Gość: archipunk IP: *.omi.pl 10.03.10, 18:46 A nowy budynek sądu w Katowicach ul. Francuska te nitkowate kolumienki, te okna jak w więzieniu .....koszmar !!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: hę? co za bzdury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.10, 19:44 wcale nie uważam zeby bytomska biblioteka wyglądała źle. A jak słyszę że złym pomysłem była budowa agory na pl.kościuszki to juz krew mnie zalewa.... To miasto potrzebuje inwestycji i zmiany wizerunku jak powietrza... jak juz Bytom osiagnie poziom np Gliwic to będziemy mogli psioczyć na płytki klinkierowe czy styropian. Póki co w Bytomiu na elewacjach i dachach kamienic rosną drzewa i nie jest to ekstrawagancja projektanta tylko są tu takie zaniedbania i syf. Betonowa kostka należy się wszelkim konserwatorom zabytków którzy na dzień dobry mówią że się nie da i zyjemy w takim mieście w jakim żyjemy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: co za bzdury IP: *.xdsl.centertel.pl 10.03.10, 23:40 ja też nie bardzo rozumiem za co bytomska biblioteka została nominowana do betonowej kostki. Wygląda duuużo lepiej po remoncie, niż przed. A to, że zamiast cegły klinkierowej są płytki przyklejone na styropianie nie jest chyba wystarczającym powodem do nominacji. Podobnie jak argument o utracie lekkości rotundy - czy osoba która ten artykuł pisała widziała rozpadającą się rotundę sprzed remontu? A była teraz na miejscu? odwiedziła wnętrze biblioteki? Odpowiedz Link Zgłoś
polsz Re: co za bzdury 11.03.10, 08:38 Ale wybitnemu znawcy Tokarskiemu się nie podoba. Tak samo jak budynek w Gliwicach. Penie te ruiny, które były tam przedtem były bardziej stylowe Odpowiedz Link Zgłoś
theadrian Co brzydsze? Oto ostatnie nominacje do Betonowe... 10.03.10, 20:51 Jeśli chodzi o przystanek na Rynku to istna tragedia. Chcą wsiąść do tramwaju idąc od ul. Warszawskiej trzeba się nieźle nagimnastykować. Albo trzeba złamać prawo (a Straż Miejska w tych rejonach często dybie) przechodząc po torach, albo przeskakiwać przez barierki. Cały peron jest "otulony" okropnymi barierkami, które utrudniają dostęp. Jedyne wejście jest od strony Teatru Wyspiańskiego. Tak więc pogratulować tym co to projektowali. Odpowiedz Link Zgłoś
shroeder1970 Co brzydsze? Oto ostatnie nominacje do Betonowe... 10.03.10, 21:31 Nie wiem, czy rozwiązania komunikacyjne też do betonowej kostki się kwalifikuja, ale mam takie dwa, właśnie na linii tramwajowej Centrum - Zawodzie: 1/ przystanek tramwajowy przy Granicznej. 2/ przystanek tramwajowo - autobusowy na Zawodziu, przy 1 Maja 148 ad 1/ Przystanek jest na wysepce, która zabrała jeden pas. PRZED skrzyżowaniem. Zamiast dwóch pasóe - jednego w lewo a drugiego na wprost mamy tylko jeden pas dla dwóch kierunków, czyli przepustowość skrzyżowania na tym kierunku zmniejszoną o połowę. Gdyby tylko osioł projektant zechciał pomyśleć, przesunąłby przystanek ZA skrzyżowanie, gdzie jeden pas wystarczy. ad 2/ Przystanek tramwajowy z wysepką zrobiono na wysokości przystanku autobusowego, przy czym ten autobusowy nie posiada zatoczki. Autobus zatrzymuje się więc pomiędzy wysepką a chodnikiem, całkowicie zatrzymując ruch. powinien był zostać postawio Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Co brzydsze? Oto ostatnie nominacje do Betonowe... IP: *.chello.pl 10.03.10, 22:28 Proponuje do tego 'towarzystwa" dołączyć zdewastowany bezsensowna wycinką drzew i krzewów Wojewódzkiego Parku Kultury i Wypoczynku !!! Ale nawet jak Betonową Kostkę dostanie to co z tego.... może za 50 lat znowu bedzie tam uroczo !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Seler Naciowy Panie Tokarski IP: 87.204.12.* 11.03.10, 10:15 Czy mam pan pojęcie o kosztach remontu obiektu rzedu bilblioteki w Bytomiu. Ma pan pojęcie ile kosztuje m2 klinkieru dobrej jakości ? Najbardziej mnie bawią wszelkiej masci "moralizatrzy" którzy pojecia ani o arhitekturze ani o budwnictwie nie mają a swoje osady wywodza z prostego schematu " podoba mi sie - 1, nie podoba mi sie -0" Odpowiedz Link Zgłoś
kultur żyd, bżydki, obżydliwy - piszemy kropkę nad z 11.03.10, 16:50 żyd, bżydki, obżydliwy - piszemy kropkę nad z patrz: Słownik Poprawnej Polszczyzny. Pod redakcją ks. Skorupki i Romana Dmowskiego. Wydawnictwo Polskie i Naukowe, W-wa 1938, str. 3-7. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rsc Re: żyd, bżydki, obżydliwy - piszemy kropkę nad z IP: *.adsl.inetia.pl 12.03.10, 10:51 idź do lekarza, synek... Odpowiedz Link Zgłoś
sosnowi-czanin Co brzydsze? Oto ostatnie nominacje do Betonowe... 12.03.10, 01:01 Przystanki tramwajowe i ich stan, to jest dla TS sprawa nie istotna. Najlepiej gdyby ich w ogole nie bylo. Liczy sie tylko cena biletu. Pasazer? Idealny to taki, ktory kupuje miesieczny i nie jezdzi. Pytanie, czy jezeli sa przastanki "prywatnych firm", to chcialbym sie dowiedziec od p.Wodnioka czy moge sobie kupic jakis przastanek i urzadzic go po swojemu? Najchetniej ten w Rynku. Nawet moge powiedziec jak by wygladal. Otoz bylaby to pieknie zielona wiata koloru trawki, a w niej zdjecia naszych Dobroczyncow z TS. Niech pasazerowie wiedza komu zawdzieczaja tak piekna podroz. Jeszcze jedno pytanie, skoro wiaty sa zrobione z materialow gorszego gatunku, to czy nie nalezaloby zainteresowac ty prokurature? Kto je odebrl? KOCHAM TRAMWAJE SLASKIE JAK WLASNA TESCIOWA: (Zart oczywiscie, tesciowa kocham bardziej. Przepraszam) Odpowiedz Link Zgłoś