Dodaj do ulubionych

dr Osóbka-Morawski fachowiec?

06.10.03, 17:00
Zamierzam zmienić ginekologa na pana doktora Osóbkę-Morawskiego. Czy mogę
prosić o opinie na temat tego pana?
Wiem, że pracuje na Żelaznej, robił mi USG w Diagmedzie, wydaje sie być
fachowcem w swojej branży.
Mam racje?
Polecacie?

Nitka
Obserwuj wątek
    • boryska Re: dr Osóbka-Morawski fachowiec? 07.10.03, 18:17
      Specjalistą jest może i niezłym, ale byłam u niego na usg i był strasznie
      niemiły i gburowaty. Nigdy bym go nie wybrała na lekarza, nie byłam w stanie
      prowadzić z nim rozmowy, dowiedziałm się, że dziecko jest zdrowe i " tyle
      powinno pani wystarczyć".
      • nitkanitka Re: dr Osóbka-Morawski fachowiec? 07.10.03, 21:16
        Aż trudno uwierzyć!!!

Ja nawet nie miałam o co pytać tak wyczerpująco opowiadał o moim Maluszku. O
        wszystkim: nerkach, pęcherzu, żołądku, mózgu, serduchu... Może dlatego, że
        nagrywaliśmy to na kasetę?!?!?!

Nitka
        • marcyszka Re: dr Osóbka-Morawski fachowiec? 08.10.03, 09:25

A ile kosztuje u niego nagranie USG na kasetę?
          M
          • nitkanitka Re: dr Osóbka-Morawski fachowiec? 08.10.03, 10:37
            USG, jeżeli nie jesteś jego pacjentką, kosztuje 140 PLN, bez względu na to czy
            nagrywasz na kasetę czy nie.
            Oprócz tego dostaliśmy cztery kolorowe zdjęcia Maleństwa i kilka czarno-białych!

Pozdrawiam
            Nitka
            • ursgmo Re: dr Osóbka-Morawski fachowiec? 08.10.03, 21:29
              Witaj .
              Dr. Morawski jest moim lekarzem , przyjmował na świat mojego synka. Świetny
              fachowiec i bardzo miły facet. Sporo napisano juz na jego temat na forum.
              Niektóre dziewczyny piszą że jest gburowaty , ale NIGDY nie zdarzyło mi się
              żeby w stosunku do mnie był niemiły . NGDY mnie nie zbył , nie patrzył na
              zegarek , nie miał pretensji że dzwonię z małym problemem . Dzięki niemu po
              martwej ciąży mam zdrowego syna , moja koleżanka po oderwaniu łożyska żyje i
              jej dziecko także. Znam więcej osób którym pomógł. Jeśli masz pytania napisz
              gmochp@hotmail.com
              Aha , nie wiem jak teraz ale 1,5 roku temu tylko konsultował na Zelaznej . A na
              poród z nim trzeba się umawiać prywatnie.
              • breskva Re: dr Osóbka-Morawski fachowiec? 08.10.03, 22:39
                Hmmm... Byłam u niego na USG i byl to najbardziej niemily lekarz jakiego
                zdarzylo mi sie spotkac (co oczywiscie nie oznacza ze nie wierze ze jest
                swietnym specjalista). Wydaje mi sie ze tak sprzeczne opinie wynikaja z tego ze
                jego stosunek do kobiet ktorym prowadzi ciaze moze byc zupelnie odmienny
                (sympatyczny itp.) wobec tych ktorym 'tylko' robi USG. No ale swoim zachowaniem
                zupelnie mnie nie zachecil aby wybrac go na lekarza prowadzacego moja nastepna
                ciaze!
                • rrenata Re: dr Osóbka-Morawski fachowiec? 10.10.03, 12:01
                  Niestety, muszę dodać kamyczek. Byłam na USG u p. Osóbki-Morawskiego w
                  Diagmedzie w 9 tygodniu ciąży. Pod koniec dyktowania opisu badania
                  rzucił "zagrożenie abortus imminens". Zbielała ze strachu poprosiłam o
                  wyjaśnienia. "Dowie się pani od swojego lekarza prowadzącego"- odpowiedział pan
                  doktor i się pożegnał...
                  • juliaaaaa Re: dr Osóbka-Morawski fachowiec? 10.10.03, 17:59
                    Ja też mam bardzo niemiłe doświadczenia z tym lekarzem. niby taki fachowiec, a
                    poza szybkim USG i paroma słowami nie potrafił nic więcej wydukać. Był
                    opryskliwy i wręcz dawał mi do zrozumienia, żebym sobie poszła. A na żadne
                    pytania nie chciał odpowiadać, "bo ciężarne to teraz chciałyby wiedzieć
                    wszystko"...
    • nitkanitka Re: dr Osóbka-Morawski fachowiec? 13.10.03, 18:02
      Witajcie,

Dziś byłam na pierwszej wizycie u pana Osóbki-Morawskiego no i jestem
      zachwycona! Wywiad jaki przeprowadził nie mógł być lepszy, zlecił mi badania, o
      których moja poprzednia pani gin. nawet nie wspominała, że są i trzeba je
      robić...
      Zbadał mnie od stóp do głów i rozwiał wszelkie moje wątpliwości...
      Był przemiły, uśmiechnięty i komunikatywny!

Zobaczymy na kolejnych wizytach.

Nitka

• beauty11 Re: dr Osóbka-Morawski fachowiec? 14.10.03, 16:10
      Mialam z nim do czynienia, ale rowniez podczas usg. To on zobaczyl, ze mam
      niewydolnosc szyjki macicy, co niestety spowodowalo porod przedwczesny. Bylo to
      na poczatku 6-tego tygodnia ciazy, moja coreczka nie przezyla. Gdyby lekarz,
      ktory tydzien wczesniej robiac usg to zauwazyl, byc moze mialaby juz miesiac.
      Trafilam do szpitala na Zelazną. Nie polecam. Nie zajeli sie mna tak jak
      trzeba. Moja ciaza byla bardzo zagrozona, mimo to nikt mnie nie uswiadomil, nie
      ostrzegal. Szczegolow nie bede opisywac. Moim zdaniem dobrze isc na usg do
      Osobki-Morawskiego, ale do szpitala nie dalabym sie drugi raz polozyc. Z tego
      slynie Zelazna, ze dopoki jest dobrze to jest dobrze (mila obsluga, czysto i
      przyjemnie). Niestety nie radza sobie z problemami. Maja podejscie: co ma byc
      to bedzie. Jak nie ta ciaza to kolejna. Dla mnie to byla moja ukochana, jedyna
      coreczka. Kiedy bede miala nastepna nie wiem. Strach, bol, zal i inne zle
      uczucia pozostaly. Trzymaj sie cieplo.
      Monika
      • nitkanitka Re: dr Osóbka-Morawski fachowiec? 14.10.03, 18:13
        Tak mi przykro...

Nie ma pocieszenia dla Matki tracącej dziecko sad.

Ściskam cieplutko

Ola

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka