Dodaj do ulubionych

Chcaiłbym na nowy rok załyć firmę....

IP: *.rudanet.pl 28.11.09, 10:54
Piszę bo trochę się waham.Mam na to środki.W chwili obecnej mam
pracę.Zastanawia mnie fakt co się stanie jak interes nie wyjdzie.Co
robić?Zakładać?Czy dalej pracować na kogoś(siedzi w domu i nic nie robi,tylko
po marketach jezdzi i tak wygląda tej osoby dzień)?Pomóżcie.Wasze odpowiedzi
napewno mnie jakoś podbudują w tej kwestii
Obserwuj wątek
    • Gość: . Re: Chcaiłbym na nowy rok załyć firmę.... IP: *.cable.smsnet.pl 28.11.09, 11:13
      Otworzyć taki mały geszefcik, ale z pracy zawodowej nie rezygnuj, w miarę jak
      się biznes rozkręci żonę przyuczysz i sama będzie nim kierować, dzięki czemu
      obowiązkami podzielicie się po równo; z czasem zatrudni się pracowników a ty
      będziesz mógł się zdecydować, czy dalej u kogoś robić. Ciężko doradzać, bo nie
      wiadomo ile masz i w jakiej branży to ma być.
      • Gość: napróbę Re: Chcaiłbym na nowy rok załyć firmę.... IP: *.c201.msk.pl 28.11.09, 12:53
        Niech ta osoba, co się w domu byczy i po sklepach biega niech wystąpi do urzędu pracy o dofinansowanie (dlaczego masz rezygnować z kilkunastu tysięcy) własnej firmy. Dopiero wtedy możesz zakładać. Szczególy znajdziesz na forach. Nowo założona firma płaci przez 2 lata 1/2 składki ZUS czyli "zażrą" ci dofinansowanie. Po 2 latach zobaczysz co z firmą zrobić.
    • Gość: QQQ Re: Chcaiłbym na nowy rok załyć firmę.... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.11.09, 15:38
      Ty nie pracujesz na kogoś, a na siebie.

Załóż sobie firmę i zobaczysz co to znaczy ...
      Jak ja uwielbiam takich matołów ;/
      • Gość: irek Re: Chcaiłbym na nowy rok załyć firmę.... IP: *.rudanet.pl 28.11.09, 16:44
        Matołem to ty jesteś pasożycie.Pewnie jesteś jednym z tych bizmesmemów. :D
        • Gość: madeline Re: Chcaiłbym na nowy rok załyć firmę.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.09, 17:34
          oj Irek,załóż sobie własną firmę ,zobaczysz jak to jest
          cudnie :).I nie nazywaj nadaremno porządnych ludzi pasożytami.
          Żółtodziób z Ciebie i o życiu /prowadzeniu własnej firmy /nie wiesz
          nic.Jedno wiem -bizmesmenemnie zostaniesz bracie :(
        • Gość: QQQ Re: Chcaiłbym na nowy rok załyć firmę.... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.11.09, 18:04
          I właśnie taki pasożyt daje ci pracę ...

Baa, i nie zapomnij że takich sobie podobnych będziesz mieć jako
          pracowników.

• Gość: Miś Yogi Re: Chcaiłbym na nowy rok załyć firmę.... IP: *.146.226.111.nat.umts.dynamic.eranet.pl 28.11.09, 17:33
      Zakładaj Irek, stary ku... ja pie..., nad czym Ty się jeszcze
      zastanawiasz, pie...tę robotę co masz teraz - niech ku... inne
      jelenie zapie...ją dla tych pasożytów!
      • Gość: irek Re: Chcaiłbym na nowy rok załyć firmę.... IP: *.rudanet.pl 28.11.09, 18:59
        Żebyś wiedział.Na nowy rok się zwalniam i zakładam coś swojego.Za kilka lat będę
        jezdził jakimś czarnym autkiem po naszych śląskich drogach a o pracowników będę
        dbał.Bo człowieka powinno traktować się jak człowieka a nie tak jakby był
        niższej kategorii.I napewno mu nie dam najniższej krajowej tak jak to co
        niektórzy wielcy przedsiebiorcy(bizmesmeni).
        • Gość: irek Re: Chcaiłbym na nowy rok załyć firmę.... IP: *.rudanet.pl 28.11.09, 19:05
          Chyba komuś robi się żal :D
          • Gość: . Re: Chcaiłbym na nowy rok załyć firmę.... IP: *.cable.smsnet.pl 28.11.09, 19:26
            Hm, ja chyba fuchę u ciebie zacznę rozważać, a co, wolni mi siefie, co nie?:)
          • Gość: madeline Re: Chcaiłbym na nowy rok załyć firmę.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.09, 14:46
            ciebie mi żal, Ireneuszu .
        • Gość: Marcin Re: Chcaiłbym na nowy rok załyć firmę.... IP: 195.200.212.* 30.11.09, 07:46
          Po zatrudnieniu pierwszego pracownika staniesz sie pracodawca a
          wtedy bedziesz mial przeje****... I jezeli zyski z twojej przyszlej
          dzialalnosci juz teraz nie wygladaja na pieciocyfrowe to zapomnij ze
          komus dasz wiecej niz minimalna, o ile w ogole cie bedzie stac na
          zatrudnienie. Policzyles juz sobie podstawowe koszty (lokal, zusy,
          drobne oplaty) ?
          • Gość: Marcin Re: Chcaiłbym na nowy rok załyć firmę.... IP: 195.200.212.* 30.11.09, 07:49
            No i nie zapominaj ze teraz umowiles sie z pracodawca na jakas kwote
            i dostajesz ladnie taka wyplate do raczki i jest cala twoja a
            pozniej z kazdych 500zl zarobionych przynajmniej 100zl zabierze ci
            panstwo..
    • Gość: smolbiznes Re: Chcaiłbym na nowy rok załyć firmę.... IP: *.net.stream.pl 28.11.09, 20:45
      Zależy co masz zamiar robić i czy będzie na to popyt. Chyba nie wierzysz w
      sprawiedliwą rękę wolnego rynku która za twoją dobrą pracę pozwoli ci jeździć
      tym czarnym autkiem, no chyba że tylko raz. Kontakty, układy, wujka gdzie trzeba
      masz? Wisieć u klamki umiesz? To zakładaj.
      • Gość: zakład pogrzebowy Re: Karawaniarz dobry fach IP: *.c201.msk.pl 30.11.09, 10:54
        Przecież to czarne autko to karawan. Skoro będzie prowadził firmę jednoosobową to i autkiem będzie musiał kierować osobiście.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka