Dodaj do ulubionych

Koniec z blokadami na kołach. Teraz będą... nak...

08.12.09, 20:54
"Czasami taka blokada uniemożliwiała dojechanie np. na ważne spotkanie"

i bardzo dobrze - trzeba było parkować prawidłowo. Jedno, dwa zawalone
spotkania, groźba utraty pracy i może cwaniaczek by się nauczył przestrzegania
przepisów
Obserwuj wątek
    • Gość: flg Re: Koniec z blokadami na kołach. Teraz będą... n IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.09, 21:18
      jak zle zaparkowane to nalezy odholowac, a naklejke z numerem telefonu przykleic
      ale na asfalcie. tak sie to robi w cywilizowanych krajach.
      • Gość: gość Re: Koniec z blokadami na kołach. Teraz będą... n IP: *.stk.vectranet.pl 09.12.09, 08:18
        nie - w cywilizowanych krajach nikt nie zostawia naklejki na asfalcie :)
        obserwowałem ten proceder w wielkim mieście: policjant lub straż miejska dzwoni , że stoi źle zaparkowany samochód i .....z zegarkiem w ręku od 3 do 5 minut jest po aucie! oczywiście jeśli znajdzie się delikwent ,a samochód jeszcze stoi na ziemi to moe opłacić "tylko" mandat - stosunkowo niski. jeśli samochód jest choćby milimetr nad ziemią ..... odebranie pierwszego dnia kosztuje ok.180 euro. z tym , że sam parking znajduje się na dalekich przemieściach wiednia. gdzie wygodnie to da się dojechać teryfą i tylko taryfą :) a w samym mieście istnieje kilka firm wyspecjalizowanych w usłygach wywożenia zawalidróg (wystarczy stanąć na zakazie i pyrsk -auta nie ma! za to miasto ma kasę , wywożący pracę etc.
        • Gość: aser a my to jakim jesteśmy krajem??? IP: *.tktelekom.pl 09.12.09, 08:59
          co znaczy cywilizowany??? Nienawidzę haseł typu bo w cywilizowanym kraju albo normalnym. A czym my jesteśmy? Bez przesady do choerki.
          • polsz Re: a my to jakim jesteśmy krajem??? 09.12.09, 09:28
            kim? Dziczą zwykłą, miejscem gdzie każdy kombinuje jak oszukać lub obejść prawo
          • poszliwpisdu Re: a my to jakim jesteśmy krajem??? 09.12.09, 10:52
            Katolicka republika buraczana. Utrzymywana na kroplowce przez UE (glownie
            Niemcy). Namiestnikami tego Przywislanskiego Kraju sa skorumpowani i zastraszeni
            przez USA i Watykan politycy, ktorzy nie znaja jezykow obcych, zasad dyplomacji,
            ani kultury; oraz szukajacy dookola spiskow i wrogow.
            Czyms cywilizowanym bym tego nie nazwal.
          • Gość: Adam Re: a my to jakim jesteśmy krajem??? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.12.09, 11:18
            Większość to oszołomy ,cwaniaczki i kombinatorzy bo Polak normalnie zachowuje
            się dopiero jak nad jego garbem wisi bat.
          • Gość: gość Re: a my to jakim jesteśmy krajem??? IP: *.adsl.inetia.pl 09.12.09, 13:24
            jakim krajem? no przecież od wisły na wschód to już azją! wg starożytnych :)
            sorrki , ale nie jesteśmy jeszcze cywilizowanym krajem, nie jesteśmy normalnym
            krajem , ale na szczęście kroczymy ku temu. kiedy będziemy?a chociażby wtedy
            kiedy my kierowcy zaczniemy przestrzegać przepisów ruchu drogowego , a nie
            interpretować ich zawsze po swojemu: podwójna ciągła? mnie nie dotyczy ,
            ścinanie skrętu na krzyżówce? przecież ten drugi mógł się zatrzymać ograniczenie
            prędkości? mnie się spieszy, zakaz parkowania? ja tylko na chwilkę.....właśnie
            tym się różnimy od cuwilizowanej europy.
        • polsz Re: Koniec z blokadami na kołach. Teraz będą... n 09.12.09, 09:38
          i tak powinno być
        • Gość: flg Re: Koniec z blokadami na kołach. Teraz będą... n IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.09, 13:08
          "nie - w cywilizowanych krajach nikt nie zostawia naklejki na asfalcie :)"

Mylisz się. Naklejki z informacją zostawia się zwykle na krawężniku (lub na
          asfalcie, jeśli nie ma krawężnika). Po to właśnie, żeby właściciel wiedział,że
          nie został okradziony, ale że samochód został odholowany, bo był źle zaparkowany.
          A co do reszty masz rację...
          • Gość: gość Re: Koniec z blokadami na kołach. Teraz będą... n IP: *.adsl.inetia.pl 09.12.09, 16:53
            bzdury!!! jak nie zostajesz auta w miejscu w którym go zostawiłeś to idziesz się pomodlić do najbliższego kościoła czy dzwonisz na policję? :D :D :D
            • Gość: flg Re: Koniec z blokadami na kołach. Teraz będą... n IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.09, 00:08
              Chlopie wychyl nos poza dalekie przedmieścia wiednia i zajrzyj do jakiegoś na
              prawdę dużego miasta.

tu masz przykład: ritmolibre.blogspot.es/img/grua.jpg
              bzdury!!!
    • Gość: Mirko Pewnie to pomysł radnych... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.09, 21:39
      ...wszak mandatów nie muszą się raczej obawiać ale już samej blokady na
      kółkach i owszem.
      • rojberek Trafiłeś w 100%. 09.12.09, 08:59
        To oczywiste, że te pajace z RM tworzą prawo dla siebie.
    • Gość: kris Koniec z blokadami na kołach. Teraz będą... nak... IP: *.sileman.net.pl 08.12.09, 21:49
      Straż miejska - banda nierobów zatrudnionych po znajomości. Mocni w gębie i w
      zakładaniu blokad na kołach. Ale jak się ściemni to chowają się jak szczury,
      boją się nawet pojedynczego dresiarza.
    • Gość: mandator z tym mandatem to nie tak hop-siup IP: *.adsl.inetia.pl 08.12.09, 21:57
      Nie wiem czy to dziennikarz przerobił ale z tego co ja wiem to
      mandat zaoczny to nie jakaś naklejka tylko jeden z formularzy
      znajdujacych się w bloczku mandatowym. To po pierwsze. Po drugie
      sprawa w sądzie nie jest jednoznaczna jeśli ukarany stwierdzi ze
      mandatu nie odebrał zza wycieraczki ponieważ np długo go nie było
      awiał silny wiatr albo zniszczył go deszcz do tego stopnia ze nie
      przypominał w ogóle mandatu. I jeśłi trafi się na cwaniaka nie
      zapłai on ani grosza. Stad pomimo iż KPOW daje możliwośc wystawiania
      takich mandatów to stosuje się je niezwykle rzadko.
      Inna sprawa to uciażliwości działanie prewencyjne- blokada z
      pewnością byla bardziej uciażliwa od mandatu i wizja jej założenia z
      pewnością skuteczniej odstraszała co po niektórych.
      • Gość: mandator Re: z tym mandatem to nie tak hop-siup IP: *.adsl.inetia.pl 08.12.09, 22:06
        I jeszcze jedno- jakaś tam naklejka nie jest żadnym zobowiazaniem
        dla ukaranego. Może sobie nia podetrzeć cztery litery i powiedzieć w
        sądzie że myśłał ze to reklama. Nic mu nie zrobicie. TYLKO JEDEN Z
        FORMULARZY Z BLOCZKA JEST NAKAZEM ZAPŁACENIA GRZYWNY!!!!!
      • polsz Re: z tym mandatem to nie tak hop-siup 09.12.09, 09:34
        KPOW może sobie dawać jakie chce możliwości panie "znawco". Ale mandatu nie
        można wkładać pod wycieraczkę. Przepisy jasno i wyraźnie mówią w jaki sposób
        można wręczyć mandat i nie jest to żadne wtykanie pod wycieraczkę. Potwierdził
        to zresztą wynika NSA, mówiący, że mandat pod wycieraczką nie jest mandatem. Ta
        "nalepka" będzie miała tylko charakter informacyjny że mandat zostanie
        wystawiony. A dowodem w sądzie będzie dokumentacja fotograficzna.
        • Gość: mandator Re: z tym mandatem to nie tak hop-siup IP: *.adsl.inetia.pl 09.12.09, 14:57
          Poczytaj w KPOW o mandatach ZAOCZNYCH, bo chyba nie jesteś w temacie
    • Gość: zbulwersowany Pytanie do obiboków z SM w Katowicach IP: *.adsl.inetia.pl 08.12.09, 22:03
      A JA MAM PYTANIE DO OBIBOKÓW ZE STRAŻY MIEJSKIEJ. Kiedy Panowie
      szlachta zareagujecie na parkujacego regularnie czarnego Mercedesa
      tuż pod pomnikiem Harcerzy nieopodal dawnej składnicy harcerskiej?
      Zapyziały Burak z tejże fury staje tam codziennie na placu który z
      pewnością nie jest parkingiem. Kimze jest ta persona ze jej zupełnie
      nie widzicie??? Ma was totalnie w du...e Gieroje!!!! Kozaki to
      jesteście ale do babć z reklamówkami czy czosnkiem!!
      • Gość: lukass Re: Pytanie do obiboków z SM w Katowicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.09, 22:53
        to może zadzwoń do SM i to zgłoś a nie tylko narzekaj. narzekactwo to największa
        choroba Polactwa. każdy tylko narzeka i czeka aż przyjadą i ukarają. ale zeby
        samemu zadzwonić to już nie - bo trzeba ruszyć dupsko i zgłaszać a w tym
        Polactwo już takie mocne nie jest.
        • Gość: Tomek Re: Pytanie do obiboków z SM w Katowicach IP: 193.138.240.* 08.12.09, 23:10
          A ja go rozumiem, że nie zgłasza. Takie zgłoszenie, to podanie swoich danych i
          ew. bycie świadkiem, gdyby sprawa się komplikowała. Skąd wiadomo, kto tym
          mercedesem parkuje? Może jakiś mafiozo, może brat komendanta policji? A uwaga co
          do spostrzegawczości straży słuszna - oni są odważni jak trzeba babcie z
          pietruszką ganiać.
          A naklejki/mandaty? O kant d. potłuc. Tak samo jak zdjęcia z fotoradaru bez
          widocznej twarzy kierowcy (no chyba, że SM robi zdjęcia źle zaparkowanego auta z
          kierowcą w środku) - to nie ja, to mój znajomy Sven Skurwensen ze Szwecji.
          • q-ku Re: Pytanie do obiboków z SM w Katowicach 09.12.09, 00:50
            "A ja go rozumiem, że nie zgłasza. Takie zgłoszenie, to podanie swoich danych i..."

no właśnie to jest polactwo i nieobywatelstwo
            "bo nie podam swoich danych"

to dalej nie podawajcie i marudźcie na forum w jakieś gazecinie
            • Gość: podatnik Re: Pytanie do obiboków z SM w Katowicach IP: 94.75.67.* 09.12.09, 05:10
              q-ku napisał:

> "A ja go rozumiem, że nie zgłasza. Takie zgłoszenie, to podanie swoich
              danych i
              > ..."
              >
              > no właśnie to jest polactwo i nieobywatelstwo
              > "bo nie podam swoich danych"
              >
              > to dalej nie podawajcie i marudźcie na forum w jakieś gazecinie

Zgadzam się, "polactwo", z tym, że nie dotyczy to tych tutaj,
              niezgłaszających, ale funkcjonariuszy naszego państwa. Policjant, który
              zatrzymał do kontroli arcybiskupa Michalika trafił do więzienia. Polska
              nie jest państwem prawa i jeśli nie wiadomo, kto jest właścicielem
              mercedesa, można narobić sobie mnóstwo kłopotów. Podziękujcie Wałęsie i
              Falandyszowi - oni złamali rodzącą się praworządność.

A tak na marginesie - po zabójstwie Blidy sprawy stały się mniej
              śmieszne. To już nie są przelewki, aparat państwowy nie cofa się przed
              zbrodniami.
          • rojberek Re: Pytanie do obiboków z SM w Katowicach 09.12.09, 08:57
            Do zgłoszenia tel. możesz nie podawać danych albo podać fałszywe - i tak są nie
            do zweryfikowania.
      • Gość: gość Re: Pytanie do obiboków z SM w Katowicach IP: *.3s.pl 09.12.09, 07:25
        Czy panowie ze Straży zauważą wreszcie mercedesa parkującego na lewym pasie !
        ul.1maja (przy Bogucickiej). Na dodatek na niemieckich tablicach tymczasowych
        które skończyły się w sierpniu, więc OC też nie ma
    • szabelka33 blokady na łeb !!! 08.12.09, 22:53
      karac chamów boleśnie, blokady powinny pozostac + naklejki + chłosta
      dla bydła i na łeb im te blokady zakładać!!!
      • Gość: proV Re: blokady na łeb !!! IP: *.cable.smsnet.pl 09.12.09, 00:12
        łby to - akurat - poblokowane juz maja
        ;)
        co do reszty - popieram w calej rozciaglosci !
      • q-ku i ZABIĆ, koniecznie zabić 09.12.09, 00:46
        a ich rodziny spalić w stodole - do 3 stopnia pokrewieństwa!!!

aha, i ich majątki zniszczyć buldożerem

wystarczy, czy coś dodać mam?
        • Gość: Łobuz Re: i ZABIĆ, koniecznie zabić IP: *.ip.netia.com.pl 09.12.09, 08:53
          Ich chomiki i rybki akwariowe zesłać do kamieniołomu na 24 lata co najmniej. O
          innych zwierzętach nie wspomnę...
          • oelefante Na kilka lat do więzienia za narażanie życia 09.12.09, 12:34
            przechodniów. Wielokrotnie widziałem, jak kobieta z wózkiem musiała zejść na
            ruchliwą ulicę, bo chodnik został zablokowany przez jakiegoś chama. Tym saym
            cham naraził kobietę i jej dziecko na niebezpieczeństwo utraty zdrowia lub
            życia. A karą za to jest więzienie, prawda?
    • Gość: aktywista Polska jest krajem faszystowskim wypełnionym IP: *.147.197.123.nat.umts.dynamic.eranet.pl 08.12.09, 23:17
      po brzegi idiotami
    • Gość: tadeush nie mam samochodu i nie mam problemu z... IP: *.skierniewice.vectranet.pl 08.12.09, 23:32
      parkowaniem,ale najpierw należałoby zrobić wystarczającą ilość miejsc
      parkingowych.I wtedy karać za parkowanie w miejscach niedozwolonych.
      • stefan4 Re: nie mam samochodu i nie mam problemu z... 09.12.09, 01:46
        tadeush:
        > ale najpierw należałoby zrobić wystarczającą ilość miejsc parkingowych

Nigdy ich nie będzie dosyć. Każda inwestycja motoryzacyjna poprawia sytuację na
        krótko, a potem samochody ,,rozmnażają się'' aż wypełnią nowo powstałą
        możliwość, aż do pełnego zablokowania.

Skuteczne jest raczej tworzenie alternatyw dla samochodów
      • Gość: Mar Re: nie mam samochodu i nie mam problemu z... IP: *.91.25.242.static.crowley.pl 09.12.09, 08:08
        Zgadzam się w pełni. Jeżeli jest dziura w jezdni, to zamiast załatać stawia się
        znak. Ta było i za Gomułki.
        Dziwne także jest i to, że najbardziej psioczą piesi, którym właśnie udało się
        zaparkować samochód.
        I jeszcze jedno. Okazuje się, że to obywatel ma załatwiać wszystko - powiadomić,
        zaświadczyć, świadkować itd. przy ew. pomocy organów. A władza (czyt. SM,
        policja) albo zareaguje, albo się nie raczy nawet pojawić. Tak się władza ustawiła.
      • unhappy Re: nie mam samochodu i nie mam problemu z... 09.12.09, 09:12
        Gość portalu: tadeush napisał(a):

> parkowaniem,ale najpierw należałoby zrobić wystarczającą ilość miejsc
        > parkingowych.I wtedy karać za parkowanie w miejscach niedozwolonych.

To jest popularne tłumaczenie parkingowych idiotów ale kompletnie bezsensowne :)

Ilość dodatkowych parkingów nie ma nic wspólnego z nielegalnym parkowaniem.
      • oelefante Miejsc parkingowych jest wystarczająca liczba 09.12.09, 12:06
        Nigdy mi się nie zdarzyło bym miał problem z prawidłowym zaparkowaniem we
        Wrocławiu. Nawet w centrum w ciągu 5 minut jestem w stanie zaparkować kombi w
        dozwolonym miejscu.
        Problem nie w tym, że nie ma miejsc, ale w tym, że w naszym społeczeństwie jest
        bardzo wysoki odsetek chamów, którzy mają innych w d... i nie chce im się
        przejść kawałka, więc muszą parkować bezpośrednio pod blokiem, sklepem itp. itd.

Gość portalu: tadeush napisał(a):

> parkowaniem,ale najpierw należałoby zrobić wystarczającą ilość miejsc
        > parkingowych.I wtedy karać za parkowanie w miejscach niedozwolonych.
    • zdzislaw_dyrman_zasadniczo_1 [...] 08.12.09, 23:37
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: Cwaniak Koniec z blokadami na kołach. Teraz będą... nak... IP: 90.149.26.* 09.12.09, 00:57
      W niektorych krajach za nieprzepisowe parkowanie odnosne sluzby wlepiaja
      mandat, kroty umieszczaja za wycieraczka przedniej szyby. Cwaniacy kradna
      takie mandaty i umieszczaja je za szyba wlasnego samochodu i tak unikaja
      wlepienia mandatu bo juz zostal wlepiony . Mam nadzieje ze taka naklejke latwo
      mozna przekleic na wlasny samochod. 8-)
    • Gość: inco Koniec z blokadami na kołach. Teraz będą... nak... IP: *.class147.petrotel.pl 09.12.09, 06:58
      wiekszosc z piszacych tu....prawdopodobnie ma lat ok 50/60 albo
      jezdza autobusami ....ludzie ktorym wszystko przeszkadza...
    • koham.mihnika.copyright naklejka powinna zaslaniac polowe przedniej szyby 09.12.09, 07:13
      i miec super-duper mocny klej. Zeby klient stracil chwile na odklejenie. Nie ma
      litosci dla chamstwa utrudniajacego zycie bliznim.
    • Gość: sandwich Koniec z blokadami na kołach. Teraz będą... nak... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.09, 07:40
      Sprawa jest prosta.
      Taka blokada na koła nie odróżnia kierowcy, a pracownik kierujący sprawą o ukaranie mandadem już tak.

I zauważyłem, że kilku uprzywilejowanych innaczej się na forum odezwało.
    • Gość: Patriota Błąd w druku IP: *.chello.pl 09.12.09, 08:20
      Czy na druku napisane jest "Straż Miejska informuję..."? Powinno być raczej
      "INFORMUJE" bez "Ę" na końcu. Debile. Wszyscy ludzie mający jakikolwiek
      związek ze służbami mundurowymi typu Milicja czy SM to DEBILE. Na filmie
      dokładnie widać druk i błąd. Jak możecie egzekwować od ludzi należności za
      wykroczenia skoro nie potraficie pisać buraki??
    • Gość: Oleśniczanin Koniec z blokadami na kołach. Teraz będą... nak... IP: 80.54.106.* 09.12.09, 08:40
      Oleśnica już od jakiegoś czasu wprowadziła nalepki, tyle ze nie na samochody, ale na chodniki z informacją o odholowanym aucie.
      media.olesnica.pl/pr/152553/nie-ma-samochodu-jest-wlepka
    • rojberek Jest lepsza metoda - spuszczanie powietrza z kół.. 09.12.09, 08:55
      ... i wywalanie wentyla do kosza - działa skutecznie, lepiej niż straż miejska ;-P
      • Gość: wulkanizator Re: Jest lepsza metoda - spuszczanie powietrza z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.09, 10:24
        najlepiej 2 koła bo może mieć zapas w bagażniku :)
    • Gość: wa-wiak Koniec z blokadami na kołach. Teraz będą... nak... IP: *.centertel.pl 09.12.09, 09:29
      Korki w centrum są straszne - a miejsca w centrum na wszystkie samochody brak.
      Wystarczyłoby przestrzegać i ścigać źle zaparkowane samochody (a właściwie
      karać konsekwentnie właścicieli) a problem z korkami w centrum sam by się
      zlikwidował.

I nie ma że na chwilę.........
    • Gość: Paryzanin Blokady IP: *.w92-128.abo.wanadoo.fr 09.12.09, 09:34
      Paryscy kierowcy nie należą do najgrzecznijeszych. Nie zostawiają jednak samochodów na przystankach autobusowych, przejściach dla pieszych, wjazdach do posesji. Po prostu w ciagu 5-10 minut zjawia sie laweta prywatnej firmy lub policyjna, która zabiera samochód na policyjny parking na obrzeżu miasta, skąd można go odebrać po opłaceniu sporego mandatu. Nie opłaca się. A po mieście krążą prywatne lawety szukając źle zaparkowanych samochodów - same wzywają policję do wypisania mandatu. Czysty interes. Wadą blokady jest to, że niepotrzebnie przedłuża pobyt zawalidrogi w miejscu niedozwolonym, Może więc warto zainwestować w lawety? A pieniądze uzyskane z mandatów przeznaczyć nie na budowę ściezek rowerowych ale na podziemne parkingi? Warszawa pod tym względem jest 30 lat do tyłu wobec innych stolic europejskich...
    • anty-tvn Koniec z blokadami na kołach. Teraz będą... nak... 09.12.09, 10:02
      lawety w ruch wywozka na obrzeza miasta do tego mandacik i szybko co
      niektorzy by sie nauczyli gdzie stawac a nie blokady ktore i tam
      uziemiaja auto w miejscu gdzie blokuje przejazd a kasa z lawet na
      budowe parkingow pietrowych ....

a tu przyklady "pomyslowosci" parkujacych

www.swietokrowy.pl

oddaj dekoder "n" satysfakcja gwarantowana
    • Gość: banaszlo Koniec z blokadami na kołach. Teraz będą... nak... IP: *.polkomtel.com.pl 09.12.09, 10:08
      Wczoraj w Slaskiej telewizji byl artykul o krowach parkingowych, podany tam
      byl ciekawy portal swiete krowy pl zobaczcie sobie jak sobie ludzie parkuja i
      nie bedzie juz watpliwosci ze niektorzy sobie po prostu zasluzyli..
    • Gość: Stachu Koniec z blokadami na kołach. Teraz będą... nak... IP: *.dhcp-ripwave.irishbroadband.ie 09.12.09, 10:18
      Po tych komentarzach widać jakim zawistnym,zacofanym, chamskim i prymitywnym
      narodem ciagle jeszcze niestety jesteśmy...
      • Gość: sandwich Re: Koniec z blokadami na kołach. Teraz będą... n IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.09, 12:44
        Nie bardzo rozumiem. Chodzi Ci, że jesteśmy zawistni o to, że niektórzy potrafią kręcić, załatwiać i parkować gdzie popadnie?
    • ooolooo Odcholowywac, nie blokowac czy oklejac! 09.12.09, 11:06
      W USA odcholowuja samochod, na koszt wlasciciela. Dzieki temu bogaci nie
      traktuja mandatu jako podwyzszonej oplaty parkingowej. Jak ktos ma wazne
      spotkanie i nie zastanie samochodu na miejscu, niech bierze taksowke skoro to
      spotkanie jest tak istotne. W przeciwnym wypadku mandat bedzie tylko kolejna
      forma oplaty parkingowej. Kara musi byc dolegliwa - trzeba zaplacic i pojechac
      na drugi koniec miasta odebrac samochod. Cywilizowane miasta tak radza sobie z
      nadmierna iloscia samochodow. Gdy ludzie wiedze, ze miejsc postojowych nie ma,
      a nielegalne parkowanie sie nie oplaca, jezdza komunikacja miejska.
      • unhappy Re: Odcholowywac, nie blokowac czy oklejac! 09.12.09, 11:13
        ooolooo napisał:

> W USA odcholowuja samochod, na koszt wlasciciela. Dzieki temu bogaci nie
        > traktuja mandatu jako podwyzszonej oplaty parkingowej. Jak ktos ma wazne
        > spotkanie i nie zastanie samochodu na miejscu, niech bierze taksowke skoro to
        > spotkanie jest tak istotne. W przeciwnym wypadku mandat bedzie tylko kolejna
        > forma oplaty parkingowej. Kara musi byc dolegliwa - trzeba zaplacic i pojechac
        > na drugi koniec miasta odebrac samochod. Cywilizowane miasta tak radza sobie z
        > nadmierna iloscia samochodow. Gdy ludzie wiedze, ze miejsc postojowych nie ma,
        > a nielegalne parkowanie sie nie oplaca, jezdza komunikacja miejska.

Zaraz przeczytasz, że komunikacja miejska śmierdzi :)

Jeśli chodzi o Warszawę to włodarze miasta problem nielegalnego parkowania mają
        serdecznie w d*pie.
        • Gość: elobreko Re: Odcholowywac, nie blokowac czy oklejac! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.09, 11:37
          uh oh spoleczniaki sie odezwaly, jutro zaparkuje na waszym trawniku
          • unhappy Re: Odcholowywac, nie blokowac czy oklejac! 09.12.09, 11:57
            Gość portalu: elobreko napisał(a):

> uh oh spoleczniaki sie odezwaly, jutro zaparkuje na waszym trawniku

Uh oh - aspołeczniakowi się nie podoba :D

Ależ możesz parkować sobie gdzie chcesz tylko musisz ponosić tego konsekwencje :)
            • Gość: elobreko Re: Odcholowywac, nie blokowac czy oklejac! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.09, 15:31
              także bądź jutro czujny kolego i bacznie stróżuj zza firanki na 2 piętrze ; )
              tylko nie zapomnij o zgaszeniu światła! ja się pojawię!
              • unhappy Re: Odcholowywac, nie blokowac czy oklejac! 09.12.09, 16:04
                > także bądź jutro czujny kolego i bacznie stróżuj zza firanki na 2 piętrze ; )

Masz nieaktualną wizję "społeczniaka" :D

To o czym myślisz to tzw. "agencje oko" i z reguły są już na emeryturze. Nie
                muszę być czujny bo parkingowi idioci niemal rzucają się w oczy :)

> tylko nie zapomnij o zgaszeniu światła! ja się pojawię!

Problem z światłem jest innej natury - robiąc fotki parkingowym idiotom brak
                światła mi przeszkadza :D
    • Gość: Adam Re: Koniec z blokadami na kołach. Teraz będą... n IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.12.09, 11:22
      Kto parkuje w miejscach niedozwolonych to powinno się pakować auto na lawetę i
      wywózka.Nic tak nie uczy jak Laweta i porządny mandat...takie postępowanie by
      zdyscyplinowało kombinatorów i cwaniaczków .
    • oelefante Polska policja ma to gdzieś. Przykład z Wrocławia: 09.12.09, 12:03
      na pl. Piłsudskiego jest posterunek. Do placu dochodzi ulica Micińskiego. Po
      jednej stronie można parkować, po drugiej ustawione są znaki zakazu. I co? Ano
      na zakazie ciagle parkują samochody, a policja to olewa ciepłym moczem.
      Micińskiego ma może 100 m długości, rozpoczyna się kilkadziesiąt metrów od
      posterunku. Mundurowi codziennie wielokrotnie nią jeżdżą i mają gdzieś to, że
      ktoś łamie przepisy. A my na tych nierobów płacimy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka