Dodaj do ulubionych

Sanatorium Argentyt-Dąbki

• anna79maria Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 30.01.12, 18:17
      Witam, wybieram się do tego sanatorium z córeczką (5lat) i synkiem (1,5roku) na 3 tygodnie od 19 marca 2012, jadę samochodem i mam wolne miejsce, czy ktoś chce się zabrać? Mieszkam w Serocku pod Warszawą. Proszę o kontakt anna79maria@gmail.com
    • anna79maria Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 30.01.12, 18:33
      Witam, wybieram się do tego sanatorium z córką (5 lat) i synkiem (1,5roku), jadę samochodem i mam wolne miejsce. Będziemy 3 tygodnie od 19 marca 2012, mieszkam pod Warszawą, anna79maria@gmail.com
      • martinkowa Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 12.02.12, 11:32
        Jestem właśnie z córką w Argentycie na turnusie. Tragedia. Dzieci chorują na "jelitówkę". W pokojach syf, wszystko sprzątane jedną szmatą. Jedna matka już wyjechała. Podobno w poprzednim turnusie było to samo....NIE POLECAM!!!!
        • lunetkaa Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 20.02.12, 15:49
          problem z rotawirusem mają nie od dziś, ja byłam w listopadzie 2010 to w trzecim dniu pobytu dzieci już miały wymioty i biegunkę. Mój syn o mało co nie wylądował w szpiatalu z odwodnienia. Chorowali i dorośli i dzieci. My spędziliśmy drugą połowę turnusu w pokoju w izolatce sad
          pozdrawiam i zdrówka życzę
          ----
          • baltykjan Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 28.02.12, 19:16
            Przeglądając historię argentytu z rota wirusem zawsze mieli problemy. Wystarczy odpowiednio zadbać o higienę, a w Argentycie o brudy można się przewrócić. Gdzie są ludzie odpowiedszialni za nadzór, nie wystarczy nie widzieć i zamknąć się w w gabinetach.
            • karlusia2 Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 13.04.12, 10:55
              Witam
              Ja jadę z synkiem od 2 lipca do Argentytu. Mam pytanie czy warto brać rowerek dla dziecka? bo czytałam, że jest wypożyczalnia ale nie wiem czy płatna.
              • mamka30 Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 15.04.12, 18:58
                ja się wybieram z 6-latkiem od 21 maja do .....może ektoś jedzie w tym terminie?pozdrawiam
                • 0niuniek Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 06.05.12, 00:32
                  ja również bede w Argentycie od 21 maja z 4l. synkiem
                  • mamka30 Re: do 0niuniek.. 13.05.12, 21:43
                    a skąd jesteście????
                    • 0niuniek Re: do 0niuniek.. 13.05.12, 23:25
                      jestesmy z Olsztyna
                • 0niuniek Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 13.05.12, 23:31
                  jedziemy z Olsztyna
                  • aguda81 Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 14.05.12, 08:25
                    Ja jadę z Krakowa od 02.07-23.07.12
                    • galuszka82 Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 18.06.12, 13:56
                      witam
                      kiedy Pani składała wniosek w Krakowie - jak długo Pani czekała na termin?
                      ja składałam pod koniec maja i Pani która mi przyjmowała wniosek mówiła że dzieci dostają bardzo szybko terminy do 4 miesięcy góra.
                      • aguda81 Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 19.06.12, 08:24
                        Witam ja składałam w czerwcu 2011 roku i dostałam skierowanie dopiero końcem kwietnia 2012 na termin od 2 lipca do 23 lipca.
                  • aguda81 Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 17.05.12, 12:50
                    Witam mam pytanie czy ktoś może wie czy w ośrodku działa internet z orange.
              • aguda81 Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 02.05.12, 12:17
                Witam ja też jadę z córką do Argentytu od 2 lipca 2012. Ale niestety nie pomogę bo jadę pierwszy raz, sama wyszukuje i czytam opinie żeby się coś więcej dowiedzieć. Ja zabieram jeszcze ze sobą 3 letniego synka. Jeśli można wiedzieć to skąd Pani jedzie?
                • mamka30 Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 02.05.12, 19:43
                  witajsmile ja jadę z Bydgoszczy z 6 letnim synkiem...pozdrawiam
                  ale opinie to są tak rózne ze szok az boję sie tam jechac...
                  • karlusia2 Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 02.05.12, 22:10
                    Witam. Ja także jadę do Argentytu od 2 lipca, z 6 letnim synem, z okolic Piły.
                  • aguda81 Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 03.05.12, 09:40
                    Witam ja jadę z Wieliczki . Te opinie też mnie martwią tym bardziej że koszty nie są takie małe ja zabieram jeszcze synka 3 letniego i tez muszę zapłacić. Mam nadzieję że chociaż pogoda dopisze .
                    • mamakrzysia4 Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 04.05.12, 01:08
                      ja byłam w zeszłym roku w marcu w Cegielskim w Dąbkach ale spotykałam na mieście, na plaży mamy z Argentytu i nie narzekały
                      to Cegielski miał być mega syfem a ja naprawdę pozytywnie zostałam zaskoczona
                      jedynie co mnie zaszokowało to postawa niektórych rodziców

a same Dąbki naprawde fajne miejsce, fajna plaża
                      jest ok
                      • aguda81 Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 04.05.12, 11:32
                        Witam wszystko się okaże na miejscu ja się nie nastawiam negatywnie, a opinie są różne bo każdy też ma różne oczekiwania a przecież to nie Hotel 5* .Najbardziej przeraża mnie myśl pakowania się z 2 dzieci , 3 tygodnie to jednak dużo czasu.
    • aguda81 Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 03.05.12, 09:48
      Witam ja jadę z Wieliczki od 2 lipca z córką 6 letnią i zabieram jeszcze 3 letniego synka.
      • ella_nl Re: Rotawirus... 29.05.12, 10:59
        Napiszcie proszę, czy nadal panuje w Argentycie rotawirus? Jak Wam się podoba w sanatorium?
        Dzięki za wszystkie infosmile
        • bemonika Re: Rotawirus... 29.05.12, 22:07
          Ja byłam na turnusie w kwietniu z 4L córką. Też obawiałam się rotawirusa i innych chorób o których piszą niektóre Mamy ale udało się wrócić zdrowo.
          Owszem zdarzały się pojedyncze choroby typu jelitówka, na stołówce czy w poczekalni przed zabiegami słychać było często kaszlące dzieci, ale czy nie zdarza się to choćby w przedszkolu?
          Samo sanatorium oceniam pozytywnie. Dąbki są miejscem w którym dzieci na pewno nie mogą się nudzić, szczególnie w sezonie ciepłym. Osobiście szczerze polecam właśnie Argentyt, choć często słyszę opinie, że jeśli Dąbki to tylko Dukat. Teraz już jestem przekonana, że Argentyt jest po prostu niedoceniany! Więcej info lub zdjęć mogę dosłać na priv smile
          • ella_nl Re: Rotawirus... 30.05.12, 20:26
            Źle się wyraziłam. My tam byłyśmy i córka załapała rota. Teraz znowu mamy tam skierowanie i się trochę boję ale może tym razem się udasmile
      • graza81 Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 19.06.12, 10:56
        Witam sedecznie.
        A Jadę z ze Szczecina od 2 lipca z córcią 6letnią i synkiem 4 letnim.
        Pozdrawiam wszystkie mamusie smile
        • aguda81 Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 19.06.12, 13:51
          Ja też w tym terminie może dzieciaki będą się razem bawić , córka ma 7 lat a syn 3,5.
          Pozdrawiam
          • graza81 Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 19.06.12, 21:35
            SUUUUper ; dobrze że też są mamusie z dwójką dzieciaczków.... smilejuż sie martwiłam ze z dwójką to będzie ciżko a tak nie bede osamotniona -hehhe ,,,,co tam...mam nadzieje że będzie suuuper .... a ile ludziów tyle opini i tych pozytywnych i tych negatywnych-jak ze wszystkim...!trzeba mysleć pozytywnie...byle by nie padało" a tak -damy radę smile
            mam pytanka-Dziewczyny czy lodówka jest dostępna "gdzieś ? i czy w pokojach net działa (ja mam w "play internet), czy ktos wie czy tam jest zasięg/??????
            Pozdrawiam wszystkie mamy no i dzieciaczki smile
            • aguda81 Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 20.06.12, 08:45
              Witam ja mam internet w orange i mam nadzieje że będzie działać.Pozdrawiam
    • aguda81 Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 11.06.12, 14:01
      Witam ponawiam pytanie czy jedzie ktoś w terminie od 2 lipca , ja jadę z Krakowa.
      • karlusia2 Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 12.06.12, 19:50
        Witam
        Ja również jadę od 2 lipca, z okolic Piły (wielkopolska) ;o)
      • jollyaga Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 15.06.12, 15:15
        witam, ja też jadę do argentytu od.2.07 z Krakowa.Jadę pociągiem.
        • aguda81 Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 16.06.12, 15:07
          Witam ja też jadę z Krakowa i też pociągiem masz może już kupione bilety jak tak to napisz o której masz wyjazd. Ja bilety już mam.
          • jollyaga Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 17.06.12, 00:20
            jadę pociągiem do Koszalina o 20.37(czy jakoś tak) 1lipca
            • aguda81 Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 18.06.12, 09:36
              Ja również tym pociągiem jade.
              • jollyaga Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 19.06.12, 07:48
                to może uda nam się spotkać. Ja jadę sypialnym.Jak masz ochotę odezwij się do mnie na maila jollyaga@go2.pl to jakoś wymienimy się numerami telefonów i umówimy się. Ja jadę z jednym dzieckiem więc jakoś damy sobie radę!!!!
                • aguda81 Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 19.06.12, 08:43
                  Witam ja jadę 1 klasą bo nie było już miejsc na sypialniany ,napisz kiedy kupowałaś bilety i czy masz już na powrót bo ponoć można kupić tylko 30 dni wcześniej.
                  • jollyaga Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 19.06.12, 18:22
                    Kupowałam bilety 4.06 więc jeszcze się załapałam. powrotnych nie mam bo jeszcze nie sprzedają. dopiero ok. 23.06 będzie można kupić
                    • ella_nl Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 20.06.12, 11:17
                      Witam!
                      Lodówki nie ma do użytku kuracjuszy. Ja miałam internet z Ery i w pokoju działał bez zarzutu, koleżanka miała z Play'a i nie działałsad.
                      Ale jest taki kącik obok recepcji i tam chyba działał.
                      Na każdym piętrze na korytarzu jest czajnik bezprzewodowy.
                      • graza81 Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 20.06.12, 11:48
                        Dziękuję za info smile
                      • graza81 Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 20.06.12, 11:49
                        a internet z "PLUS " działa w pokojach ? czy ktoś może wie ???
                        • ella_nl Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 20.06.12, 11:56
                          Ale Era to też chyba Plus? Więc jeśli tak to śmiga aż miło.
                          • karlusia2 Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 23.06.12, 11:20
                            Mam pytanie, czy można z dzieckiem iść na plażę oglądać zachód słońca. A to dzieje się ok. 21.00? Czy jest jakaś wieczorna godzina na którą trzeba być w ośrodku?
                            • ella_nl Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 24.06.12, 20:51
                              Chyba o 22 był ośrodek zamykany. Ale sądzę, że w lato może być inaczej. Zresztą zawsze można się "dogadać" z recepcją.
                              • graza81 Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 26.06.12, 08:56
                                Witam.
                                czy ktoś się orientuje czy ręczniki są dostępne w pokojach ?
                                • ella_nl Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 26.06.12, 20:04
                                  Nie, ręczniki są do wypożyczenia w recepcji za kaucją.
                                  • graza81 Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 28.06.12, 13:42
                                    Witam.
                                    A czy ktos wie -czy poduszki dostępne w pokojach mają z "pierza" ??? moje dziecko ma uczulenie....
                          • graza81 Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 28.06.12, 13:46
                            Era to teraz t-mobile a" plus to nadal plus wiec to różne sieci i mogą różnie odbierać w ośrodku wiec ponawiam pytanko smile- która siec odbiera wewnątrz budynków ???
                            • ella_nl Re: Graza81 30.06.12, 17:29
                              Niechcący wprowadziłam Cię w błąd! Ja mam internet z Plusa!!!!Nie wiem co mnie zaćmiłosmile
                              Więc Plus działa super.
                              • graza81 Re: Graza81 01.07.12, 12:08
                                ojjjjjjjjj !!!!!!!!!! a ja juz kupiłam kate z ery sad !!!!! oby tez działała era .... pozdr.
                                • mamakuby2005 Re: Graza81 02.07.12, 22:05
                                  Witam,ja jadę od 3 wrzesnia z 6,5 letnim synem,z woj.dolnosląskiego.Jest moze jakas mama ktora ma sanatorium w tym terminie?
                                  Wniosek złożyłam na poczatku kwietnia,na wrezsnien mamy juz miejsce,wiec wydaje mi sie ze czas oczekiwania krótki.Bardzo szybko dostałam info o terminie wiec spokojnie mogę odłozyć troszkę kasy,bo wydatek jest i to niemaly-1890 plus ok 100 za war.klimatyczne,no i plus dojazd.
                                  Chętną mamę z terminem takim jak my mamy zapraszam na maila ania-1980_1980@o2.pl
                                  Na podanego maila poproszę równiez informacje o warunkach,jedzeniu itp,mam nadzieję ze ktoraś z Was bedzie tak miła i opisze mi co nieco,chętnie pooglądam równiez jakies zdjęcia.Interesuje mnie tez czy czas wolny poza zabiegami jest jakos zorganizowany,tzn czy sa jakies wycieczki,zabawy,grile itp.
                                  Ja najprawdopodobniej bede jechala z leszna pociagiem na koszalin,nast.z koszalina do Dąbek.
                                  Czekam na wszelkie info na temat sanatorium ,no i mam nadzieje ze znajdzie się mama która jedzie w tym samym czasie co mysmile
                                  • aguda81 Re: Graza81 04.07.12, 12:14
                                    Witam ja przebywam teraz w sanatorium na turnusie od 02-23.07.12. Nie masz się co martwić pokoje są w porządku zadbane i czyste, są i z balkonami i bez balkonów. Jedzenie jak do tej pory dobre i wystarczająco.
                                    • mamakuby2005 Re: sanatorium 05.07.12, 08:12
                                      Dziękuję za odp, napisz proszę czy macie jakies atrakcje organizowane przez hotel? Ja jedzeniem i warunkami się nie martwie .napiszproosze jakie macie zabiegi ,czy jest mozliwosc skorzystania z basenu.zalezy mi na pokoju z balkonem,czy jest mozliwosc zazyczenia sobie takiego?czy istnieje cos takiego jak cisza nocna,ze np do osrodka trzeba wrocic o okreslonej porze?dziekuje za wszelkie informacje,bedewdzieczna za kazda dlatego pisz wszystko,pozdrawiam i dziekuje,milego wypoczynku zycze,no i pogody wspanialej
                                      • aguda81 Re: sanatorium 05.07.12, 09:01
                                        Witam do tej pory dzieci mialy jedną dyskotekę Pani ktora prowadzi świetlicę jest na urlopie od najbliższego poniedziałku świetlica ma być czynna tak że to się okaże jakie będą atrakcje. Jeśli chodzi o zabiegi to zależy co lekarz tu na miejscu zaleci bo zbadaniu dziecka. Nie ma rezerwacji pokojów można w recepcji po przyjeździe poprosić o taki pokój .
                                        • mamakuby2005 Re: sanatorium 05.07.12, 09:14
                                          A jak z powrotami do pokoju wieczorem?trzeba wracac o konkretnej porze? Zabiegi sa rano i pozniej robisz co chcesz czy jsk?dziekuje Ci za info
                                  • mama_marceliny2007 Re: Graza81 06.07.12, 12:27
                                    Witam
                                    Właśnie znalazłam to forumsmile). Jadę z 5 letnią córką z Chrzanowa termin od 3 -24 września.
                                    Zapewne się spotkamy. Z miłą chęcią dowiem się więcej o sanatorium. W Dąbkach byłam z mężem 15 lat temu....Pozdrawiam
                                    • pawlosia25 Re: Graza81 06.07.12, 16:33
                                      Ja dostałam termin od 3 września z 5 letnim synkiem. Niestety chyba będę musiała zrezygnować. Uczę w szkole, właśnie dostałam wychowawstwo i rozpoczynam staż więc dyrektor nie chce mnie puścić. Gdyby komuś pasował taki termin a ma turnus we wakacje i chciałby się zamienić proszę o kontakt: pawlosia25@o2.pl
                                      Pozdrawiam
                                    • mamakuby2005 Re: Graza81 06.07.12, 21:59
                                      Witam,tak zapewne sie spotkamy,jedziesz pociągiem,autem czy pks-em?Ja jade z Lubina woj dolnosląskie,Chrzanów to gdzie leży?
                                      Prośba do koleżanki która jest obecnie na turnusie,napisz proszę ile wynosi ta kaucja za reczniki,czy jest mozliwosc wyprania/wyprasowania odzieży,czy obowiazuje cisza nocna czy np moge sobie wrócic do osrodka np o 23?
                                      • mama_marceliny2007 Re: Graza81 07.07.12, 00:04
                                        Witam ponownie. Chrzanów leży na trasie Katowice - Kraków. Jadę pociągiem z Krakowa 17.20. W Koszalinie około 8.30, potem PKS lub bus. Rozumiem, że zakwaterować się można od 14?
                                        • mamakuby2005 Re: Graza81 07.07.12, 18:45
                                          Witam ,tak doba liczona jest od godz 14 ale nie sadze byś musiała czekac na korytarzu z dzieckiem do godz 14,no chyba ze nie bedzie wolnych pokoji.
                                          Ja natomiast jade z Lubina autem do Leszna, z Leszna pociagiem na Koszalin o 10.13 i jedziemy tylko 5,5 godz ,nast z koszalina do Dabek o 16.05 bodajze jest pks.
                                          Mamy jeszcze troche czasudo wyjazdu ale ja juz zastanawiam sie jaka odziez zapakowac.Wrzesnien moze byc na poczatku b.cieply ,pod koniec pobytu moze nas zaskoczyc jesien.Trzeba zabrac i letnie ciuchy ale tez i ciepłe bluzy,kurtki,kalosze .
                                          • mama_marceliny2007 Re: Graza81 09.07.12, 12:23
                                            Witam serdecznie. Myślę, że trzeba zabrać rzeczy na każdą pogodę. Nas Bałtyk nigdy nie rozpieszczał ładną pogodą....Ostatnim razem wróciliśmy z wczasów 3 dni wcześniej bo lało on stopsmile. Ważne żeby dzieci miły towarzystwo - wtedy każda pogoda nie taka straszna. Dla mojej córki najgorsza jest nuda. Jak będzie deszczowo to zapewne nie obędzie się bez prania. Dobrze, że są balkony do suszenia. pozdrawiam
                                            • nurich Re: Graza81 18.07.12, 22:23
                                              Czy ktoś jedzie od 13.08? Ja jadę z dwójką chłopców.
                                              Czy ktoś kto jest tam teraz może napisać czy panują aktualnie jakieś choroby?
                                              • kfereniec Re: Graza81 25.07.12, 23:21
                                                Witam mam skierowanie do Dąbek 28 listopada -19 grudnia- czy kto ma
                                                jestem z łodzkiego skierowania składałam w lutym
                                                Czy ktos czekał tyle na przydział?
                                                prosze o kontakt mamy z łodzkiego ktore jada z dziecmi, kiedy składały i kiedy dostały przydziały?
                                                kasia
                                              • bebelili0 Re: Graza81 26.07.12, 08:55
                                                Witam, Ja też jadę od 13.08. z 2 synami smile Jadę z Warszawy
                                              • bebelili0 Do nurich; wyjazd od 13.08. 02.08.12, 10:41
                                                Ja jadę z synami od 13.08, więc się spotkamy smile
                                                • nurich Re: Do nurich; wyjazd od 13.08. 02.08.12, 22:40
                                                  odezwij się do mnie na gadugadu nr 2140831 lub na adres gazetowy
                                                  • gumis780 Re: Do nurich; wyjazd od 13.08. 05.08.12, 18:16
                                                    Witaj
                                                    Ja jadę 12.08.12 wieczorkiem z Katowic.
                                                    Jak masz jakieś cenne uwagi proszę daj znać na moje gg.44149378
                                                  • karolinassak Re:Argentyt 09.08.12, 19:54
                                                    Witam wszystkich.
                                                    Jade z 2 dwoma dziewczynkami (5 i 6 letnimią) 24.09.12 do 15.10.12 z Tarnowa czy może ktoś też?
                                                    Jeśli wiecie co tam trzeba przede wszystkim ze soba zabrać lub dla dzieci to prosze o podpowiedź. Pozdrawiam.
                                                  • ella_nl Re:Argentyt 14.08.12, 10:55
                                                    Witaj!
                                                    Ja jadę w tym terminie z 4 letnią córką.
                                                    Zabierasz to samo co na wakacje + dokumentacja medycznasmile
                                                  • nurich Re:Argentyt 14.08.12, 21:29
                                                    jestem teraz w Dąbkach w Argentycie, jestem zadowolona, mam internet mobilny orange i śmiga w pokoju, nie działa internet z Play, mimo że teoretycznie powinien.
                                                    pokoje są fajne, jak na sanatorium a jedzenia tyle że chyba przytyję kilka kilo.
                                                  • karolinassak Re:Argentyt 15.08.12, 10:47
                                                    Witam nurich!
                                                    Podnosi na duchu to co piszesz, bo czytajac te wcześniejsze opinie od super negatywnych, po neutralne i miłe to ciezko było sie z oriętować o co chodzi tak na prawde.... Czy jest tam jakaś świetlica dla dzieci,,,,,bo z pogoda bywa różnie? I czy bankomat jast? i czy mozna zapłacić za pobyt karta? Dzięki.
                                                  • karolinassak Re:Argentyt 15.08.12, 10:41
                                                    Witaj! ella_nl !
                                                    Super , dziecko w podobnym wieku....a skąd jedziesz?
                                                    Dobra rada to co na wakacje plus kurtki zimowe ( HI, HI)....
                                                  • ella_nl Re:Argentyt 15.08.12, 12:45
                                                    Nurich - napisz proszę czy panuje tam rotawirus? To dla mnie bardzo ważne. Dziękuje.
                                                    Karolina - ja jestem ze Śląska (okolice Bielska - Białej).
                                                    Ja mam nadzieję, że jeszcze nie będzie bardzo zimno, ale jak coś to można sanki wypożyczyćsmile
                                                    Można płacić kartą, tylko opłatę klimatyczną płacisz gotówką.
                                                    Żelazko tam jest, pralka też, czajnik na korytarzu.
                                                    2 apteki, bankomat chyba Banku Spółdzielczego, Do morza naprawdę 3 minutki przez ładny park/las.
                                                    Jedzenie jak dla mnie było monotonne i tłuste. Dużo osób skarżyło się na jedzenie. Ale ja byłam zimą.
                                                  • ella_nl Re:Argentyt 15.08.12, 12:50
                                                    Aha - świetlica jest ale mała więc wtedy jak ja byłam to choroby się bardzo rozprzestrzeniały. Była tam pani - opiekunka. Można było tam zostawić dzieciaki i pobiec np do sklepu.
                                                    W zimę były otwarte tylko 2 sklepy spożywcze.. Drogo jak cholerasmile
                                                    Ja jadę samochodem. A Ty?
                                                  • agula_gr Re:Argentyt 19.09.12, 12:14
                                                    Ela jedziesz pociągiem czy samochodem?
                                                  • agula_gr Re:Argentyt 19.09.12, 12:11
                                                    Witam ja również jadę w terminie 24.09 do 15.10.2012r. z dwójką dzieci (4 i 6 lat). My jedziemy z Zawiercie 23.09. Może ktoś z okolicy również jedzie w tym terminie??
                                                    karolinassak mam nadzieję, że się spotkamy na miejscu. Pozdrawiam.
                                    • 8marzanna Re: Graza81 15.08.12, 15:14
                                      witam ja rowniez jade w tym terminie z 5 letnim synkiem z okolic wroclawia
                                  • 8marzanna Re: Graza81 15.08.12, 15:08
                                    witam ja tez jade w terminie od 03 do 24 wrzesnia do tego sanatorium z 5 lenim synkiem z okolic wroclawia
                                    • karolinassak Re: ella 15.08.12, 19:57
                                      Ella czyli Ela zgadza sie? Ja jade pociagiem ponieważ troche boje sie sama jechać (jako jeden kierowca tyle kilometrów) z dwójka dzieci. Z tego co sie dowiadywałam to polączenie PKP jest całkiem nie złe.. Ty już tam byłaś, jechałaś autem ....jeśli tak to czy długo? Dzięki za informacje.
                                      • nurich Re: ella 15.08.12, 21:10
                                        nie wiem czy panuje jakies choróbsko czy nie, bo jestem tu trzeci dzień i dzieci zdrowe. Jak dla mnie jedzenie normalne, na naszym stoliku dużo zostaje bo jest tego sporo. Na śniadanie jest wybór, różne rodzaje płatków do mleka, zupa mleczna, kanapki (pieczywo do woli), do kanapek wędlina, ser żółty, warzywa, sałata, pomidory lub ogórki, dla dzieci wybrednych zawsze stoi marmolada/dżem do chleba więc nie ma co narzekać.
                                        na obiad zupa i drugie plus cały półmisek warzyw/surówki. moje dzieci jedzą i się najadają.
                                        na kolację różności, dziś np makaron z sosem bolońskim i mięsem mielonym - konkretnie i smacznie, jak ktoś nie chce to są też kanapki.
                                        czajnik na korytarzu, nie ma do niego kolejki, bo jest ich po dwa na piętro.
                                        żelazko bezpłatnie, deska do prasowania też, można też suszarkę do włosów wypożyczyć.
                                        oprócz świetlicy (jeszcze nie byłam) jest stół do tenisa, dwa stoliki piłkarzyki i jeden taki stołowy airhokey.
                                        Sklep z normalnych i w miarę tanich blisko to Grosik. ale ja tylko wodę kupuję.
                                        jakiś bankomat znalazłam banku chyba spółdzielczego. Jest poczta i busy do Darłowa i Darłówka często.
                                        Na jesień polecam brać czapki dla wszystkich i kurtki zimowe, bo teraz jest tak że w dzień się opalamy na plaży ale na zachód słońca trzeba w czapkach i kurtkach, noce potwornie zimne.
                                        Zabiegi są ok, jak się chodzi na wyznaczone godziny a nie siedzi bez sensu pod pokojami to się nie czeka tylko wchodzi.
                                        Oczywiście są mądre mamuśki, które chcą odwalić zabiegi w jedną godzinę, nie pilnują się ustalonych godzin i robi się tłok pod gabinetami, gdyby wszyscy przychodzili jak mają zapisane byłoby ok.
                                        Wkurzają mnie na razie tylko dwie rzeczy: pomieszane pokoje dorosłych i dzieci (ja na swoim korytarzu mam same starsze panie) i wrzask mew o świcie smile
                                        • ella_nl Re: ella 16.08.12, 09:06
                                          O tak, z tymi zabiegami to był cyrk. Zamiast poczekać w kolejce to się wpychają. Masakra. W zimę to nawet Grosik zamknięty byłsmile. Dziwne z tymi pokojami. Ja byłam na 2 piętrze i tam dawali mamy z dziećmi w przybliżonym wieku. Więc kawę było z kim wypić i dzieci się nie nudziłysmile.
                                          Karolina - tak, jestem Ela. My wyjechaliśmy ok 24.00 a byliśmy ok 7-8 rano.Ale z nami jechał mąż i teraz też jedzie bo robi sobie wczasysmile
                                          • karolinassak Re: ella i nurich 16.08.12, 13:44
                                            Witam Ela , taka jazda to komfort....a i cała rodzinka w komplecie smile .!!! Pozdrawiam
                                            Nurich dzieki, twoje informacje są bezcenne....smile Pozdrawiam
                                            • ella_nl Re: ella i nurich 16.08.12, 16:38
                                              Karolina - ze mną na turnusie była dziewczyna z Tarnowa. Miała pociąg prosto do Koszalina, chyba był to pociąg nocny. Potem z Koszalina busem i ok 7 rano była w Dąbkach.
                                              A nie myślałaś żeby bagaże (chociaż trochę ubrań) wysłać pocztą?Domyślam się ile ubrań musisz wziąćsad
                                              Fakt, ja zawsze biorę za dużo rzeczy (w których w ogóle nie chodzę....)
                                              • karolinassak Re: ella 16.08.12, 21:31
                                                Masz racje , co do pociagu...nocny z jedna przesiadka do Koszalina. Później jakiś bus na pewno bedzie.
                                                Myślałam o poczcie, ale nie mam pojęcia jak na razie co do kosztów. A co do ciuchów to jak bym siebie słyszała duzo, duzo bo nie wiadomo co sie przyda ....i jak to w życiu bywa w połowie sie nie chodzi!!!! Pisałaś ze jest pralka ...a to dobry wynalazek przy dzieciach, prawda?!!!! smile
                                                • ella_nl Re: ella 17.08.12, 15:27
                                                  Tak, tak my kobiety tak mamy z tym przesadnym pakowaniem. Ja nawet żelazko bioręsmile.
                                                  Pralka jest, 7 zł jak masz swój proszek, 10 zł z proszkiem.
                                                  • karolinassak Re: ella 22.08.12, 09:25
                                                    Witaj Ela!
                                                    Dobrze wiedzieć o żelazku... smile, a proszek lepiej sobie kupić na miejscu..
                                                    A powiesz mi jeszcze jak wygladaja pokoje np. takie 3 osobowe?, czy jest w nich łazienka?
                                                    Pozdrawiam
                                                  • nurich Re: ella 22.08.12, 12:34
                                                    w każdym pokoju jest łazienka z prysznicem, czysta i wystarczającej wielkości, prysznic z plastikowymi drzwiami a nie z firankami, trzy osobne łóżka, wygodne, pościel biała, czysta, jest telewizor i radio, telefon do numerów wewnętrznych, można między pokojami dzwonić, duże lustro, stolik i 3 krzesła, biurko, spora szafa na ubrania, wieszaki, przy łóżkach malutkie komody z szufladami.
                                                  • ella_nl Re: nurich i karolina:) 22.08.12, 16:31
                                                    Witajcie!
                                                    Nurich - napisz proszę czy nadal nie ma rotawirusa lub innych chorób.Spędza mi to sen z powieksmile
                                                    Ale po tym co przeżyłyśmy dmucham na zimne.
                                                    Karolina - ja trochę proszku biorę z domu bo moja ma alergię i dobrze reaguje na Persil a tam jest jakiś no name.
                                                    My ostatnio z dziewczynami robiłyśmy tak, że najpierw jedna płaciła za pralkę i razem (we dwie)prałyśmy rzeczy a potem druga płaciła. Nigdy nie było tak że jedna dziewczyna zapełniała całą pralkę. No i suszarka jest w cenie pralki.
                                                    Nie mogę się już doczekać wyjazdu.Upały teraz takie że szok, ciekawe jaką my będziemy miały pogodęsmile
                                                    A pokoje są naprawdę ok.
                                                  • karolinassak Re: nurich i ella:) 22.08.12, 18:56
                                                    Dzięki dziewczyny na prawdę miło słyszeć takie słowa, od których ma sie chęć pojechać natychmiast i odpocząć od tej całej galopującej teraźniejszości...Jesli warunki faktycznie są takie jak piszecie a pewnie są .....to wszelkie moje wątpliwości uciekły. Dopytuje sie bo byłam już z dziewczynkami moimi w Sarbinowie w takim podobnym osrodku (pokoiki malutkie, łazienka na dwa pokoje troche komunistycznie ) ale i tak było super!!! Tylko dzieci żadnych nie było... i miałam urwanie głowy!
                                                    Ela mam nadzieje że sie polubimy i kawe razem wypijemy!!!
                                                  • ella_nl Re: nurich i ella:) 22.08.12, 19:34
                                                    O dzieci się nie martw, będzie Ich dużosmile
                                                    Tak jak już pisałam, dzieci (praktycznie każdy wiek) bawiły się razem albo oglądały bajki (ja znowu biorę laptopa z internetem więc w razie niepogody dzieci będą mogły pooglądać bajki) a my mamy piłyśmy kawęsmile. Ja akurat trafiłam na super dziewczyny.
                                                    Przez parę dni nie wiedziałam że mam dzieckosmile i gdyby nie Jej choroba to byłoby naprawdę super.
                                                    A kawę nie jedną wypijemybig_grin
                                                  • karolinassak Re: nurich i ella:) 23.08.12, 11:05
                                                    A powiedz mi jeszcze o tej chorobie.... czy to był rota wirus? Bo ja jak byłam to zadnych chorób dzieciaki nie łapały.. smile
                                        • mama_marceliny2007 Re: ella 27.08.12, 14:45
                                          Witam. Mnie został już niecały tydzień do wyjazdu. Jeżeli miałabyś jakieś nowe spostrzeżenia po 2 tygodniach pobytu to bardzo proszę napiszsmile, zapewne wszystkie dziewczyny to zainteresuje.
                                          Pozdrawiam i z góry dziękuję smile)
                                          Jeżeli jest ktoś kto jedzie pociągiem z Krakowa 2 września godz. 17.26 do Koszalina to proszę o kontaktsmile. Jadę z 5 letnią córeczką.
                                          • mamakuby2005 Re: ella 28.08.12, 23:14
                                            Witam ,to tak jak i nam,jedziemy w poniedzialek.Przypomnę,jadę z 6,5 letnim chłopcem.Jedziemy pociągiem z Wroclawia na koszalin,pożniej pks-em do dąbek.Po powrocie ,albo nawet i podczas pobytu napewno odpowiem na
                                            wasze pytania.
    • dareczek1173 Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 23.08.12, 21:09
      WITAM MY BYLIŚMY W ZESZŁYM ROKU OŚRODEK W PORZĄDKU OPIEKA JEDZENIE GRY ZABAWY DYSKOTEKI DLA DZIECI . NA BASEN MOŻNA IŚĆ DO INNEGO OŚRODKA I DAJĄ ZNIŻKĘ JEŻELI JEST SIĘ Z TURNUSU.
      • dareczek1173 Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 23.08.12, 21:18
        WITAM MAMY TERMIN DO DĄBEK DO ARGENTYTU OD 24.09.2012 DO 15.10.2012 ROKU JESTEŚMY Z ZIELONKI KOŁO WARSZAWY ,CZY MOŻE KTOŚ JEDZIE W TYM TERMINIE SAMOCHODEM I MÓGŁBY NAS ZABRAĆ ? JEDZIE ŻONA Z CÓRECZKĄ 4-RY LATKA .ŻONA MA PRAWO JAZDY MOŻE SIĘ ZMIENIAĆ PROSZĘ O KONTAKT dareczek1173@wp.pl DZIĘKUJĘ I POZDRAWIAM
    • karolinassak Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 12.09.12, 21:13
      Cześć Ela,....jak tam u Was, są juz przygotowania do wyjazdu? Ja bilety właśnie zakupiłam...oby tylko pogoda nam dopisała.
      Pozdrawiam.
      • ella_nl Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 13.09.12, 10:45
        Witaj!
        Ja się tylko martwię tym, żeby mi się córka nie rozchorowała. Jak widzę ile dzieci w p-kolu jest chorych to już się bojęsad.
        Dlaczego rodzice puszczają chore dzieci do p-kola?
        Ja rozumiem katar, ale jak widzę dziecko zanoszące się od kaszlu, z zielonym katarem po pas, to mi się nóż w kieszeni otwiera.
        Na dodatek auto mi się zepsułosad
        Ale na wyjazd czekam z utęsknieniemsmile
        Mam nadzieję, że znowu dostanę pokój na drugim piętrze.
        • karolinassak Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 13.09.12, 12:17
          Och !!! te smutne minki...bedzie dobrze..moje dziewczyny też chodzą do przedszkola i u nas jest to samo!! Podobno rodzice potrafią wysłać dzieciaki , które są na antybiotykach...!!!!!!
          Tak to juz jest ze sa ludzie i ......!!! Dlaczego na drugim piętrze, inne pokoje sa gorsze ? A jest w ogóle jakaś róznica czy wszystko to samo tzw.standard.
          Pozdrawiam
          • ella_nl Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 14.09.12, 21:25
            Hej!
            Dlatego drugie piętro bo jest nie za wysoko i nie za niskosmile
            I fajne towarzystwo byłobig_grin
            Aha - nie daj sobie wcisnąć pokoju na parterze (szczególnie tego obok zabiegów i pokoju zabaw) bo będziesz mieć ciągły przemarsz ludzi po korytarzu (a to na zabiegi, a to na stołówkę czy spacer) a niejednokrotnie dzieci w ferworze zabawy zapukają do drzwismile
            Ja miałam pokój na końcu korytarza - cisza i spokój.
            Pozdrawiam.
            • karolinassak Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 15.09.12, 16:17
              Dziękuję Ci bardzo , dobrze wiedzieć że na parterze migruje tłum ludzi....
              Z moim szczesciem to pewnie dostane przydział na parterze...., za twoją radą poprosze o inny!
              Fakt towarzystwo chociaż w " miare " by sie przydało fajne...przecież to 3 tygodnie udreki lub miłego spedzenia czasu!!!! Zaczełam sie powoli przygotowywć do pakowania.....koszmar bo okazuje sie że..... " to mi sie przyda i to też mi sie przyda". Jakimś może cudem mi sie uda!!!!
              Pozdrawiam
              • ella_nl Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 16.09.12, 12:47
                No, z tym pakowaniem to ja też mam koszmar. Jak mój mąż znowu zobaczy moje walizy to się załamiesmile
                A ile będzie przy tym gadaniabig_grin!
                Pozdrawiam.
                • karolinassak Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 19.09.12, 15:43
                  Witam Agula!! Jest nas juz trzy...( w ilości siła hi,hi).!!
                  JUż nie długo wyjazd mam nadzieję ze bedzie udany i przede wszystkim pogoda dopisze..
                  Pozdrowienia dla Eli i Agi !!!!
                  • ella_nl Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 19.09.12, 19:24
                    Witam!
                    Agula - ja jadę samochodem.
                    Ja też mam nadzieję, że pogoda dopisze.
                    Chociaż dzisiaj u nas jest bardzo zimno i mokrosad
                    Chyba jednak wezmę dla córki kurtkę zimowąsmile
                    • agula_gr Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 20.09.12, 07:35
                      Ela ale masz fajnie, że jedziesz samochodem. Ja niestety pociągiem. Na która godz. przyjedziesz na miejsce? Jak juz pisała Karolina jest nas trzy i dzieciaki w podobnym wieku. Może uda nam się dostac pokoje koło siebie. Możesz do mnie pisać na pocztę aimg@op.pl, bo tam częściej zaglądam niż na forum. Ja kurtek zimowych nie zabieram tylko jesienne na polarze, a najwyżej jak będzie zimno to trzeba będzie się wybrać na zakupy (i tak w tym roku muszę kupić dzieciakom kurtki zimowe). Do zobaczenia na kawie w poniedziałek. (Dobrze, że lubicie kawę hi hi hi....)
                  • agula_gr Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 20.09.12, 07:21
                    Karolina, o której godz. będziesz w Dąbkach? Ja będę ok. 11:00. Jak masz ochotę, to odezwij się na moja pocztę: aimg@op.pl. Może uda nam się spotkać już w Koszalinie? Pozdrawiam i do zobaczenia w poniedziałek. Oby pogoda była lepsza niz wczoraj......
                    • ella_nl Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 20.09.12, 19:02
                      Witaj!
                      Ja jadę dzień wcześniej i zatrzymujemy się na kwaterze.
                      Z tymi zakupami może być ciężko, bo od 1 października kończy się sezon i raczej w Dąbkach kurtek nie kupisz. Zostaną 2 sklepy spożywcze, z pamiątkami i może jedna smażalnia.
                      Czyli w poniedziałek pijemy kawkę i się poznajemy?
                      Będzie fajnie.
                      Pozdrawiam.
                      • agula_gr Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 21.09.12, 07:28
                        Ela jak możesz, to napisz mi swój numer tel. na mejla (aimg@op.pl). Zadzwonię po przyjeździe i może razem wybierzemy się do ośrodka? Ja w Dąbkach będę w poniedziałek przed południem. Wyjeżdżam z domu w niedzielę wieczorem, bo na noc nam lepsze połączenie PKP.
                        Do zobaczenia w poniedziałek. karolina tez się przyłancza do kawki -smile
                        • ella_nl Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 21.09.12, 19:54
                          Hej!
                          Ja w poniedziałek wybieram się z rana (około 8), kwaterę mamy obok ośrodka.
                          Karolina, Aga:
                          Jak mam Wam polecić fajny pokój 3 osobowy to polecam 211. Jest duży i w ogóle ok.
                          Już nie mogę się doczekać wyjazdusmile
                          • karolinassak Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 21.09.12, 21:21
                            Witam Dziewczyny!!!
                            Już mi pachnie ta kawa( hi,hi)..Ela można w ogóle sobie jakiś pokój wybrać? Jest szansa?..czy co Ci dadzą to po prostu masz i tyle.
                            A może mogę Ciebie poprosić o zaklepanie jakiegoś pokoju, (jeśli sie tak da), bo my niestety będziemy bardzo późno. W poniedziałek ok. 12:20 dopiero jesteśmy w Koszalinie a jeszcze nie wiem ile czasu stracimy do Dąbek..a kwaterują od której?
                            • ella_nl Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 21.09.12, 22:11
                              Witaj Karolina - ja miałam pokój 211 i byłam bardzo z niego zadowolona. Sądzę, że jak się poprosi panie w recepcji to dają fajny pokój.
                              Ale zaklepać pokoju raczej się nie da.Ja ostatnio byłam około 8 -9 rano i można się było bez problemu zakwaterować.
                              Standard pokoi jest chyba podobny więc tym się nie przejmuj.
                              Kurczę, myślałam że będziesz wcześniej.
                              Ta moja koleżanka z Tarnowa była już około 7 rano w Dąbkach.
                              Karolina - podaj mi swojego maila.
                              • karolinassak Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 22.09.12, 15:28
                                karolina2234@onet.pl
                                Cześć Ela..niestety takie miałam najlepsze połączenie...ale gdyby była szansa gdzieś blisko Ciebie pokój dostać to spróbuje poprosić. Podajmy sobie przez poczte nr tel. dobrze bedzie sie jeszcze skontaktować, powiesz mi jaki pokój dostałaś..
                                • ella_nl Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 22.09.12, 16:12
                                  Karolina - poszedł mail.
      • danuta1425 Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 08.10.12, 23:02
        Witam
        CZY JEDZIE KTOŚ DO SANATORIUM W DĄBKACH ARGENTYT W TERMINIE OD 17.10.2012 DO 31.10.2012 MIESZKAM W KROTOSZYNIE PODAJE ADRES E-MELI d.grzadka@upcpoczta.pl
        • mamajedynaka Re: Transportu szukam: (28.11argentyn 08.11.12, 16:07

Jedzie ktos do Dabek w tym terminie a ma 2 miejsca wolne? Chetnie doloze sie do kosztów. 28.11 - Dolny slask - wrocław, legnica swidnica

Nie ma busów tylko pociag z 3 przesiadkami w nocy.

moje gg 4453178
          • sisterecia Szukam transportu z małopolski 14.11.12, 12:29
            Szukam transportu do Dąbek na turnus od 27XI do 18XII z dzieckiem. Jestem z Tarnowa woj. małopolskie. Dorzucę się do paliwa. Interesuje mnie również transport z miejsca w zasięgu 150 km od Tarnowa (np. Kraków, Katowice, Kielce itp.). gg 9992842
    • stulta Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 14.12.12, 09:50
      Witam, dostałam skierowanie na 11 marca 2013. Jadę z dwójką dzieci (3,5lat i 20 miesiecy) ze Śląska. Jeszcze nie wiem czy pociągiem czy autem. Jechał ktoś z Katowic pociągiem? Jakies rady? Mam nadzieję że w marcu nie bedzie już tak mroźno. Jak sobie teraz radzicie?
      • kira20 Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 03.01.13, 16:25
        Witam!!!
        Ja te jadę z 4ro latkiem z Katowic.Myślałam o pociągu ale sama z dzieckiem bym sie bala musze dokladnie przesledzic polączenia, w razie gdyby Pani chciała mój mail kira20.... jak wyżej
        • stulta Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 07.01.13, 23:57
          Napiszę tutaj, przynajmniej podbije wątek. Jeszcze się nie zdecydowałam, czym pojedziemy. W każdej opcji przewidziany jest mąż do pomocy. Wolałabym pociagiem z uwagi na dzieci. Bezpośredni do Koszalina jest z Krakowa. Z Katowic są dwa z przesiadka godzinną. W tym jeden nocny. Autem wygodniej ze względu na tonę rzeczy, które zamierzam zabraćsmile. Jeśli się zdecyduję na pociąg dam znać, raźniej będzie razem. Pozdrawiam
          • mamajedynaka Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 08.01.13, 09:52
            Witam
            My wrocilismy z Argentytu 19,12. Jechalam pociagiem ale z Wroclawia i przed zmianą rozkładu. Poznałam dwie panie na forum i razem udalismy sie w podroz koleją smile
            Ale powiem jedno - bylo SUPER. Pobyt i wogóle. Dla mnie to były tylko 3 tygodnie. Jezeli macie jakies pytania to chetnie na gg4453178- w miare czasu odpowiem jakby cosmile
            pozdrawiam i udanego pobytu
            • ella_nl Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 08.01.13, 13:32
              Witam!
              A była działająca pralka?
            • megi1206 Sanatorium Argentyt-Dąbki 19.04.13, 16:21
              Witam, mam przyznane sanatorium z synem od 26.06 w Argentycie. Czy ktoś jedzie w tym czasie? Jak tam jest, ponieważ wybieram się tam pierwszy raz. Dzięki za informację
              • novinka_mt Zamienię termin 09-30.08.2013 na czerwiec 28.05.13, 16:53
                Witam serdecznie, dostałam termin wyjazdu do argentytu od 9 do 30 sierpnia 2013 ale nie mogę jechać z córcią w tym terminie czy byłby ktoś chętny na zamianę na czerwiec?
                Proszę o kontakt na adres novinka78@gmail.com
                Pozdrawiam ciepło.
      • galuszka82 Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 09.01.13, 12:38
        Witam
        Czekam na termin do sanatorium dla synka 3,5 lat do Dąbek mam jeszcze młodszego synka który pojedzie z nami. Czy dowiadywała się Pani jw sanatorium jakie opłaty będą dla młodszego dziecka ? Jak długo Pani czekała na wyznaczenie terminu i miejsca turnusu?
      • galuszka82 Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 09.01.13, 17:00
        Witam
        Czekam na termin do sanatorium dla synka 3,5 lat do Dąbek mam jeszcze młodszego synka który pojedzie z nami. Czy dowiadywała się Pani jw sanatorium jakie opłaty będą dla młodszego dziecka ? Jak długo Pani czekała na wyznaczenie terminu i miejsca turnusu?
        • nena123 Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 10.01.13, 13:42
          Mam termin z 4 letnim synem do tego sanatorium na 18 lutego 2013.
          Jesteśmy z Warszawy. Może ktoś też tak masmile Chętnie się zapoznamsmile
          Jak tam dojechać, samochodem? pociągiem? sama z dzieckiemuncertain
          Napiszcie na : marzena.m@epf.pl.
          Pozdrawiam
          • dudzia2002 Do NENA 19.01.13, 20:18
            byłam w Argentycie w 2010 roku - było super. mój komentarz po powrocie znajdziesz chyba w zakresie stron 200-300 - pod datą 20-07. wszyściutko starałam się opisać. ale oczywiście to moja subiektywna ocena - wszystko zależy od indywidualnych oczekiwań. jechałam z dzieckiem pociągiem - dojazd jest uciążliwy, ale autem to teraz wcale nie będzie łatwiej. najłatwiej jest dojechać do Koszalina i stamtąd busem (nie wiem jak zimą, ale w sezonie letnim jeżdżą bardzo często). Ja trochę kluczyłam bo nie wiedziałam jak będzie najprościej - wysiadłam z pociągu w Sławnie, potem czekałam godzinę na bus do Darłowa (można tez pociągiem, ale musiałabym czekać ponad 2 godziny) i dopiero z Darłowa busem do Dąbek. Życzę udanego pobytu (choć nie wiem czy zimą to się tam nie zanudzicie).
          • antoninka2008 Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 30.01.13, 12:38
            Witajcie ja też mam termin na 18 lutego jade z Warszawy z 5-letnią córką i chyba wybierzemy się samochodem bo połączenia pks lub pkp jakoś slabo mi odpowiadają..........
        • stulta Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 13.01.13, 21:39
          Witam, wniosek złozyłam w czerwcu, skierowanie mam na marzec. Jestem ze Ślaska. Za młodsze dziecko płacę ale nie pamiętam ile, zapisalam na kartce i zgubilam. Zadzwonię jutro to się dowiem i napiszę. Miejsce turnusu wybralam sama, napisalam w podaniu wskazanie na to konkretne sanatorium.
          • anluk13 Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 14.01.13, 21:20
            Witam
            Jestem ze śląska. Termin wyjazdu do sanatorium mam na 18 luty Dąbki Argentyt. Jeżeli jest ktoś z okolic to proszę o kontakt - anluk13@opl.pl
            • antoninka2008 Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 02.02.13, 13:21
              Witam.
              Termin mam na 18 lutego.... jade z 5 letnią córka. Jedziemy z okolic warszawy... chyba bedzie to podróż samochodem
              antoninka2008@wp.pl
              • bmatoszko Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 01.04-22.04 06.02.13, 21:38
                ja jadę w terminie 01.04-22.04, czy ktoś napisze co można robić z 7-latkiem w takim terminie, bo pogoda raczej mało ciekawa żeby siedzieć na plaży
                dziękuję
                • magdalenka0804 Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 01.04-22.04 08.02.13, 21:35
                  Ja byłam rok temu z moją 4 letnią córką w kwietniu w Dąbkach. Bardzo dużo spacerowałyśmy,na plaży też można było posiedzieć. Dąbki to bardzo ładna miejscowość i jest co robić. Nie ma się o co martwić, atrakcji nie zabraknie big_grin
                  • putinka1 Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 01.04-22.04 11.02.13, 21:36
                    Witam!Jadę do sanatorium w kwietniu,mam pytanie jak wyglądają łazienki w pokojach i czy są w nich prysznice,bo przeczytałam ,że tam są wspólne prysznice i to mnie przeraża.
                    • daszadaria11 Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 22.04-13.05 08.04.13, 11:54
                      Putinka1 a którego kwietnie rozpoczynasz turnus? Bo ja ja e z 5letnim synkiem 22 kwietnia.
                      • putinka1 Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 22.04-13.05 09.04.13, 09:25
                        daszadaria11 Ja też jadę 22 kwietnia z córkami 5 lat i 3
                        • daszadaria11 Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 22.04-13.05 09.04.13, 10:28
                          Putinka1 cieszę się, że ktoś też jedzie w tym terminie bo już się obawiałam, że mój syn będzie jedynym dzieckiem na tym turnusie smile Skąd jedziecie? My z okolic Poznania, sama nie wiem na którą tam się najlepiej zjawić... Jakie wy macie plany?
                          Pozdrawiam
                          • putinka1 Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 22.04-13.05 09.04.13, 13:22
                            daszadaria11 my jedziemy z okolic Rybnika,ale jak pojedziemy i na którą będziemy to ja jeszcze nie wiem,zastanawiam się nad pociągiem i jeżeli wybiorę tę wersję to na miejscu powinniśmy być ok godz. 16,z tego co czytałam to nie warto przyjeżdżać szybciej bo podobno i tak meldują dopiero od 14 ale czy to prawda to nie wiem.Pozdrawiam!
                            • ella_nl Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 22.04-13.05 10.04.13, 09:46
                              Prawda, prawda. Jak byłam ostatnio to meldowali od 13. Ale jak byłam tam pierwszy raz to był Pan w recepcji i On problemu nie robił - meldował od rana.
              • jomadi84 Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 28.02.14, 18:23
                Poszukuję transportu do Dąbek 10 marca z Warszawy lub okolic. Oczywiście dorzucam się do paliwka smile Wysyłam synka z ciocią. Jeśli ktoś zainteresowany to proszę dzwonić 508207478 Dorota.
            • wikmidz Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 22.09 - 13.10.2013 11.08.13, 09:27
              witam, jestem ze śląska mamy termin 22.09.13.10.2013, może jest ktoś z okolicy kto wybiera się w podobnym terminie?
              • elvirus1 Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 22.09 - 13.10.2013 18.08.13, 22:12
                Ja również wybieram się tam z synkami w tym terminie. Jesteśmy z Jaworzna. Czym jedziecie?
          • stulta Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 15.01.13, 09:50
            Koszt dziecka poniżej 3 lat, bez skierowania, 10 zł dziennie. Jedziemy na 90% autem, w piatek w nocy, 8 marca. Mogę zaproponowac podwiezienie walizek, wózka, jesli ktoś jedzie pociagiem. Proszę pisac na allegiza@interia.pl
            • sanchia Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 17.01.13, 17:49
              ja również jadę na 11 marca, z 3,5 letnim synkiem
              jak zobaczyłam ile się jedzie pociągiem, to od razu zmieniłam opcję na auto

myślicie, że zorganizują nam święta?smile
              • stulta Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 22.01.13, 10:19
                Same sobie zorgnizujemysmile Wezmę pisaki do jajek, pisanki zrobimy.
              • ewelina3380 Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 10.02.13, 09:57
                witam ja też jada na 11 marca z synem z jakiego miejsca jestescie bo my jedziemy z katowic autokarem
                • sanchia Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 12.02.13, 22:54
                  My ruszamy z Warszawy. Zatem do zobaczenia na miejscu smile
                  • agus-rafal Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 25.02.13, 17:55
                    My jestesmy z garwolina jade z 3,5 letnim synkiem termin mamy tak jak i wy
                    o ktorej planujecie wyjazd????moj mail agus-rafal@o2.pl
                • stulta Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 16.02.13, 13:12
                  My jedziemy z Pszczyny.
                • stulta Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 16.02.13, 13:18
                  My jedziemy autem z Pszczyny
              • ana250 Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 24.02.13, 11:45
                witam.
                my również jedziemy na turnus od 11.03.

bierzecie dzieciom kalosze? bo się zastanawiam czy jest sens je zabierać o tej porze roku..
                ostatnio byłyśmy w listopadzie 2011 r. tyle, że w cegielskim i wtedy się przydały ale pogoda była wtedy bardziej wiosenna niż jesienna wink
                • stulta Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 24.02.13, 11:57
                  Ja biorę kozaki i śniegowce (ciepłe kalosze). W kaloszach może być za zimno. Chociaż kto wie..ja odprawiam modły do wiosny żeby czym prędzej nadeszła.
                  • ana250 Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 24.02.13, 12:09
                    my mamy kalosze z taką wkładką ocieplającą ale i tak się boję, że to za zimno będzie .. śniegowce fajny pomysł ale nie bardzo mam ochotę kupować nowe
                    też mam nadzieję, że pogoda nam dopisze - oby big_grin
    • dudzia2002 NOWE przepisy 2013 19.01.13, 20:11
      mam zamiar złożyć skierowanie do sanatorium dla dziecka 9-letniego. lekarka powiedziała, że zmieniły się przepisy odsnośnie kierowania dzieci. nie mogę nigdzie znaleźć w necie. może ktoś coś wie, słyszał, albo czytał? jakie to zmiany? czego dotyczą? podobno przydziału dokonuje się jak najbliżej miejsca zamieszkania? będę wdzięczna za informacje.
      • stulta Re: NOWE przepisy 2013 22.01.13, 10:03
        Nic nie słyszałam o nowych przepisach, na stronie NFZ tez nie ma żadnej wzmianki. Najlepiej zadźwonić do NFZ-u, zapytac u źródła. Lekarze często sa niedoinformowani w sprawach leczenia uzdrowiskowego. Przynajmniej ci, z którymi miałam przyjemnosć wspólpracować.
        • uczula Re: NOWE przepisy 2013 11.02.13, 08:02
          Jedziemy do Dabek na turnus 18 lutego.
          autem, ale zawozimy jeszcze starsza corke na studia.
          Czytalam sporo opinii o Argentynie, niestety sporo niepochlebych rowniez.
          Ale przekonamy sie na miejscu.
          Nie moge zaofiarowac pomocy niestety, bo auto bedzie pelne sad
          Pozdrawiam wszystkich smile spotkamy sie w sanatorium big_grin
          • stulta Re: NOWE przepisy 2013 23.02.13, 19:33
            Jak wrażenia? jakies rady dla kolejnego turnusu?
        • madzik0711 napiszcie coś o warunkach na teraz 15.02.13, 16:38
          dziewczyny napiszciee jakie są warunki teraz w Arentycie. My bylismy w tamtym roku ale w Dukacie, a teraz mamy Argenyt i troche sie obawiam. ja jade z dwójka dzieci.
          • goodgirls3 Re: do madzik0711 21.02.13, 19:02
            madzik0711 napisała:

> dziewczyny napiszciee jakie są warunki teraz w Arentycie. My bylismy w tamtym r
            > oku ale w Dukacie, a teraz mamy Argenyt i troche sie obawiam. ja jade z dwójka
            > dzieci.
            a jakie są warunki w Dukacie?/czy podobało się???
            • jok-ky Re: do madzik0711 21.02.13, 21:11
              Ja byłam w Dukacie w zeszłym roku na przełomie lutego i marca, i było super. Smaczne jedzenie, przyjemne pokoje, łazienki - czyste, standard różny, bo nie wszystkie są po remoncie. Dużo atrakcji dla dzieci - filmy, pokój z kulkami, świetlica, biblioteka, wycieczki, teatrzyki i dyskoteki. Teraz czekam na przydział, na razie jestem 290 na liście smile
              Pzdr
            • madzik0711 Re: do madzik0711 21.02.13, 21:36
              Nam się bardzo podobało, miałam pokój zarezerwowany 3 o podwyższonym standardzie na 3 piętrze chyba 316, był super, jedzenie ekstra, ja nie narzekałam, wg mnie wszystkiego pod dostatkiem i pisałam o Dukat troche żałuje, ze nie dostałam. Ale Argentyt mamy w sierpnie i boje się, zę nici wyjda z zamiany.
              • ana250 ... 26.02.13, 20:14
                orientujecie się może czy są w pobliżu ośrodka jakieś możliwości noclegu w tym czasie (od11.03) ?
                • bemonika Re: ... 27.02.13, 09:25
                  W Dąbkach jest całe mnóstwo kwater prywatnych. W ubiegłym roku poszukiwałam wypoczynku w pobliżu Argentytu, bo tam przebywała moja córeczka z Babcią. Jedyne co mogę doradzić to wybór pod kątem odległości kwatery od obiektu. Zaznaczę również, że w tzw. centrum, czyli w pobliżu Argentytu jest zdecydowanie większy ruch turystów i kuracjuszy, ale być może gwar nie wszytkim przeszkadza. Z drugiej strony wszelkie atrakcje dla dzieci typu gocarty, trampolina, kulki, gofry, frytki itp. są w zasięgu ręki.
                  W razie dodatkowych pytań służę pomocą.
          • uczula Re: napiszcie coś o warunkach na teraz 12.08.13, 18:21
            pol roku temu bylismy w Argentynie.
            Warunki - wg mnie dobre, mielismy do dyspozycji pokoj trojke (bo maz z nami nocowal jedna noc) wlasna lazienke, pani do sprzatania przychodzila co 2 dni mniej wiecej (ale raz tylko odkurzala, raz zmywala, w lazience roznie-czasem tylko papier toaletowy).
            Mysmy sie pochorowali, niestety sad taki to byl czas bo bylismy na przelomie lutego i marca i przyznam ze jak dzisiaj wspominam obie lekarki z argentyna to mi sie cisnienie podnosi.
            Leczenie polega na zamknieciu w pokoju i czekaniu.
            no mojemu dziecku samo nie chcialo przejsc.
            jak w koncu przyszlam trzeci raz do pani dr, ze stwierdzeniem ze goraczka nie schodzi (a byl to 5, czy 6 dzien choroby, bo codziennie nie chodzilam) to mipani dr powiedziala tak :
            ten kaszel to on udaje, a wogole wyglada na zdrowego.
            noz mi sie w kieszeni otworzyl i poniewaz pani dr nie potrafila sobie sama poradzic to wyslali nas na konsultacje do koszalina.do szpitala.
            tam dostalismy antybiotyk (juz drugi) i po nim wreszcie goraczka zeszla.
            ale antybiotyk na 10dni.
            wiec w zasadzie do konca sanatorium chodzilismy tylko na inhalacje (berodual i pulmikort) rano i wieczorem i jedlismy posilki w pokoju.
            i to wszystko sad
            ale tak po tygodniu wychodzilam juz z synkiem nad morze zeby cos przynajmniej zyskal jak juz tam bylismy.
            i tyle.
            smile takze jezeli do sanatorium to NIE W ZIMIE bo wtedy duzo dzieci choruje.
            naprawde.
    • e.w.g Argentyt - turnus: 21.04.2014 - 12.05.2014 03.04.14, 16:41
      Jadę jako opiekun z 3-letnią córką.
      • e.w.g Re: Argentyt - turnus: 21.04.2014 - 12.05.2014 03.04.14, 16:43
        Wybiera się ktoś?

Mam też pytanie do osób z poprzednich turnusów - jak warunki? Wyposażenie pokoi? Zabiegi?
        • wstecz8 Re: Argentyt - turnus: 21.04.2014 - 12.05.2014 05.04.14, 10:44
          nie wiem czy ktoś przeczyta do końca, bo napiszę dużo i niestety prawdziwie (chociaż jak sama czytałam takie wypowiedzi to powątpiewałam, że może nie jest tak źle); jak dobrze, że już skończył się ten pobyt; to najgorsze sanatorium, w którym byłam dotychczas; nieuprzejme, nieżyczliwe pracownice recepcji; ludzie na klucze do pokoi czekali od 7 rano do 15.30; bałagan organizacyjny; i nie jest to sanatorium dla dzieci, ani dorosłych; dorośli i dzieci są razem; część dzieci z rodzicami zakwaterowana w budynku połączonym łącznikiem, a część na tych samych piętrach gdzie dorośli kuracjusze; wiek kuracjuszy: od maluchów w wózkach i pampersach do 80-latków; do lekarza, pielęgniarki, na zabiegach obok siebie dorośli i dzieci (leżące na kozetkach po sąsiedzku); w stołówce posiłki dorośli i dzieci z rodzicami- wspólnie (nawet w jadalni jeździły na hulajnogach); czyli wspaniale!; mnóstwo ludzi przeziębionych; atrakcje?; sami sobie kuracjusze wymyślą, to mają; w ofercie ośrodka: kilka zardzewiałych i częściowo niesprawnych rowerów (5 zł za godz), na basen dostaje się kartkę uprawniającą do zniżkowej opłaty ,,basenowej" w innych ośrodkach czy hotelach (bo Argentyt nie ma basenu); oferta zabiegów b. skromna (porównajcie np. z MSW w Kołobrzegu), ale do wykonania przypisanych zabiegów nie mam zastrzeżeń (terapeuci profesjonalni i uprzejmi - na moich zabiegach); jedzenie? dobre zupy, ogólnie obiady OK, ale jak zazwyczaj bywa w masowym żywieniu mało surówek; za to śniadania i kolacje, to ilość nie jakość; żywność najtańsza, której głównym składnikiem jest chemia; aha! ostrożnie z dżemem wystawionym na ogólnym stole - dzieci mieszają i oblizaną łyżkę wkładają do miski; do wyboru są różne płatki do zalania mlekiem i kakao (na każde śniadanie); kawiarnia? to chyba żart!; pokoje 2-3 osobowe (po przyjeździe dowiedzieliśmy się, że 1-ek nie ma) wyposażone np w telewizor, za który KAZDA osoba w pokoju musi zapłacić po 21 zł; są kubeczki (czajnik na holu), ale brak łyżeczek, talerzyków; ręcznik można za kaucją wypożyczyć w recepcji; szlafroków -brak; internet przez wi-fi (ale tylko w budynku głównym); uprzejme panie sprzatające dbają o czystość (i pokoi i ciągle coś pucują); parking płatny 160 zł; wskazane jest mieć sprzęt do czyszczenia aut, bo mewy brudzą; sympatyczny doktor Sz. (aż 4 wizyty lekarskie) i taka szczuplutka lekarka (okazuje zainteresowanie stanem zdrowia kuracjuszy); same Dąbki to coś jak slaumsy ; bardzo brudno (puszki, butelki, torebki foliowe, papierki, stare liście), brak chodników i te budki - nie budki; wielkim plusem miejsca jest naturalne położenie i morze i jezioro, piękna plaża, pas lasu, mierzeja), klimat, przyroda, ale szkoda, że tych walorów nie wzmacnia się, a tyle zaniedbań jakbym przeniosła się w czasie o 40 lat wstecz...; gdybym wiedziała to co widziałam, nie przyjechałabym; strata czasu (pracuję) i pieniędzy; i niestety stan zdrowia raczej nie na plus a na minus; żal tylko ludzi, naszej paczki, bo fajnie dogadywaliśmy się (ale nie jest to zasługą ośrodka)
          • e.w.g Re: Argentyt - turnus: 21.04.2014 - 12.05.2014 08.04.14, 00:29
            Bardzo dziękuję za odzew i opinię o tym sanatorium.
        • keterina Re: Argentyt - turnus: 21.04.2014 - 12.05.2014 13.04.14, 11:22
          Witam chętnie pojadę z Panem, jadę z moją 4 córką w tym terminie, proszę o kontakt
          kkornalska@vp.pl
      • keterina Re: Argentyt - turnus: 21.04.2014 - 12.05.2014 12.04.14, 13:10
        Witam chętnie pojadę z Panem, jadę z moją 4 córką w tym terminie, proszę o kontakt
        kkornalska@vp.pl
        • e.w.g Re: Argentyt - turnus: 21.04.2014 - 12.05.2014 19.04.14, 00:27
          Witam smile My jedziemy w 4 osoby, nie będzie niestety miejsca w samochodzie.
    • lea228 Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 19.03.15, 12:49
      Witam ktoś jedzie 21.04.2015-12.05.205??? jade z 3,5 latkiem
      • dziwna8 Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 21.03.15, 15:29
        A ja szukam kogoś, kto jedzie do sanatorium Argentyt w dniach 2-23 czerwca 2015 roku, jadę z pięciolatkiem.

• dziwna8 Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 21.03.15, 15:35
          Zapomniałam dodać, że jestem z okolic Torunia i że oczywiście dorzucimy się do paliwka smile

• lea228 Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 19.05.15, 10:46
          ja jade ze 4 latkiem w tym terminie z Łomianek k. Warszawy, mieliśmy jechac 21 kw ale mały sie rozchorował i mamy nowy termin od 02 czerwca
          • 47beata Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 28.05.15, 13:03
            Ja tez jadę w tym terminie czy zabierasz nebulizator i leki do tego. powoli zaczynam się pakować ale słabo mi to idzie jadę PKS wiec bagaż ograniczony mam. Liczę na piękna pogodę
        • joanna150499 Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 22.05.15, 12:39
          Czy ktoś jedzie do sanatorium argentyt w dabkach w terminie 2-23 05 2015
          • 47beata Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 28.05.15, 13:08
            Hej ja jadę w tym terminie z 5 letnik Jakubem. Masz może jakieś nowe wieści jak tam czy damy radę? z jakiego miasta ruszacie?
      • alachipie Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 22.03.15, 14:51
        witam, ja jade w tym terminie z synkiem 5,5lat. Jade z Katowic. Proszę o kontakt na alachipie@tlen.pl. pozdrawiam
        • alachipie Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 22.03.15, 14:53
          lea228 jadę w terminie 21.04 - 12.05.2015 odezwij się prosze
          • lea228 Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 27.03.15, 12:12
            superwink skąd jedziecie? ja jestem z Łomianke koło Warszwy jade z synkiem 3,5 roku a ty???
            • m.a.d.z.i.a.m.d Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 27.03.15, 14:18
              ja też jadę w tym terminie wink więc się na pewno spotkamy! dzisiaj rano wysłałam maila do Argentytu z pytaniami odnośnie pobytu ale na razie odpowiedzi brak. czy wiecie może jak jest z rezerwacją pokoi wcześniej czy dopiero na miejscu jest przydział. niestety próbowałam dzisiaj też dzwonić tam ale jakoś nikt nie odbierał crying
              • lea228 Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 27.03.15, 20:04
                hej Madzia, niestety w dniu przyjazdu rezerwacja pokoi , wiec kto pierwszy ten lepszy, o tyle dobrze ze ze jest windawink
                • 83patrycja Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 27.03.15, 20:20
                  ktoś ma rozeznanie w pokojach? i może polecić fajny pokoik?
                • m.a.d.z.i.a.m.d Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 27.03.15, 23:06
                  Właśnie taką dostałam odpowiedź dzisiaj popołudni od Argentytu crying a także napisali, że pokoje dzielą dopiero po 14:00
      • m.a.d.z.i.a.m.d Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 27.03.15, 10:39
        Witam, ja jadę w tym terminie z 5cio latkiem. Jadę pociągiem z Rzeszowa wink
        • lea228 Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 01.04.15, 14:48
          hej naczytałam się opini o tym argentycie i jestem przerażona...już wiem że mam wziąść ze sobą czajnik sztućce i szklanki, nebulizator też i oczywiście laptopa zeby odpalać bajki bo w dupie mam płacić 21 zł za nie działający telewizor bez programów dla dzieci, a i napewno poszukam sobie parkingu albo miejsca za który znowu nie bede musiała bulić kasy, wezme dla siebie i małego kalosze i parasolki...naczytałam się o jedzeniu a mój syn jest na diecie bezglutenowej i dzięki bogu mój sklep z chlebem pieczonym naprawde pysznym może przesłać mi kurierem, jeśli chodzi o opłate za opekuna 2100 zł jest naprawde wygurowane i ciekawe czy trzeba płacić z góry???? jade samochodem bo chociaż bede mogła sie gdziekolwiek ruszyć jak bedzie pogoda do bani, no ale się nastawiłamwink
          • lea228 Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 02.04.15, 08:50
            taką dostałam odpowiedź: Dzień dobry,
            Zakwaterowanie odbywa się od godziny 14.00 , zapłatę za pobyt opiekuna należy uiścić do końca tygodnia, karta przelewem lub gotówką, samą tylko opłatę uzdrowiskową należy zapłacić gotówką. W sanatorium jest świetlica, z której mogą Państwo korzystać. Czajnik jest wystawiony na holu, ogólnodostępny, w pokojach są tylko kubeczki.
            Z wyrazami szacunku
            ...............................................- recepcjonistka

PS. szkoda, że nie ma żadnych zajęć dla dziecicrying(((
          • m.a.d.z.i.a.m.d Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 02.04.15, 11:07
            Hej Lea, ja też się naczytałam dużo i też mnie to przeraża wink szczególnie te zasady, że dopiero po 14 dzielenie pokoi - przecież nie zamierzam się z nikim bić, a mam nadzieję, że obiad to dostaniemy bez względu czy będziemy mieć już przydzielony pokój czy nie! ja jak się o tym dowiedziałam to nie zamierzam tam wcześniej przyjeżdżać jak po 14:00. Może to nie rozsądne ale nie będę koczować na walizkach do tej godziny od rana zwłaszcza, że czeka mnie 18 godzinna podróż pociągiem. Co, więc będziemy z moim synkiem głodni, zmęczeni i źli wink Jednakże pocieszam się tym, że moja koleżanka była tam dwa lata temu i mówi, że wbrew tym wszystkim opiniom wcale tam nie jest tak źle. Nawet stara się o wyjazd ponownie w tym roku do tego samego sanatorium. Ponoć w tym samym czasie była z nią inna koleżanka, która była zakwaterowana w Dukacie i tam podobno to dopiero była beznadzieja (wie bo się odwiedzały). No ale tam w Dukacie to pokoje i opłaty są uzależnione od standardu. I z tego co się orientowałam to te najtańsze to podobno straszny PRL.
        • gosiah1234 Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 24.05.15, 21:59
          witaj
          w jakim terminie jedziesz i czym? bo ja juz powoli szukam połączenia z jarosławia a mam termin na 23.06.2015r odpisz jakie połączenie masz bo ja tez patrze na pociag
    • ja-aklmena Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 09.04.15, 13:17
      Witaj! Ja także wybieram się w tym terminie... jadę z 4,5 letnim synkiem.. to już nasz drugi raz w sanatorium- poprzednio byłam w lipcu 2014 w cegielskim.... było extra.... jedziemy z okolic Wrocławia
      • mala2011 Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 21.04.15, 14:12
        Hej....czy jest ktoś kto ma świeże informacje na temat pobytu w Argentycie? Dostałam skierowanie od 23 czerwca . Jadę z dwójką dzieci 4 i 6 lat. W zeszłym roku bylismy w Dukacie i było naprawdę fajnie. Mam nadzieję że pogoda dopisze a wtedy warunki każde można przetrwać.
        • utenos911 Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 22.04.15, 22:11
          Witam Panią.
          Ja wczoraj wrocilem z turnusu z tynem 5-cioletnim. Przed wyjazdem naczytalem sie roznych forow i bylem bliski zalamania. Jednak z optymizmem wyjechalismy do celu.
          Prosze nie brac sobie zbytnio do serca tych wszystkich negatywnych opinii o osrodku Agrentyt. Zgodnie z powiedzeniem, ze jesli zechcemy sie czegos uczepic, to z pewnoscia powod sie znajdzie. Dla jednego bedzie to cena za telewizor, dla drugiego skromne badz zimne posilki, dla kolejnych pogoda, smiglowce krazace nad glowami lub kolejka do recepcji podczas przydzielania pokoju.
          Moge Pania zapewnic, ze telewizor w pokoju jest nowej generacji i odbiera wszystkie naziemne kanaly dostepne w kazdym miejscu w kraju. Jest jeden kanal dla dzieci (tvp abc), ale czy po to jedziemy do sanatorium, zeby posadzic dziecko przed telewizorem? Z pogoda jak z pogoda, my mielismy wietrznie, ale na 21 dni pobytu mielismy 18 dni slonca. A prosze zauwazyc, ze ida coraz cieplejsze dni i spacer brzegiem morza bedzie coraz przyjemniejszysmile
          Duzo optymizmu zycze i przede wszystkim oby pobyt przyniosl Pani dziecku znaczaca poprawe zdrowia. Ja dzisiaj nie potrafie powiedziec na ile mojemu dziecku pomogl pobyt w sanatorium, ale jestem dobrej mysli. Dziecko mo przez trzy tygodnie nawet nie zakaslalo, ale spacerowalismy co najmniej 4 godziny dziennie. Klimat musi dzialac, inaczej sens uzdrowisk jest zaden.
          Jesli bedzie Pani miala wiecej pytan, zapraszam do korespondencji: utenos@o2.pl
          • pomidorpomidorowy Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 03.05.15, 22:08
            napiszcie prosze czy osoby z zewnatrz moga korzystac z zabiegó w sanatorium (platnych) czy mozna przyjsc np na plac zabaw z dzieckiem?
            • lea228 Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 19.05.15, 10:38
              hej a czy ktoś mi odpowie, czy jest dostepna lodówka?
              • gosiah1234 Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 24.05.15, 21:22
                czy ktos jedzie da dabek antratyt 23.06.2015r?
                • mala2011 Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 27.05.15, 12:09
                  Ja jadę wink i Juz nie mogę się doczekać. Po mału zaczynam mysleć co trzeba zabrać. Jadę z dwójką dzieci 7 i 4 lata...mam nadzieję że mimo wszytskich opini będzie fajnie ...
                  • megi1206 Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 27.05.15, 16:40
                    Witam, miałam okazję być dwa lata temu w sanatorium Argentyt. Dla mnie i mojego syna była ogólnie rewelacja ( może zabiegi mogły by być lepsze i towarzystwo starszych kuracjuszy nie zawsze było sympatyczne). Naczytałam się tych opinii i byłam załamana. Zakwaterowana byłam z synem już przed 10.00. Dostaliśmy fajny pokój no i czego więcej trzeba. Mój syn niejadek, ale poprosiłam o dostosowanie menu i wszystko było w porządku. Zawsze znajdą się osoby narzekające - bo tu w pokoju brudno, a tu mało jedzenia, a tu ciasno. Można sobie było samemu posprzątać ( sprzęt był dostępny ), no bo zrozumiałe, że po plaży w pokoju była piaskownica, jeśli brało się jedzenie do jakiejś dodatkowo dokwaterowanej osoby no to brakowała jedzenia. Jest jeszcze wiele innych problemów co po niektórych opiekunów. Celem jest odpoczynek dziecka, a nie wakacje w 5 gwiazdkowym hotelu. Ja mogę powiedzieć, że było super, chcieliśmy pojechać jeszcze raz, lecz termin był wrześniowy a syn rozpoczynał pierwszą klasę. Bardzo polecam ten ośrodek
                    • 47beata Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 28.05.15, 13:00
                      hej dzięki za słowa otuchy ja wybieram się 2 czerwca do 23 czerwca i jak się naczytałam to aż mi słabo. Mam nadzieje ze będzie ok i dam rade z 5 letnim synkiem. Czeka nas długa droga ale mam nadzieje ze miejscu odpoczniemy i spędzimy czas razem.
                  • ania123453 Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 11.08.15, 23:20
                    Witam ja jade w terminie 6 pazdziernik 2015 ktos moze jedzie w tym terminie?
                  • ania123453 Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 17.08.15, 22:07
                    Mam pytanie czy oplata za opiekuna w sanatorium jest uiszczana na miejscu czy w jakis inny sposob typu przelew itp dzieki za informacje
                    • 83patrycja Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 18.08.15, 08:03
                      Płaci się ją na miejscu: gotówką, przelewem lub kartą. Opłatę udziela się kilka dni po zakwaterowaniu.
                  • ania123453 Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 03.09.15, 21:50
                    6 pazdziernik coraz blizej ktos sie wybiera w tym terminie?
                  • ania123453 Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 14.09.15, 21:13
                    Ktos jedzie pociagiem do sanatorium do dąbek w termjnie 6 pazdziernik?
                  • ania123453 Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 20.09.15, 12:12
                    Witam czy ktos jedzie pekaesem z katowic do koszalina na turnus od 6 pazdziernika
        • gosiah1234 Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 24.05.15, 22:05
          Witaj
          Skąd jedziesz? Ja jade z prawie 5-letnim synkiem z okolic rzeszowa. A Ty?
          • agnieszka-ch Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 25.05.15, 18:59
            Możecie napisać ile kosztuje pobyt rodzica?
            • gosiah1234 Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 25.05.15, 21:06
              2730 zł
              • agnieszka-ch Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 26.05.15, 09:16
                Wielkie dzięki
                • perspektywa13 Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 19.06.15, 14:31
                  Witam, wiem, że w każdym oddziale może to inaczej wyglądać. Ale patrzę, macie już nawet skierowania na sierpień. Gdy dostaliście skierowanie, który mniej więcej nr mieliście nr w kolejce?Dziękuję.
                  • lea228 Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 30.06.15, 14:15
                    Witam, turnus 02.06-23.06.2015 dużo się zgadza z opisów i napisze tak ....gdyby nie te świetne towarzystwo , które było POZDRAWIAM WAS, to bym sobie pluła w twarz że tam byłam.
                    Trafiłam do pokoju 2 os (mini osobowego) bez balkonu, łazienka ufff możliwa warunki do przyjęcia, ale nie spodziewajcie się hotelu 3 gwazdkowego, niestety rodzice z dziećmi zakwaterowani w budynku obok połączony łącznikiem z głównym budynkiem, bez windy.. współczułam osobom będącym na 3 piętrze..kawał drogi już nie wspomne że był też kawałek do stołówki.
                    Jedzenie, u nas był mega problem dziecko bezglutenowe jedzenie na początku masakryczne..,. nawcinał się tyle glutenu przez pierwsze 4 dnbi że szkoda gadać, kuchnia nie przestrzegała zasad jeśli chodzi o tą diete, po interwencjach 4 krotnych w dziale żywienia jedzenie bardzo się poprawiło i specjalnie zakupywali wędline i kiełbase bezglutenową, wcześniej dostawał mielonke i wędliny jak inni... (szkoda gadać) płakać mi się chciało, bo przyjeżdżając do sanatarium prawie by mi dziecko wykończyli tym jedzeniem, ale udało się i mały dostawał jedzenie takie jakie trzeba, zabiegi: bez rewelacji każde dziecko miało to samo gimnastyka, lampa, mata magnetyczna....inhalacje i UWAGA nie mają masek jednorazowych niby je sterylizują, ja na szczęście miałam swój inhalator i robiłam inhalacje w pokoju,
                    miejsce rewelacyjne morze blisko i jezioro, jeśli chodzi o atrakcje to jedynie bezpłatnie były dyskoteki dla dzieci, reszta wycieczki teatrzyki odpłatnie. Czy bym tam wróciła, do tego miejsca taaak, ale do Argentytu nigdy crying, pozdrawiam
                    • bibibom Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 23.07.15, 22:03
                      My co prawda byliśmy na dwutygodniowym turnusie rehabilitacyjnym ,a nie na pobycie trzytygodniowym, ale muszę napisać swoją opinię o ośrodku.Przed wyjazdem naczytałam się ,mim tu... bardzo negatywnych opinii i w dniu wyjazdu w ogóle nie chciało mi się tam jechać.Pierwsze wrażenie faktycznie negatywne, bo sama miejscowość jest moim zdaniem bardzo niedoinwestowana, straszą puste budynki chyba jeszcze z lat 60- tyvh, przyjechaliśmy o 7.00, zakwaterowanie o 14.00 i ani minuty wcześniej.
                      Ale już następnego dnia wrażenia były dużo lepsze i w każdym kolejnym coraz lepsze. Cisza, spokój, z balkonu słychać szum morza i widać jezioro, powietrze czyste, dużo dzieci,także mój Patryk miał dużo kolegów,możliwość zostawienia dzieka w świetlicy od 9.00 do 12.30.Poza tym nie ma tego tłoku jak w innych nadmorskich miejscowościach i faktycznie można odpocząć.Poza tym mieliśmy super towarzystwo , to najlepszy z moich pobytów turnusowych.
                      Śmiać mi się chce jak słyszę te opinie paniuś ,że jedzenie nie takie , zabiegi nie takie. Ludzie ,więcej optymizmu, mniej narzekania, uśmiechnijcie się do innych , zawrzyjcie nowe znajomości i cieszcie się razem ze swoimi pociechami z wypoczynku
                      • lea228 Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 30.07.15, 10:56
                        heloł, to niech Pani się cieszy, że skorzystała z pakietowego ...
                        gdzie dostała Pani pokój? czy pokój był z balkonem? ile miała Pani zapewnionych zabiegów, dla siebie i dla dziecka???? bo ja zapłaciłam 2810 zł za 2 os pokój bez balkonu z zasikanym łózkiem, dla opiekuna zero zabiegów, a dla dzieci inhalacje z solanki którą mogę kupic za 7 zł w aptece butelke, lampe z bioptronu dla dziecka , która była na inne schorzenia niz to co miało moje dziecko,
                        z perspektywy czasu i z matkami , które wykupiły sobie turnusy OCZYWIŚCIE, ŻE BYM WYBRAŁA OPCJE PRYWATNĄ, lepsza opieka , inne podejście do człowieka, opiekun ma w pakiecie zabiegi.

• bibibom Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 06.08.15, 16:55
                          Nie była na prywatnym turnusie, ale na turnusie rehabilitacyjnm na niepełnosprawne dziecko.Dwutygodniowy turnus za dwie osoby kosztował 3100zł, natomiast dostaliśmy dofinansowanie z PEFRONU , więc w sumie zapłaciłam 1500zł. Nie wykupiłam sobie zabiegów , więc dla mnie zabiegów nie było.
                          Pokój był z balkonem, zresztą cały nasz turnus miał balkony.Pokój był czysty.
                          Porównując kilka ośrodków w których byliśmy nad morzem na turnusie ten był dla mnie najlepszy.
                          To moja subiektywna opinia i opinia kilku innych mam które poznałam na turnusie.
                          • ania123453 Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 07.08.15, 22:41
                            witam mam pytanie własnie dostalam termin na 6 pazdziernik i chcialam zapytac czydostane jakies zawiadomienie do domu czy mam sie stosowac do terminu ktory mam wpisany w przegladarke skierowan dzieki za pomon
                            • saint83 Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 08.08.15, 07:07
                              Na pewno dostaniesz pisemną informację o dacie rozpoczęcia turnusu, o sanatorium i o cenach. Poza tym wróci do Ciebie skierowanie z które zabierasz jadąc do sanatorium.
                              • ania123453 Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 09.08.15, 20:15
                                do saint83 wielkie dzieki za odpowiedz pozdrawiam serdecznie
                              • 88marchewka Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 05.01.16, 18:54
                                A kiedy można rezerwować pokoje? Po informacji na stronie do sprawdzania skierowań czy dopiero gdy przyjdzie papier?
                      • 88marchewka Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 05.01.16, 18:50
                        Co do zakwaterowania, to jak się ono odbywało? W sensie, przydzielano pokoje jak się kto ustawił w kolejce, czy jak kto zamawiał pokoje telefonicznie? Bo nie wiem, czy warto byc wcześniej by dostać dobry pokój czy to nie ma sensu?
                        • perspektywa13 Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 09.01.16, 11:27
                          Nie można wcześniej rezerwować. Ustawiasz się w kolejkę i zdaje się od 13 otwierają recepcję i przydzielają pokoje.
          • ania123453 Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 11.08.15, 23:51
            Witam ja jade 6 pazdziernika 2015 moze ktos jedzie w tym terminie?
            • perspektywa13 Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 18.08.15, 22:08
              Gdzie na stronie jest cennik Argentytu?
              • ania123453 Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 19.08.15, 20:47
                Ja tesz szukalam i nie znalazlam dostalam dopiero wwraz ze zwrotem skierowania i wyznaczeniem termiu
                • perspektywa13 Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 20.08.15, 18:12
                  Ale w tym skierowaniu mam cenę 2100, a mąż dzwonił jeszcze przed otrzymaniem skierowania i powiedzieli 2160 smile Zawsze to 60 zeta więcej. A nazbiera się tego: klimatyczna, ewentualny parkingsad
                  • ania123453 Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 20.08.15, 21:38
                    Okaze sie dokladnie jak przyjedziemy na miejsce a kiedy ty jedziesz?
                    • perspektywa13 Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 20.08.15, 22:05
                      Mąż jedzie z 5latkiem 6 października.
                      • ania123453 Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 20.08.15, 22:30
                        A skad jestes
                        • ania123453 Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 20.08.15, 22:31
                          Szkoda ze nie ty mnie ostatni tydzien zmienia syn
                          • perspektywa13 Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 21.08.15, 21:39
                            kierunek wschódsmile
                            • ania123453 Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 23.08.15, 13:34
                              A moze ktos wie jak jest z zakwaterowaniem przyjezdnych na pare dni czy mozna wykupic w stolówce argentytu obiad np na 3 dni?
                              • perspektywa13 Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 23.08.15, 17:48
                                Koleżanka była 3 lata temu i gdy dojechał mąż, wykupili.
                                • ania123453 Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 24.08.15, 20:48
                                  Dzieki za odpowiedz cos wykombinuje
                                  • ania123453 Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 04.09.15, 20:25
                                    6 pazdziernik juz blisko wiec kto ma tez ten termin?
                                    • achna1979 Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 10.09.15, 21:29
                                      Witam
                                      mój mąż jedzie 6 . X. z coreczka 3,5 roku. Jadą z Ostrołęki. Jestem zalamana tym co czytam na forum, koszt bardzo wysoki. Zabiegi żadne . . Co polecacie tam zabrać, na co uważać. Proszę o info
                                    • ania123453 Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 13.09.15, 11:01
                                      Witam a ja czytalam wiele dobrego paare sie zdarzylo negatywnych ale to pewnie od mamusiek ktore spodziewaly sie hotelu 4 gwiazdkoweego a to nie o to chodzi przedewszystkim chodzi o nasze dzie i .a rade moge dac ci taka jaka otrzymalam odd kolezanki ktora byla na wiosne prosze przebywac jak najwiecej przebywac nad morzem na plazy by jak najwiecej jodu bo klimat robi swoje a jak najmniej przebywac w budynku gdzie zarazki sie mnoza bo jedno dziecko lapie od drugiego a pora sprzyja baakteriom wiec jak najwiecej spacerowac bo chhba maz nie chce chhba spedzic tzw aresztu bo jak dzieccko chore to zabraniaja wychodzic i nawet posilki przynosza do pokoju pozdrawiam i milego pobytu
                                      • achna1979 Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 13.09.15, 17:46
                                        Dziekuje. Chorob bardzo sie boimy . . .w tamtym roku mielismy horror. Mam nadziejr, ze pogoda dopisze
                                        • ania123453 Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 13.09.15, 21:57
                                          Ja tez zycze powodzenia i milego pobytu
                                          • ania123453 Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 14.09.15, 21:16
                                            Jedzie ktos do sanatorium argentyt w dąbkach pociagiem w terminie 6 pazdziernik?
                                            • achna1979 Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 16.09.15, 06:15
                                              Skad pani jedzie ? Maz jedzie z mazowsza w tym samym terminie.
                                              • ania123453 Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 16.09.15, 21:56
                                                Jestem ania oj ja jade z katowic chyba pkese zobacze jeszcze
                                                • ania123453 Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 20.09.15, 15:16
                                                  Jedzie ktos pekaesem do koszalina ppozniej do dąbek sanatorium w terminie 6 pazdziernik?
                            • mikolaj1w21 Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 22.09.15, 09:42
                              A skąd jesteście my jedziemy 5pazdziernika pociągiem z chelma o 18.45 z pieciolatkiem do dabek
                              • ania123453 Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 22.09.15, 22:30
                                Ja jade z katowic pekaesem do koszalina bo chy a nie ma bezposrednio do dabek i tesz 5 pazdziernika jade z 5 letnia coreczka jestesmy z rudy slaskiej
                              • ania123453 Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 22.09.15, 22:32
                                Pociagiem troche sie boje jechac sama z corka noca wiec zdecydowalam sie na pekaes
                                • ania123453 Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 22.09.15, 22:33
                                  A hdzie wogule jesg ta wazza miejscowosc nie slyszalam to moj meil ania8103@vp.pl
                                  • mikolaj1w21 Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 23.09.15, 13:25
                                    Kolo Lublina ale tez nie bezpośrednio do dabek tylko do Koszalina a później busem z koszalina
                                    • ania123453 Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 23.09.15, 19:30
                                      No ja nie wiem jeszcze czym pojade bo maz mowj ze raz mnie zawiezie raz nie wiec nie mam pojecia zobaczymy a ile lat ma twoja pociecha?
                                      • mikolaj1w21 Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 23.09.15, 20:29
                                        Kacper ma 5 lat. Jedziemy razem z mężem pociągiem i razem zostajemy 3 tygodnie. Tak będą wyglądały nasze wakacje w tym roku
                                        • ania123453 Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 23.09.15, 20:36
                                          Ale wam fajnie haha wakacje ja bede miala wakacje bez meza i dzieci syna 20 letniego i corki 14 hahaha a maja mala 5 letnia corusia nacieszymy sie soba pozdrawiam sedecznie jestem ania a ty?
                                          • mikolaj1w21 Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 24.09.15, 06:56
                                            A ja jestem kaska i juz nie możemy się doczekać do wyjazdu. Pewnie spotkamy się na miejscu. Chyba ze maly by się rozchorowal
                                            • ania123453 Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 24.09.15, 20:44
                                              Moja wlasnie jest po chorobie dzis ylam z nia u alergologa miala robiona spirometrie na testy niestety sie nie zalapala bo 2 tygodnie musi byc po syropach mam nadzieje ze pogoda dopisze a moj maz wlasnie mi oznajmil ze mnie zawiezie i zostaje do piatku hahaha ale nawet sie ciesze bedzie fajnie nik sie nie rozchoruje spotkamy sie pewnie na miejscu warto kogos zna wczesniej pozdrawiam Ania
    • 88marchewka Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 12.01.16, 19:53
      A ja mam jeszcze jedno pytanie Jak to jest, gdyby chciał do nas ktoś przyjechać i zostać na kilka dni? Czy trzeba zapłacić za dostawienie jakiegoś łózka czy można swoje i czy trzeba wykupywać wyżywienie?
      • reebak81 Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 13.01.16, 13:58
        nie powinno być problemu o ile mają aktualnie dodatkowe pokoje smile Tak było w zeszłym roku smile
    • 88marchewka Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 13.01.16, 12:19
      Doczekałam się 16.02-8.03, Cegielski
      • reebak81 Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 13.01.16, 13:56
        Witam, najprawdopodobniej też pojadę w tym terminie z Brzeskasmile
    • 88marchewka Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 21.01.16, 17:50
      Jeszcze jedno pytanko Szukam w Dąbkach noclegu dla odwożącej nas osoby Możecie coś polecić?
      • 1jenny1 Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 29.01.16, 20:53
        Witam, mam pytanie ,czy ktoś może jedzie do Argentytu w terminie 18.03 - 08.04.2016? Jadę z Białegostoku z 2 dzieci...
        • hellequin Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 01.02.16, 21:24
          Witam ja jadę z Krakowa z Bliźniakami 3,5 l smile pierwszy raz jedziemy do sanatorium i stresuje się już smile To do zobaczenia!
          • 1jenny1 Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 02.02.16, 22:12
            mój synek też ma 3,5 smile a drugi 6 lat. To nasz też pierwszy raz, nie sądziłam nawet że tak szybko przydzielą nam termin turnusu, każdy mówił mi że czas oczekiwania to 18 m-cy więc złożyłam papiery z końcem grudnia 2015 licząc że w sam raz wypadnie nam termin na okres wakacyjny a tu w połowie stycznia już przysłali list z wyznaczoną datą. Początkowo chciałam rezygnować, przełożyć termin turnusu ale to przeczytaniu licznych wypowiedzi na forum już robię listę najpotrzebniejszych rzeczy i odliczam dni do wyjazdu, szkoda tylko że Wielkanoc spędzimy z daleka od rodziny. sad
            Do zobaczenia, może dostaniemy pokoje gdzieś obok siebie wink
            • hellequin Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 04.02.16, 08:32
              Witam to może wymienimy się mailami agnieszkaszlaga@interia.plsmile ja wpierw dostałam Cegielski od lutego ale tylko dla jednego bliźniaka, ale z uwagi na zamieszanie dostała w końcu dla obydwu Argentyt na ten późniejszy termin, wniosek składałam we wrześniu. Czekam na info na miala. pozdrawiam
    • pysia29d Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 15.02.16, 12:55
      Dzień dobry czy ktoś jedzie z dzieckiem 7 marca z krakowa?mam turnus od 8 marca
      • kaputi Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 27.02.16, 21:53
        Witajcie! Mamy turnus od 18 marca do 8 kwietnia. Czy ktoś jedzie z Podkarpacia do Dąbek?
        • katalonka87 Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 03.03.16, 09:07
          Witam wszystkich, Czy ktoś chciałby się zamienić na sanatorium w górach? ( Rymanów - Zdrój 21.04.2016-12.05.2016 oddział NFZ Katowice 2 dzieci na skierowaniu) termin i miejsce dla mnie bez znaczenia. Zainteresowanych proszę na Mail: ilona.zawierucha@gmail.com
        • justyna_rzeszow_30 Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 09.03.16, 21:03
          ja jadę ale na 9 kwietnia z podkarpacia, i kierowca nas będzie odwoził i wracał 10 kwietnia na Rzeszów smile
          a czy jedzie ktoś na turnus od 9 kwietnia ???
          • justyna_rzeszow_30 Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 09.03.16, 21:27
            chociaz ja po przeczytaniu opinii wolałabym do dukata
            • mala_meggie Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 29.03.16, 10:42
              ja jade, kontakt meggie@vp.pl
              • agch81 Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 29.03.16, 23:28
                Ja jadę z 3 dzieci 6 lat 4 latka i niespełna 2 to mój pierwszy raz w sanatorium. Jadę z Rzeszowa w terminie 1-22 maj. Czy ktoś ma też na ten czas skierowanie. Jak tam jest co powinnam zabrać ze sobą?
                • wiktoriaa8 Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 02.04.16, 16:54
                  Kase przede wszystkimwink ja bylam z trójka dzieci w październiku (2,5 4,5 6,5 latek )ale w innym osrodku. Trzeba zabrac sporo odziezy , reczniki w kazdym chyba osrodku wymieniaja na zyczenie wiec mie warto miejsca zajmowac. Poza tym kalosze buty sportowe kurtki czapki , stroje na basen, zabawki do piasku (chyba że kupisz na miejscu bo wszystko jest otwarte nawet poza sezonem wakacyjnym )jakąś kawe czy herbate cukier leki ktore dzieci przyjmuja na stale plus taka podstawa jak przeciwgoraczkowe itp bo apteka jest ale droga.
                  • black_kala Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 14.04.16, 20:25
                    Uwaga ! jeżeli któraś Mama nie będzie mogła jechać do sanatorium z 2 dzieci w miesiącu kwiecień -maj bardzo proszę o kontakt na e-mail alicja2410@vp.pl . Zależy mi na wyjeździe właśnie w tych miesiącach , gdyż mój starszy syn kończy w czerwcu 7 lat i nie będzie mu przysługiwać sanatorium z opiekunem . Nie wyobrażam sobie , aby moje dziecko wyjechało na 3 tyg samo. My mamy nr 56 jeżeli któraś Mama będzie chciała się zamienić bardzo proszę o kontakt .
                    • arturzug Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 10.05.16, 12:40
                      a jjest może ktoś na termin 19.08 - 09.09.16?
    • arturzug Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 10.05.16, 12:41
      A jedzie może ktos na termin 19.08 - 09.09.16?
      • jagna186 Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 14.05.16, 17:13
        Ja również wybieram się w terminie 19.08 - 09.09.16 do argentytu, także nie będziecie sami/same arturzugsmile
        • arturzug Re: Sanatorium Argentyt-Dąbki 16.05.16, 10:28
          To fajnie, jadę z sześcioletnią córką (znaczy bardziej moja żona, ja zostanę z nimi koło tygodnia). Moze podaj maila, pogadamy o szczegółach, mój: artzug33@gmail.com
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka