jotka_k 27.07.09, 08:41 www.krakow.naszemiasto.pl/wydarzenia/1028875.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
smx Re: krakowski SPES zamknięty 28.07.09, 20:47 SZOK...rodzilam tam tydzien temu,nic nie zapowiadalo czegos takiego.Jak dobrze ze zdazylam bo nie wyobrazam sobie szukania w ostatniej chwili szpitala.Mam nadzieje ze sprawa sie rozwiaze pozytywnie dla personelu SPESu,ktory serdecznie pozdrawiam,dziekuje i zycze wszystkiego dobrego. Odpowiedz Link Zgłoś
mycha10 Re: krakowski SPES zamknięty 29.07.09, 22:43 Nieźle ich załatwili. Jak sobie pomyślę, że chciałam tam rodzić to aż mnie dreszcze przechodzą, na 2 tygodnie przed porodem zostałabym na lodzie... Odpowiedz Link Zgłoś
anulla1 Re: krakowski SPES zamknięty 31.07.09, 12:32 Pomimo że nie mam zaufania do tej placówki, z tym brakiem komplikacj u pacjętek to nie jest do końca prawda, ale podejrzane mi się wydaje takie nagłe zerwanie kontraktów. Wydaje mi się że przyczyna była inna a sanepid to wersja oficjalna. Odpowiedz Link Zgłoś
anulla1 Re: krakowski SPES zamknięty 31.07.09, 12:34 Dodam jeszcze że nie chce mi sie wierzyć że np na klinice gdzie są 3czy 4 ubikacje na oddziale jest czyściej... Odpowiedz Link Zgłoś
agata.pl Proponuje petycje. Czy ktos sie dolaczy? 31.07.09, 21:02 Rodze w grudniu i chce miec wybor gdzie bede rodzic: czy ws zpitalu (az mnie ciarki przechodza!) czy tez w bardzie domowej atmosferze. NFZ po malu odbiera rodzacym wszelkie przywileje i prawo wyboru. Nie mozemy sie na to potulnie godzic! To przeciez naszymi pieniedzmi zongluja. I to za nasze pieniadze te 'niby ekspertyzy' robi Sanepid. Proponuje petycje. Czy ktos sie dolaczy? A moze macie jakis lepszy pomysl, jak to przed grudniem ozywic? Odpowiedz Link Zgłoś
aribeth1 Re: Proponuje petycje. Czy ktos sie dolaczy? 06.08.09, 14:56 Pamiętam kontrolę Sanepidu w Spesie półtorej roku temu, kiedy leżałam tam z synkiem. Panie wparowały na oddział w normalnych butach, nawet nie pofatygowały się, żeby założy ochraniacze... Byłyśmy (my, pacjentki) zbulwersowane takim zachowaniem, tym bardziej, że był akurat sezon grypowy, luty, obowiązywał zakaz odwiedzin, a tu Sanepid w zimowych buciorach zwiedza oddział położniczy Petycję chętnie podpiszę. Nie wyobrażam sobie, że miałabym drugie dziecko (choć w ciąży jeszcze nie jestem rodzić gdzie indziej, niż w Spesie! Odpowiedz Link Zgłoś
kasiachmura Re: Proponuje petycje. Czy ktos sie dolaczy? 12.08.09, 16:00 W maju 2007 rodzilam w SPES'ie i wszystko bylo ok. Jak sie dowiedzialam o zakmnieciu to sie zalamalam- wlasnie jestem w ciazy- termin na grudzien i mialam nadzieje,ze problem wyboru szpitala mam z glowy. Zarzuty jakies chore- powinnam chyba podac NFZ/Sanepid do sadu, ze przez ich zaniedbania narazili mnie na potenmcjalna utrate zycia lub zdrowia bo 2 lata temu tez nie bylo izolatki i do sali operacyjnej wchodzilo sie z korytarza (takie byly zarzuty), a chyba wtedy kontrole tez byly? I wtedy bylo to ok? mam nadzieje,ze do grudnia cos sie wyjasni...na plus dla SPESu... Odpowiedz Link Zgłoś
agata.pl a co myslicie o przemarszu kobiet w ciazy pod UM ? 12.08.09, 20:55 Dziewczyny, a co myslicie o przemarszu kobiet w ciazy pod Urzedem Miasta np? Moze to ich bardziej poruszy? Czy ktos by sie dolaczyl ?! PS. petycja tez juz powstaje, tak ze niedlugo bedziemy zbierac podpisy. Odpowiedz Link Zgłoś
chochlik4 Re: krakowski SPES zamknięty 27.08.09, 20:31 Dziewczyny, oświećcie mnie, bo link do artykułu mi się nie otwiera... Czemu zamknęli? Dowiedziałam się dopiero dziś o tym i nie mogę znaleźć napisanego dlaczego. Urodziłam tam 2 dzieci, młodsze w czerwcu 2008 i jestem zaskoczona co najmniej. O co się czepiał Sanepid? pozdrawiam Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
jurajkowa namiary na pismo 06.09.09, 23:25 Dziewczyny, jeśli któraś chce dołączyć do akcji poparcia dla Spesu, zapraszamy na konto: spesowy@gmail.com (hasło: bolekilolek). Tam znajdziecie pismo i kilka innych informacji. Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_cu Re: krakowski SPES zamknięty 17.09.09, 10:20 Co???? Urodziłam tam troje dzieci z mojej czwórki- mogę o tej klinice mówić wyłącznie w samych superlatywach. Miło, czysto i profesjonalnie. Ludzie z pasją. Ciekawe, że bajzlu w mordowni na Kopernika nikt się nie czepia...Z chęcią podpiszę petycję. Odpowiedz Link Zgłoś
chochlik4 Aha! Petycja 27.08.09, 20:39 Ja się chętnie dołączę do petycji. Gdzie ona jest? Odpowiedz Link Zgłoś
jurajkowa link 18.09.09, 13:30 www.petycje.pl/petycja/4412/petycja_w_sprawie_kontraktu_z_prywatns_kliniks_polozniczo-ginekologiczns_spes.html Odpowiedz Link Zgłoś