ishka82 03.09.09, 19:39 Czy są tu panie, które rodziły niedawno w ostrowieckim szpitalu? Jestem ciekawa opinii. Czy coś się zmieniło na lepsze, czy dalej "strach się bać" Ja będę rodzić pod koniec lutego. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ishka82 Re: Poród w Ostrowcu Św. 10.09.09, 09:00 Na prawdę nikt tu ostatnio nie rodził? Odpowiedz Link Zgłoś
ostrowiak_1982 Re: Poród w Ostrowcu Św. 11.09.09, 12:47 Moja znajoma rodziła jakiś miesiąc temu i nie narzekała. Więc chyba aż tak strasznie źle nie jest Odpowiedz Link Zgłoś
ishka82 Re: Poród w Ostrowcu Św. 11.09.09, 14:02 Wielkie dzięki za opinię Tym bardziej pozytywną, bo o takie ciężko A może znajoma skrobnęła by kilka słów? Odpowiedz Link Zgłoś
e_dyta71 Re: Poród w Ostrowcu Św. 11.09.09, 21:38 Ja rodziłam 4 lata temu. Nie wiem czy to niedawno. W sumie nie narzekam, jakoś poszło, ale w porównaniu do pierwszego porodu, a zwłaszcza szpitala to zacofanie straszne. Po pierwsze: jedna łazienka na cały oddział, sale z dużą ilością łóżek, nieograniczony czas odwiedzin (bardzo krępujące kiedy leży się na środkowym łóżku a po bokach tłumy obcych odwiedzających inne pacjentki), brak sal prywatnych (wolałabym zapłacić i leżeć na sali o trochę wyższym standardzie). Pielęgniarki od dzieci bardzo niemiłe, zabierają dziecko i nie tłumaczą na jakie badania itp. Ja rodziłam drugi raz i ciągle się dopytywałam i dopominałam o badania konieczne, nie wiem czy by je zrobili gdybym się nie upomniała. Plusy: przemiła pani położna, która bardzo mi pomogła. Pomoc miałam też od lekarki która prowadziła moją ciążę. Krótko trzymają, po porodzie naturalny jeśli jest wszystko ok to 3 dni. Więcej nie pamiętam jak sobie przypomnę to dopiszę. Odpowiedz Link Zgłoś
ishka82 Re: Poród w Ostrowcu Św. 14.09.09, 21:46 Dzięki za opinię 4 lata, to już chwilę temu, ale pewnie za wile się nie zmieniło w naszym szpitalu. A pamiętasz może nazwisko tej miłej położnej? Odpowiedz Link Zgłoś
aga77.0 Re: Poród w Ostrowcu Św. 15.09.09, 15:39 Ja rodziłam w marcu 2000 roku i również w marcu 2008 roku. Za pierwszym razem było ciężko bo nie miałam znajomej położnej ale lekarz do którego chodziłam był przy mnie cały czas. Natomiast w 2008 roku poród był lżejszy i szybszy i udało mi się bo mój lekarz był akurat w szpitalu i była położna (czytaj znajoma znajomej) która mi pomogła tzn: mówiła co mam robić i w ciągu dwóch godzin było po wszystkim. Jeśli nie masz nikogo znajomego to nie jest koniec świata bo położne pomagają ale strasznie nie lubią jak kobiety krzyczą przy porodzie. Ja za pierwszym razem też krzyczałam a mimo to przeżyłam...Głowa do góry...Będzie dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
zalamana.mama Re: Poród w Ostrowcu Św. 16.09.09, 10:29 ja rodziłam 2 lata temu i wiem ze na 100% nigdy tam juz nie wróce rodzic. Jesli porod przebiega bez komplikacji albo dziecko nie jest wczesniakiem to sobie poradza ale jesli zdarza sie jakies trudnosci to strach sie bac. Koleżanka rodziła 3 miesiace temu, blizniaki, wczesniaki. Odeszly jej wody o 5 rano pojechala do szpitala, konczyla sie akurat zmiana wiec lekarz jej dal leki na powstrzymanie skurczy i poszedl do domu a jak przyszla nastepna zmiana to dali oksytocyne a potem w koncu cesarke zrobili. Dzieci urodzili sie w ciezkim stanie, podduszone. Jednego z chlopcow skazali na smierc, bo za slaby itp. Rodzina wywalczyla zeby dzieci zostali przewiezione do Kielc i po 1 dniu tam doszly do siebie i maja sie calkiem dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
nikol3 Re: Poród w Ostrowcu Św. 18.09.09, 17:47 Ja rodziłam w sumie to juz 3lata temu, ale jestem bardzo zadowolona, była przy mnie miła położna p. Lidia,Urodziłam w niecałe 2h.Panie od noworodków były znacznie mniej przyjemne, ale ogolnie jestem zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
ishka82 Re: Poród w Ostrowcu Św. 18.09.09, 18:12 Dzięki wszystkim za opinie Trochę odczarowałyście ten szpital w mojej głowie Czytając inne opinie uznałam, że strach się bać i poród tam musi być traumą Dziękuję za te bardziej pozytywne opinie I czekam na więcej Odpowiedz Link Zgłoś
wiolmar Re: Poród w Ostrowcu Św. 30.10.09, 22:25 hej mam wielką prośbę niedługo rodzę w Ostrowcu napiszcie jak to jest co trzeba zabrać ze sobą co dla siebie a co dla maluszka i czy można nosić majtki jednorazowe prosze napiszcie mi co wiecie )) Odpowiedz Link Zgłoś
wiolmar Re: Poród w Ostrowcu Św. 30.10.09, 22:32 Hej bardzo was proszę napiszcie mi krok po kroku jak wygląda przyjęcie do szpitala i co dalej To już tak blisko i bardzo się tym wszystkim przejmuję Czekam na odpowiedzi i z góry dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś