Dodaj do ulubionych

Lepiej nie tankuj na stacji BP, bo ci zablokują...

• Gość: mk Precz z centrum miast stacjom benzynowym. Ustawowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.10, 07:02
      na peryferie. To nie apteka czy spożywczy
    • Gość: ujek Biurowiec powstał niedawno. Bez parkingu! Kto.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.10, 07:11
      Płacić powinien ten kto zatwierdził projekt i dopuścił do budowy biurowca dla
      mnóstwa klientów. PZU jest tam niedawno, rzeczoznawcy tam załatwiają szkody
      komunikacyjne. Gdzie parkować?? Kryminał
    • Gość: Piotr Nie będę tam tankował IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.02.10, 07:14
      NIE BĘDĘ JUZ TAM TANKOWAŁ
      TYM PANOM DZIĘKUJEMY

Będąc przejazdem zawsze tam tankowałem nawet nie miałem świadomośći jakie
      można mieć kłopoty i użeranie się po co.

• 1zorro-bis O takim zdebileniu jeszcze nie slyszalem! 18.02.10, 07:18
        ale, w tym kraju wszystko jest juz mozliwe....
    • Gość: sos Lepiej nie tankuj na stacji BP, bo ci zablokują... IP: *.xdsl.centertel.pl 18.02.10, 07:21
      ciekaw jestem na jakiej podstawie prawnej nakładają ten mandat -
      przecież mandat mogą nakładać określone prawem 'instytucje' o
      blokowaniu kół nie wspominając... Może zniszczy ich skarbówka!?
      Nie wiem też w jaki sposób jest oznakowany teren stacji INFORMUJACY
      o takich bandyckich zasadach...?!
      • Gość: Klientka Znakomita reklama BP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.10, 11:27
        Chciałam przekazać swą opinię na ten temat i tego jak odbieram
        bajdurzenie ich rzeczniczki... ale ta spółka nie podaje na swojej
        stronie adresu mailowego. To rownież dowód jak ci angole mają nas
        w d..ie. Jak kto ma czas to niech pisze list zwykle albo zadzwoni -
        nie mam czasu wolę podjechać na inną tankstele:
        BP Polska Spółka
        Akcyjna
        ul. Jasnogórska 1
        31-358 Kraków
        tel. (0 prefix 12) 619 1200
        fax (0 prefix 12) 619 1205
    • Gość: asd Co za idiotyzm... Chociaż 1 godzina powinna być IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.10, 07:28
      Jak ktoś jedzie na stację i przy okazji chce coś kupić w sklepie na stacji to
      naprawdę 30 minut to za mało. Mogliby zrobić chociaż 1 godzinę - przecież jak
      ktoś zostawia samochód na czas pracy 8 godzin to i tak blokada zadziała, a
      ułatwi się życie klientom.

Póki co - nie tankujemy w BP.
    • Gość: Romeo Lepiej nie tankuj na stacji BP, bo ci zablokują... IP: *.lubin.dialog.net.pl 18.02.10, 07:28
      To nie jest jakas nowosc. Tak postepują tez w innych krajach Unii.
      Kilka lat temu w Niemczech parkowalem na stacji benzynowej bo mialem
      blisko do pracy. Wlascicielka w koncu zablokowala mi auto swoim
      samochodem i kazala zaplacic za parkowanie. I miala racje niestety.
      Wiec w calosci popieram wlascicieli stacji benzynowych. To nie darmowy
      calodobowy parking.
      • Gość: Bartek Re: Lepiej nie tankuj na stacji BP, bo ci zabloku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.10, 09:14
        Nowość polega na tym, zę tu bezprawnie zakładają blokady. Mogą np.
        zastawiać wyjazd betonowymi zaporami ale majsterkować przy aucie nie.
    • Gość: Adam. Lepiej nie tankuj na stacji BP, bo ci zablokują... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.10, 07:32
      Omijać szerokim łukiem .
    • Gość: Pit 20 lat po komunie - stacja nakłada mandaty IP: *.centertel.pl 18.02.10, 07:36
      A Pani dziennikarka nie specjalnie dociekliwa, jak to się stało, że
      prywatna stacja benzynowa nakłada na ludziska mandaty. Fajne, no
      nie?
      Roszczenie o zapłatę 300 zł może mieć każdy, ale niech sobie idzie z
      nim najpierw do sądu, a potem komornika. Policja też nic widzi w
      tym,że prawo własności do samochodu jest naruszane. No bo milicja
      zwykle mało widzi.
      • Gość: bank Re: 20 lat po komunie - stacja nakłada mandaty IP: 91.208.150.* 18.02.10, 08:00
        a prawo właściciela do terenu? ono jest mniej ważne niż prawo
        właściciela samochodu? wjeżdżając na czyjś teren akceptujesz jego
        warunki - skoro jak byk stoi że można parkować do 30 min, to nie
        wjeżdżaj jeśli Ci nie pasuje. przecież to identyczna sprawa jak z
        parkingami pod centrami handlowymi, sa takie, gdzie możesz
        zaparkować np na 2 h potem jest opłata, egzekwowana nie blokadą a
        szlabanem, i co też powiesz, że to mandat?
        • cezbak Re: 20 lat po komunie - stacja nakłada mandaty 18.02.10, 13:16
          Chyba jednak widzisz różnicę między blokadą a szlabanem? Rozumiem właścicieli
          stacji, dla nich ważna jest rotacja - ze sprzedaży przecież żyją. Bulwersuje
          natomiast metoda. Ocena czasu dokonywana "na oko ABS-ów" mnie nie przekonuje.
          Poza tym - czas wyczekiwania w kolejce też nie jest zależny ode mnie. Można by
          uznać, że są to najłatwiej zarobione pieniądze - wydłużyć czas oczekiwania i
          zakładać blokady. Podsumowując - im większy bałagan na stacji, tym większe
          wpływy z blokad.
          • Gość: bank Re: 20 lat po komunie - stacja nakłada mandaty IP: 91.208.150.* 18.02.10, 14:17
            czy tu czy tu i tak nie możesz wyjechać dopóki nie zapłacisz, forma
            oceny czasu na tej stacji pewnie nie jest doskonała, ale zawsze
            można tam nie jeździć przecież ;)
        • Gość: ga Co za bzdury IP: 81.219.56.* 18.02.10, 14:48
          Co ty chrzanisz. Wlasciciel musi dzialac zgodnie z prawem, co ty myslisz ze wlasciciel terenu jest wazniejszy do prawodawstwa w polsce? Masz pormocznosc jasna? Jakby mi zalozolo blokady, ba jakby mi ktos bez pozwolenia dotknal samochod z punktu bym dzwonil na policje.
          • Gość: bank Re: Co za bzdury IP: 91.208.150.* 18.02.10, 15:07
            co do policji to masz odpowiedź w artykule, wjechałes na teren
            prywatny i nie stosujesz się do decyzji właściciela, je pie...lę ale
            na tym forum komuchów
    • Gość: ewe Lepiej nie tankuj na stacji BP, bo ci zablokują... IP: *.pl 18.02.10, 07:36
      Dlatego tankujcie nas NESTE jest najtaniej albo na Lukoilu.
      • Gość: ban Re: Lepiej nie tankuj na stacji BP, bo ci zabloku IP: 94.254.162.* 18.02.10, 08:38
        na Neste!!! przecież na tym paliwie od nich nie da się jeździć
        • Gość: wacek kierownikaBP Re: Lepiej nie tankuj na stacji BP, bo ci zabloku IP: 81.210.89.* 18.02.10, 09:38
          Takie same siki sprzedają na BP tylko że 20gr drożej + mandat za
          parkowanie 300zł hehe
          Nie tankuje ba bp juz od wielu lat a to potwierdza że dobrze robię
          Nigdy więcej BP...
        • Gość: x Re: Lepiej nie tankuj na stacji BP, bo ci zabloku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.10, 11:00
          no popatrz, a ja jakoś od kilku lat jeżdżę
    • Gość: ewe Polecam stację neste i lukoil - najtaniej!!! IP: *.pl 18.02.10, 07:40
      POLECAM STACJĘ NESTE I LUKOIL - NAJTANIEJ!!! :) a na bp zdziercy jak ina
      statoilu itp
    • Gość: Adam Koniec z tankowaniem na Tych stacjach IP: 77.223.204.* 18.02.10, 07:42
      Powiedziałem już znajomym aby tam nia tankowali ,co za debilizm
      • Gość: K36 Re: Koniec z tankowaniem na Tych stacjach IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.02.10, 09:11
        Powiedzenie czegoś takiego znajomym nie jest debilizmem! Uważam, że
        twoja samokrytyka jest zbyt daleko idąca.
        • Gość: h Re: Koniec z tankowaniem na Tych stacjach IP: 89.174.178.* 18.02.10, 12:23
          hehehe
          he
    • wiesiek4dwa Lepiej nie tankuj na stacji BP, bo ci zablokują... 18.02.10, 07:48
      nie tankować na bp nie tankować na bp bo wam mandat dadzą
      • Gość: dsq Re: Lepiej nie tankuj na stacji BP, bo ci zabloku IP: *.adsl.inetia.pl 18.02.10, 12:09
        Dokladnie! Juz tam moje koła wiecej nie postaną!
    • Gość: zenek Lepiej nie tankuj na stacji BP, bo ci zablokują... IP: 150.254.196.* 18.02.10, 07:48
      Ciekawe, czy wystawiają fakturę za skasowanie 300 zł. Co na to Urząd Skarbowy?
      Szara strefa? Nieopodatkowany dochód?
      • Gość: PiotrL Re: Lepiej nie tankuj na stacji BP, bo ci zabloku IP: *.mofnet.gov.pl 18.02.10, 08:42
        Racja trzeba by ich sprawdzić bo te stacje śmierdzą na odległość.
        Moim zdaniem ludzie powinni omijać to miejsce.
    • vontomke zdejmowanie blokady kradzieżą mienia? 18.02.10, 07:48
      Jeśli to teren prywatny, to w takim razie zakładanie blokady jest próbą
      przejęcia cudzego mienia.
    • Gość: DD Unikać stacji BP jak ognia IP: *.lubin.dialog.net.pl 18.02.10, 07:49
      nic nie pozostaje jak Unikać BP!
    • Gość: jestem Lepiej nie tankuj na stacji BP, bo ci zablokują... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.10, 08:01
      To nie mandat tylko opłata za parkowanie. Zaden zabór mienia tylko pan
      ochroniarz pilnuje powierzonego mienia za 300 zł w najlepszy sposób jaki jest
      czyli przez blokowanie kół.
      • Gość: Gość Re: Lepiej nie tankuj na stacji BP, bo ci zabloku IP: *.chello.pl 18.02.10, 08:47
        aby zapłacic 300zł. za pilnowanie auta to trzeba mieć jaką umowę na
        wykonanie usługi. Czyli praca na czarno
        • Gość: elo tak misiu - umowa konsensualna... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.10, 02:30
          - to tak jak z wejsciem do tramwaju - z okazji samego wejscia do pojazdu
          zawierasz umowe w wyniku ktorej musisz zaplacic za przejazd. Tak i tutaj -
          wjezdzajac na teren prywatny zawierasz z jego wlascicielem umowe na podstawie
          ktorej wlasciciel pozwala ci na korzystanie z jego wlasnosci - oczywiscie
          zgodnie z jego zasadami. Co oznacza ze po pol godzinie parkowania musisz
          wlascicielowi zaplacic 300 PLN. Jasne?
          • a_weasley Umowa jaka, myszko? 19.02.10, 10:13
            Gość portalu: elo napisał(a):

> tak misiu - umowa konsensualna
            > - to tak jak z wejsciem do tramwaju -
            > z okazji samego wejscia do pojazdu
            > zawierasz umowe w wyniku ktorej musisz
            > zaplacic za przejazd.

Umowa konsensualna to jest zupełnie co innego. Większość umów jest konsensualna,
            sprzedaż, najem, pożyczka... a to, co piszesz, to jest szczególny przypadek
            umowy adhezyjnej. To wie nawet ten pseudoradca, co się tu produkował.
            To po pierwsze.
            Po wtóre zapłacić muszę, ale wedle publicznie dostępnej taryfy.
            Po trzecie właściciel tramwaju czy busa nie może robić ze mną co chce żeby
            uzyskać to, co mu się jego zdaniem ode mnie należy. W zasadzie to nic nie może
            zrobić poza tym, na co mu wyraźnie zezwalają przepisy. A na zakładanie blokad
            przepisy agencji ochrony ani firmie nafciarskiej nie zezwalają.
    • Gość: Janson Lepiej nie tankuj na stacji BP, bo ci zablokują... IP: *.kalisz.mm.pl 18.02.10, 08:06
      To jest bardzo niesprawiedliwe. Tankowanie + kawa i coś na ząb dla rodziny
      czteroosbowej oraz obowiązkowa toaleta przed dalszą podróżą zajmuje około 60
      minut. Czyli należy do kosztów doliczyć jeszcze 300 zł. Wniosek: jest to
      najdroższa stacja w Polsce a sieć która to autoryzuje najdroższą i najgłupszą
      w Polsce. Ja właśnie skasowałem swoją kartę BP i już nie odwiedzę tej sieci.
    • Gość: kmw Lepiej nie tankuj na stacji BP, bo ci zablokują... IP: 109.243.66.* 18.02.10, 08:07
      tankuje na BP jadac do wroclawia z krk lub z krk do wroclawia i ide do
      mcdonalda cos zjesc. miesiecznie zostawiam tam kolo 1200 zl. ale teraz po
      przeczytaniu tego tekstu juz mnie nie zobacza. to zwykle sku.........o co
      robia ci ludzie.
    • Gość: Vilhelmoss Lepiej nie tankuj na stacji BP, bo ci zablokują... IP: *.chello.pl 18.02.10, 08:11
      A swoją drogą ciekawe ile i jakich szkół ukończyli ci "bardzo mądrzy" ludzie z
      kierownictwa BP, gratuluję !!! ja też już tej firmie dziękuję za współpracę
      wolę tankować u konkurencji, a na koniec mam propozycję dla BP oprócz
      blokowania kół sprzedawajcie jeszcze bilety wstępu do budynku stacji np po 50
      zł, przecież każdy musi wejść do środka żeby zapłacić za paliwo.
    • Gość: żwir Lepiej nie tankuj na stacji BP, bo ci zablokują... IP: *.4en.eu 18.02.10, 08:13
      No to BP ma ładną reklamę. Już im podziękuję i więcej się tam nie pojawię.
      Stracą trochę klientów to...podwyższą opłatę za zdjęcie blokady do 500zł.
    • Gość: nikifor Lepiej nie tankuj na stacji BP, bo ci zablokują... IP: 145.7.10.* 18.02.10, 08:15
      Czyli olać te stacje jak się tak traktuje klientów to kij im w ...
    • Gość: annawys Lepiej nie tankuj na stacji BP, bo ci zablokują... IP: 83.238.13.* 18.02.10, 08:20
      Czyli, ktoś kto jest zmęczony nie może się przespac na stacji, która do
      tej pory była bezpiecznym miejscem, tzn. może ale stacja będzie go
      kosztowała drożej niż hotel. Współczuję BP, bo myślę, że straciła
      mnóstwo klientów, zazwyczaj tam tankowałam, teraz już tego nie zrobie i
      to nie tylko na stacjach wymienionych ale na żadnej.
    • Gość: Muchomor Jak załatwić taką stację ? Oto recepta !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.10, 08:25
      Przygotowujemy się do wjazdu na stację. Wcześniej ustawiamy dwoje ludzi z
      kamerami tak by nie widziała ich ochrona i wchodzimy do stacji i czekamy. Jak
      założą na koła blokady przed upływem 30 minut natychmiast dzwonimy po policję
      i zgłaszamy zagarnięcie mienia znacznej wartości. Jeżeli policjanci odmówią
      działania ( tak zrobią bo znają się z bandytkami z ochrony ) zawiadomić opinię
      publiczną i żądać ich usunięcia ze służby. Wszystko nagrywać kamerami i
      dyktafonami.
      • paolo74 Nic to nie da bo władza ma w dupie opinię. 20.02.10, 21:21
        Opowiem wam jak wyglądała walka z mafią taksówkową w końcówce PRL. Znajomy SB-ek ślązak z pochodzenia, mieszkający 20 lat w W-wie razem z kolegą wsiedli do takiej złotówy na dworcu centralnym w W-wie. Już w drugiej połowie usadowiła się tam szajka taryfiarzy, którzy wozili po specjalnych stawkach i mieli układ z dworcową MO. Więc wsiedli gadają po śląsku, poprosili kurs na Rakowiecką. Nawet w dzisiejszych korkach to nie więcej niż 20 min. jazdy, jechali dookoła nadkładając drogi z 5 razy, po 45 minutach byli na miejscu, podjechali pod gmach MSW, szlaban, wartownik w mundurze, legitymacja pokazana przez okno, cierpiarz zalał się potem, mało się nie zesrał. Parę razy widziałem jak psy srały ze strachu przed legitymacją SB i to był sposób na korporacyjne mafie, czy to taksówkarze, banki, ochroniarze, lichwiarze. A, że solidaruchów zamykali... jeśli wtedy niewinnie, to po roku 1989 zasłużyli sobie na to stukrotnie.
    • Gość: KOS Lepiej nie tankuj na stacji BP, bo ci zablokują... IP: 213.217.104.* 18.02.10, 08:28
      Bojkot stacji BP dopoki nie znajda lepszego sposobu na okradanie
      klientow
      • Gość: wałek 30 minut - 300 zł, ja tam tankować nie musze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.10, 08:39
        stacji jest pełno
    • Gość: karol Ja już nie będę tankował na BP. Moze nie zauważę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.10, 08:36
      ostrzeżenia i co 300 zł? A jak nie będę miał przy sobie? Dziękuję na wszelki
      wypadek wolę nie tankować.
      • Gość: były klijent Re: Ja już nie będę tankował na BP. Moze nie zau IP: 193.200.20.* 17.02.12, 09:45
        Ja też odchodzę z tych stacji. kilka lat tankowałem, ale mam tego dość.
        Paliwo drogie.
        Jakość przeciętna.
        Wciskają człowiekowi jakieś zdrapki, byle by złapać frajera.
        Ostatnio nawet ponoć coś wygrałem i figa.
        Nie dam się więcej ogłupiać . Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka