malewywrotne-olga 05.10.08, 21:53 urodzilam na inflanckiej,jak są jakies pytania chetnie odpowiem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agamiska Re: inflancka-urodzilam 05.10.08, 22:56 Witam Jestem ciekawa czy miałś problem z dostaniem znieczulenia jeśli wogóle z niego korzystałaś. Dalej jest tam taki meksyk tzn wiele rodzących? Napisz ogólenie o wrażeniach itd. Ja mam termin za dwa tyg. Pozdrawiam i dziękuję za wszelkie informacje Odpowiedz Link Zgłoś
malewywrotne-olga Re: inflancka-urodzilam 06.10.08, 09:53 problemu ze znieczuleniem nie btlo,tylko troche trzeba byla poczekac na anestezjologa,no i troche bolało jak sie wkuwał nie podobalo mi sie to ze tyle się mówi o aktywnej pierwszej fazie porodu a od poczatku jak zostałam posadzona na fotel to podpieli mnie pod ktg i kazali lezec,wiec myslalam ze zjem łózko z bólu.potem dostalam znieczulenie i 2h prawie nie bolalo ale rozwarcie sie nie powikszalo,wiec oksytocyna,potem bylo za duze rozwarcie na kolejne znieczulenie ale za małe na porod-8cm,wiec kolejna oksytocyna,piłka i parcie bez znieczulenia,nacinali mnie ale tego sie nie czuje,bynajmniej ja nie czułam.opieka po taka sobie.przeplyw informacji miedzy lekarzami a Toba-fatalny.jak cos to pytaj na gg-podam na maila Odpowiedz Link Zgłoś
agamiska Re: inflancka-urodzilam 06.10.08, 12:02 bede wdzieczna za wysłanie swojego nr gg . Mój mail to laura00@amorki.pl Odpowiedz Link Zgłoś
lonka11 Re: inflancka-urodzilam 06.10.08, 13:14 a rodziąłś z mężem? było miejsce? na co trzeba zwracać największą uwagę???? robili Ci lewatywe i jak z goleniem? ja tam sie wybieram lada dzień....jestem juz 4 dni po terminie Odpowiedz Link Zgłoś
lonka11 Re: inflancka-urodzilam 06.10.08, 15:42 proszę równiez o info na meila lonka11@gazeta.pl mam kilka pytań: jak jest ze znieczuleniem bo podobno sa problemy? czy robią lewatywę? jak z goleniem? czy jak nie chodze tam do zadnego lekarza to mnie przyjmą z ulicy? ile kosztuje pielęgniarka? czy są problemy z porodem rodzinnym? Odpowiedz Link Zgłoś
vsa Re: inflancka-urodzilam 06.10.08, 18:41 Jeśli by Ci to nie sprawiło większego problemu, to prosze bardzo o kopię tego meila na vsa@gazeta.pl Dzięki. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
anulka20001 Re: inflancka-urodzilam 06.10.08, 18:43 Jeśli mozna równiez poprosze i mejla anna.sukiennik@wp.pl Pytania mam dokładnie takie same jak wyżej. Dzięki i gratuluję!! Odpowiedz Link Zgłoś
malewywrotne-olga Re: inflancka-urodzilam 06.10.08, 22:25 nie ma problemu,poszło do każdej z osobna jak cos to pytajcie śmiało Odpowiedz Link Zgłoś
gwenhywar76 Re: inflancka-urodzilam 06.10.08, 23:46 ja też rodziłam na inflanckiej, moje wrażenia pozytywne, oczywiście były pewne niedociągnięcia, na własne życzenie dostałam czopek na przeczyszczenie, golenie krocza, o nacięcie zostałam zapytana, znieczulenie bez problemu. Poród miał być rodzinny ale początkowo nie było miejsc i wylądowałam na ogólnej, potem udało się dostać na rodzinne. Położna super i generalnie przy samym porodzie fajna atmosfera - luźna. Niestety trafiłam do szpitala 2 dni przed porodem na patologię - słabe KTg (jak się później dowiedziałam na skutek własnego błędu - byłam głodna... miejcie to na uwadze!!!!) ale tam też nie było źle. Dołączam się - chętnie odpowiem na pytania.... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
angel_voice1983 Re: inflancka-urodzilam 07.10.08, 18:11 A jak jest na ogólnej-bardzo złe warunki? Musiałaś tam cały czas leżeć czy jest chociaż piłka lub cokolwiek? Czy to prawda,że na wspólnej nie można rodzić z osobą towarzyszącą? Długo czekałaś na zwolnienie sali na dole? Odpowiedz Link Zgłoś
gwenhywar76 Re: inflancka-urodzilam 07.10.08, 18:28 Nie, nie mogę powiedzieć że złe warunki, tylko defektem jest brak możliwości porodu rodzinnego (choć kiedy mnie kierowali z patologii na rodzenie mówili, że ponoć można jeśli zgodzą się na pobyt osoby towarzyszącej inne rodzące ale już tam na sali położna nie potwierdziła tego), każde łóżko jest oddzielone parawanem, położne były bardzo ok, można chodzić po korytarzu (ja tam byłam cały czas tylko na badania wracałam do sali)na którym sobie siedzi mąż ale krzesła tam mało wygodne , można sobie wziąć prysznic, generalnie naprawdę ok, łóżka też ok. Piłki tam nie widziałam ani niczego podobnego weszłam na porodówkę ogolną o 23, o 4 nad ranem dowiedziałam się że miejsce na rodzinnych się zwolni ale dotarłam tam dopiero na 7 rano Odpowiedz Link Zgłoś
lonka11 Re: inflancka-urodzilam 07.10.08, 19:48 no ja tam pojade pod koniec tyg ciekawe czy mnie tam zostawia jak cos sie dowiem to napisze.... Odpowiedz Link Zgłoś
agamiska Re: inflancka-urodzilam 07.10.08, 20:20 lonka napisz koniecznie co i jak ja bede na inflanckiej w poniedziłaek 13 na KTG. Ty wogóle chodzisz gdzieś na KTG jeśli jestes już po terminie ? I moim zdaniem to lepiej weż torbe ze sobą bo oni zostawiają kobiety, które są po terminie. Odpowiedz Link Zgłoś
lonka11 Re: inflancka-urodzilam 07.10.08, 22:50 agamiska tak chodze na ktg do swojego lekarza jutro ide i w czwartek juz ostatni raz do niego , dalej powiedział ze juz do szpitala podejrzewam ze w sob bede na inflanckiej, dzis minął 5 dzien po terminie , zobaczymy co mi powie moj gin na wizycie kontrolnej w czwartek... Odpowiedz Link Zgłoś