Dodaj do ulubionych

dr Ledowicz - Warszawa

16.01.09, 14:55
Witam! Niedawno się dowiedziałam, że jestem w ciąży i szukam dobrego
lekarza, który mnie poprowadzi. Widzę na forum, że nazwisko dr
Ledowicza już kilka razy się tu przewijało, zawsze pozytywnie.
Dziewczyny pisały jednak głównie o doświadczeniach w szpitalu/na
porodówce. A jak jest podczas wizyt prywatnych? Czy jest dokładny?
Czy zleca wszystkie potrzebne badania? Czy bada na każdej wizycie?
Ma możliwość zrobienia USG w gabinecie?
Dzięki za odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • dianek88 Re: dr Ledowicz - Warszawa 26.02.09, 11:59
      szczerze polecam tego lekarza. prowadzę u niego ciążę, właściwie ostatnią wizytę
      mam na 2 dni przed terminem porodu czyli 2 marcasmile lekarz dokładny, służy radą i
      odpowiada na wszystkie pytania, dokładnie tłumaczy wyniki badań,zleca oczywiście
      wszystkie potrzebne, ma aparat usg w swoim gabinecie,jednak kieruje dodatkowo na
      specjalistyczne usg 4d do kliniki w której on robi to badanie (cena 250 zł ale
      naprawdę warto-można sprawdzić czy organy dziecka prawidłowo się rozwijają a
      poza tym pamiątka w postaci zdjęć i filmu z badania jest niesamowita). Jestem
      naprawdę zadowolona z dr Ledowicza, poza fachową opieką poświęcił mi i mojemu
      mężowi dużo uwagi, w każdej chwili w razie gdyby coś się działo można było do
      niego dzwonić,z przełożeniem wizyty też raczej nie było problemów. Jednak co
      najważniejsze potrafił spokojnie wytłumaczyć co się dzieje z ciążą (miałam
      zagrożenie przedwczesnym porodem,dostałam skurczy prowadzących do niewielkiego
      ujścia w szyjce),wyjaśnił co jak i dlaczego,a w szpitalu w którym wtedy
      przebywałam (gdzie on również pracuje) przyszedł do mnie na salę i wszystko
      wyjaśnił,uspokoił i zawsze dawał dużo pozytywnej energiismile nie sposób nachwalić
      tego lekarza moim zdaniem,bo pisać trzeba by było jeszcze wiele...Na mnie zrobił
      on wrażenie przede wszystkim podejściem do pacjentki, poczuciem humoru,
      otwartością, szczerą rozmową nie zawsze na tematy ciąży. w jego gabinecie panuje
      domowa atmosfera,prawie zawsze towarzyszył mi mąż,badanie było przez to mniej
      stresujące smile

podsumowując POLECAM...chętnie odpowiem jeszcze na jakieś pytania...pozdrawiam
    • red_neris Re: dr Ledowicz - Warszawa 26.02.09, 19:06
      Dzięki za odpowiedź. Ja w międzyczasie też już u niego byłam i
      sprawił b. dobre wrażenie. Nie pytalam się go o to, ale wyczytałam
      gdzieś na forum, że teraz pracuje na czerniakowskiej w szpitalu. Czy
      pomaga Tobie załatwić tam jakoś poród?
      • dianek88 Re: dr Ledowicz - Warszawa 26.02.09, 21:08
        hm...pytałam go o to dużo wcześniej, ponieważ obawiałam się,że nie będzie tam
        dla mnie miejsca gdy wybija godzina zerowink odpowiedział,że jeśli jestem jego
        pacjentką to mam się o to nie martwić...z tym,że teraz kiedy poród lada dzień
        nie ustalałam z nim szczegółów...po prostu pojadę na izbę przyjęć i mam
        nadzieję,że mnie przyjmą...uczęszczałam z mężem do szkoły rodzenia w tym
        szpitalu,tam dowiedzieliśmy się, że przyjmują na poród praktycznie zawsze,tylko
        w przypadku gdy nie ma wózeczka dla dzidziusia można spotkać się z odesłaniem do
        innego szpitala...w razie gdybym spotkała się z odmową przyjęcia na porodówkę z
        innego powodu, będę dzwonić do doktorasmile
        jeśli chodzi o to czy będzie on przy porodzie,to niestety zależy od tego czy
        będzie miał akurat dyżur...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka