Dodaj do ulubionych

Wrażenia z porodu w Matce Polce

16.07.09, 10:15
Jestem w 33 tygodniu i psychicznie przygotowuję się do porodu (pewnie po
odstawieniu fenoterolu- wcześniejszego). Będę rodzić w ICZMP i bardzo Was
proszę o podzielenie się ze mną swoimi doświadczeniami z tego szpitala.
Wiem, że były już wcześniej wątki n/t ale chciałabym w miarę aktualne informacje.
Z góry dziękuję za info wink
Obserwuj wątek
    • anieszka76 Re: Wrażenia z porodu w Matce Polce 20.07.09, 11:39
      może nie na temat ale na kiedy masz termin???
      bo ja też zamierzam tam rodzić i jestem w 34 tc
      • echo1978 Re: Wrażenia z porodu w Matce Polce 20.07.09, 12:42
        A na jakim oddziale leżysz?

Ja rodziłam na perinatologii w 32/33 tc i nie mam się do czego przyczepić. Tyle,
        ze miałam cesarkę - prawie planowana (bo bliźniaki) i mnie psychicznie właśnie
        na cc nastawiali.
        Ja byłam dość samowystarczalna. Nie korzystałam zbyt wiele z pomocy położnych,
        wszystko sama chciałam. Dzieci leżały na dole na Opiece posredniej - tam
        nauczyli mnie karmic, przewijać - reszta wszystko w domu.

Dziś mam prawie 1,5 roczne maluchy.
        • ewelinda333 Re: Wrażenia z porodu w Matce Polce 24.07.09, 13:46
          Na szczęście jeszcze nie leżę winkTermin mam na 09.09.09 ale (teraz początek 34 tyg, więc podobnie)ale ok 17 sierpnia odstawiam fenoterol. W pierwszej ciąży przestałam brać w poniedziałek wieczorem a urodziłam w środę ok. południa więc myślę , że do 20 sierpnia będzie po wszystkim.
          Właśnie rozważam na którym oddział chciałabym trafić. Podobno dobra jest właśnie perinatologia ale tam nie ma się przy sobie dziecka więc raczej odpada. Matczyno-płodowy w sierpniu jest zamknięty- sterylizacja. Zostaje więc ten trzeci (?) No, chyba, że jednak wytrzymam do września smile
          • lucia79 Re: Wrażenia z porodu w Matce Polce 29.07.09, 11:58
            Hej hej, czy nikt tam ostatnio nie rodził? Taki duży szpital... Proszę, napiszcie swoje wrażenia. Ja mam termin na 7.08 i wybieram się właśnie do tego szpitala, bo mam najbliżej. Jeśli pójdę na IP w dniu terminu to mnie zostawią czy odeślą do domu?
            • kata47 Re: Wrażenia z porodu w Matce Polce 29.07.09, 16:35
              hehe ja skonczyłam fenoterol w 37 tyg i miałam być gotowa na tip
              top ,siedziałam z torbami 2 dni i czekałam...wczoraj minął mi termin
              i dalej nic smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka