kasia.46 Re: Kto wie jaka sytuacja jest w IMiD na Kasprzak 18.05.09, 20:13 Hej, narazie Kasprzaka oblężone nie jest, są wolne miejsca i nie odsyłają... Na początku lipca jednak planują czyszczenie odziału i zamykają go na kilkanaście dni., więc wstrzymają przyjęcia... IP straszne tłoki i godziny zmarnowne na wyczekiwaniu na badanie... Rewelacji nie ma jeżeli chodzi o warunki w salach... Opieka poza pewnymi wyjątkami, super. Planuje tam rodzic'na pocztu czerwca, to mój 2 poród w IMiDz. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
jolenka77 Re: Kto wie jaka sytuacja jest w IMiD na Kasprzak 18.05.09, 22:45 No i ja mam termin na początek czerwca, też drugi poród. Pierwszy cc ze względu na dziecko w budynku obok. Ciekawe jak się sytuacja będzie zmieniać z dnia na dzień...może uda nam się urodzić w dobrym czasie, że nie będzie tłoków Odpowiedz Link Zgłoś
karotka_p Re: Kto wie jaka sytuacja jest w IMiD na Kasprzak 19.05.09, 09:05 Byłam na IP 2 razy w zeszłym tygodniu na kontrolnym ktg, trochę trzeba poczekać, ale tłumów nie było. Maksymalnie 2-4 pacjentki. Podpytałam lekarza o sytuację na porodówce, akurat wtedy było sporo porodów. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia.46 Re: Kto wie jaka sytuacja jest w IMiD na Kasprzak 19.05.09, 20:02 jolenka77 napisała: > No i ja mam termin na początek czerwca, też drugi poród. Pierwszy cc > ze względu na dziecko w budynku obok. > Ciekawe jak się sytuacja będzie zmieniać z dnia na dzień...może uda > nam się urodzić w dobrym czasie, że nie będzie tłoków Też mam taką nadzieje, czekam z niecierpliwością, mój pierwszy poród sn z nacięciem niestety. Rodziłam bez zzo. Przeraża mnie cc, mam nadzieje że nie będzie konieczne... Teraz też mam zamiar bez zzo. Kasprzaka to dobry szpital, poza niektórymi połżnymi, nie jest źle. Pozdrawiam i szybkiego porodu życzę. Ja czekam do 6.06 Odpowiedz Link Zgłoś
jolenka77 Re: Kto wie jaka sytuacja jest w IMiD na Kasprzak 19.05.09, 21:43 ja nie chce cc, pierwszą miałam i dzieki bardzo,mam nadzieję, że teraz uda się sn. termin mam na 06.06 Odpowiedz Link Zgłoś
liivia Re: Kto wie jaka sytuacja jest w IMiD na Kasprzak 20.05.09, 11:30 Dziewczyny napiszcie proszę jak będziecie już po jak warunki itd. Ja właśnie dowiedziałam się, że mój gin pracuje w tym szpitalu i zaczynam rozważać poród tam i dlatego z chęcią poznałabym najnowsze opinie i doświadczenia Z góry Wam dziękuję i życzę łatwych i szybkich porodów Odpowiedz Link Zgłoś
karotka_p Re: Kto wie jaka sytuacja jest w IMiD na Kasprzak 20.05.09, 11:59 Mam termin na 31 maja. Dziś byłam na ktg w poliklinice, lekarka mówiła, że jest istne oblężenie i aktualnie nie ma miejsc Nie mam wykupionej położnej, tylko lekarza z instytutu... Odpowiedz Link Zgłoś
kasia.46 Re: Do karotka_p 20.05.09, 19:29 karotka_p napisała: > Mam termin na 31 maja. Dziś byłam na ktg w poliklinice, lekarka mówiła, że jest > istne oblężenie i aktualnie nie ma miejsc > Nie mam wykupionej położnej, tylko lekarza z instytutu... Ja byłam 17.05 na IP w Kasprzku trafiłam tam w nocy z bólami które okazały się przepowiadające,,, bo termin mam dopiero na 06.06 nie było poblemu z przyjęciem na patologie czy do porodu, rozmawiałam z gin. L. Lewandowskim z tamtego szpitala i jak najbardziej zapraszał do porodu ale w terminieMiejsca były... więc nie wie co jest grane albo ktoś wprowadził Cię w błąd albo sytuacja uległa zmianie dosłwnie na dniach. To mnie jednak nie zraża, narpierw spróbuje tam gdzie wybrałam, jak się nie da niech oni się martwią gdzie mnie odesłac', oczywiście z potwierdzeniem na piśmie że miejsc nie ma naprawde... inaczej wołami mnie z tamtąd nie wyciągną Odpowiedz Link Zgłoś
karotka_p Re: Do karotka_p 20.05.09, 22:14 Nie sądzę, żeby wprowadzono mnie w błąd. Chyba raczej sytuacja jest bardzo dynamiczna i zmienia się z dnia na dzień. Moja gin też mi mówiła, że na porodówce to jeszcze nie jest tragicznie, ale np. patologia często bywa cała zapchana i nie przyjmują. Mam nadzieję, że uda nam się wbić w dogodny termin W każdym bądź razie zamierzam wyczekać w domu ile się da i jechać w ostatniej chwili Odpowiedz Link Zgłoś
kasia.46 Re: liivia,, sytuacja w IMiD na Kasprzak 20.05.09, 19:18 liivia napisała: > z chęcią poznałabym najnowsze > opinie i doświadczenia > Z góry Wam dziękuję i życzę łatwych i szybkich porodów Nie ma sprawy jak tylko urodzę i będę już w domu z córką, zdam relacje z porodu w IMiD. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
liivia Re: liivia,, sytuacja w IMiD na Kasprzak 20.05.09, 19:29 Będę tu zaglądać i czekać na wieści Odpowiedz Link Zgłoś
ankaanka Re: liivia,, sytuacja w IMiD na Kasprzak 21.05.09, 12:30 kasiu może mi pomożesz. Bo czytałam że oni mają tam dwie IP a chciałabym trafić na tą gdzie spotkałaś dr. Lewandowskiego Możesz mi powiedzieć gdzie ona dokładnie jest? Nie chciałabym błądzić a w samym szpitalu nie byłam juz parę lat więc nie za bardzo pamiętam gdzie się mieściły jakie oddziały Odpowiedz Link Zgłoś
sylwek_81 Re: liivia,, sytuacja w IMiD na Kasprzak 21.05.09, 14:39 Hej dziewczyny. Mam termin na 29 maja i zamierzam rodzić w IMiD ze względu na to że moja córeczka jest chora i jestem pod opieką lekarza z Instytutu. Powiedzcie mi proszę jaka jest sytuacja z opłatami? za co się płaci i ile? Odpowiedz Link Zgłoś
kasia.46 Re: liivia,, sytuacja w IMiD na Kasprzak 22.05.09, 16:37 ankaanka napisała: czytałam że oni mają tam dwie IP > trafić na tą gdzie spotkałaś dr. Lewandowskiego Możesz mi powiedzieć gdzie > ona dokładnie jest? Nie chciałabym błądzić Hej ja wiem tylko o jednej IP, Pawilon nr 9 lub 10, bo zawsze na pamięc' wchodze, wjazd ostatnią bramą, narpierw na lewo do końca i w prawo. Zresztą panowie z ochrony chętnie udzielają info Ta IP jest bezpośrednio w jednym budynku z porodówką, wiem że jest jeszcze Poliklinika ale tam byłam tylko na zdięciu szwów po pierwszym porodzie. Co do d.Lewandowskiego to loteria czy go spotkasz na IP, zależy od dyżuru, są też inni lekarze... ale nie dziwie się że większośc' pań chce byc' pod jego fachową opieką bo to naprawde solidny i konkretny lekarz. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
ankaanka kasia 22.05.09, 22:57 Dzięki za odpowiedź. Może właśnie o tej poliklinice czytałam, na razie mam się stawić tylko na ktg ale wolałam się spytać A co do doktora to fakt mogę go polecić każdemu z czystym sercem, pierwszy raz na takiego lekarza trafiłam. Jak zacznę rodzić to będę dzwonić do niego czy ma dyżur ;P Jutro tam będę , jak wrócę to dam znać jak sytuacja wygląda. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kasia.46 Re: kasia 23.05.09, 22:23 To dobrze, znaczy że nawału nie ma, ja będę w poniedziałek to napiszę jak coś się zmieni... Odpowiedz Link Zgłoś
kasia.46 Re: IP w miare pusta,,, 25.05.09, 20:38 25.05 szanse na przyjęcie duże, mało rodzących,,, Odpowiedz Link Zgłoś
jolenka77 Re: IP w miare pusta,,, 25.05.09, 22:39 no to niech taka sytuacja jeszcze się utrzymuje Odpowiedz Link Zgłoś
annbuena Re: Kto wie jaka sytuacja jest w IMiD na Kasprzak 26.05.09, 08:27 Witam,rodziłam w IMiD 18 maja muszę przyznać że jestem baaardzo zadowolona, trafiłam na wspaniałą zmianę a nawet na dwie- rodziłam od 16:15 do 22:25, poród sn+ oksytocyna+ zoo. Położne super, lekarz też. Po 48h wróciliśmy do domu. Szczęśliwa mama Kacperka- 4020kg, 59cm Odpowiedz Link Zgłoś
kasia.46 Re: Gratulacje 26.05.09, 15:00 Gratuacje, ja byłam dziś na zapisie ktg w poliklinice bez większych kolejek, potem przeszłam do budynku nr 10 w którym znajduje się porodówka i IP, rónież sprawnie i bez kolejek... oby tak dalej, bo sytuacja potrafi się tam zmienic' z dn. na dn. Pozdrawiam wszystkie oczekujące. Odpowiedz Link Zgłoś
jolenka77 Re: Kto wie jaka sytuacja jest w IMiD na Kasprzak 28.05.09, 17:12 macie świeże info? Odpowiedz Link Zgłoś
kasia.46 Re: Kto wie jaka sytuacja jest w IMiD na Kasprzak 28.05.09, 18:16 Patologia z miejscami ciężko, na porodówkę narazie przyjmują, sytuacja z dn na dn ulega zmianie, szpital dosyc' oblegany. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwek_81 Re: Kto wie jaka sytuacja jest w IMiD na Kasprzak 29.05.09, 14:02 Dzisiaj byłam na ktg-nie było kolejki, podpytałam położną i powiedziała ze patologia i porodówka przepełnione niestetyzmartwiło mnie to bardzo bo nie chcę leżeć na korytarzu. Na szczęście nie ma potrzeby żebym leżała na patologii więc czekam w domku. Może przez weekend się trochę przeludni. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia.46 Re: 30.05 urodziłam w IMiD na Kasprzak 02.06.09, 20:53 W dniu w którym rodziłam zostałam przyjęta na patologie gdyż tylko tam były wolne miejsca, ze względu na słabe wyniki krwi, los chciał że zbyt długo tam nie leżałam po paru godzinach odpłynęły wody i zaczoł się poród. Jeżeli była bym przyjęta jako rodząca odesłali by mnie karetką do innego szpitala tak jak dziewczynę która już z rozwarciem na 3cm została przewieziona gdzie indziej. Sytuacja tam jednak szybko ulega zmianie dziś razem ze mną kilkanaście pań dostało wypis. Więc miejsca się zwalniają i na nowo zapełniają, zależy od szczęścia jak się trAfi. Jeżeli chodzi o poród opieka rewelacja, po porodzie również bez większych zastrzeżeń. Warunki sanitarne kiepskie. Ogólna ocena 4+ Ja i moja córeczka czujemy się dobrze... i życzymy przyszłym mamusią samych sprawnych i szczęśliwych porodów. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwek_81 Re: 30.05 urodziłam w IMiD na Kasprzak 03.06.09, 11:50 Kasia.46. dzięki za info ja nadal czekam, już 5 dzień po terminie, wczoraj byłam na 2ktg-wszystko w normie, ale położna mówiła ze nie mam miejsc..no ale może już po południu sytuacja się zmieniła. Zazdroszczę ze masz to już za sobą i pozdrawiam ciebie i córeczkę Odpowiedz Link Zgłoś
ayak Re: Kto wie jaka sytuacja jest w IMiD na Kasprzak 01.06.09, 15:59 Dziewczyny, nie ma co się sugerować daną sytuacją w dany dzień. Tam się zmienia jak w kalejdoskopie. Trzeba po prostu jechać i liczyć na szczęście. Leżałam 2 tygodnie na patologii i jednego dnia było niemalże pusto (na patologii wolne łóżka, na porodówce też), a zaraz następnego dnia w IP dziki tłum i odysłali pacjentki karetkami do innych szpitali. Nie było miejsca nigdzie. W nocy kilka pań urodziło i znów były miejsca. Naprawdę nie da się zaplanować.... No chyba że się będzie miało planowaną cesarkę (jak ja) Odpowiedz Link Zgłoś
jolenka77 Re: Kto wie jaka sytuacja jest w IMiD na Kasprzak 06.06.09, 11:46 Czy ktoś wie jaka sytuacja jest na dzien dzisiejszy? Odpowiedz Link Zgłoś