamila to skarb. Polecam w ciemno. Profesjonalistka z sercem i cierpliwością do rodzących. Odpowiedz Link Zgłoś
xandzia79 Kontakt do Ani Tarnowskiej ze Szpitala Orłowskiego 29.07.11, 09:02 Dziewczyny! Na gwalt potrzebuje pomocy. Termin porodu tuz tuz, a okazalo sie, ze Szpital Starynkiewicza, w ktorym zamierzalam rodzic bedzie w tym czasie przechodzil remont Obecnie poszukuje kontaktu do dobrej i sprawdzonej poloznej ze Szpitala Orlowskiego przy Czerniakowskiej- wyczytalam kilka pozytywnych opinii na temat p. Ani Tarnowskiej. Czy ktos dysponuje kontaktem do niej i moglby sie podzielic ze mna ta informacja? Ewentualnie czy moglybyscie polecic mi kogos innego z tego szpitala? Prosze piszcie na priv: xandzia@wp.pl Z gory dziekuje za pomoc i serdecznie pozdrawiam. A. Odpowiedz Link Zgłoś
sufin naj naj Iwona Marczak Poznań Polna 05.08.11, 17:29 Kocham ją i dziękuję jej za wszystko - będę pamiętać poród jako cudowne przeżycie! Szukajcie jej w Malinowej Szkole - byłam - i jestem b. zadowolona! Krzyś będzie miał we wrześniu 2 latka a ja nadal myślę, że jest z nami zdrowy dzięki Iwonie! Odpowiedz Link Zgłoś
misi84 Magdalena Witkiewicz 08.09.11, 14:18 Z całego serca polecam położną Magdalenę Witkiewicz ze Szpitala św. Zofii w Warszawie Odpowiedz Link Zgłoś
justynalee szpital Pyskowice 09.12.11, 17:43 Polecam Panią Bożenę Niezgódkę ze szpitala w Pyskowicach. Mimo, że poród nie należał do najłatwiejszych Pani Bożena wspierała nas cały czas. Pomagała mi muzyka, prysznice i przede wszystkim rzeczowa informacja o postępie porodu, co bardzo nas uspokajało. Polecam z całego serca. Odpowiedz Link Zgłoś
ananana79 Joanna Radomska Żelaznej 07.01.12, 18:40 Witam, prosiłabym o opinie o położnej z Żelaznej Joannie Radomskiej, planuje umówić się z nią na poród. Czy któraś z pań ostatnio z nią rodziła? Jaka jest w kontakcie? Odpowiedz Link Zgłoś
mom6 Karowa Katarzyna Leniarska 23.02.12, 17:20 Polecam z calego serca, slowami nie da sie opisac jak bardzo jestesmy wdzieczni za pomoc przy nielatwym porodzie stworzyla taka atmosfere ze maz ktory na faze ostatnia chcial wyjsc i nie byl chetny do przeciecia pepowińy zostal do kona i pepowine przecial. Odpowiedz Link Zgłoś
magi710 Inflancka-Ewa Szlempo 24.02.12, 22:03 Z panią Ewą miałam okazję rodzić 8 lutego 2012r. Polecam!!! To anioł nie kobieta Nie da się opisać słowami jaka to ciepła i sympatyczna kobieta. Podczas porodu wczuwa się w rolę rodzącej i bardzo pomaga. Ja jestem mega zadowolona. Panią Ewę polecił mi lekarz prowadzący moją ciążę jak również moja koleżanka, która rodziła z nią rok temu-nie żałuję wręcz przeciwnie bardzo serdecznie dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
gordona4 Re: Inflancka-Ewa Szlempo 03.12.12, 14:52 Polecam z głębi serca, rodziłam z Panią Ewą już dwa razy i stwierdzam to ANIOŁ a nie kobieta !!! To osoba z powołania, czuć że kocha swoją pracę Odpowiedz Link Zgłoś
aniazplocka Super Połozna Plock Iwona Szelągowska 17.04.12, 13:18 Super położna z Płocka: KOCHANA PANI IWONA SZELĄGOWSKA ze szpitala z Winar!!! Fantastyczna opieka, pani bardzo mila i usmiechnięta. Po pierwszym porodzie na starym szpitalu bardzo sie balam, ale drugi poród z panią Iwoną był fantastycznym przeżyciem. Dziękuje Pani bardzo. Cudowna, ciepła, życzliwa osoba. Dziękujemy. Odpowiedz Link Zgłoś
kika1983 Re: Piaseczno szp. Św Anny położna Iwona Owczarek 31.05.12, 16:36 a czy można wiedzieć jaki jest koszt takiej położnej ? Odpowiedz Link Zgłoś
aga0701 Re: Krystyna Golba ze Szpitala na Madalińskiego :) 08.06.12, 20:28 Krystyna Golba ze Szpitala na Madalińskiego - super położna mój poród trwał 20 godzin i gdyby nie ona nie wiem ile mógłby trwać jeszcze... tak rozciągnęła mi tkanki przy parciu; że obyło się bez nacinania: po całym porodzie miałam założone 4 szwy i bez problemu mogłam od razu siadać polecam wykupić indywidualną opiekę. Odpowiedz Link Zgłoś
edziulka.b Re: Super Położna - Inflancka 02.07.12, 21:52 Ja polecam położną z Inflanckiej jest to p.Agnieszka Ryczek . Cudowna ,ciepła kobieta. Bardzo pomocna i delikatna . Jestem zachwycona, tym podejściem do człowieka , w tym momencie jest się gapą i chce się jakiejś ciepłej pomocy , podpowiedzenia co robić , i taką pomoc otrzymałam od p.Agnieszki . To kobieta która wie co robi, widać ,że kocha swoją pracę. Konkretna położna i to jeszcze z poczuciem humoru. Pani Agnieszko dziękuję. Moja Zuzia ma już 9 miesięcy. Odpowiedz Link Zgłoś
15mama do Edziulki 11.09.12, 20:19 Edziulka mam pytanie jeżeli chodzi o położną p. Agnieszkę Ryczek, którą polecasz to mama pytanie czy ona była prywatną położną , czy ten szpital praktykuje prywatne położne, proszę o odpowiedź! Odpowiedz Link Zgłoś
edziulka.b odpowiedz do 15mama 12.09.12, 10:16 "15mama" , szpital na Inflanckiej praktykuje prywatne położne , my płaciliśmy normalnie w kasie szpitala . Tak p.Agnieszka była moją prywatną położną . Odpowiedz Link Zgłoś
gatito15 Re: super położne - top lista 23.08.12, 15:29 Pani Sylwia z Karowej!!! rewelacyjna młoda, ale bardzo doświadczona położna. SUPER!niestety nie znam jej nazwiska ani nr telefonu, jeżeli któraś z Was ma namiar na Panią Sylwię to proszę o info. Nie byłam Jej prywatną pacjentką, miałam niesamowitego farta, że akurat Ona się mną zajęła i pomogła mi urodzić synka 2 tygodnie temu. Jeżeli jeszcze raz miałabym rodzić to tylko z Panią Sylwią z Karowej!!! Odpowiedz Link Zgłoś