iwa149 17.02.08, 21:10 Moja ginekolog przepisała mi duphaston, który ma pomóc z zajściu w ciąże. Pierwszą ciążę poroniłam. Czy którejś z Wam pomógł duphaston i po ilu cyklach starania? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mocpytan Re: Duphaston na pomoc w zajściu w ciążę. 17.02.08, 21:21 nie chciałam zajść w ciążę, lekarz przepisał mi duphaston na uregulowanie poziomu progesteronu. robiłam testy owu, 'uważałam' - zaszłam w ciążę w pierwszym cyklu brania duphastonu. powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
iwa149 Re: za pierwszym :-) 18.02.08, 07:02 Ale Wam dobrze, gratuluje. Ja też biorę pierwszy cykl duphaston, od 18 dnia cyklu do krwawienia. Mam nadzieję, że krwawienie nie nastąpi ale już mnie brzuch pobolewa więc pewnie znowu nic z tego. W pierwszym cyklu to znaczy zaczęłyście brać i nie dostałyście miesiączki? Odpowiedz Link Zgłoś
martabb Re: za pierwszym :-) 18.02.08, 07:39 ja też za pierwszym razem, brzuch też bolał jak na okres ale się nie pojawił))). Miesiąc wcześniej miałam ciążę biochemiczną. Powodzenia )) Odpowiedz Link Zgłoś
iwa149 Re: za pierwszym :-) 18.02.08, 08:07 Ja okres powinnam dostać 22 lutego, mam nadzieję że nie dostanę choć juz straciłam nadzieję tak naprawdę. Mam 32 dniowe cykle. Dziś boli mnie strasznie dół brzucha i mam uczucie wilgoci. Może po prostu dostanę wcześniej okres. A Ty też tak myślałaś przed okresem oby nie przyszedł? Odpowiedz Link Zgłoś
iwa149 Re: za pierwszym :-) 18.02.08, 08:08 A miałaś jakieś objawy ciąży przed zbliżającą się miesiączką, która się nie pojawiła? Odpowiedz Link Zgłoś
martabb Re: za pierwszym :-) 18.02.08, 09:20 nie czułam że to ciąża wszytko było tak jak prze okresem, 2 dni przed spodziwaną miesiaczką zrobiłam test, ale nic nie wyszło. W dzień kiedy powinna się pojawić rano zrobiłam beta hcg i wyszło że jest dzidzia). Odpowiedz Link Zgłoś
iwa149 Re: za pierwszym :-) 18.02.08, 09:29 Super, gratuluję!!! Mnie brzuch pobolewa więc pewnie okres murowany. A wyliczałaś sobie dni płodne, miałaś śluz płodny, byłaś w stanie go wyczuć na zewnątrz? Przepraszam, że tak Cię męczę Odpowiedz Link Zgłoś
mocpytan Re: za pierwszym :-) 18.02.08, 11:41 mnie zaczęły boleć piersi - czego wcześniej nie zaobserwowałam. też miałam dłuższe cykle, ostatni okres wystąpił niespodziewanie po 38 dniach Odpowiedz Link Zgłoś
iwa149 Re: za pierwszym :-) 18.02.08, 11:56 Nie rozumiem za bardzo. Czyli jak na razie w ciąże nie zaszłaś? Odpowiedz Link Zgłoś
monikaps Re: 18.02.08, 14:03 Najpierw wyjaśnię za poprzedniczkę (Mocpytan), że ewidentnie w ciążę zaszła i niedawno urodziła Znamy się z Lutówek, pozdrowienia Ja Duphaston brałam przed pierwszą ciążą, a teraz mam super prawieczterolatkę. Nie pamiętam, w którym cyklu zaszłam w ciążę, ale nie w pierwszym (cierpliwości). Miałam wtedy kłopoty, bo długo brałam pigułki, miałam cykle bezowulacyjne i torbiel na jajniku. Wszystko przeszło i po 1,5 roku od decyzji zobaczylam wreszcie dwie kreski. Duphaston brałam jeszcze przez kilka pierwszych miesięcy ciąży - pomaga w tworzeniu łożyska. Miałam tak, jak pisały dziewczyny - pierwszy test robiłam zbyt wcześnie i nic nie wyszło. Potem byłam przekonana, że dostanę okres, bo bolał mnie brzuch w ten charakterystyczny sposób i bardzo bolały piersi. No ale okresu nie było... Starając się o dziecko warto sobie na jakiś czas odpuścić, nie chcieć "za bardzo". Dobrze też powstrzymać się w pierwszej połowie cyklu i zacząć starania dopiero w połowie. My wtedy wyjechaliśmy nad morze, gdzie się zrelaksowaliśmy, ale warunków do starań nie było Dopiero trochę później, jak już wróciliśmy do domu - no i się udało, czego i Tobie życzę. Miałam wtedy 34 lata. Pozdrawiam i życzę owocnych starań )) Odpowiedz Link Zgłoś
iwa149 Re: 18.02.08, 14:08 Wielkie dzięki za odpowiedź. Wiem, że trzeba sobie odpuścić ale to nie tak łatwo....boli mnie własnie ból brzuch więc pewnie @ przyjdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
mocpytan Re: 18.02.08, 21:15 zaszłam, zaszłam w pierwszym cyklu, ale pytałas o objawy przed - napisałam, że bolały mnie piersi Odpowiedz Link Zgłoś
iwa149 Re: 18.02.08, 22:15 Mnie dziś też strasznie bolą piersi ale obawiam się, że to efekt zbliżającej się miesiaczki w piatek. Odpowiedz Link Zgłoś