Gość: emigrant Dlatego nie mieszkam w Polsce... IP: *.microsoft.com 18.02.10, 16:55 Co rusz i na kazdym kroku zlodzieje - wychodze z samolotu cwani taksówkarze ogferuja mi podwiezienie za jedyne 30 euro! Zamawiam hotel - ekstra cena 200 zl za noc (ale cena w internecie jest 2 razy nizsza)! Ide naprawic dobry aparat - cena jest odpowiednio wyzsza niz za tani aparat (który naprawial mój znajomy). Moze sie w koncu ktos wezmie za tych oszustow na kazdym kroku?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przemek czy mozna bezkarnie blokowac prywatny teren ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.10, 16:55 czy ktos z dziesiatek pieniaczy plujacych na BP i ziejacych nienawiscia tak, ze pewnie zabili by Prezesa BP na podstawie tendencyjnego artykulu w "Wybiorczej" ma dom i kawalek wlasnej dzialki ? Co byscie zrobili, gdyby klient pobliskiego sklepu spozywczego zablokowal Wam wjazd do wlasnego garazu ? Co byscie zrobili majac sklep spozywczy, do ktorego nie mozna dowiezc towaru, bo ulice zastawily samochody mieszkancow pobliskch blokow ? Co byscie zrobili majac prywatna stacje paliw, gdybyscie nie mogli dowiezc na nia paliwa bo ktos stanal na studzienkach zlewowych ? Co byscie zrobili, gdyby nie mozna bylo w razie nieszczescia umozliwic dojazdu karetce, czy strazy pozarnej ? Zastanowcie sie nad tym co piszecie ludzie chorzy z nienawisci... Czym mozna byc chorym z agresji po przeczytaniu artykulu w gazecie ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ted7 Re: czy mozna bezkarnie blokowac prywatny teren ? IP: 213.227.107.* 18.02.10, 20:13 Cwaniaku z BP! - zgodnie z prawem wezwałbym policję a następnie samochód odholował na strzeżony parking! A nie bezprawnie nakładał klamry a później od zastraszonych i zmęczonych klientów ściągał bezprawne mandaty - miejmy nadzieję że służby skarbowe i prokuratura dobiorą się do BP i ich ajentów!! Precz ze stacjami BP!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kurczak Lepiej nie tankuj na stacji BP, bo ci zablokują... IP: *.chello.pl 18.02.10, 16:56 Już nigdy nie zatankuje na BP, nie ma litości, dla skurw..ów nie ma litości! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Lepiej nie tankuj na stacji BP, bo ci zablokują... IP: *.217.146.194.generacja.pl 18.02.10, 17:01 Prosze Państwa! a co jest w tym dziwnego? Wszyscy są wielce oburzeni, że firma nie zezwala na parkowanie sobie przypadkowych ludzi na swojej posesji! Ciekawe czy każdy z Państwa udostępniłby swoje miejsce parkingowe, które jest zrobione w celu przynoszenia dochodów przypadkowym ludziom, którzy często po prostu tam parkują jak idą do pracy. Może w niewłaściwy sposób jest oznakowane,że tak jest, może nie powinno się płacić jeśli okaże się np paragon ze stacji ale generalnie kompletnie nie rozumiem dlaczego wszyscy z Państwa tak bardzo się na sytuacje oburzają. TO JEST PRYWATNY TEREN Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ted Lepiej nie tankuj na stacji BP, bo ci zablokują... IP: *.icpnet.pl 18.02.10, 17:02 jutro wyrzucę kartę BP Odpowiedz Link Zgłoś
kmrp I co teraz, zwolennicy sobiepaństwa 18.02.10, 17:03 na drogach wewnętrznych? Bo zapewne, w naprawdę poważnych sytuacjach (nietrzeźwość tankującego, zajęcie miejsca dla niepełnosprawnego) ochroniarze nie interweniują. A Policja ("nie wpuszczę na moje podwórko z wychodkiem") wstępu tu nie ma. Pytanie kieruję do wściekłych obrońców własności prywatnej, czyli Adama i Piotrka z dyskusji o ul. Hetmańskiej w Łodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
klip-klap Re: I co teraz, zwolennicy sobiepaństwa 20.02.10, 14:21 To prywatny teren, wiec niech sobie robia co chca z takimi cwaniakami. Gdybym mial sklep czy warsztat tez bym nie chial by ktos zabieral moim klientom miejsca parkingowe a tym samym odbieral mi mozliwosc zarobku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kmrp Re: I co teraz, zwolennicy sobiepaństwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.10, 23:08 OK. Ale akurat w tej sprawie Twoje zdanie jest w mniejszości. Popierałbym takie praktyki, gdyby chodziło o parkowanie pod firmą i przechadzkę do innej lub w ogóle na jakiś spacer. Ale przecież jeżeli taki klient siedzi w tej stacji nawet 6 godzin, to przecież cały czas jest TWOIM KLIENTEM. I gdyby tyle siedział, to co jaki czas coś by zamawiał. Parking DLA KLIENTÓW sklepu, baru czy stacji paliwowej powinien być bez ograniczenia czasowego. Jeżeli właściciel firmy zbudował za mały parking, to jego sprawa bo źle zainwestował. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fistaszek Lepiej nie tankuj na stacji BP, bo ci zablokują... IP: *.chello.pl 18.02.10, 17:03 dobra i tak już tam nie będziemy tankować, za późno na tłumaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam'sky Lepiej nie tankuj na stacji BP, bo ci zablokują... IP: *.berendsen.pl 18.02.10, 17:05 dokładnie... jedyny sposób, to omijać tego typu stacje!!! absolutnie zapisałem sobie w nawigacji stacje które mam wykluczyć!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poznaniak poziom wiekszosci postow jest zenujacy... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.10, 17:07 czy BP zrobilo komukolwiek z Was krzywde, ze tak sie z was żółć wylewa...? Na pewno nie. Zazdroscicie tej firmie i jej pracownikom porzadnych, nowoczesnych i przyjaznych stacji z wysokiej jakosci oferta. Ta dyskusja oddaje dokladnie poziom kultury wiekszosci polskiego spoleczenstwa... Niestety wielu Polakow gotowych jest bez wahania dokopac kazdemu, komu sie w zyciu udalo, kto ma dobra prace, kto robi dobre interesy, kto ma dom, kto ma lepszy samochod, i tak dalej... I to w katolickim kraju, gdzie prawie kazdy deklaruje, ze wierzy w Boga, ze chodzi do kosciola, ze miluje blizniego... BZDURY ! Czytajac te chamskie i nienawistne teksty wstydze sie, ze zyje w tym kraju i ze musze na co dzien czasem stykac sie z prymitywami, ktore potrafia tylko opluc, nie wiedzac nawet dokladnie na kogo pluja i z jakiego powodu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grali Poznaniak ty chyba na BP pracujesz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.10, 17:41 To jest chamskie idiotyczne zarządzenie i każdy ma prawo wyrazić swoją opinię. To skandal traktować w ten sposób kierowców. Koniec kropka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek Re: Poznaniak ty chyba na BP pracujesz? IP: *.3s.pl 18.02.10, 21:00 Chamskie i idiotyczne było wybudowanie obok tej stacji w Katowicach dużego nowego biurowca i nie zapewnienie dla niego odpowiedniej liczby miejsc parkingowych. Odpowiedz Link Zgłoś
a_weasley Re: poziom wiekszosci postow jest zenujacy... 18.02.10, 18:12 Gość portalu: pachołek napisał(a): > Zazdroscicie tej firmie i jej pracownikom > porzadnych, nowoczesnych i przyjaznych stacji Firmie? A co ja, nafciarz, żebym firmie stacji zazdrościł? Pracownikom? Takim jak ty, że muszą tak w rzyć włazić pracodawcy, czy pompiarzom? > z wysokiej jakosci oferta. Powinni ci za ten fragment pojechać po premii. Gazetowe słownictwo, tekst źle przetłumaczony z angielskiego, na kilometr śmierdzi firmową agitką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mapet To ja Ci to wytłumaczę IP: *.blutmagie.de 18.02.10, 21:38 Wiesz po co jest praca dziennikarska? Jest poro by między innymi weryfikować i nagłośnić pewne (bulwersujące lub zachwycające) sprawy, którymi nie raczą się zająć innego typu instytucje, a które wymagają zaistnienia w świadomości społeczeństwa. Obojętnie jakie to wspaniałe stacje ma lub nie firma BP, to faktem jest iż AKCEPTUJĄ proceder, który prawdopodobnie prawnie jest niezasadny, a bez wątpliwości jest zachowaniem NIEIETYCZNYM. Reporterka w tym przypadku WYKAZAŁA ewidentnie, że owa zapobiegliwość jest wyłudzaniem pieniędzy od klientów. Gdyby stanął w jej miejsce nieświadomy Kowalski, nie było by tłumaczenia ”zdejmijcie bo o Pani jest z Gazety”. Było by, co dobrze wiemy wszyscy, zwykłe ”Płać!”. Nieświadomi własnych praw ludzie, ZASTRASZENI płacili by tą kasę aby się uwolnić od prześladowców. Ja przypuszczam nawet na czym to polegało. Wspaniałomyślna firma ochroniarska zaproponowała właścicielowi owej stacji że ZROBIA PORZĄDEK z trudnymi klientami. A właściciel zadowolony że nie on ubrudzi sobie rączki wyłudzeniami ich zaakceptował. Tak, właśnie wyłudzeniem należało by nazwać owa "pomyłkę". Prawdopodobnie nie była ona wyjątkową pomyłka lecz jak możemy przypuszczać systematycznym myleniem się. Takim to sposobem z jednego interesiku zrobiły się dwa: - sprzedaż paliwa - ochronka czyli haraczyki od nieświadomych. Tudzież sprawą powinni zająć się specjaliści od takich spraw. A co do BP, to problem jest w tym że zamiast się odciąć i potępić pomysł "genialnego właściciela stacji " to jeszcze go usprawiedliwiają. I nikt tutaj nikt nie zazdrości BP ich złotych interesów, a jednie wszyscy są oburzeni krycia ewidentnie nieetycznego być może na pograniczu prawa lub wręcz łamiącego to prawo, działania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Były klient Lepiej nie tankuj na stacji BP, bo ci zablokują... IP: *.acn.waw.pl 18.02.10, 17:11 Teren prywantny, bądź nie -blokadę może założyć tylko i wyłącznie policja lub straż miejska. Własciciel terenu ma możliwośc co najwyżej wezwania policji lub straży albo odholowania pojazdu na koszt właściciela Dziwię się odpowiedzi rzecznika BP w takiej formie. Dołączam sie do reszty i również przestaje tankować na BP. Dość traktowania klientów według własnego widzimisię korporacji. Odpowiedz Link Zgłoś
a_weasley Re: Lepiej nie tankuj na stacji BP, bo ci zabloku 18.02.10, 18:10 Gość portalu: Były klient napisał(a): > Własciciel terenu ma możliwośc co najwyżej > wezwania policji lub straży albo odholowania > pojazdu na koszt właściciela Nawet i tego ostatniego nie. Gdyby spróbował, odpowiadałby za kradzież albo co najmniej za krótkotrwały zabór pojazdu (w sumie żadna różnica, kara taka sama). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Były klient Re: Lepiej nie tankuj na stacji BP, bo ci zabloku IP: *.acn.waw.pl 19.02.10, 10:21 Naturalnie,ze istnieje mozliwosc odholowania pojazdu na koszt własciciela. Ale abstra...c od tego. Zastanawiam sie czy stacja benzynowa to rzeczywiscie teren prywatny czy moze jednak instytucja publiczna ? Wiec to teren uzytecznosci publicznej nalezacy do prywatnego wlasciciela... Ale jak ogolnie wiadomo. Prawo jest dla prawników a nie dla przecietnych szaraczkow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Byly klient Re: Lepiej nie tankuj na stacji BP, bo ci zabloku IP: *.acn.waw.pl 19.02.10, 10:25 dlaczego zostal wyciety fragment slowa a b s t r a h u j a c z mojej wypowiedzi ? matko boska..moderowanie forow zaczyna byc juz smieszne. to,ze jedno slowo miesci w sobie drugie..no coz.. nasz piekny polski jezyk :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bravo Lepiej nie tankuj na stacji BP, bo ci zablokują... IP: *.adsl.inetia.pl 18.02.10, 17:29 Pewien chytry wieśniak o stałej temperaturze ciała 37,5 stopnia C w swej rodzinnej okolicy wydał dekret gwarantujący mieszkańcom życie wieczne, a nastepnie gnębił ich podatkiem od nieśmiertelności. Zamknięty w domu wariatów zagroził, że wywróci kule ziemską i z ruin świata uczyni dla siebie piedestał. BP w porównaniu z tym osobnikiem jest dla otoczenia znacznie bardziej niebezpieczne. Nigdy już nie zatankuję na BP! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ar to samo jest We Wroclawiu na BP!!!!! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.02.10, 17:39 na Powst SL- granda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TomJ Lepiej nie tankuj na stacji BP, bo ci zablokują... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.10, 17:57 Bez skrupułów zniszczyłbym tą blokadę. Jestem przekonany, że kara za "zniszczenie mienia" byłaby niższa, a nawet jeśli byłaby podobna - miałbym olbrzymią satysfakcję z konfrontacji z "ochroną". Ciekaw jestem, czy ochroniarze użyli by siły, aby mi przerwać niszczenie tej blokady? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Lepiej nie tankuj na stacji BP, bo ci zablokują... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.10, 17:59 Ci ochroniarze zamiast mózgu mają słomę , a i ze znajomości obsługi zegarka są na bakier - chcieli mi założyć blokadę jak siedziałem w środku samochodu . Za taki stan rzeczy można winić tylko kierownika stacji - pewno te półgłówki dzielą się z nim kasą Odpowiedz Link Zgłoś
a_weasley Pan Pytel plecie androny 18.02.10, 18:08 Do nakłądania mandatów są uprawnione określone organy, przy czym można mandatu nie przyjąć i odjechać spokojnie. Do zakładania blokad tudzież. Firma BP ani agencja ochrony takim organem nie jest, a założenie blokady jest działaniem bezprawnym i jako takie uprawnia do obrony koniecznej - np. przez przecięcie blokady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan III Lepiej nie tankuj na stacji BP, bo ci zablokują... IP: *.12.28.78.cable.dyn.petrus.com.pl 18.02.10, 18:10 Pokażcie mi chociaż jednego ochroniarza z IQ powyżej 30...no - moze ich szefowie mają 40... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: the bil Re: Lepiej nie tankuj na stacji BP, bo ci zabloku IP: *.ver.abpl.pl 18.02.10, 18:35 Gość portalu: Jan III napisał(a): > Pokażcie mi chociaż jednego ochroniarza z IQ powyżej 30...no - moze > ich szefowie mają 40... Ich szefowie maja większe IQ, to emerytowani policjanci po 15 latach "ciężkiej pracy" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient tankuj tylko na Bp bo masz gdzie zaparkować IP: *.derby.waw.pl 18.02.10, 18:12 Gratulacje pomysłu ,powinno być tak na wszystkich stacjach,nie tylko na BP.Artykuł przyjął jedną stronę z krzywdzącym tytułem ,nie widząc problemu z drugiej strony.A przecież to jest rewelacyjny pomysł i powinien być powielany. Bo co ma zrobić klient gdy nie ma gdzie zaparkować a chciałby jeszcze coś dokupić.Stacje był bezradne bo wzywając służby mundurowe ,one umywały ręce twierdząc że jest to teren prywatny.Teraz ma problem cwaniak który zaparkował bo ktoś mądrze napisał że wobec klienta korzystającego z usługi nikt nie będzie trzymał sztywno tego czasu.Wszyscy Ci którzy którzy deklarują się że będą omijać stację z daleką sprawiają że parkingi będą wolne dla prawdziwych klientów. I całe szczęście liczę na to.Mcdonalds też ma parking i nie zdziwił bym się jak nie długo i tam zastosują ten pomysł tak by prawdziwy klient mógł zaparkować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kllas Bzdury piszesz klient, artykułu nie czytałeś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.10, 19:00 po pierwsze dziennikarkę skasowali po 15 minutach, po drugie musisz składać reklamację, a po trzecie jest to zwyczajne chamstwo i naciągactwo. Po prostu BP zatrudnia kretynów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawnik oszołomy wyszły z pracy i koniec dyskusji... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.10, 18:16 ...a ja jeszcze pracuje i chetnie dalej bym sie posmial z bezmiaru glupoty kretynów, nie uznajacych prawa do własnosci prywatnej i obrony tej wlasnosci. I nieprawda jest, jak sadzi wiekszosc piszacych bzdury dyletantow, ze Policja lub Straz Miejska zablokuje lub odholuje pojazd z prywatnego terenu. G... prawda ! Zadzwoncie do nich i powiedzcie, ze ktos wjechal na Wasza dzialke i zablokowal Wam wjazd do domu, to zobaczycie jak władza jest zainteresowana ochrona praw wlascicieli prywatnych gruntow. A gdyby sposob, w jaki swojej wlasnosci przed "parkingową stonką" broni wynajeta przez BP firma był niezgodny z prawem, to Policja lub Straz Miejska dawno by juz interweniowała. Polecam lekture stanowiska rzecznika katowickiej Policji w jednym z postów, choc jak czytam wiekszosc postow, to obawiam sie, ze ich autorzy i tak nie rozumieja tresci, ktore czytaja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: the bil panie prawniku IP: *.ver.abpl.pl 18.02.10, 18:32 proszę wytłumaczyć czemu stacja BP+MC zapraszają na swój teren, a następnie karze klientów? Odpowiedz Link Zgłoś
a_weasley Re: oszołomy wyszły z pracy i koniec dyskusji... 18.02.10, 20:21 Gość portalu: pseudoprawnik napisał: > Polecam lekture stanowiska rzecznika katowickiej Policj Czytałem. Zastanawiam się, czy on naprawdę aż do tego stopnia nie zna się na swojej robocie czy tylko udaje? A jeżeli udaje, to za ile? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Valhalla Głupie, beznadziejne niunie IP: *.tpnets.com 18.02.10, 18:49 To te same, które wlewają ON zamiast benzyny lub odwrotnie? Jeżdżą w szpilkach albo futrzankach, tak że niewiele widzą? Rozdzielają wkoło skretyniałe uśmiechy i wykonują przepraszające gesty? Oblepiają auta etykietkami typu "Ty tez kiedyś uczyłeś się jeździć"? Chrzanić je, ich zakupy, restauracje i porażającą bezmyślność. Walić w nie mandatami i uczyć, że stacja paliw to nie miejsce na kolejny show bezmyślności. Tankuj i zjeżdżaj, lala. Nie śmieć na stacji, inni czekają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: euro67 Omijac dziadow! IP: *.fbx.proxad.net 18.02.10, 18:54 Omijac dziadow i juz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rokt Zapraszamy na stację Łukoil :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.10, 19:02 u nas liczy się klient :) Odpowiedz Link Zgłoś
zablokowany-obrazliwy-nick macie mack syfa? 18.02.10, 19:15 aby Wam nie przyszło do głowy wysyłać na Sybir za przekroczenie limitu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: super Lepiej nie tankuj na stacji BP, bo ci zablokują... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.10, 19:05 lepiej nie tankuj na stacji bp, bo ci zablokują koła, :)nie wierze zeby zablokowali klientowi, kurcze ale się wyborcza szarpneła na bp, widać ze piszacy artykuł poszedł tylko w jedną stronę nie widzac problemu stacji jakim sa klienci ktorzy pozostawiają samochody, no tak reka reke myje pewnie te laski co byly zablokowane to kolezanki redaktora, albo wlascicielki konkurencyjnej stacji :), za nim pojawiła sie firma AC na 3ech stawach, to na stacji stal peugeot 406 przez dobre 2 miechy z karteczka do sprzedania wiem bo tankuje tam co 2 dni, i malo tego teraz przynajmniej moge spokojnie zaparkowac przy stacji i napic sie kawy a nie tak jak wczesniej wokół stacji 30 aut a nikogo na niej. pomysł super nie zdziwie sie jak podobne firmy jak AC beda w innych miastach robiły pożadek, pomysl godny poparcia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mix złodzieje ! IP: 188.33.131.* 18.02.10, 19:13 Ale ty jesteś debil. Wjeżdżając na stację niczego nie akceptowałem bo nikt mnie o zdanie nie pytał czy zgadzam się na regulamin do 30 minut !!! Ja tam przyjechałem pieniądze zostawić,zatankować zjeść zapiekanke a to trwa i oni mnie jeszcze chcą naciągnąć na 300 zł ? Bo to oszustwo jest !!! OSZUŚCI I ZŁODZIEJE !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elka Re: złodzieje ! IP: *.chello.pl 18.02.10, 20:19 wjeżdżając na stację i widząc znak informujący, że parkowanie powyżej 30 minut grozi odholowaniem - akceptujesz regulamin. Nikt się ciebie nie musi pytac i nie musisz wyrażac na to zgody.Jak ci się nie podoba to nie korzystaj. Podobnie się sprawa ma do np zakazu wchodzenia z psami do określonego lokalu, zakazem palenia itp itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mix złodzieje i sku...syny IP: 188.33.203.* 18.02.10, 20:36 Nie akceptuje żadnego regulaminu ale muszę zatankować bo benzyna mi się skończyła !!!!!! A jeśli ktoś zatankował i poszedł na stacje wypić kawe i zjeść zapiekanke i to trwało 31 minut to też go ukarają mimo że przyniósł im kase za paliwo i jedzenie? Trzeba być debilem żeby kąsać rękę która cię karmi !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shell trzeba być debilem, żeby nie umieć czytać IP: *.siedlce.vectranet.pl 19.02.10, 21:55 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k. Lepiej nie tankuj na stacji BP, bo ci zablokują... IP: *.adsl.inetia.pl 18.02.10, 19:14 No to tyle. Nie będę nigdy tankować na tych stacjach. Odpowiedz Link Zgłoś
a_weasley Re: Lepiej nie tankuj na stacji BP, bo ci zabloku 18.02.10, 20:25 Gość portalu: k. napisał(a): > No to tyle. Nie będę nigdy tankować na tych stacjach. Ja niestety i tyle im nie mogę zrobić, bom tam i tak nie tankował po prostu dlatego, że zdzierają. Odpowiedz Link Zgłoś
kosztorysik Trochę zgody, trochę chamstwa! 18.02.10, 19:17 Zgoda, że niektórzy to wykorzystywali. Zgoda także na założenie blokady. Ale branie 300 zł za jej zdjęcie, jeżeli posiadam rachunek z tankowania czy z np. kawiarni to już uważam za chamstwo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niki Lepiej nie tankuj na stacji BP, bo ci zablokują... IP: *.centertel.pl 18.02.10, 19:18 i bardzo dobrze, czesto nie mogłam zatankować auta bo pod wszystkimi dystrybutorami staly samochody a własciciele żarli, pili i gadali w kawiarni lub restauracji... masakra i na debilizm tylko siłą!! popieram w 100% Odpowiedz Link Zgłoś