Dodaj do ulubionych

porod w Miedzylesiu

13.07.07, 10:04
Dziewczyny z powodu tloku na warszawskich porodowkach zastanawiam sie nad szpitalem w Miedzylesiu.W wyszukiwarce trafilam na pozytywne opinie.
W szpitalu poinformowano mnie ze nie strajkuja,zzo kosztuje 700 a porod rodzinny-200zl.
Troche drogo ale moge miec pewnosc ze mnie nie odesla w inne miejsce.

Dziewczyny jakie macie opinie na temat tego szpitala i czy ktoras z was rodzila tam niedawno???
Obserwuj wątek
    • tanti Re: porod w Miedzylesiu 13.07.07, 10:56
      moja siostra urodzila na Solcu dziewczynke wczesniaka w bardzo zlymstanie
      przewieziono dziecko do miedzylesia i po 2 miesiacach mozna bylo je zabrac do
      domu dzis jest zdrowa opieka byla wspaniala przez caly pobyt dziecka bardzo o
      nia walczyli. tam tez rodzila tesciowa w poznym wieku swoje 3 dziecko wczesniak
      7 mikesi9ac owiniety 3 razy pepowina i odratowali tesciowej zrobili cc i bardzo
      milo to wspomina (chodzi o stosunek lek. piele. itp,) dodam ze tesciowa pracuje
      w sluzbie zdrowia w innym szpitalu a miedzylesie wybrala swiadomie mimo ze ma
      do niego daleko.
      • andzka24 Re: porod w Miedzylesiu 13.07.07, 12:16
        odradzam, rodziłam tam w październiku 2005, miałam znieczulenie, choć
        anestezjolog wbiła mi krzywo igłe i czułam lewą strone, dostałam jeszcze
        Dolargan bez mojej wiedzy, o nic mnie nie pytali, miała nacięcie krocza też bez
        informacji, mała przechyliła główke w kanale rodnym więc lekarz włożył ręce i
        próbował przekręcić i wyciągnąć a drugi położył się na brzych i wypychał
        dziecko, ten zabieg (kładzenie się na brzuch i wypychanie dziecka) jest w
        polskim prawie zbronione, ale o tym dowiedziałam się później, to tylko skrót
        złych wspomnień porodu, wypuszczono nas w 2 dobie z żółtaczką, po 5 dniach mała
        była pomarańczowa więc szybko do szpitala, powinni w Międzylesiu mała
        naświetlać. po kilku tygodniach okazało się że dziecko ma kręcz szyi, według
        rehabilitanta spowodowany porodem.
        jeszcze raz odradzam
        • irka15 Re: porod w Miedzylesiu 13.07.07, 18:40
          Andzka - Dokladnie tak samo rodzilam na Karowej.

W Miedzylesiu mialam cc i moim zdaniem bylo genialnie. Z minusow to to, ze
          dziecko bylo dokarmiane i nie zostalam o tym poinformowana.
          Polozne super, pielegniarki noworodkowe w wiekszosci (nie wszystkie) takie
          sobie, czasami nawet chamskie.
          Ja jak bede rodzic trzecie dziecko, to tylko w Miedzylesiu. 200 pln za porod
          rodzinny to grosze w porownaniu do innych szpitali. Nawet jak wezmiesz wlasna
          polozna to i tak to cie wyniesie duzo taniej niz w innych szpitalach podobne
          uslugi.

A tak poza tym, to Miuedzylesie ma sie za jakis czas remontowac.

Pozdrawiam

Pozdrawiam
          • edzia.79 Re: irka 14.07.07, 09:07
            a nie wiesz kiedy ten remont??
            • irka15 Re: irka 14.07.07, 17:15
              Niestety nie. Ale pewnie nie teraz. Zawsze mozna zadzwonic do szpitala i zapytac.

Pozdrawiam
    • wolanka79 Re: porod w Miedzylesiu 13.07.07, 12:33
      też dzisiaj wpadłam na pomysł rodzenia w Międzylesiu, ale po wejściu na stronę
      fundacji rodzić po ludzku i przeczytaniu tamtejszych komentarzy załamałam
      się... podobno syf, brud... już sama nie wiem, gdzie ja urodzę.
      • edzia.79 Re: wolanka 13.07.07, 13:11
        ja czytalam opinie w ksiazeczce o szpitalach akcji Rodzic po ludzku i wszystkie opinie sa pozytywne.

wydaje mi sie ze w tym przypadku nie mam innego wyboru niz tam rodzic.Warszawskie szpitale albo zamkniete,albo nie ma zzo,albo odsylaja do innych miast.Termin mam za kilka dni i maly wybor sad
    • tobi00000 Re: porod w Miedzylesiu 13.07.07, 13:18
      Witaj!
      Ja rodziłam w Międzylesiu na początku lipca. Miałam cesarke. Jestem bardzo
      zadowolona. Wszystko odbyło sie tak jak należy.
      Faktem jest że oddział nie jest zbyt czysty (robaczki chodzące po umywalce,
      karaluszek biegnący przez sale), toalety też troszkę zapuszczone (ale tu akurat
      jest troche winy w pacjentkach, naprawde można za sobą troszkę sprzątnąć jak
      coś pocieknie, a nie zostawić na podłodze czy desce sedesowej plame).
      Jeśli chodzi o lekarzy superrr (oprócz dyżurów weekendowych wtedy przychodzą z
      innych remontowanych szpitali) Swietna i przesympatyczna jest p. dr. Ewa
      Niedbała ciepła, młoda kobietka zawsze służy radą i pomocą. Docent Jezuita -
      świetny specjalista od usg, przemiły starszy pan. Ordynator dr. Makowski fajny
      człowiek, zakręcony (pozytywnie) trudno go zastać bo ciągle ma jakieś zabiegi.
      Pielęgniarki na oddziale położniczym superrrrrrrrrr. Siostra Bożenka, Jadzia,
      Basia, Ewa to są "siostry miłosierdzia" zawsze wiedzą co podać żeby nie bolało
      (co w moim przypadku po cesarce było konieczne).
      Pare słów o pielęgniarkach noworodkowych - zero informacji na temat tego co sie
      dzieje z maluszkiem, na jakie badania jest zabierany, czy wszystko jest dobrze.
      O wszystkie info trzeba sie dopraszać i rządać odpowiedzi. Bardzo sympatyczna
      jest siostra Irena Wojtowicz chyba oddziałowa.
      Jestem zadowolona i polecam.
    • groszki-dwa Re: porod w Miedzylesiu 13.07.07, 17:14
      Ja rodziłam pod koniec lutego, miałam planowaną cesarkę, ale i tak mały wszystko
      przyspieszył.
      Jestem zadowolona z opieki lekarskiejsmile. I dołączam sie do poprzedniczki: dr Ewa
      Niedbała to anioł!!!!! Miałam ZO i trochę dochodziłam do siebie po operacji. Ona
      przynajmniej raz na pół godziny zaglądała na salę pooperacyjną i dopytywała się
      czy nic nie potrzebasmile. To samo mogę powiedzieć o pielęgniarkach! Złote
      kobietysmile Natomiast nie zgadzam sie z opinią o lekarzach neonantologach. Dr
      Łazarowicz (chyba nie przekręciłam nazwiska) codziennie przychodziła i "zdawała"
      relację co się dzieje z dzieckiem. Jakie badania będą robione itd. Odpowiadała
      na wszystkie pytania jakie miałam. I pomimo dużej ilości maleństw, miała czas
      żeby porozmawiać z każdą matkąsmile
      Odnośnie czystości: jeżeli ktoś nie wymaga luksusów, te kilka dni nie będą
      uciążliwe. Da się przeżyćsmile. A zresztą, gdy zobaczy się swoje maleństwo -
      wówczas nic już sie nie liczy!!!! Tylko maleńki człowiek oboksmile

Pozdrawiamy smile i trzymamy kciukismile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka