Gość: Niemrawy Kupiła bliźniaka na kredyt, teraz nęka ją skarb... IP: *.czuby.org 27.02.10, 22:33 Mimo takiego ataku na Urząd Skarbowy na tym forum, ja jednak nie wierzę temu Panu i jego córce. Po pierwsze aby dostać kredyt na 100% domu to trzeba mieć jakieś zabezpieczenie (spróbuj teraz taki kredyt otrzymać bez dochodu albo bez zabezpieczenia w gotówce). Po drugie skoro takie wielkie zarobki zarobiła córka, to musiała w Polsce zapłacić podatki (tak jest w każdym kraju także w niemczech - jak pracujesz za granicą podatki musisz płacić w niemczech). Po trzecie Pani podatku nie zapłaciła od dochodów a kredyt spłaca - jak spłaca to ma dochody - jak ma dochody to musi płacić podatek. A jak wynika z tego artykułu Pani podatku nie płaci - to Urząd Ma rację. Gdyby tatuś był pewien że wygra już dawno by poszedł do sądu - ale nie pójdzie bo przegra. I tyle - krowa która dużo ryczy mało mleka daje - czuję oszustów na kilometr ? Ja nie mam zamiaru płacić podatków aby jakieś typy - mogły sobie olewać wszytstko. Nie wierzę w ani jedno słowo tej rodzinki - raczej malutkie cwaniaczki. Odpowiedz Link Zgłoś
cloclo80 Re: Kupiła bliźniaka na kredyt, teraz nęka ją ska 27.02.10, 22:45 Gość portalu: Niemrawy napisał(a): > Mimo takiego ataku na Urząd Skarbowy na tym forum, ja jednak nie wierzę temu > Panu i jego córce. > Po pierwsze aby dostać kredyt na 100% domu to trzeba mieć jakieś > zabezpieczenie (spróbuj teraz taki kredyt otrzymać bez dochodu albo bez > zabezpieczenia w gotówce). Zgadza się. > Po drugie skoro takie wielkie zarobki zarobiła córka, to musiała w Polsce > zapłacić podatki (tak jest w każdym kraju także w niemczech - jak pracujesz za > granicą podatki musisz płacić w niemczech). Absolutna bzdura. Wszystko zależy od umowy o unikaniu podwójnego opodatkowania. Umowa z Irlandią przewiduje jedynie wliczenie dochodu w Irlandii do ustalenia progu podatkowego w Polsce a i to tylko w przypadku gdyby ta pani miała dochody w Polsce. Jeśli ich nie ma nie zapłaci w Polsce ani grosza. Oczywiście istnieją umowy przewidujące płacenie podatków w obu krajach, tak było do niedawna w przypadku umowy Polski z UK. > Po trzecie Pani podatku nie zapłaciła od dochodów a kredyt spłaca - jak spłaca > to ma dochody - jak ma dochody to musi płacić podatek. A jak wynika z tego > artykułu Pani podatku nie płaci - to Urząd Ma rację. Skrajne kłamstwo. Podatek zapłaciła w Irlandii. Polskiemu fiskusowi nie należy się kompletnie nic. > Gdyby tatuś był pewien że wygra już dawno by poszedł do sądu - ale nie pójdzie > bo przegra. I tyle - krowa która dużo ryczy mało mleka daje - czuję oszustów > na kilometr ? US ma prawo skontrolować, ale w tym przypadku niczego nie wskóra, bo umowa o unikaniu podwójnego opodatkowania nie przewiduje płacenia dwóch podatków od tego samego dochodu. > Ja nie mam zamiaru płacić podatków aby jakieś typy - mogły sobie olewać wszytst > ko. > Nie wierzę w ani jedno słowo tej rodzinki - raczej malutkie cwaniaczki. Może to i cwaniaczki, ale podany przez ciebie powód problemów jest kompletnie idiotyczny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: felek bzdura IP: *.chello.pl 28.02.10, 11:04 Dlaczego ta pani nie okaże, że zapłaciła podatek w Irlandii czy Hiszpanii - sprawa byłaby załatwiona. US nie żąda zapłaty podatku, tylko wyjawienia dochodów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KKT Re: Kupiła bliźniaka na kredyt, teraz nęka ją ska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.10, 08:17 popieram ma Pani rację w 100%. Są ludzie którzy płacą uczciwie i dlaczego mają płacić za tych co tego unikają, a potem Ci unikający korzystaja z zasiłków rodzinnych itp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: felek skarbówka może mieć rację IP: *.chello.pl 27.02.10, 23:23 Jeżeli ta pani pracuje legalnie za granicą, to bez problemu udowodni uzyskiwane dochody i będzie po sprawie. Jeśli osiąga dochody bez legalnego zatrudnienia, to pierze brudne pieniądze (nie opodatkowane) i wówczas skarbówka ma racje. Wszystkie dochody uzyskiwane w UE są opodatkowane, ale różną wielkością procentową, o której decyduje poszczególne państwo. W Polsce płaci się tylko różnicę w wysokości podatku, a nie cały podatek. Odpowiedz Link Zgłoś
sowa_46 Re: skarbówka może mieć rację 28.02.10, 00:15 Gość portalu: felek napisał(a): "Wszystkie dochody uzyskiwane w UE są opodatkowane, ale różną wielkością procentową, o której decyduje poszczególne państwo. W Polsce płaci się tylko różnicę w wysokości podatku, a nie cały podatek. *** W takim razie proszę mi wytłumaczyć czy w przypadku kiedy zapłacę podatek w kraju, w którym jego stawka jest większa, polski fiskus będzie musiał zwrócić mi jego różnicę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rauma11 Re: skarbówka może mieć rację IP: *.bb.dnainternet.fi 28.02.10, 09:07 > płaci się tylko różnicę w wysokości podatku, a nie cały podatek ...lub przychód zagraniczny służy tylko do wyznaczenia stopy podatkowej do opodatkowania przychodów w Polsce ( w zależności od umowy dwustronnej między Polską a drugim krajem o unikaniu podwójnego opodatkowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Macho Re: skarbówka może mieć rację IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.10, 12:46 A jeśli nie ma przychodów w Polsce nie ma od czego płacić podatku. Gdyby przychód był, to nawet od najdrobniejszej kwoty zarobionej w Polsce należałby się (zapewne) najwyższy próg podatkowy. Odpowiedz Link Zgłoś
opinia_publiczna_online Re: skarbówka może mieć rację 28.02.10, 09:47 > Gość portalu: felek napisał(a): > Jeżeli ta pani pracuje legalnie za granicą, to bez problemu udowodni > uzyskiwane dochody i będzie po sprawie. Jeśli osiąga dochody bez > legalnego zatrudnienia, to pierze brudne pieniądze (nie > opodatkowane) i wówczas skarbówka ma racje. Dobrze kombinujesz. Jak sprzeda dom to pieniądze będą wyprane. Kredyt spłacony. Na jakiej podstawie dostała kredyt hipoteczny? Odpowiedz Link Zgłoś
reality_show I tu się mylisz 28.02.10, 19:58 Jeżeli ja pracuję i mieszkam za granicą to płacę podatek tylko w tym państwie. O żadnej różnicy w opodatkowaniu nie może być mowy, bo nie mieszkałem w Polsce i nie mogę być podwójnie opodatkowany. Mogę tak jak inni cudzoziemcy legalnie inwestować w dowolnym kraju UE, także i w Polsce. Mogę zaciągać kredyty w różnych bankach, muszę tylko w banku udowodnić, że stać mnie na spłacanie takiego kredytu z moich bieżących zarobków, a hipoteka jest w tym przypadku dodatkowym zabezpieczeniem dla banku. Jeżeli Urząd Skarbowy ma wątpliwości co do legalności moich dochodów, to powinien zwrócić się z tym bezpośrednio do banku. Ja nie mam obowiązku tłumaczyć się, bo zarabiałem za granicą, a nie w Polsce. Postępowanie Urzędu Skarbowego jest najzwyklejszym łamaniem praw obywatelskich. Powinni wytoczyć sprawę sądową o odszkodowanie nie US, a bezpośrednio osobie, która nadużywa swoich kompetencji. Wtedy to będzie nauczką dla innych nadgorliwych urzędasów. Walka z US jako z instytucją będzie tylko przeciągać się i szarpać niepotrzebnie nerwy. Oczywiście znając nasze wspaniałe sądownictwo, po wyczerpaniu możliwych środków, sprawę należy zakończyć w Strassbourgu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zibi Re: skarbówka może mieć rację IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.10, 20:37 Jak się na czymś nie znasz to się nie wypowiadaj.W Polsce nie płaci się żadnego wyrónania podatku jeśli przebywasz za granicą powyżej pewnego okresu, czyli Twoje życie koncentruje się w większości np. w Irlandii.Ta pani przyjeżdża do Polski tylko okazjonalnie: urlopy, odwiedziny itp. Dlaczego więc miałaby płacić tutaj jakieś wyrównania podatków? Tam chodzi do lekarza, tam jest ubwzpieczona, tam mieszka, więc dlaczego miałaby płacić tutaj? Żeby nasi pajace - złodzieje panoszyli się jeszcze bardziej za również jej pieniądze? Jacy wy wszyscy jesteście odważni kiedy można sobie poszkalować jedną słąbą osobę bo to niczym nie grozi. A może z takim samym zapałem zabierzecie się za zrobienie porządku z prywatą naszych polityków i urzędników?Inspekcja Pracy co nie jest tajemnicą często działa na rękę pracodawcy który łąmie prawo.Z podobnym zapałem zabierzcie się za egzekwowanie pospolitych praw obywatelskich w tym kraju. Minimalne - GODNE - zarobki, urzednik dla petenta a nie odwrotnie, itd, itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: skarbówka może mieć rację IP: 62.8.134.* 03.03.10, 13:54 Urzedy, a wlasciwie ich przedstawiciele (czyli urzednicy) juz od '45- tego dzialali na szkode obywateli i tworzyli lobby, ktorego nie dalo sie przelamac, bo system je bronil i preferowal. Reka myla reke i wszystko bylo pieknie. Te ostatnie 20 lat "wolnej Polski" nie doprowadzilo do gruntownych zmian w systemie, bo na stanowiskach zostali ci sami ludzie, ktorzy kiedys sluzyli staremu systemowi i nie potrafia zmienic przyzwyczajen oraz sposobu postepowania. Musi minac jeszcze nastepne 20-30 lat, by to pokolenie odeszlo od koryta i zostalo zastapione nowym personelem, dzialajacym w sposob zblizony do wymaganego przepisami. Bo na pelna metamorfoze nie ma co liczyc, w polskiej mentalnosci takie wartosci jak uczciwosc i lojalnosc nie istnieja, a w dobie dzikiego kapitalizmu z pewnoscia nie zdolaja sie zakorzenic. Odpowiedz Link Zgłoś
sowa_46 Najpierw są bandyci a zaraz potem fiskus!!! 28.02.10, 00:10 Ta banda nierobów wykarmionych przez społeczeństwo zachowuje się jak chore zwierzę, żadne zdrowe zwierzę nie gryzie ręki, która je karmi. W dodatku są to mocno skorumpowani urzędnicy, być może szef tegoż urzędu ma cykora i znalazł sobie kozła ofiarnego by mieć jakiś sukces oraz zatuszować swoje złodziejskie praktyki. Najlepszym sposobem na pozbycie się wszelkich pasożytów jest zaprzestanie dokarmiania ich. Odpowiedz Link Zgłoś
sowa_46 Ciekaw jestem eksperymentu. 28.02.10, 00:28 Eksperyment jest niestety niewykonalny ale gdyby tak wszyscy Polacy wyjechali z kraju zostawiając w nim jedynie fiskusa, łobuzów, bandytów, złodziei, ekonomicznych tępaków, mieudolnych polityków i całą skorumpowaną bandę to kto by kogo nękał i jak dłogo? Po chwili zastanowienia nad wyliczanką stwiedziłem, że w tym eksperymencie niewielu mogłoby wyjechać. :-((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kagan Re: Ciekaw jestem eksperymentu. IP: *.102.217.70.rev.optimus.pt 28.02.10, 12:05 Wystarczy, ze wyjada ci z najlepszymi kwalifikacjami, a w Polsce zostana tylko ksieza, emeryci, politycy i urzednicy... Odpowiedz Link Zgłoś
olias Kupiła bliźniaka na kredyt, teraz nęka ją skarb... 28.02.10, 08:04 dlaczego? to proste. urzędniczka wyciagnie kasę z człowieka. dostanie premię. sąd naprawi szkody. pastwo zapłaci odszkodowanie i zwróci forsę. a urzędniczka będzie nadal cieszyć sie premią. kiedy pytano szefa skarbówki czy babsko które położyło Optimusa zwróci premię po wyroku sądowym uznającym jej błąd ten odpowiedział - nie ma takiej mozliwości. Urząd Skarbowy przegrał, ale premia nadal się nalezy. za co? za złapanie optimusa. przecież BYŁ właściciel Optimusa wygrał i dostał od NAS odszkodowanie - tak, ale premi odebrać nie można. zachciało mi się RP, rwa jego mać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Głupcio Kupiła bliźniaka na kredyt, teraz nęka ją skarb... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.10, 08:15 Dziwny jest ten artykuł. Kobieta wzięła kredyt hipoteczny, ale nie wiemy gdzie go wzięła - w Posce czy na Grenlandi, w jakiej walucie - w złotówkach czy talarach i w jakiej wysokości. Ponadto jeśli pracowała w Irlandi, Hiszpani czy na Antarktydzie, to powinna mieć rozliczenia podatkowe z tych krajów i wystarczyłoby to przedstawić w UŚ w Katowicach dokumentując swój dochód. Chyba, że dochody są mizerne, a kasa spływała na lewo. Cała sytuacja jest dziwna, razem z artykułem ( czyżby znajomy dziennikarz zaprzęgnięty został do sprawy?) Odpowiedz Link Zgłoś
wiesiek4dwa Kupiła bliźniaka na kredyt, teraz nęka ją skarb... 28.02.10, 08:27 jesli nie udokumentowała zródła dochodu a jednocześnie nie udowodniła że przeniosła centrum interesów za granicę to jest ok. ze strony U.S. ja miałem podobną sytuację i naprawdę urzędnicy poszli mi na rękę akceptując dokumenty , które można nazwać śmieciami z prawnego punktu widzenia ,ale mieli podstawę do zrezygnowania z kar. Podatki musi się płacić i musi być to przejrzyste , bo oprócz ludzi uczciwie pracujących , jest masa cwaniaków którzy unikajac płacenia podatków żyją kosztem uczciwych ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max pijawki urzednicze wysysaja krew... IP: *.dyn.iinet.net.au 28.02.10, 14:34 big brother sie klania, kto w koncu wezmie sie za mafie urzednicza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max pijawki urzednicze wysysaja krew... IP: *.dyn.iinet.net.au 28.02.10, 14:34 big brother sie klania, kto w koncu wezmie sie za mafie urzednicza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: js Kupiła bliźniaka na kredyt, teraz nęka ją skarb... IP: *.adsl.inetia.pl 28.02.10, 08:42 W Katowicach to norma. Miałem to samo kiedy kupiłem mieszkanie na kredyt. byłem zameldowany w Katowicach ale mieszkanie kupiliśmy w Łodzi. Dostaliśmy podobne wezwanie. Tylko, że im napisałem sążnistą odpowiedź, żeby się gonili na drzewo, bo jeśli nie rozumieją prostych spraw, to nie będę udowadniał, że nie jestem wielbłądem. Odpuścili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jsmas Spaprała sprawy formalne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.10, 09:01 W przypadku kontroli trzeba złożyć pełnomocnictwo szczególne, nie przyjeli w us pełnomocnictwa więc nie wysłuchali wyjaśnień i stąd zadyma, trzeba było wziąść doradce podatkowego zamiast się bawić samemu to by załatwił raz dwa sprawę, inna problem że u nas debilne są przepisy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Kupiła bliźniaka na kredyt, teraz nęka ją skarb... IP: *.chello.pl 28.02.10, 09:40 bo to dziki kraj Odpowiedz Link Zgłoś
big_mateo Kupiła bliźniaka na kredyt, teraz nęka ją skarb... 28.02.10, 10:10 Burdel w tym kraju, proszę Państwa... Żeby legalnie być przestępcą... (urzędy i zakłady państwowe) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Kupiła bliźniaka na kredyt, teraz nęka ją skarb... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.10, 10:13 To nie skończy się dopóty, dopóki banda tępych bezmyslnych urzędasów nie zacznie ponosić konsekwencji za swoje decyzje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moog Kupiła bliźniaka na kredyt, teraz nęka ją skarb... IP: *.tpnet.pl 28.02.10, 10:27 Dobry polski urzędnik skarbowy , to martwy polski urzędnik skarbowy ! Howgh ! Jak się ktoś wreszcie wk...wi i dojdzie do samosądu , to zaczną wreszcie myśleć , podłe darmozjady ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mario Do trybunału w Strasburgu sku...synó'w z US IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.10, 10:35 Szlag człowieka trafia, jak skur'wiele z urzędów skarbowych nękają uczciwych obywateli, a palcem nie ruszą w sprawie nielegalnej działaności (bo nie jest zarejestrowana i nie wiedzą kogo ścigać). To sku...'syństwo powinno się skończyć. Odpowiedz Link Zgłoś
misiu-1 Literówka, czy lewacka nowomowa? 28.02.10, 10:57 Architekta zobowiązała się Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Literówka, czy lewacka nowomowa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.10, 11:14 > Architekta zobowiązała się właśnie i dalej: "że przez 30 lat będzie spłacały raty..." i po lakonicznej notatce tej jakości lincz na forum. A podobno, żeby wydać wyrok trzeba wysłuchać obydwu stron jednakowo uważnie. Ej ludzie, jak dajecie sobą manipulować!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ik Urzędas też chce mieć dom. A bez tłustej łapówki IP: 109.243.139.* 28.02.10, 10:57 taki jołop w życiu nie kupi mieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: Urzędas też chce mieć dom. A bez tłustej łapó IP: *.tvk.torun.pl 28.02.10, 11:53 Jeśli masz dowody, że urzędnicy skarbowi biorą łapówki zawiadom prokuraturę, a jeśli nie masz dowodów, to przestań oczerniać całą branżę. W ostatnich pięciu latach nie było wyroków skazujących urzędników skarbowych za branie łapówek, więc przemyśl to co wypisujesz, a przede wszystkim nie uogólniaj, bo to głupie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: morqadir Re: Urzędas też chce mieć dom. A bez tłustej łapó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.10, 17:20 Jak dla mnie mogą nie brać łapówek ( mogą spadać też na marsa ) to nic nie zmienia . Wszyscy urzędnicy to darmozjady nikomu do niczego niepotrzebni . Urzędnicy nic nie tworzą , są opłacani z podatków innych pracujących . Zazwyczaj tylko przeszkadzają w najlepszym razie opieprzają się nic nie robiąc . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paraktyk Kupiła bliźniaka na kredyt, teraz nęka ją skarb... IP: *.wignet.pl 28.02.10, 10:58 forum forum ale jesli jest tak jak tam napisane to plecam 1.napisać list w formie skargi skargi i rozeslac to do a) prezydenta b) premiera c) wszytskich komorek rzadowych d) do KAZDEGO POSŁA I SENATORA E) DO RZECZNIKA Praw Obywatelskich F) DO KAZDEJ STACJI TELEWIZYJNEJ G) DO KAZDEJ GAZETY itd itd i walczyc z TYM CHORYM PODEJSCIEM !!!! URZEDNICZEJ GAWIEDZI Odpowiedz Link Zgłoś
wybitniemadry polaki przestancie stroszyc piora i udawac glupich 28.02.10, 11:19 daje sie w lape bez swiadkow i sprawa przestaje istniec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kukułka Re: polaki przestancie stroszyc piora i udawac gl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.10, 14:38 Nie damy, a wyciągniętą rękę jeszcze upier..limy u samej podstawy. Skończyło się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beta Kupiła bliźniaka na kredyt, teraz nęka ją skarb... IP: *.147.232.176.nat.umts.dynamic.eranet.pl 28.02.10, 11:25 na te tepe darmozjadztwo to tylko od nowa obozy pracy uruchomic trzeba i zapedzic ich do kamieniolomow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam stad wniosek,z e lepiej jest kupic dom poza Polska IP: 80.73.178.* 28.02.10, 11:30 , bo Polska tylko albo zgarnia domy wlascicieli/ czytaj komunizm/ albo pieniadze. zreszta juz taniej jest kupic dom poza Polska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obcy Kupiła bliźniaka na kredyt, teraz nęka ją skarb... IP: *.dip.t-dialin.net 28.02.10, 11:34 Wlasnie przegladalem oferty sprzedazy domow w Polsce. Tak mi przyszla do glowy aby wrocic do Poski po wielu latach. Chybe jeszcze raz to przmysle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emeryt Kupiła bliźniaka na kredyt, teraz nęka ją skarb... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.10, 11:45 I TO JEST TEN DZIKI KRAJ O KTÓRYM MÓWI PAN DRZEWIECKI. Słusznie pisze jeden z zabierających głos "daje się w łapę i sprawy nie ma", to taki kraj-ajajaj. Dziwię tylko jak można wrócić w takie BAGNO!!! Wszystkich takich przed wpuszczeniem do Polski powinni zbadać PSYCHOLODZY! TO JEST KRAJ GDZIE ZABIERA SIĘ ICH NABYTE PRAWA EMERYTALNE ALBO ZMIENIA SIĘ PRZEPISY I EMERYT ZOSTAJE DZIADEM JESZCZE WIĘKSZYM NIŻ JEST. POPATRZCIE NA NIEMCY ONI WYPŁACAJĄ SWOIM ŻOŁNIERZOM DO DZISIAJ {ROZSIANYM PO CAŁYM ŚWIECIE} I TYM Z SS EMERYTURY I TO JAKIE?????? TO JEST SZACUNEK DLA SWOJEGO OBYWATELA!!!!! A MY?????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maniek Trzeba było kupić dom w normalnym kraju. Tyle lat IP: 87.205.146.* 28.02.10, 11:46 tu żyją, a naiwni nie wiedzą, że wg wadzy w porządku jest tylko pijaczek i menel. Reszta to burżuje, których trzeba gnębić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pitt jedynym prostym wyjściem z sytuacji jest IP: *.chello.pl 28.02.10, 11:47 zadeklarowanie że dochody pochodzą z prostytucji, a na poważnie ciekaw jestem czy dostanie się urzędnikowi personalnie za to nękanie Odpowiedz Link Zgłoś
zablokowany-obrazliwy-nick Kolesi i ich rodzin z powiązań mafijno-rzadowych 28.02.10, 11:55 urzędy skarbowe jakoś nie nękają- to jest właśnieRepublika Bananowa Odpowiedz Link Zgłoś