Gość: mk Precz z centrum miast stacjom benzynowym. Ustawowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.10, 07:02 na peryferie. To nie apteka czy spożywczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ujek Biurowiec powstał niedawno. Bez parkingu! Kto.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.10, 07:11 Płacić powinien ten kto zatwierdził projekt i dopuścił do budowy biurowca dla mnóstwa klientów. PZU jest tam niedawno, rzeczoznawcy tam załatwiają szkody komunikacyjne. Gdzie parkować?? Kryminał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Nie będę tam tankował IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.02.10, 07:14 NIE BĘDĘ JUZ TAM TANKOWAŁ TYM PANOM DZIĘKUJEMY Będąc przejazdem zawsze tam tankowałem nawet nie miałem świadomośći jakie można mieć kłopoty i użeranie się po co. Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro-bis O takim zdebileniu jeszcze nie slyszalem! 18.02.10, 07:18 ale, w tym kraju wszystko jest juz mozliwe.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sos Lepiej nie tankuj na stacji BP, bo ci zablokują... IP: *.xdsl.centertel.pl 18.02.10, 07:21 ciekaw jestem na jakiej podstawie prawnej nakładają ten mandat - przecież mandat mogą nakładać określone prawem 'instytucje' o blokowaniu kół nie wspominając... Może zniszczy ich skarbówka!? Nie wiem też w jaki sposób jest oznakowany teren stacji INFORMUJACY o takich bandyckich zasadach...?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klientka Znakomita reklama BP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.10, 11:27 Chciałam przekazać swą opinię na ten temat i tego jak odbieram bajdurzenie ich rzeczniczki... ale ta spółka nie podaje na swojej stronie adresu mailowego. To rownież dowód jak ci angole mają nas w d..ie. Jak kto ma czas to niech pisze list zwykle albo zadzwoni - nie mam czasu wolę podjechać na inną tankstele:BP Polska Spółka Akcyjna ul. Jasnogórska 1 31-358 Kraków tel. (0 prefix 12) 619 1200 fax (0 prefix 12) 619 1205 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Co za idiotyzm... Chociaż 1 godzina powinna być IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.10, 07:28 Jak ktoś jedzie na stację i przy okazji chce coś kupić w sklepie na stacji to naprawdę 30 minut to za mało. Mogliby zrobić chociaż 1 godzinę - przecież jak ktoś zostawia samochód na czas pracy 8 godzin to i tak blokada zadziała, a ułatwi się życie klientom. Póki co - nie tankujemy w BP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romeo Lepiej nie tankuj na stacji BP, bo ci zablokują... IP: *.lubin.dialog.net.pl 18.02.10, 07:28 To nie jest jakas nowosc. Tak postepują tez w innych krajach Unii. Kilka lat temu w Niemczech parkowalem na stacji benzynowej bo mialem blisko do pracy. Wlascicielka w koncu zablokowala mi auto swoim samochodem i kazala zaplacic za parkowanie. I miala racje niestety. Wiec w calosci popieram wlascicieli stacji benzynowych. To nie darmowy calodobowy parking. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: Lepiej nie tankuj na stacji BP, bo ci zabloku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.10, 09:14 Nowość polega na tym, zę tu bezprawnie zakładają blokady. Mogą np. zastawiać wyjazd betonowymi zaporami ale majsterkować przy aucie nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam. Lepiej nie tankuj na stacji BP, bo ci zablokują... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.10, 07:32 Omijać szerokim łukiem . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pit 20 lat po komunie - stacja nakłada mandaty IP: *.centertel.pl 18.02.10, 07:36 A Pani dziennikarka nie specjalnie dociekliwa, jak to się stało, że prywatna stacja benzynowa nakłada na ludziska mandaty. Fajne, no nie? Roszczenie o zapłatę 300 zł może mieć każdy, ale niech sobie idzie z nim najpierw do sądu, a potem komornika. Policja też nic widzi w tym,że prawo własności do samochodu jest naruszane. No bo milicja zwykle mało widzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bank Re: 20 lat po komunie - stacja nakłada mandaty IP: 91.208.150.* 18.02.10, 08:00 a prawo właściciela do terenu? ono jest mniej ważne niż prawo właściciela samochodu? wjeżdżając na czyjś teren akceptujesz jego warunki - skoro jak byk stoi że można parkować do 30 min, to nie wjeżdżaj jeśli Ci nie pasuje. przecież to identyczna sprawa jak z parkingami pod centrami handlowymi, sa takie, gdzie możesz zaparkować np na 2 h potem jest opłata, egzekwowana nie blokadą a szlabanem, i co też powiesz, że to mandat? Odpowiedz Link Zgłoś
cezbak Re: 20 lat po komunie - stacja nakłada mandaty 18.02.10, 13:16 Chyba jednak widzisz różnicę między blokadą a szlabanem? Rozumiem właścicieli stacji, dla nich ważna jest rotacja - ze sprzedaży przecież żyją. Bulwersuje natomiast metoda. Ocena czasu dokonywana "na oko ABS-ów" mnie nie przekonuje. Poza tym - czas wyczekiwania w kolejce też nie jest zależny ode mnie. Można by uznać, że są to najłatwiej zarobione pieniądze - wydłużyć czas oczekiwania i zakładać blokady. Podsumowując - im większy bałagan na stacji, tym większe wpływy z blokad. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bank Re: 20 lat po komunie - stacja nakłada mandaty IP: 91.208.150.* 18.02.10, 14:17 czy tu czy tu i tak nie możesz wyjechać dopóki nie zapłacisz, forma oceny czasu na tej stacji pewnie nie jest doskonała, ale zawsze można tam nie jeździć przecież ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ga Co za bzdury IP: 81.219.56.* 18.02.10, 14:48 Co ty chrzanisz. Wlasciciel musi dzialac zgodnie z prawem, co ty myslisz ze wlasciciel terenu jest wazniejszy do prawodawstwa w polsce? Masz pormocznosc jasna? Jakby mi zalozolo blokady, ba jakby mi ktos bez pozwolenia dotknal samochod z punktu bym dzwonil na policje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bank Re: Co za bzdury IP: 91.208.150.* 18.02.10, 15:07 co do policji to masz odpowiedź w artykule, wjechałes na teren prywatny i nie stosujesz się do decyzji właściciela, je pie...lę ale na tym forum komuchów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewe Lepiej nie tankuj na stacji BP, bo ci zablokują... IP: *.pl 18.02.10, 07:36 Dlatego tankujcie nas NESTE jest najtaniej albo na Lukoilu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ban Re: Lepiej nie tankuj na stacji BP, bo ci zabloku IP: 94.254.162.* 18.02.10, 08:38 na Neste!!! przecież na tym paliwie od nich nie da się jeździć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wacek kierownikaBP Re: Lepiej nie tankuj na stacji BP, bo ci zabloku IP: 81.210.89.* 18.02.10, 09:38 Takie same siki sprzedają na BP tylko że 20gr drożej + mandat za parkowanie 300zł hehe Nie tankuje ba bp juz od wielu lat a to potwierdza że dobrze robię Nigdy więcej BP... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Lepiej nie tankuj na stacji BP, bo ci zabloku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.10, 11:00 no popatrz, a ja jakoś od kilku lat jeżdżę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewe Polecam stację neste i lukoil - najtaniej!!! IP: *.pl 18.02.10, 07:40 POLECAM STACJĘ NESTE I LUKOIL - NAJTANIEJ!!! :) a na bp zdziercy jak ina statoilu itp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Koniec z tankowaniem na Tych stacjach IP: 77.223.204.* 18.02.10, 07:42 Powiedziałem już znajomym aby tam nia tankowali ,co za debilizm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K36 Re: Koniec z tankowaniem na Tych stacjach IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.02.10, 09:11 Powiedzenie czegoś takiego znajomym nie jest debilizmem! Uważam, że twoja samokrytyka jest zbyt daleko idąca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: h Re: Koniec z tankowaniem na Tych stacjach IP: 89.174.178.* 18.02.10, 12:23 hehehe he Odpowiedz Link Zgłoś
wiesiek4dwa Lepiej nie tankuj na stacji BP, bo ci zablokują... 18.02.10, 07:48 nie tankować na bp nie tankować na bp bo wam mandat dadzą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dsq Re: Lepiej nie tankuj na stacji BP, bo ci zabloku IP: *.adsl.inetia.pl 18.02.10, 12:09 Dokladnie! Juz tam moje koła wiecej nie postaną! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Lepiej nie tankuj na stacji BP, bo ci zablokują... IP: 150.254.196.* 18.02.10, 07:48 Ciekawe, czy wystawiają fakturę za skasowanie 300 zł. Co na to Urząd Skarbowy? Szara strefa? Nieopodatkowany dochód? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PiotrL Re: Lepiej nie tankuj na stacji BP, bo ci zabloku IP: *.mofnet.gov.pl 18.02.10, 08:42 Racja trzeba by ich sprawdzić bo te stacje śmierdzą na odległość. Moim zdaniem ludzie powinni omijać to miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
vontomke zdejmowanie blokady kradzieżą mienia? 18.02.10, 07:48 Jeśli to teren prywatny, to w takim razie zakładanie blokady jest próbą przejęcia cudzego mienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DD Unikać stacji BP jak ognia IP: *.lubin.dialog.net.pl 18.02.10, 07:49 nic nie pozostaje jak Unikać BP! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jestem Lepiej nie tankuj na stacji BP, bo ci zablokują... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.10, 08:01 To nie mandat tylko opłata za parkowanie. Zaden zabór mienia tylko pan ochroniarz pilnuje powierzonego mienia za 300 zł w najlepszy sposób jaki jest czyli przez blokowanie kół. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Lepiej nie tankuj na stacji BP, bo ci zabloku IP: *.chello.pl 18.02.10, 08:47 aby zapłacic 300zł. za pilnowanie auta to trzeba mieć jaką umowę na wykonanie usługi. Czyli praca na czarno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elo tak misiu - umowa konsensualna... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.10, 02:30 - to tak jak z wejsciem do tramwaju - z okazji samego wejscia do pojazdu zawierasz umowe w wyniku ktorej musisz zaplacic za przejazd. Tak i tutaj - wjezdzajac na teren prywatny zawierasz z jego wlascicielem umowe na podstawie ktorej wlasciciel pozwala ci na korzystanie z jego wlasnosci - oczywiscie zgodnie z jego zasadami. Co oznacza ze po pol godzinie parkowania musisz wlascicielowi zaplacic 300 PLN. Jasne? Odpowiedz Link Zgłoś
a_weasley Umowa jaka, myszko? 19.02.10, 10:13 Gość portalu: elo napisał(a): > tak misiu - umowa konsensualna > - to tak jak z wejsciem do tramwaju - > z okazji samego wejscia do pojazdu > zawierasz umowe w wyniku ktorej musisz > zaplacic za przejazd. Umowa konsensualna to jest zupełnie co innego. Większość umów jest konsensualna, sprzedaż, najem, pożyczka... a to, co piszesz, to jest szczególny przypadek umowy adhezyjnej. To wie nawet ten pseudoradca, co się tu produkował. To po pierwsze. Po wtóre zapłacić muszę, ale wedle publicznie dostępnej taryfy. Po trzecie właściciel tramwaju czy busa nie może robić ze mną co chce żeby uzyskać to, co mu się jego zdaniem ode mnie należy. W zasadzie to nic nie może zrobić poza tym, na co mu wyraźnie zezwalają przepisy. A na zakładanie blokad przepisy agencji ochrony ani firmie nafciarskiej nie zezwalają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janson Lepiej nie tankuj na stacji BP, bo ci zablokują... IP: *.kalisz.mm.pl 18.02.10, 08:06 To jest bardzo niesprawiedliwe. Tankowanie + kawa i coś na ząb dla rodziny czteroosbowej oraz obowiązkowa toaleta przed dalszą podróżą zajmuje około 60 minut. Czyli należy do kosztów doliczyć jeszcze 300 zł. Wniosek: jest to najdroższa stacja w Polsce a sieć która to autoryzuje najdroższą i najgłupszą w Polsce. Ja właśnie skasowałem swoją kartę BP i już nie odwiedzę tej sieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kmw Lepiej nie tankuj na stacji BP, bo ci zablokują... IP: 109.243.66.* 18.02.10, 08:07 tankuje na BP jadac do wroclawia z krk lub z krk do wroclawia i ide do mcdonalda cos zjesc. miesiecznie zostawiam tam kolo 1200 zl. ale teraz po przeczytaniu tego tekstu juz mnie nie zobacza. to zwykle sku.........o co robia ci ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vilhelmoss Lepiej nie tankuj na stacji BP, bo ci zablokują... IP: *.chello.pl 18.02.10, 08:11 A swoją drogą ciekawe ile i jakich szkół ukończyli ci "bardzo mądrzy" ludzie z kierownictwa BP, gratuluję !!! ja też już tej firmie dziękuję za współpracę wolę tankować u konkurencji, a na koniec mam propozycję dla BP oprócz blokowania kół sprzedawajcie jeszcze bilety wstępu do budynku stacji np po 50 zł, przecież każdy musi wejść do środka żeby zapłacić za paliwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żwir Lepiej nie tankuj na stacji BP, bo ci zablokują... IP: *.4en.eu 18.02.10, 08:13 No to BP ma ładną reklamę. Już im podziękuję i więcej się tam nie pojawię. Stracą trochę klientów to...podwyższą opłatę za zdjęcie blokady do 500zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikifor Lepiej nie tankuj na stacji BP, bo ci zablokują... IP: 145.7.10.* 18.02.10, 08:15 Czyli olać te stacje jak się tak traktuje klientów to kij im w ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: annawys Lepiej nie tankuj na stacji BP, bo ci zablokują... IP: 83.238.13.* 18.02.10, 08:20 Czyli, ktoś kto jest zmęczony nie może się przespac na stacji, która do tej pory była bezpiecznym miejscem, tzn. może ale stacja będzie go kosztowała drożej niż hotel. Współczuję BP, bo myślę, że straciła mnóstwo klientów, zazwyczaj tam tankowałam, teraz już tego nie zrobie i to nie tylko na stacjach wymienionych ale na żadnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muchomor Jak załatwić taką stację ? Oto recepta !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.10, 08:25 Przygotowujemy się do wjazdu na stację. Wcześniej ustawiamy dwoje ludzi z kamerami tak by nie widziała ich ochrona i wchodzimy do stacji i czekamy. Jak założą na koła blokady przed upływem 30 minut natychmiast dzwonimy po policję i zgłaszamy zagarnięcie mienia znacznej wartości. Jeżeli policjanci odmówią działania ( tak zrobią bo znają się z bandytkami z ochrony ) zawiadomić opinię publiczną i żądać ich usunięcia ze służby. Wszystko nagrywać kamerami i dyktafonami. Odpowiedz Link Zgłoś
paolo74 Nic to nie da bo władza ma w dupie opinię. 20.02.10, 21:21 Opowiem wam jak wyglądała walka z mafią taksówkową w końcówce PRL. Znajomy SB-ek ślązak z pochodzenia, mieszkający 20 lat w W-wie razem z kolegą wsiedli do takiej złotówy na dworcu centralnym w W-wie. Już w drugiej połowie usadowiła się tam szajka taryfiarzy, którzy wozili po specjalnych stawkach i mieli układ z dworcową MO. Więc wsiedli gadają po śląsku, poprosili kurs na Rakowiecką. Nawet w dzisiejszych korkach to nie więcej niż 20 min. jazdy, jechali dookoła nadkładając drogi z 5 razy, po 45 minutach byli na miejscu, podjechali pod gmach MSW, szlaban, wartownik w mundurze, legitymacja pokazana przez okno, cierpiarz zalał się potem, mało się nie zesrał. Parę razy widziałem jak psy srały ze strachu przed legitymacją SB i to był sposób na korporacyjne mafie, czy to taksówkarze, banki, ochroniarze, lichwiarze. A, że solidaruchów zamykali... jeśli wtedy niewinnie, to po roku 1989 zasłużyli sobie na to stukrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KOS Lepiej nie tankuj na stacji BP, bo ci zablokują... IP: 213.217.104.* 18.02.10, 08:28 Bojkot stacji BP dopoki nie znajda lepszego sposobu na okradanie klientow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wałek 30 minut - 300 zł, ja tam tankować nie musze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.10, 08:39 stacji jest pełno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Ja już nie będę tankował na BP. Moze nie zauważę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.10, 08:36 ostrzeżenia i co 300 zł? A jak nie będę miał przy sobie? Dziękuję na wszelki wypadek wolę nie tankować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były klijent Re: Ja już nie będę tankował na BP. Moze nie zau IP: 193.200.20.* 17.02.12, 09:45 Ja też odchodzę z tych stacji. kilka lat tankowałem, ale mam tego dość. Paliwo drogie. Jakość przeciętna. Wciskają człowiekowi jakieś zdrapki, byle by złapać frajera. Ostatnio nawet ponoć coś wygrałem i figa. Nie dam się więcej ogłupiać . Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś