figa_11 30.08.07, 22:48 Dziewczyny wszędzie jest napisane że do szpitala należy zabrać koszule nocne umożliwiające karmienie piersią, ponieważ lepiej dochodzi powietrze. Czy nie wskazane są piżamy?? Ja osobiście planowałam zakup piżamy. Proszę o radę ... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marysia130 Re: Koszula czy piżama?? 30.08.07, 22:53 W moim szpitalu dostaje sie koszulę szpitalną, nie można mieć swojej, pewnie co szpital to inny obyczaj ale ja bynajmniej się nie spotkałam aby rodząca była w szpitalu w pidżamie tylko zawsze w jakiejś koszuli. Odpowiedz Link Zgłoś
mapi9 Re: Koszula czy piżama?? 30.08.07, 22:53 raczej koszule.Niewiadomo kiedy wpadnie lekarz Cie obejrzeć i będziesz musiała ściągać spodnie a tak tylko podciągniesz koszule.Czasem lekarze nawet krzywo patrzą jak masz majtki pod koszulą a co dopiero spodnie.Ale jak ja po porodzie leżałam w szpitalu to bez problemu od rannego obchodu do wieczornego można było zasuwać w spodniach.Jeśli chcesz weź piżamę,ale koszulę także Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tak_ale Re: Koszula czy piżama?? 30.08.07, 23:33 Ja rodziłam naturalnie i przyznaje, ze nie bardzo wyobrazam sobie zalozenia spodni tuz po porodzie (chyba, ze krok mialyby w okolicy kolan Koszula jest wygodniejsza - nic nie ociera i tak obolalych okolic kroku, w lozku latwo ja podciagnac do gory, zeby sie przewietrzyc i bez problemu mozna z tego lozka wstac, bez kombinacji jak zalozyc spodnie (do chodzenia po korytarzu nosilam majtki - takie z siateczki - z ich zalozeniem tez nie ma problemu) Odpowiedz Link Zgłoś
andzia22l1 Re: Koszula czy piżama?? 31.08.07, 10:02 zdecydowanie koszula nocna jest wygodniejsza, po pierwsze dla Ciebie a po drugie jak juz wspomniała moja "przedmówczyni " nie wiadomo kiedy lekarz wpadnie obejrzeć to i tamto, w moim szpitalu nie wolno było miec nawet takich majtek jednorazowych np o bawełnianych to już nie wspominam wiadomo, ze lepiej jest jak to "wszystko" sie wietrzy i ma dostęp do powietrza, majtki zakładałam na noc bo wiedziałam, ze wtedy lekarzae nie wpadną a wiadomo jak to jest w nocy sama sie kręcisz z boku na bok by maleństwo do piersi przystawiać na zmianę albo maleństwo trzeba przewinąc itd itd Odpowiedz Link Zgłoś
anmroz Re: Koszula czy piżama?? 31.08.07, 10:29 Leżała ze mną dziewczyna,która po wizycie zawsze przebierała się w piżamkę. Przed kolejną wizytą nakładała koszulę.Tak jej było wygodnie,więc jak Ty masz podobnie, to weź piżamę do szpitala.Ale koszulę obowiązkowo też. Odpowiedz Link Zgłoś
bebe52 Re: Koszula czy piżama?? 31.08.07, 11:00 Po pierwszym porodzie byłam w koszuli i musze przyznac ze było mi cholernie niewygodnie,po drugim porodzie załozyłam getry i koszulke rozpinajaca sie i luzna wiec nie miałam problemu z karmieniem.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Re: Koszula czy piżama?? 31.08.07, 13:26 ja rodzialm w niemczech i tutaj generalnie prawie wszystkie kobiety chodza albo w pizamach albo w jakis dresach, koszul bardzo malo. nawet nas polozne zachecaly, zeby sie pozbyc szpitalnej koszulki na rzecz jakiejs pizamy, bo sie czlowiek od razu "normalniejszy" czuje i ponoc szybciej zdrowieje Odpowiedz Link Zgłoś
anusia_79 Re: Koszula czy piżama?? 31.08.07, 13:29 Jak najbardziej koszula. Jest bardziej wygodna, kiedy karmisz dziecko, rozpinasz guziki z przodu i gotowe. A dla lepszego gojenia sie krocza, lekarze zalecaja lezenie w samym podkladzie, zeby byl lepszy dostep powietrza.Podczas obchodu, lekarz sprawdza czy po porodzie wszystko ladnie sie goi, wystarczy tylko podciagnac koszule i gotowe. W razie cesarskiego ciecia tez wygodniej miec koszule niz spodnie od pizamy ktore moga uciskac brzuch. Odpowiedz Link Zgłoś
anita_szostak1 Re: Koszula czy piżama?? 31.08.07, 14:24 W niektórych szpitalach nie można w piżamach a szczególnie po porodzie sn. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiak37 Re: Koszula czy piżama?? 31.08.07, 19:45 hehe,usmialam sie na taki bzdurny argument z tym lepszym dochodzeniem powietrza.Co ma piernik do wiatraka?A ja w szpitalu mialam wlasnie pizame. Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Mi kazali się przebrać z pidżamy :( 01.09.07, 22:30 Ja jeszcze nie rodziłam, ale w grudniu poroniłam i przebrałam się w pidżamę. Pielęgniarka natychmiast kazała mi się przebrać, dała mi szpitalną koszulę z rozcięciem do biustu Siedziałam w niej, dopóki ktoś z rodziny mi nie przywiózł koszuli. Jak popatrzyłam, ile mnie razy podkładali i przekładali po zabiegu, to się nie dziwię - nikt mnie nie będzie dźwigał i podnosił, żeby spodnie zakładać. Odpowiedz Link Zgłoś
mia44 Re: Koszula czy piżama?? 08.09.07, 22:00 Zdecydowanie koszula! Po pierwsze łatwiej jakoś podwinąć koszulę przy obchodzie niż ściągać spodnie. Po drugie krwawienie po porodzie może być bardzo obfite i szybciej zabrudzisz spodnie od piżamy. Po trzecie po porodzie łatwiej ściągać jedną koszulę niż wygibasy ze spodniami robić jak wszystko cię boli. Odpowiedz Link Zgłoś