Dodaj do ulubionych

opinie na temat IMiDZ

14.11.03, 09:53
moje drogie kolezanki,bede rodzic na poczatku stycznia,zamierzam wlasnie w
IMiDZ na kasprzaka,czy warto?podzielcie sie ze mna swoimi doswiadczeniami,jak
bylo?jaka opieka po porodzie,i jaka opieka jest dla maluszka
Obserwuj wątek
    • miriam20 Re: opinie na temat IMiDZ 14.11.03, 22:07
      hej roxie!!!

rodziłam na kasprzaka swoja córkę w sierpniu. Poród trwał 20 godzin, wiec
      troche czasu spędzilismy z mężem w sali porodowej. Ani przez chwile nie
      mielismy poczucia, ze jesteśmy zostawieni sami sobie. Regularnie przychodziły
      połozne i mnie badały i były przy tym bardzo delikatne. Mąż był ze mną cały
      czas i co najwazniejsze, za jego obecnośc nie płaciliśmy. Miałam robione zzo i
      też nic mnie to nie kosztowało. Rodzilismy w pojedyńczej sali, bo jak
      przyjechaliśmy to akurat była wolna.

Po porodzie opieka ok. Pielęgniarki noworodkowe zainteresowane swoją praca. Jak
      maluszki płakały, to same przychodziły, pytały się, pomagały - bez względu na
      porę dnia czy nocy.

Jeśli chcesz rodzic w tym szpitalu, to genberalnie polecam. Co prawda troszke
      siermięzne sa warunki sanitarne - 2 prysznice na oddział położniczy i porodowy,
      ale jest czysto. Jeśli potrzebujesz jakiś szczegółów to śmiało pytaj.

Pozdrawiam

Gosia i marysia (9.08.2003)
      • roxie5 Re: opinie na temat IMiDZ 14.11.03, 22:15
        witaj miriam dzieki za dobre rady,mialam przyjemnosc byc w tym szpitalu i
        ogladac go,widzialam takze dzidziusie,widok takich malych istotek naprawde
        wzrusza,i jeszcze bardziej nie moge sie doczekac kiedy wezme w ramiona moje
        malenstwo.mialas naprawde szczescie ze akurat jak rodzilas to mieliscie z mezem
        intymnie,sama w sali-super nikt ci nie lazi nie patrzy,moja kolezanka tez tam
        rodzila i nie placila rowniez za znieczulenie,mysle ze mnie tez spotka to
        szczescie i bede tam rodzic,chociaz moze sie zdarzyc ze jak bedzie duzo porodow
        to mnie odesla do innego szpitala?jak myslisz?aga
    • agni71 Re: opinie na temat IMiDZ 14.11.03, 22:31
      roxie5 napisała:

> moje drogie kolezanki,bede rodzic na poczatku stycznia,zamierzam wlasnie w
      > IMiDZ na kasprzaka,czy warto?podzielcie sie ze mna swoimi doswiadczeniami,jak
      > bylo?jaka opieka po porodzie,i jaka opieka jest dla maluszka

Ja rodzilam we wrzesniu 2002. Nie bylam zadowolona - czulam sie zostawiona
      samej sobie, prawie urodzilam na korytarzu, polozna nie raczyla mnie
      poinformowac, ze mnie zamierza naciac - poczulam, zabolalo. Szycie po nacieciu
      tez bolalo dosc mocno. Po porodzie, tylko pierwszej nocy pielegniarka pytala
      czy wszystko OK, pozniej - pozostawiona samej sobie, dziecko ryczy, ja sobie
      nie daje rady - zero pomocy. Pomoc przy karmieniu ograniczyla sie do
      przystawienia malej jeszcze na sali porodowej. Warunki sanitarne, dla mnie,
      szczerze mowiac, fatalne - brzydzilam sie wejsc pod prysznic. Lozka bardzo
      wysokie, ciezko wejsc, ale to pewnie wszedzie - dobrze wziac ze soba taki
      stoleczek, jak dzieci uzywaja np. w lazience, zeby dostac do umywalki. Nikt nie
      pokazywal, jak pielegnowac mala. Jedzenie okropne, ale ja jestem wybredna smile
      Przy wypisie balagan, musialam dlugo czekac, choc od rana wiadomo bylo, ze tego
      dnia wychodze.

Posumowujac, nastepne dziecko rodze w innym szpitalu.

aga
      • cz.wrona Re: opinie na temat IMiDZ 16.11.03, 17:39
        Rodziłam w sierpniu'03 i jestem z a c h w y c o n a ! Było ciężko ale dzięki
        pomocy kilku położnych i cudownego pana doktora poradziliśmy sobie. To prawda,
        że warunki nie były najlepsze: stare pokoje, wysokie łóżka i mało prysznicy.
        Jednak jestem optymistką i do każdego podchodziłam z uśmiechem. Bardzo dużo
        pytałam koleżanki i położne, lekarzy i doradców. Oni nie zawsze wiedzą czy Ci
        czegoś potrzeba więc to ja na zapas się ich radziłam. Pa, pa. Z czystym
        sumieniem polecam i zalecam. A na odesłanie w razie braku wolnych miejsc mam
        taką radę: zadzwonić na izbę przyjęć i powiedzieć, że ma się skurcze itp.
        zapytać czy możesz przyjechać. Oni wtedy Ci powiedzą a jak nie będzie wolnych
        miejsc to można jeszcze spróbować wezwać karetką i poprosić o zawiezienie Cię
        właśnie do tego szpitala mo masz tam lekarza prowadzącego. A pacjentki z
        karetki już tak nie odsyłają, no chyba, że jest prawdziwy sajgon...
        • roxie5 Re: opinie na temat IMiDZ 16.11.03, 18:27
          dzieki za rade moja droga sasiadko-przyjaciolko aga-widze ze zreperowali ci
          komputer pa
          • cz.wrona Re: opinie na temat IMiDZ 17.11.03, 15:03
            Tak juz mi Marek zreperował. Nieźle sie usmiałamsmile)))))))))
            Zajrzyj do mnie wieczorem, pa.
    • miriam20 Re: opinie na temat IMiDZ 17.11.03, 22:21
      z tym odsyłaniem to faktycznie jest loteria. jak byłam w czasie ciazy na izbie
      przyjec sprawdzic, czy z dzidzia jest ok, to odsylali kobitki, bo w ciagu dnia
      bylo 10 porodow i byl straszny tlok. jak przyjechalismy rodzic o 7.30 rano bylo
      puściutko. tego dnia razem z moim były 3 porody, wiec pelen luzik.

pozdrawiam i naprawde polecam ten szpital.

gosia i marysia
      • us28 Re: opinie na temat IMiDZ 19.11.03, 15:32
        powiedzcie mi czy poród w sali jednoosobowej to czysty przypadek? czy moze
        mozna to jakos wczesniej "załatwić"
        • miriam20 Re: opinie na temat IMiDZ 20.11.03, 06:54
          hej!!!

W IMiDz są dwie sale pojedyńcze do rodzenia i trzy stanowiska oddzielone
          kafelkami na sali ogólnej. Niestety, sali pojedyńczej nie można wcześniej
          zamówić. jeśli jest wolna to tam cię kierują. My akurat mieliśmy szczęście.

Pozdrawiam

Gosia i Marysia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka