Dodaj do ulubionych

Czy prowadzić ciążę u prof.Czajkowskiego?

03.08.07, 16:13
To sam początek ciąży, chciałabym rodzić na Karowej (wskazania ze względu na
cukrzycę), chciałabym też prowadzić ciążę u prof. Czajkowskiego, nie mogłam
na forum znaleźć wielu opinii o Panu prof. Może są na forum "aktualne"
pacjentki Pana prof., proszę odezwijcie się, dziękuję.
Obserwuj wątek
    • iwonn32 Re: Czy prowadzić ciążę u prof.Czajkowskiego? 10.08.07, 17:57
      Jeśli chcesz rodzić na Karowej, to faktycznie tylko Czajkowski. To
      guru w tym szpitalu, a wszyscy lekarze kłaniają mu się w pas.
      Leżałam na patologii razem z prywatną pacjentką profesora. Dało się
      wyczuć, że była lepiej traktowana przez innych lekarzy. Pacjentka
      miała położenie miednicowe, co na Karowej kwalifikuje się do porodu
      naturalnego - takie są bezwzględne wytyczne profesora. Ona na
      prywatnej wizycie dostała od niego skierowanie do szpitala z
      rozpoznaniem cięcie cesarskie i nikt nie śmiał podważać jego zdania.
      Oczywiście, pomimo braku miejsc została przyjęta do szpitala.
      • owieczka30 Re: Czy prowadzić ciążę u prof.Czajkowskiego? 11.08.07, 23:44
        zgadzam się w pełni z przedmówczynią. Druga wszystkomogąca osoba na Karowej to
        żona prof.Czajkowskiego Teliga-Czajkowska, kiedyś była ordynatorem patologii
        dwójki, czy teraz nie wiem. Taki sobie rodzinny biznes.
    • tygrysiatko1 Re: Czy prowadzić ciążę u prof.Czajkowskiego? 11.08.07, 23:47
      nie chce mi się wierzyć żeby tamta Pani dostała skierowanie na cc
      wyłącznie z powodu miednicowego... CZajkowki jest za naturalnymi
      porodami... rozlicza z każdego cc personel i sam dokładnie sprawdza
      (już po fakcie) czy na pewno były wskazania i czy nie dałoby się
      jednak urodzić naturalnie... i lepiej żeby jednak były wskazania...
      • ap77 Re: Czy prowadzić ciążę u prof.Czajkowskiego? 12.08.07, 16:50
        czy Teliga-Czajkowska normalnei przyjmuej "na miescie", bo podobno byla w ciazy?
        • iskra14 Re: Czy prowadzić ciążę u prof.Czajkowskiego? 13.08.07, 15:23
          Dr Czajkowska urodziła rok temu. czy przyjmuje, nie wiem. Wydaje mi się, że
          prywatnie przyjmowała. Jeśli kogoś interesuje numer do gabinetu prywatnego, to
          chyba gdzieś miałam.Pierwsze dziecko urodziłam na Karowej, ale wtedy nazwisko
          Czajkowski nic mi nie mówiło. Słyszałam, że oboje są dobrzy.
          • ap77 Re: Czy prowadzić ciążę u prof.Czajkowskiego? 13.08.07, 21:09
            interesuje mnie bardzo! Bede wdzieczna
    • lolita27 Re: Czy prowadzić ciążę u prof.Czajkowskiego? 14.08.07, 10:54
      Ja chodzilam prywatnie do Dr. Teligi-Czajkowskiej. Rodzilam na
      Karowej, ale wcale nie czułam sie inaczej traktowana przez położne
      przy porodzie. Jedna w miare normalna a druga to prawdziwa.......
      delikatnie mówiąc zołza. Po porodzie lekarka tez nie byla słodka!
      Natomiast to czego nie moglam zalatwic przez lekarza mojego w
      szpitalu załatwiałam bez łaski przez dr. Telige, mowie o normalnych
      podstawowocyh rzeczach, oczywiście odwiedizła mnie po porodize i
      sprawdziła czy wszytko ok. Lekarka jakich mało, naprawde. Zawsze na
      wizycie delikatna, na wszytkie pytania odpowiedziala, sama od siebie
      tez mówiła, co jak wiemy różnie nawet prywatnie bywa. Ja ją gorąco
      ja polecam! A to że urodziła to miło słyszećsmile
      Jestem teraz w drugeij ciazy i jezeli bym chcila rodzic na Karowej
      to tylko Dr. Teliga, ale juz za tę fabrykę dziekuje!!!!!
      • iskra14 Re: Czy prowadzić ciążę u prof.Czajkowskiego? 14.08.07, 12:04
        Fakt, fabryka, ale w wielu szpitalach jest różnie. Zainteresowałam się tematem,
        bo pewnie też będzie mi potrzebny lekarz, a nie chcę teraz szukać nie wiadomo
        kogo i gdzie. Dr Teliga jest jeszcze na wakacjach, przyjmuje od soboty 18.
        sierpnia. tel do gabinetu 825 66 53. Mam nadzieję, że niczego nie poprzekręcałam.
        • iskra14 lolita27 14.08.07, 12:05
          A gdzie teraz planujesz rodzić?
          • ap77 Re: lolita27 16.08.07, 10:35
            Dziewczyny, czy wypada pojsc do niej na kilka wiyzt (jestme w 30 tc-blizniacza)
            i zapytac o cc? Tzn ja mam wskazania i lekarz z dolu, z przychodni na Karowej ma
            mi dac skierowanie, ale ja bym chciala miec swojego lekarza na gorze, kto mi to
            cc zrobi... Jak myslicie, czy ona skieruje mnie do siebie tzn. rozpisze na grafik?

Ile lat ma Pani Dr?
            • iskra14 Re: lolita27 16.08.07, 11:10
              Na to pytanie to ci nie odpowiem.
            • lolita27 Re: lolita27 16.08.07, 11:36
              Chodzilam do DR. Teligi przy pierwszej ciązy bo chciałam tam rodzic
              tzn na Karowej. W zwiazku z tym, że musze mieć blisko lekarza i
              badania (małe dizecko) zapisalam sie na razie państwowo do lekarza w
              przychodni przy szpitalu Orłowskiego. Tam jest również bezpłatna
              szkoła rodzenia czyli szansa na poznanie położnych i lekarzy co może
              pozwoli mi spokojniej przejść przez tę katorgę (niestety ale tak
              wspominaam poród). Jeżeli będę miała jakiekolwiek wątpliwości co do
              diagnoz i uwag lekarza to oczywiście dla dobra dziecka kilka razy
              pojde do Dr. Teligi. I oczywiście uważam że na kilka ostatnich wizyt
              możesz ap77 iść, to naprawde super lekarka smile Natomiast Ona nie jest
              przy porodach, na to nei licz bo o tym z nią rozmawiałam, natomiast
              jeżeli bedzie w szpitalu to oczywiście przyjdzie do Ciebie i pomoże.
              Jeżeli chcesz lekarza, który wykona cc to musisz poszukać, polecana
              była kiedyś jedna z lekarek, kurcze chyba dr. Więch, z Teligą jest
              też w dobrych kontaktach.

A państwowo chodzę teraz bo niestety chodzac prywatnie do lekarza
              trzeba wszytkie badania wykonywać też prywatnie, a to niestety
              kosztuje, jak podsumowałm wydatki z pierwszej ciąży to zwątpiłam +
              stomatolog bo zęby mi leciały strasznie! Łaski nie robią kasę
              płacimy, a na państwtową lekarkę nie narzekam też. pozdrawiam
              • elizabethh1 Re: lolita27 16.08.07, 12:18
                Ja chodziłam do dr Teligi państwowo na Karowej, wcale nie czułam się
                przez to wyróżniona.Dostałam się do szpitala bez problemów,
                przyjechałam o 3 w nocy i było pusto (11.06).Dr Teliga nie pojawia
                się na porodówce, bo pracuje na patologii.Pewnie nawet nie
                wiedziała, że już rodzę.
                Jeżli chodzi o prowadzenie ciąży mogę ją polecić: fachowa, bez
                problemu daje skierowanie na wszystkie badania.
                Szpital też polecam gorąco: świetna opieka.
                • ap77 Re: lolita27 16.08.07, 12:50
                  o kurcze, to mnie zmartwilyscie, ze ona nei przyjmuje porodowsad
                  No nic musez pokombinowac co dalej
                  W kazdym razie dzieki za info.
                  Ps. Ja te zchodze panstwowo (wlasnie na Karowa) na badanie szyjki, morfologie
                  itp. To duza oszczednosc. Za to place za fachowe usg (zreszta u tego samego
                  lekarza, tylko juz na miescie u niego)
                  • iskra14 Re: lolita27 16.08.07, 14:34
                    Ja chyba pójdę do niej w sobotę. Nie podbiłam przed wakacjami książeczki
                    ubezpieczeniowej a chciałabym sprawdzić co i jak. Też się zastanawiam do kogo
                    pójść - prywatnie czy państwowo? Teliga przyjmuje teraz chyba tylko w poradni
                    patologii ciąży.przy pierwszym porodzie właściwie w ogóle nie było lekarza tylko
                    położna. Lekarz zaglądał od czasu do czasu, a później przyszła zupełnie inna
                    lekarka do szycia. Ale trafiła mi się w porządku położna.Ale z kolei iść na
                    pierwsza wizytę prywatnie a później państwowo? Przyznam, że przy pierwszej ciąży
                    było to dla mnie proste.chodziłam prywatnie za jakieś bardzo przyzwoite
                    pieniądze, teraz myślę, że trochę szkoda mi kasy i nie wiem, co robić. Z drugiej
                    strony chciałabym szybko sprawdzić (dopiero co zrobiłam test).Nie chce czekać na
                    wizytę w przychodni ( tu też pojawia się problem opieki nad starszym dzieckiem,
                    bo przez najbliższy tydzień nie bardzo mam go z kim zostawić).
              • aga_sama Re: lolita27 17.08.07, 21:32
                Pierwszą połowę mojej ciąży prowadziła dr Teliga w przychodni patologii ciąży na
                karowej - potem już nie przyjmowała ze wzgledu na ciążę.
                Mam mieszane uczucia. Na pewno merytorycznie świetna, dokładna i bardzo fachowa.
                Dla mnie trochę zbyt oficjalna i miałam wrażenie, że czasem mnie zbywa. Być może
                traktowała mnie tak, bo moja ciąża nie do końca była patologiczna.
                Ale ogólnie polecam.
                • 0306a a może jakieś pacjentki Pana prof. Czajkowskiego.. 17.08.07, 21:36
                  Cześć Dziewczyny, a może coś o Panu prof. nie o żonie, proszę,
                  wstępnie jestem zapisana na poniedziałek na wizytę... dziękuję
                  • iskra14 Re: a może jakieś pacjentki Pana prof. Czajkowski 17.08.07, 21:57
                    Słyszałam same dobre rzeczy, ja idę do jego żony jutro 9pierwsza wizyta,
                    wcześniej miałam z nią do czynienia tylko w czasie obchodu przy pierwszym porodzie).
    • iza752 Re: Czy prowadzić ciążę u prof.Czajkowskiego? 20.08.07, 21:55
      Czy Pani Doktor wypisuje zwolnienie lekarskie czy też jest niechętna?
      • iskra14 Iza 752 21.08.07, 10:15
        Bez problemu, nie uważa ciąży za chorobę, ale jak mówi kobieta często po prostu
        szybko sie męczy, dokuczają np mdłości itp a jak wiemy w pracy nie da się
        powiedzieć "przepraszam, ale źle się dziś czuję, wracam do domu".Była bardzo miła.
        • marweg25 Re: Iza 752 21.08.07, 11:43
          Wszystko jest kwestią dogadania się i atmosfery w pracy oraz nie
          wykorzystywania tego przez pracowników zbyt często. Ja w pracy
          mogłam powiedzieć, że się źle czuję i iść do domu lub pracować z
          domu. I to nawet nie tylko w ciąży, tyle, że mam zadaniowy czas
          pracy.
          • iskra14 Re: Iza 752 21.08.07, 15:22
            Tak, ale jeśli pracuje się np. w szkole , to taka opcja odpada całkowicie, nie
            ma mowy o spóźnianiu się, nie mówiąc już o tym, że jednak dzieciaki przynoszą
            różne choróbska i łatwo coś złapać.
            • niussia82 Re: Iza 752 21.08.07, 23:59
              Ja prowadziłam ciaze u profesora, nie byłam w zaden sposób traktowana
              wyjątkowo... no poza tym, że mnie do szpitala przyjęli bez mrugnięcia okiem
              mimo, że nie było miejsc. No, ale ja nie miałam akcji, wiec nie bylo pośpiechu.
              I miałam tez ułożenie miednicowe, sporo rozmawiałam o tym z lekarzem i jakoś nie
              uwierzę, że Czajkowski dał skierowanie na cc tylko ze względu na ułożenie. Ja
              rodziłam naturalnie i był moment, że przeklinałam ten szpital, bo przez długi
              czas nie było postępów, ale jak już ruszyło to bardzo błogosławie KArową, że
              mogłam urodzić naturalnie. Ale jak mówię - nie czułam się jakoś lepiej
              traktowana, więc na to nie licz raczej. JEsli chodzi o samo prowadzenie ciąży to
              tak średnio jestem zadowolona, bo sporo kasy mnie to kosztowało, a większość
              wizyt była na zasadzie "dzien dobry, co tam slychac?". Badał co 2-3 wizytę,
              zbagatelizował zbyt obfita wydzieline pod koniec ciazy, bo uznał, że to
              naturalna wudzielina, a naturalną nie była jak się okazało już w szpitalu. Ale
              generalnie nie było źle, był źródłem fachowej wiedzy i miałam do niego zaufanie.
              Teraz jestem w drugiej ciąży, ale już do niego nie poszłam. Wahałam się trochę,
              ale wybrałam doktor Dądalską, też z Karowej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka