roxie5 14.11.03, 09:53 moje drogie kolezanki,bede rodzic na poczatku stycznia,zamierzam wlasnie w IMiDZ na kasprzaka,czy warto?podzielcie sie ze mna swoimi doswiadczeniami,jak bylo?jaka opieka po porodzie,i jaka opieka jest dla maluszka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
miriam20 Re: opinie na temat IMiDZ 14.11.03, 22:07 hej roxie!!! rodziłam na kasprzaka swoja córkę w sierpniu. Poród trwał 20 godzin, wiec troche czasu spędzilismy z mężem w sali porodowej. Ani przez chwile nie mielismy poczucia, ze jesteśmy zostawieni sami sobie. Regularnie przychodziły połozne i mnie badały i były przy tym bardzo delikatne. Mąż był ze mną cały czas i co najwazniejsze, za jego obecnośc nie płaciliśmy. Miałam robione zzo i też nic mnie to nie kosztowało. Rodzilismy w pojedyńczej sali, bo jak przyjechaliśmy to akurat była wolna. Po porodzie opieka ok. Pielęgniarki noworodkowe zainteresowane swoją praca. Jak maluszki płakały, to same przychodziły, pytały się, pomagały - bez względu na porę dnia czy nocy. Jeśli chcesz rodzic w tym szpitalu, to genberalnie polecam. Co prawda troszke siermięzne sa warunki sanitarne - 2 prysznice na oddział położniczy i porodowy, ale jest czysto. Jeśli potrzebujesz jakiś szczegółów to śmiało pytaj. Pozdrawiam Gosia i marysia (9.08.2003) Odpowiedz Link Zgłoś
roxie5 Re: opinie na temat IMiDZ 14.11.03, 22:15 witaj miriam dzieki za dobre rady,mialam przyjemnosc byc w tym szpitalu i ogladac go,widzialam takze dzidziusie,widok takich malych istotek naprawde wzrusza,i jeszcze bardziej nie moge sie doczekac kiedy wezme w ramiona moje malenstwo.mialas naprawde szczescie ze akurat jak rodzilas to mieliscie z mezem intymnie,sama w sali-super nikt ci nie lazi nie patrzy,moja kolezanka tez tam rodzila i nie placila rowniez za znieczulenie,mysle ze mnie tez spotka to szczescie i bede tam rodzic,chociaz moze sie zdarzyc ze jak bedzie duzo porodow to mnie odesla do innego szpitala?jak myslisz?aga Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: opinie na temat IMiDZ 14.11.03, 22:31 roxie5 napisała: > moje drogie kolezanki,bede rodzic na poczatku stycznia,zamierzam wlasnie w > IMiDZ na kasprzaka,czy warto?podzielcie sie ze mna swoimi doswiadczeniami,jak > bylo?jaka opieka po porodzie,i jaka opieka jest dla maluszka Ja rodzilam we wrzesniu 2002. Nie bylam zadowolona - czulam sie zostawiona samej sobie, prawie urodzilam na korytarzu, polozna nie raczyla mnie poinformowac, ze mnie zamierza naciac - poczulam, zabolalo. Szycie po nacieciu tez bolalo dosc mocno. Po porodzie, tylko pierwszej nocy pielegniarka pytala czy wszystko OK, pozniej - pozostawiona samej sobie, dziecko ryczy, ja sobie nie daje rady - zero pomocy. Pomoc przy karmieniu ograniczyla sie do przystawienia malej jeszcze na sali porodowej. Warunki sanitarne, dla mnie, szczerze mowiac, fatalne - brzydzilam sie wejsc pod prysznic. Lozka bardzo wysokie, ciezko wejsc, ale to pewnie wszedzie - dobrze wziac ze soba taki stoleczek, jak dzieci uzywaja np. w lazience, zeby dostac do umywalki. Nikt nie pokazywal, jak pielegnowac mala. Jedzenie okropne, ale ja jestem wybredna Przy wypisie balagan, musialam dlugo czekac, choc od rana wiadomo bylo, ze tego dnia wychodze. Posumowujac, nastepne dziecko rodze w innym szpitalu. aga Odpowiedz Link Zgłoś
cz.wrona Re: opinie na temat IMiDZ 16.11.03, 17:39 Rodziłam w sierpniu'03 i jestem z a c h w y c o n a ! Było ciężko ale dzięki pomocy kilku położnych i cudownego pana doktora poradziliśmy sobie. To prawda, że warunki nie były najlepsze: stare pokoje, wysokie łóżka i mało prysznicy. Jednak jestem optymistką i do każdego podchodziłam z uśmiechem. Bardzo dużo pytałam koleżanki i położne, lekarzy i doradców. Oni nie zawsze wiedzą czy Ci czegoś potrzeba więc to ja na zapas się ich radziłam. Pa, pa. Z czystym sumieniem polecam i zalecam. A na odesłanie w razie braku wolnych miejsc mam taką radę: zadzwonić na izbę przyjęć i powiedzieć, że ma się skurcze itp. zapytać czy możesz przyjechać. Oni wtedy Ci powiedzą a jak nie będzie wolnych miejsc to można jeszcze spróbować wezwać karetką i poprosić o zawiezienie Cię właśnie do tego szpitala mo masz tam lekarza prowadzącego. A pacjentki z karetki już tak nie odsyłają, no chyba, że jest prawdziwy sajgon... Odpowiedz Link Zgłoś
roxie5 Re: opinie na temat IMiDZ 16.11.03, 18:27 dzieki za rade moja droga sasiadko-przyjaciolko aga-widze ze zreperowali ci komputer pa Odpowiedz Link Zgłoś
cz.wrona Re: opinie na temat IMiDZ 17.11.03, 15:03 Tak juz mi Marek zreperował. Nieźle sie usmiałam))))))))) Zajrzyj do mnie wieczorem, pa. Odpowiedz Link Zgłoś
miriam20 Re: opinie na temat IMiDZ 17.11.03, 22:21 z tym odsyłaniem to faktycznie jest loteria. jak byłam w czasie ciazy na izbie przyjec sprawdzic, czy z dzidzia jest ok, to odsylali kobitki, bo w ciagu dnia bylo 10 porodow i byl straszny tlok. jak przyjechalismy rodzic o 7.30 rano bylo puściutko. tego dnia razem z moim były 3 porody, wiec pelen luzik. pozdrawiam i naprawde polecam ten szpital. gosia i marysia Odpowiedz Link Zgłoś
us28 Re: opinie na temat IMiDZ 19.11.03, 15:32 powiedzcie mi czy poród w sali jednoosobowej to czysty przypadek? czy moze mozna to jakos wczesniej "załatwić" Odpowiedz Link Zgłoś
miriam20 Re: opinie na temat IMiDZ 20.11.03, 06:54 hej!!! W IMiDz są dwie sale pojedyńcze do rodzenia i trzy stanowiska oddzielone kafelkami na sali ogólnej. Niestety, sali pojedyńczej nie można wcześniej zamówić. jeśli jest wolna to tam cię kierują. My akurat mieliśmy szczęście. Pozdrawiam Gosia i Marysia Odpowiedz Link Zgłoś