kettym 01.09.09, 13:29 Poszukuję lekarza godnego polecenia z Medicover w Warszawie, który specjalizuje się w USG w ciąży. Może ktoś z Was ma jakieś dobre doświadczenia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monia76 Re: Medicover - szukam lekarza godnego polecenia 01.09.09, 13:38 wiesz, ze podczas wizyt zwiazanych z prowadzeniem ciazy nie robi sie w medicoverze usg? na usg sa osobne wizyty, na podstawie skierowania. ja polecam dr dariusza pietrasika, dr sołowieja i dr renate jaczynska. Odpowiedz Link Zgłoś
trika13 Re: Medicover - szukam lekarza godnego polecenia 01.09.09, 13:49 Moją ciążę prowadzi dr. Frasunkiewicz w Atrium, polecam. A na USG chodzę do różnych lekarzy, w zależności kto ma wolny termin bo z tym czasem trudno. Odpowiedz Link Zgłoś
insomnia0 usg renata jaczynska 01.09.09, 14:20 bardzo polecam bardzo dobry specjalista poza tym dostajesz całą duża dokumentację - zdjęcia całe mnóstwo!! Co do frasunkiewicza - ODRADZAM "dzieki niemu trafiłam do szpitala z 10 cm torbielą.. przepisywał leki a nie sprawdzał co dzieje się z jajnikami.. lekarze ze szpitala powiedzieli ze to był błąd w sztuce. ODRADZAM Odpowiedz Link Zgłoś
ezberk Re: usg renata jaczynska 10.03.10, 20:44 może i daje mnóstwo zdjęć ale jest nie miła!NIE POLECAM NIKOMU!!! Odpowiedz Link Zgłoś
justka.easy Re: usg renata jaczynska 10.03.10, 22:13 Chyba mówisz o innej osobie... dr Jaczyńska jest bardzo miła i rzeczowo tłumaczy co widać na usg. Niestety trudno się do niej umówić na wizytę - z miesięcznym wyprzedzeniem nie ma szans się dostać. Mi udało się tylko raz. Potem chodziłam do pani dr do Multi- Medu na Waryńskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
sofiasas Re: usg renata jaczynska 11.03.10, 10:01 Tak dr Jaczyńska daje bardzo dużo zdjęć ale co z tego. Inni lekarze robiący potem mi USG prosili aby jej pogratulować takiej ilości nic nie wartych zdjęć. U mnie na USG połówkowym dr Jaczyńska zdiagnozowała wczesną hipotrofie płodu i brak jamy przegrody przezroczystej. Kazała mi się nie martwić i poczekać 3 tygodnie na następne USG i nie czytać nic w internecie. Żenada. Powiedzieć tak kobiecie w ciąży i zostawić ją z myślami... Nie wytrzymałam, za dwa dni poszłam do innego lekarza do szpitala państwowego i jama przegrody przezroczystej została uwidoczniona (czyli była tylko ona jej nie widziała) a dziecko okazało się że rośnie w normie, i nie ma żadnej hipotrofii. Mało tego wczesna hipotrofia płodu jest niebezpieczna dla matki a więc niewskazane byłoby czekanie tak jak mówiła 3 tygodnie bez kontroli. Potem miałam USG u dr Roszkowskiego jeszcze i również nic się nie potwierdziło co dr Jaczyńska wymyśliła. Odradzam zdecydowanie! Dla mnie była miła owszem, pokazywała gdzie nóżka, nosek dziecka itp ale co z tego. Okazała się niekompetentna. Powiedzenie o niej że jest dobrym specjalistą jest przesadą. Odpowiedz Link Zgłoś
markus0123 Re: Medicover - szukam lekarza godnego polecenia 01.09.09, 20:58 a ze zapytam gdzie chcesz rodzić?? Odpowiedz Link Zgłoś
kettym Re: Medicover - szukam lekarza godnego polecenia 02.09.09, 11:18 pani doktor prowadząca moją ciążę jest ze Starynkiewicza i tam chcę rodzić. I chodze do niej prywatnie. Ale mam w pracy opłacony pakiet w Medicoverze i dlatego tam chciałam zrobić usg, bo będę miała w ramach pakietu. Dziękuję wszystkim za radę Odpowiedz Link Zgłoś
markus0123 Re: Medicover - szukam lekarza godnego polecenia 02.09.09, 11:45 Tak tylko pytałem Bo jakbyś chciała np rodzic na inflanckiej, to polecam (zresztą w innych przypadkach takżej) dr, Marka Pietraszka. Co prawda mnie nie bada, ale na prawie wszystkich wizytach jestem z żoną i jest super. Dr Pietraszek jest jednocześnie ordynatorem (czy kimś takim) w szpitalu na inflanckiej. Odpowiedz Link Zgłoś
sarling Re: Medicover - szukam lekarza godnego polecenia 17.09.09, 11:48 Polecam - dr Czempiński, jeśli trafi się, że ma wolny termin (a z reguły nie ma). Nie polecam, choć po prostu mi nie pasował, komuś może - dr Połujański - nie bardzo się przykładał do opieki i non stop komentował mój wiek (33 lata, drugie dziecko), Baaardzo nie polecam pani Szałkiewicz, bo doktorem jej nie nazwę. Żywą ciążę sklasyfikowała jako martwą, jest obcesowa i brutalna. Odpowiedz Link Zgłoś
kawka74 Re: Medicover - szukam lekarza godnego polecenia 17.09.09, 14:54 > Dr Pietraszek jest jednocześnie ordynatorem (czy kimś takim) w szpitalu na > inflanckiej. Jak to? Na liście lekarzy szpitala nie ma dra Pietraszka...? Odpowiedz Link Zgłoś
koliberek15 Re: Medicover - szukam lekarza godnego polecenia 23.09.09, 22:03 na usg mogę polecić dr Sołowieja - jak na standard Medicoveru jest w porządku. Ale generalnie polecam jednak zarówno prowadzenie ciąży jak i kluczowe usg, poza tego typu placówkami gdzie jest masówka. Zaczęłam prowadzic ciąże w Medicover u Dr Jacka Maciejewskiego. Niby miły, optymistyczny, ale wg niego zawsze wszystko było w porządku, w ciazy wszystko wolno - no stan idealny. Aż trafiłam do szpitala na Karowej w 24 tyg ciąży i omal nie poroniłam bo przezs ilne skurcze szyjka skróciła mi sie prawie o 2 cm!!! okazało się ze mam same infrekcje, niezaleczone grzybice itp. tak więc pomimo iż mam abonament w medicover, chodze prywatnie na ul. Finlandzką do Dr Kretowicza - pełny profesjonalizm. polecam zwłaszcza jeśli ciąża nie do końca przebiega prawidlowo. niestety wizyta u kretowicza to kozt 250 zł... dużo, ale dla dobra dziecka zaciskam zęby i płacę. Na pewno warto przychodzic do niego chociaż na usg ciąży, on nieczego nie przeoczy i odpowie na wszystkie pytania. w medicover odradzam jeszcze dr świetlickiego - prowadził ciażę koleżanki, która bardzo źle go wspomina, i Frasunkiewicza, który nie potrafił wylczyc u mnie przed ciażą prostch infekcji. az badaniami o robie tak: podstaowe typu mocz czy morfologia mozna robic w medicover w raach abnemtnu na życzenie, nie musze miec skierowania od lekarza medicover. na inne trzeba, więc chodze z listą do internisty, staram się do tego samego, i prosze o skierowanie na przeciwciała, cukier, posiew itp. awsze dostaj i wtedy robie te badania bezpłatnie. chociaz tyle w ramach abonamentu. powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
luisa92 Rajtar - tragedia 10.09.09, 23:42 Bardzo odradzam lek Rajtara.Jestem w 10 tyg ciąży. Moja ciąża jest zaplanowana i wyczekana. Bardzo dbam o wszystko i sie przykładam. Dodatkowo jestem juz dobrze po 30 . Chodze dodatkowo prywatnie do lekarza Kaplinskiego (sława w dziedzinie leczenia niepłodności) - niestety nie ma go w Medicover. Bardzo dba o ciąże i zleca robienie badań no bo w sumie jak rozpoznac ze wszystko jest ok- na ładne oczy???, Medicover traktuję (mam abonament) do robienia niektorych badan, ktore mi przepisuje dr Kapliński. Wyobrażcie sobie ,że ten Rajtar nie chcial mi dać skierowania na zalecone badania. Powiedzial ze nie widzi wskazan. To skandal. Tak sie zdenerwowałam ,że sie cała trzęsłam. On wiedział, że jestem w Ciąży ale mial to gdzies byl bardzo opryskliwy i niegrzeczny. Potem dowiedzialam sie ,ze w Medicover im mniej wypisza badań tym dostaja większa premie!!!! No nie skandal!!!! Napisalam na niego skarge ale nie wiem czy ktos sie tym przejmie. poszlam do innego lekarza w Medicover (kobiety) - bardzo mila i dala mi skierowanie na wszystkie badania bez żadnej łaski. To włąsnie w Medicover jest dramatyczne ,ze oszczedzaja na badaniach kosztem zdrowia pacjenta. Moja rada dla pacjentow ktorzy maja problem z otrzymaniem skierowania na badania w Medicover. Lekarz niech podpisze oswiadczenie ,że jego zdaniem stan zdrowia pacjenta jest bardzo dobry nie wymagajacy tych badan. To spowoduje ,że lekarz sie bedzie obawial bo w przypadku poronienia moze byc pociągnięty do odpowiedzialnosci a w przeciwnym razie sie wyprze i powie ze tak musialo byc. a tak wcale nie musi byc. Pozdrawiam wszystkie mamy w ciąży Odpowiedz Link Zgłoś
ochra Re: Rajtar - tragedia 11.09.09, 06:55 Ale o jakich badaniach piszesz? no i ja nie miałabym śmiałości chodzić do jednego lekarza a potem iść do drugiego z rozpiską badań i wymagać aby wydał na nie skierowanie, albo się leczysz u niego albo nie. Odpowiedz Link Zgłoś
luisa92 Re: Rajtar - tragedia 26.09.09, 19:18 Ochra chyba żartujesz, że nie miałabyś smiałości iść do lekarza po skierowanie na badania. Powodzenia z takim podejsciem. Uwazam ze w Medicover lekarze nie są wybitni.W sumie to logiczne bo jak ktos jest wybitny to otwiera własna praktykę lekarska. w takich instytucjach jak Medicover pracuja tzw przeciętniacy. Dlatego w momencie zajścia w ciążę postanowilam chodzić prywatnie (mimo ze mam abonament i w Medicover mam free). Chodze do jednego z najlepszych w Polsce połozników. I tam mam tez zlecane badania krwi i moczu np progesteron , beta HCG, oprocz tego zelazo , potas itp. Lekarz w Medicover sam Ci tego nie powie bo to kosztuje . A od poziomu tych składników we krwi w trakcie trwania ciąży zalezy późniejsze zdrowie Twojego dziecka ( a czasmai nawet życie). I dlaczego (jak mam abonament w Medicover) to mam tam badań w ramach abonamentu nie wykonywać? BO co? Bo nie wypada mi poprosic lekarza jezlei nie prowadzi mojej ciąży żeby dał mi skierowanie na badania? Naprawde załamuje mnie takie podejscie. Po to sie kształce żeby być świadomym pacjentem. I na pewno nie mam zamiaru tolerować oszczędności firmy kosztem moim i mojego dziecka. A czasy kiedy się bezkrytycznie podchodizło do werdyktu lekarza i wierzyło w ich nieomylność(czesto werdykty były błędne)- mam nadzieje ,że juz minęły i nigdy nie powrócą. Odpowiedz Link Zgłoś
ochra Re: Rajtar - tragedia 27.09.09, 18:14 I dlaczego (jak mam > abonament w Medicover) to mam tam badań w ramach abonamentu nie > wykonywać? BO co? Bo reguły w tego typu klinikach są takie że jak się chce mieć badania w ramach abonamentu to trzeba je mieć zalecone od lekarza pracującego w danej klinice. A jak chce się mieć badania inne niż zaleci lekarz to trzeba je sobie dokupić. Proste jak konstrukcja cepa. Idąc do lekarza żeby ci przepisał skierowanie na badania zalecone przez innego lekarza, podważasz jego autorytet i każdy lekarz który się trochę ceni poczuje się w tej sytuacji niekomfortowo. Nawet mogę zrozumieć że kombinujesz tak żeby zaoszczędzić parę złotych i prosisz lekarza o przysługę, ale nazwanie jego odmowy skandalem to wyjątkowy tupet! Odpowiedz Link Zgłoś
maga785 Re: Rajtar - tragedia 28.09.09, 09:23 ochra napisała: > Bo reguły w tego typu klinikach są takie że jak się chce mieć > badania w ramach abonamentu to trzeba je mieć zalecone od lekarza > pracującego w danej klinice. A jak chce się mieć badania inne niż > zaleci lekarz to trzeba je sobie dokupić. Proste jak konstrukcja > cepa. Można zawsze poprosić i wytłumaczyć dlaczego, a nikt nie będzie robił problemów.Koszt wielu badań nie jest dla nich wcale taki wysoki! > Idąc do lekarza żeby ci przepisał skierowanie na badania zalecone > przez innego lekarza, podważasz jego autorytet i każdy lekarz który > się trochę ceni poczuje się w tej sytuacji niekomfortowo. Ja dostaję co miesiąc listę badań od mojego endokrynologa, który nie jest lekarzem z Medicover.Nawet nie przyjmuje w Warszawie.Endokrynologa w Medi mam tylko ze względu na badania.Pan dr wie o tym i bez mrugnięcia okiem wypisuje mi skierowanie na badania w tym np.na drogą biopsję.W żaden sposób nie poczuł się urażony.Sam natomiast stwierdził ze skoro płace abonament to po co mam płacić dodatkowo za badania?Podobne podejście ma mój ginekolog. Odpowiedz Link Zgłoś
ochra Re: Rajtar - tragedia 28.09.09, 10:00 No to trafiłaś na lekarza luzaka. Ale to nie jest obowiązek lekarza, tylko miły gest w Twoją stronę, dlatego nie ma powodu oburzać się kiedy nie uznaje za stosowne zastosować się do takiej prośby (o ile to była prośba) i nazywać jego zachowania skandalem. Odpowiedz Link Zgłoś
maga785 Re: Rajtar - tragedia 28.09.09, 10:29 Ten lekarz nie jest wyjątkiem, a mam kontakt z różnymi lekarzami.Wierz mi,że wystarczy dobrze umotywować swoją prośbę Odpowiedz Link Zgłoś
ochra Re: Rajtar - tragedia 28.09.09, 10:42 Ok, ja tam nie lubię chodzić po prośbie do nikogo. Odpowiedz Link Zgłoś
maga785 Re: Rajtar - tragedia 28.09.09, 10:51 Ja tam uważam, że skoro za to płacę i to nie mało to czasami mogę poprosić, a nawet po wymagaćZresztą badanie to czasami pikuś w porównaniu z ewentualnymi kosztami leczenia w tym badaniami, które należy ponieść, bo się coś przeoczyło.I to jest zwykle koronny argument Odpowiedz Link Zgłoś
luisa92 Re: Rajtar - tragedia 12.10.09, 21:10 Zgadzam się z Toba w 100% Maga. To nie jest żadna łaska bo posiadam abonament (ktory rzetelnie opłacam). I ponieważ nie korzystam z usług lekarza Medicover to przynajmniej mogę skorzystać z badań. Kompletnie nie rozumiem postawy Ochry (chyba ze jest ukrytym lekarzem Medicoveru). Pozatym dostałam od innego lekarza Medicoveru zlecenie na wszystkie badania bez najmniejszego cienia wzburzenia. Widocznie zależało mu bardziej na moim zdrowiu niż na prowizji, która otrzyma za udzielenie mniejszej liczby skierowań. Także powtarzam Pan Rajtar zachował sie SKANDALICZNIE. Pomimo tego ,że jestem w ciąży był bardzo arogancki i nieuprzejmy. Samo jego podejcie do kobiety ciężarnej dyskwalifikuje go jako człowieka a juz tym bardziej jako lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
julienx dr Czempiński - godny polecenia 17.09.09, 17:33 Polecam dr Piotra Czempińskiego. Medicover - Domaniewska. Prowadził moją pierwszą zagrożoną ciążę i rodziłam z nim w szpitalu praskim. teraz jestem w 7 -mym miesiacu ciązy i niestety nie mam juz abonamentu w Medicover tylko w Luxmed, ale chyba zapisze sie do niego prywatnie... Ja jestem zadowolona, dzieki niemu i jego wczesnej reakcji mam zdrowego juz teraz 3 latka Odpowiedz Link Zgłoś
annapa7 Re: Medicover - szukam lekarza godnego polecenia 27.09.09, 17:35 Prowadzenie ciąży - doktor Marek Pietraszek! Fantastyczny!!! A nie ma go na liście lekarzy z Inflanckiej, bo to stara lista USG - doktor Dariusz Pietrasik! Odpowiedz Link Zgłoś
kawka74 Re: Medicover - szukam lekarza godnego polecenia 27.09.09, 20:20 A nie > ma go na liście lekarzy z Inflanckiej, bo to stara lista Aaa, rozumiem. Bo już się zastanawiałam, skąd te ploty Chodzę do dra Pietraszka i nie narzekam, słucha, co się do niego mówi, odpowiada na pytania, zlecania badań się nie boi, nawet, wydawałoby się, niepotrzebnych. Tylko ta Inflancka mi nie bardzo pasuje... A USG robił mi dr Ryszard Jęczeń - opisał to, co widzi, odpowiadał cierpliwie na pytania, pokazywał wszystko po kolei, a przy tym bardzo sympatyczny człowiek. Za tydzień idę do niego na połówkowe. Odpowiedz Link Zgłoś
annapa7 Re: Medicover - szukam lekarza godnego polecenia 28.09.09, 09:48 No ja też szpitalem nie byłam zachwycona, dlatego postanowiłam, że pojadę tam rodzić tylko jak się "zacznie" na początku dyżuru dra Pietraszka W rezultacie urodziłam na Madalińskiego, Młody nie chciał się wstrzelić w grafik doktora Odpowiedz Link Zgłoś
mama_nikodemka dr Ewa Kurowska-Mroczek 24.10.09, 14:10 znacie? do najbardziej polecanych przez Was lekarzy czeka sie m-c na wizyte umowilam sie do dr Pietraszka na grudzien ale musze pojsc do ginekologa jak najszybciej i zapisalam sie do tej Pani,zna ja ktos? Odpowiedz Link Zgłoś
moonlight5 Re: dr Ewa Kurowska-Mroczek-ja znam 25.10.09, 17:58 Prowadzila moją ciążę.Bardzo mila, mloda pani doktor. Daje skierowania na wszystkie badania,jest delikatna i bardzo sympatyczna.Na codzien pracuje w szpitalu Bródnowskim. Odpowiedz Link Zgłoś