Gość: Max IP: *.chello.pl 22.06.10, 16:35 Ostatnio menadżer Lemoniady spamował na forum katowickim. Wreszcie doczekał się własnego wątku z artykułem w gazecie :D Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Rozterka Re: Gość na wózku inwalidzkim nie pasuje do Lemon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.10, 17:05 Gość portalu: Max napisał(a): Ostatnio menadżer Lemoniady spamował na forum katowickim. Wreszcie doczekał się własnego wątku z artykułem w gazecie :D Tylko cieszyć sie z tego jakoś wstyd :) Dobrze mu tak - Pan Zaścianek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kajjo Re: A ja tu widze czarny PR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.10, 17:38 Robienie sprawy z niczego . Mieli prawo nie wpuścić tego Pana do Lemoniady , i wcale powodem nie musiał być wózek. Lemoniada jest klubem specyficznym , z wąskimi przejściami , z dwoma poziomami. Zresztą odkąd otwarto Lemoniadę w Enigmie jest zdecydowanie więcej miejsca więc Pana na wózku wpuścili ... Bo nie wyobrażam sobie by w czasach świetności Enigmy został Pan wpuszczony do środka - Ci którzy byli potwierdzą jaki był ścisk- teraz to samo dzieje się w Lemoniadzie . Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kol Re: A ja tu widze czarny PR IP: *.toya.net.pl 22.06.10, 19:03 a ja tu widzę kolejnego zacofanego ciemnokratę... co to jest selekcja na wejściu? jak widzę to nie wchodze do środka... zadyfani w sobie egocentrycy z kompleksami malego i 100 w kieszeni od rodziców na piwko smiech na sali Odpowiedz Link Zgłoś
excellenz Re: A ja tu widze czarny PR 22.06.10, 19:34 Twoje prawo nie wchodzić, jeśli ci się lokal nie podoba. A prawo właściciela prywatnego lokalu ("klubu") nie wpuścić cię, jeśli ty mu się nie spodobasz. To działa w dwie strony. Zrozumiałe? Nie? To wybierz się do jakiegoś cywilizowanego, liberalnego miasta (Londyn? Amsterdam? Paryż? Nowy Jork?) i zobacz jak to funkcjonuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kajjo Re: A ja tu widze czarny PR IP: *.centertel.pl 22.06.10, 19:41 @ excellenz widzę że bywają tu ludzie trzeźwo myślący.... Odpowiedz Link Zgłoś
glos_europy W Lemoniadzie są ponoć dobre i tanie dragi !! 23.06.10, 00:05 Znajoma opowiadała, że jak na ćpanie to do Lemoniady. Tanie dragi, a dla stałych klientów u dilerów zniżka. Sam nie wiem nie byłem, a znajoma lubi sobie przyćpać i Lemoniadę bardzo sobie chwali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leon Zawodowiec jak jest selekcja to jest i arbitralność, i kwita IP: *.adsl.inetia.pl 23.06.10, 00:30 Odpowiedz Link Zgłoś
jazmig Mają prawo doboru gości 23.06.10, 15:00 a GW nic do tego. Facet poszedł do innego lokalu, więc nie ma problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arigo Re: A ja tu widze czarny PR IP: *.wroclaw.mm.pl 22.06.10, 20:56 Tak to funkcjonuje że niepełnosprawnych się wpuszcza,o ile są odpowiednio(czytaj podobnie do reszty klubowiczów)ubrani.Bawiłem się w wielu housowych klubach na całym świecie,byłem też selekcjonerem w jednym z klubów w stolicy Szkocji i nie raz widziałem pary na wózkach w tych najbardziej lanserskich klubach. .A wierzcie mi goście czasem wykręcają na tych wózkach takie piruety że szok :) W NY czy też Edynburgu widziałem akcje że ludzie na ten widok po prostu klaskali.A co jest u nas ? Bez komentarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loko Re: A ja tu widze czarny PR IP: 80.100.231.* 22.06.10, 21:09 Mieszkam w amsterdamie juz pare lat. nie chodze do wszystkich klubow, ale jednak troche. Do tej pory selekcji nie widzialam. Wiec nie jest to specjalnie popularne. Zdarza sie, ze ludzie nie sa wpuszczanie, ale co najwyzej dlatego, ze poprostu jest komplet. Za to w Rejkiaviku w najbardziej popularnym i nie istniejacym juz klubie zawsze byla selekcja i komplet, ale zeby nie wiem jaki byl tlok to zawsze byl tam facet na wozku. I co ciekawsze inni klubowicze, jak potrzebowal, pomagali mu korzystac z toalety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tygrysek Re: A ja tu widze czarny PR IP: *.chello.pl 22.06.10, 21:19 Coś cię zabolała poprzednia wypowiedź. Dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konsument Jasne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.10, 23:27 Ale moje prawo, jako konsumenta wyrazić swoją opinię. Moja noga w tym klubie nigdy nie postanie. Howgh! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tigga Mylisz się misiu IP: 62.29.175.* 22.06.10, 23:42 To przestaje być prywatny lokal. To zaczyna być już miejsce publiczne. I uparci ludzie są w stanie takich "właścicieli" poszargać sądem grodzkim z k.c. Osobiście gardzę tzw. "selekcją" - to jest tylko sztuczne dymanie "prestiżu" lokalu bez dbałości o właściwy jego image - muzyka, eventy, bar itp. Nic ciekawego w "selekjonowanych" klubach nie widziałem i czuję się upokorzony władczym spojrzeniem niedowartościowanych bramkarzy. Dlatego też moje $$$ chodzą gdzie indziej - nie sczytuję po prostu z faktu że mnie jakiś "selekcjoner" raczy zaliczyć do targetu lanserów. Odpowiedz Link Zgłoś
three-gun-max Re: Mylisz się misiu 22.06.10, 23:47 Nikt za twoją kasą nie będzie tęsknił - takie kluby maja nadmiar chętnych :) A klub może być tylko dla osób z zaproszeniami. A zaproszenie dostajesz albo nie przy wejściu :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tigga Re: Mylisz się misiu IP: 62.29.175.* 23.06.10, 00:12 three-gun-max napisał: > Nikt za twoją kasą nie będzie tęsknił Trudno mi się z tym zgodzić nie nadążając za dynamiką zmian klubo/nazw pod adresami. Albo traktujesz swoich klientów poważnie albo liczysz że "ciemny lud to kupi". Odpowiedz Link Zgłoś
three-gun-max Re: Mylisz się misiu 23.06.10, 00:20 Nazwy i adresy mogą się zmieniać. Właściciele z reguły bardzo często są ci sami :) Nie słyszałem jeszcze żeby klub z selekcją padł przez brak chętnych :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K_E_R_A_X Re: Mylisz się misiu IP: *.chello.pl 26.06.10, 22:31 Jeżeli nie słyszłaś to wspomnij 3 poziomy1 pustki i jeszcze raz pustki! Nie narzekam na brak kasy , ale idąc do Sofy ,śmieszy mnie widok KSIĘCI JEDNEJ NOCY, gdzie w knajpie zostawia pół , a często nawet całą, wypłatę ,po to tylko żeby puste (w większości - bez obrazy)dupy widziały że płaci setkami! Spotykam potem takich gości na ulicy i to zwykłe szczury , które potem muszą pożyczyć kasę aby starczyło do końca miesiąca. Kelnerki w Sofie pytając o Absoluta odpowiadają że mają tylko ciepłego i tekst: chyba wolisz dopłacić i wypić zimną finlandie. Jak zamawialiśmy flaszkę do stolika identyczny tekst i przeważnie nie mają wydać! A przy wejściu co??? Drzwi zamykane jak w REALU. A selekcja? Co to jest? Równi i równiejsi? Że się nie obnosisz ( a mógłbys tam kupić parę osób) to co ? Niepasujesz? Bo nie Lanser? Dla mnie takie kluby to porażka, ale to moje osobiste zdanie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty Re: Mylisz się misiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.11, 00:08 Dokładnie, Masz 100% racji. Takie kluby są wyłącznie dla niedowartościowanych, zakompleksionych, gości najczęściej bez kasy. To tak jak z dziwkami i płaceniem za seks :-) Trzeba mieć nieco więcej poczucia własnej wartości, a nie płaszczyć się przed byle kim jak c i p a. Żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajajaj Re: A ja tu widze czarny PR IP: *.251.174.19.threembb.ie 22.06.10, 19:54 To w Dublinie mialbys problem z napiciem sie piwa w pubie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario Re: A ja tu widze czarny PR IP: *.chello.pl 22.06.10, 20:57 Jeżeli byłeś we wrocławiu w klubie Oławska to wiesz ze tam jest ciasniej niz w lemoniadzie , a nie miał moj kolega na wozku tam zadnych problemów z wejsciem i poruszaniem sie tam. Byłem w lemoniadzie i wiem ze tam jest wiecej miejsca. Wiem tez ze cały katowicki lans tam siedzii moze by im kolo na wozku nie pasował,. Żałosne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marlo no to miał koleś farta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.10, 22:35 że go obsługa nie eksternminowała w trosce naturalnie o najwyższą jakość obsługi klyenta pozostałego. Odpowiedz Link Zgłoś
tomash8 Re: A ja tu widze czarny PR 22.06.10, 23:28 Gość portalu: kajjo napisał(a): > Robienie sprawy z niczego . Mieli prawo nie wpuścić tego Pana do Lemoniady ...a prywatna gazeta ma prawo to opisać tak jak chce:) Odpowiedz Link Zgłoś
three-gun-max Re: A ja tu widze czarny PR 22.06.10, 23:37 ...a prywatni użytkownicy mają prawo wytknąć gazecie artykuły umieszczane na zasadzie znajomości :) Odpowiedz Link Zgłoś
jagrudz Re: A ja tu widze czarny PR 23.06.10, 12:47 Pol;ska Rzeczpospolita Bandycka Lokal o wąskich przejściach itp to tłumaczenie czy oskarżenie? Kto dał zezwolenie na działalność, jakie ma plecy,jaką partię popiera?Uzasadnienie;zbyt wąskie przejścia to zagrożenie nie tylko w wypadku przebywania niepełnosprawnych,czyli już tu powinien być prokurator,no ale nie bezpieczeństwo, a poparcie odpowiedniej sekty u nas się liczy,taki mamy system po upadku komuny,siła przebicia szerokie plecy i jak mówił Wałęsa koleżki[ale nie protestował].Co z tego, że profesura jak w głowie bzdura.Więc głosujmy na kolesiów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalaprepka Re: A ja tu widze czarny PR IP: *.altec.pl 22.06.10, 17:44 ale klubu czy Stolycy Kultury ? Odpowiedz Link Zgłoś
pablobodek Re: A ja tu widze czarny PR 23.06.10, 20:57 A co, do tego jeszcze czarnoskóry ?! To typowe zachowanie w kraju ultrakatolickim. Zwykła miłość bliźniego. Jeśli jest białym katolikiem i genetycznym patriotą oczywiście, ten bliźni !! Odpowiedz Link Zgłoś
dziad_borowy Re: Gość na wózku inwalidzkim nie pasuje do Lemon 22.06.10, 17:24 Marcin, nie ma sie co przejmowac, tam jest naprawde cienko. A mialo byc pieknie, co najgorsze. Dzierżż!!! Odpowiedz Link Zgłoś
blonde.redhead24 Gość na wózku inwalidzkim nie pasuje do klubu L... 22.06.10, 18:01 bardzo dobrze, że część oczekujących na wejście zrezygnowała zniesmaczona sytuacją a wyborczej dziękuję za artykuł - teraz wiem, do jakiego klubu się NIE wybiorę Odpowiedz Link Zgłoś
three-gun-max Re: Gość na wózku inwalidzkim nie pasuje do klubu 22.06.10, 20:11 Nikogo to nie obchodzi. Te kluby mają to do siebie, że to nie ich właściciele proszą o odwiedziny tylko na odwrót :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tygrysek Re: Gość na wózku inwalidzkim nie pasuje do klubu IP: *.chello.pl 22.06.10, 21:25 Można się pokusić o podsumowanie: kupuję więc jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Gość na wózku inwalidzkim nie pasuje do klubu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.10, 22:16 We Francji jest duza selekcja. Nie wchodzi się do lokalu, bo się ma nieodpowiednią gębę, czy mówi się nieodpowiednim językiem. Jest rasizm, selekcja i dyskryminazja. Ja zawsze wchodziłam, ale moi przyjaciele z różnych państw o innych kolorach skóry miewali problemy. Często wchodzili tylko dlatego, że byli ze mną, bo byłam "biała". Szybko przestałam chadzać do takich klubów. W Polsce też nie chodzę. Skoro oceniają człowieka na "oko" to ze mnie żyć nie będą. Nieprawda że własciciele mają prawo wpuszczać kogo chcą. Skoro otwierają klub ogólnodostępny, uważam, że jakikolwiek rasizm jest karalny prawem. Jedynie awanturników można nie wpuszczać. Odpowiedz Link Zgłoś
three-gun-max Re: Gość na wózku inwalidzkim nie pasuje do klubu 22.06.10, 23:19 I brawo dla właścicieli tych klubów :) Skoro państwo uprawia "tolerancję" i "wielokulturowość" na siłę to ludzie biorą sprawę we własne ręce. I tak, mają prawo to robić bo klub może być dla osób z zaproszeniami (które dostajesz lub nie przywejściu) :D Odpowiedz Link Zgłoś
janci0 Re: Gość na wózku inwalidzkim nie pasuje do klubu 22.06.10, 23:45 Niektórzy nie rozumieją że nie wystarczy płacić. Albo ktoś pasuje do klubu, albo nie. Zwykle jak komuś uda się w końcu wejść do "wymarzonego" klubu, okazuje że źle się tam bawi - muzyka kiepska, a drinki drogie. W dodatku większość to geje, a gość szuka panienek. Czasami warto zaufać selekcjonerowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ojek Re: Gość na wózku inwalidzkim nie pasuje do klubu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.10, 11:18 Dlaczego Ktoś się tu upiera, że ten klub jest "ogólnodostępny". NIE JEST. JEST PRYWATNY. Jak mam ochotę kogoś nie wpuścić to nie wpuszczam i tyle. Też mnie kiedyś nie wpuścili do innej knajpy. I co? I nic. Napiszecie o tym w gazecie? Odpowiedz Link Zgłoś
blonde.redhead24 Re: Gość na wózku inwalidzkim nie pasuje do klubu 22.06.10, 23:25 To wyobraź sobie taki piękny dzień, w którym nie tylko ja, ale o wiele więcej osób przestanie prosić o wejście do klubu, którego bronisz tak żarliwie, jakbyś był co najmniej jego managerem. I kogo wtedy będzie obchodzić Twoje zdanie? Odpowiedz Link Zgłoś
three-gun-max Re: Gość na wózku inwalidzkim nie pasuje do klubu 22.06.10, 23:31 Takie kluby mają się naprawde dobrze więc nie bój się o nie, one sobie poradzą :) Odpowiedz Link Zgłoś
blonde.redhead24 Re: Gość na wózku inwalidzkim nie pasuje do klubu 22.06.10, 23:40 Zastanawia mnie tylko, czemu Ty boisz się o nie aż tak bardzo ;) Odpowiedz Link Zgłoś
three-gun-max Re: Gość na wózku inwalidzkim nie pasuje do klubu 22.06.10, 23:46 Bo to z reguły całkiem fajne miejsca są :) Odpowiedz Link Zgłoś
blonde.redhead24 Re: Gość na wózku inwalidzkim nie pasuje do klubu 22.06.10, 23:54 No właśnie widzę, jakie fajne: żeby nie wpuścić (do przystosowanego dla niepełnosprawnych klubu) człowieka na wózku, tylko dlatego, że jest na wózku? Brak słów... Odpowiedz Link Zgłoś
three-gun-max Re: Gość na wózku inwalidzkim nie pasuje do klubu 23.06.10, 00:02 Skoro będzie przeszkadzał - nie wpuścić i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tigga Re: Gość na wózku inwalidzkim nie pasuje do klubu IP: 62.29.175.* 22.06.10, 23:46 tylko często nie za długo trwaj chwilo Odpowiedz Link Zgłoś
three-gun-max Re: Gość na wózku inwalidzkim nie pasuje do klubu 22.06.10, 23:52 Niektóre już całkiem długo :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poinformowany three gun jest związany z lemoniadą!!!!! IP: *.chello.pl 23.06.10, 00:01 Znam gościa . Ma powody żeby dyskredytować przeciwników niewpuszczenia chłopaka. W końcu po takim artykule co mu pozostało? :) Odpowiedz Link Zgłoś
three-gun-max Re: three gun jest związany z lemoniadą!!!!! 23.06.10, 00:02 lemoniade to piłem za komuny, teraz wole cole :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sznuhr Re: Gość na wózku inwalidzkim nie pasuje do klubu IP: 93.179.207.* 23.06.10, 06:03 ach ach ach no właśnie! Na przykład zdarzały się w przeszłości napisy na drzwiach sklepów "żydom i psom wstęp wzbroniony". Właściciel ma prawo wpuszczać kogo chce! Prawda? A nie tak jak teraz, jakieś kary wprowadzili, jeśli odmówisz komuś sprzedaży nawet we własnym sklepie. (chyba, że odmowisz, bo sprzedaż danej grupie jest zakazana ustawowo np: niep-letni & alko) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J23 Re: Gość na wózku inwalidzkim nie pasuje do klubu IP: 80.50.128.* 23.06.10, 07:24 Selekcja to snobizm, ci którzy sikają ze szczęścia że ich wpuszczono to pustogłowe patałachy. Nigdy nie pójdę do takiego klubu. Czlowiekowi inteligentnemu takie rzeczy nie odpowiadają. Homo sapiens to znaczy człowiek myslący, sapiens to nie jest od sapania... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolek Re: Gość na wózku inwalidzkim nie pasuje do klubu IP: *.trzebinia.mm.pl 22.06.10, 22:39 Zniesmaczonym to można być ludźmi stojącymi w kolejce do klubu czekającymi aż ktoś stwierdzi czy ich pieniądze są odpowiednie dla właściciela. Ludzie to się jednak nie szanują... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heh Re: Gość na wózku inwalidzkim nie pasuje do klubu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.10, 23:34 hehe, faktycznie, jak konie na targu - stoją i czekają na przegląd :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gola Re: Gość na wózku inwalidzkim nie pasuje do klubu IP: 109.255.11.* 23.06.10, 14:26 Osobiscie znam Marcina,jest przystojnym, zawsze swietnie ubranym mezczyzna, tak wiec kryterium selekcji mogl byc tylko wozek inwalidzki.W klubie jeszcze nie goscilam, ale po tak razacej dyskryminacji na pewno tam nie zawitam, podobnie jak wiekszosc moich zanjomych, a jest to liczne grono Katowiczan. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pudelek Gość na wózku inwalidzkim nie pasuje do klubu L... IP: 188.33.213.* 22.06.10, 18:16 napisałbym, że będę wiedział, gdzie nie iść, ale wystarczy mi informacja o selekcji na drzwiach - czy wpuściliby chłopaka na wózku czy nie, lokalom z selekcją dziękuję. Na szczęście jest dużo innych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Facet Re: Gość na wózku inwalidzkim nie pasuje do klubu IP: 212.189.46.* 22.06.10, 19:01 Ja po prostu takie miejsca olewam. Jeżeli ktoś mnie nie chce wpuścić, bo mu się nie podobają moje buty (solidne górskie buciory), to tylko współczuję głupoty właścicielowi klubu - skoro nie chce na mnie zarobić (a mógłby i to całkiem dużo), to zarobi ktoś inny. Rozumiem niewpuszczania agresywnych i pijanych ludzi, ale nie wpuszczanie według jakiegoś własnego widzimisię to skandal. No cóż, nie będę się pchał tam gdzie mnie nie chcą. Odpowiedz Link Zgłoś
groma_00 Gość na wózku inwalidzkim nie pasuje do klubu L... 22.06.10, 18:34 Nie przeszkadzalby mi koles na wozku w klubie i ogolnie powinien sie tym nie przejmowac i nie robic z tego sprawy ze go nie wpuscili bo mogli. Taka jest specyfika slowa "selekcja", kazdy kiedys gdzies odpadl przy takiej rzeczy. Powinine pojsc do innego klubu i tyle;] Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biedron Re: Gość na wózku inwalidzkim nie pasuje do klubu IP: *.chello.pl 22.06.10, 20:52 czy ty umiesz czytac!!! stałem razem z nim i nie zostalismy wpuszczeni poniewaz on był na wózku !!!! tylko dlatego , taki powod podala pani ktora nas nie wpusciła. Zreszta tydzien wczesniej bylismy tam ta same ekipa bez Marcina i weszlismy.. A i to nie on nagłośnił te sprawe tylko dziewczyna z kolejki.. uwież mi że on tak jak i ja mamy to głęboko w d....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biedron Re: Gość na wózku inwalidzkim nie pasuje do klubu IP: *.chello.pl 22.06.10, 20:53 uwierz !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba wierze,mezczyzna sie z takich powodow nie obraza IP: *.chello.pl 22.06.10, 23:06 smieszne tak z drugiej strony jak zlota mlodziez preferuje pewne kluby tylko dlatego ze moze zostac do nich nie wpuszczona,ale coz,taka generacja Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: wierze,mezczyzna sie z takich powodow nie obr 23.06.10, 00:17 Powiedziałbym, że są ludzie, którzy preferują pewne kluby tylko dlatego, że INNI mogą do nich nie zostać wpuszczeni. Ale jak ów nie zostanie wpuszczony to żal.pl, rasizm, dyskryminacja i dno :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg Re: Gość na wózku inwalidzkim nie pasuje do klubu IP: *.zone11.bethere.co.uk 22.06.10, 23:08 wlaśnie ,że nie odpuszcza się w takiej sytuacji bo jeśli przejdzie im to raz co powstrzyma ich przed odmową nastepnej osobie na wozku to są tacy sami ludzie niczym się nie rożnią. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Gość na wózku inwalidzkim nie pasuje do klubu 23.06.10, 00:22 No ale do licha ciężkiego - selekcjonerzy w imieniu właściciela wpuszczają do lokalu po uważaniu. Co w tym strasznego? Dopóki właściciel ma pożądany obrót to w sumie jego sprawa, bo zrobić mu qq prawnie raczej jest trudno. Czy niewpuszczenie inwalidy na wózku jest większą zbrodnią niż niewpuszczenie Jana Lansera z Koziej Wólki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Samson Miodek Gość na wózku inwalidzkim nie pasuje do klubu L... IP: *.galileusz.3s.pl 22.06.10, 18:56 Sam jestem pracownikiem jednego z klubów i ciekawy jestem jakby się ta sytuacja potoczyła u mnie w pracy. Na pewno byłby problem z wjazdem wózkiem bo wejście jest małe i po schodach ale rozumiem, że tu bohater artykułu mógłby liczyć na pomoc przyjaciół. Selekcja - uważam, że jest potrzebna bo eliminuje (a przynajmniej stara się) co bardziej agresywnych, pijanych i chamskich gości. Czy selekcja z klubu w którym pracuje miałaby problem z osobą na wózku? Raczej nie (mam taką nadzieję). Ale teraz najważniejsze - rozumiem, że to była sobota. Co do miejsca faktycznie mogłoby być ciężko - o ile piątki są raczej luźne to w soboty panuje zazwyczaj taki ścisk, że przemieszczanie się to męka więc osoba na wózku raczej nie podjechałaby do baru ani na parkiet. Nie wiem jak jest w Lemoniadzie (miejsce) więc trudno mi jest ocenić zachowanie pracowników klubu ale sądzę, że jeżeli gość spełnia wymagania selekcjonerskie (ubiór, zachowanie, wiek itd itp) to do jego decyzji należy czy chce się przeciskać w ogromnym tłumie i narażać na niewygody. Odpowiedz Link Zgłoś
groma_00 Re: Gość na wózku inwalidzkim nie pasuje do klubu 22.06.10, 19:03 No racja, ale trzeba pamietac ze selekcja to jest cos bardzo subiektywnego. Nie mozna byc obrazonym na caly swiat bo ochroniarz Cie nie wpuscil... Takie moje zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Gość na wózku inwalidzkim nie pasuje do klubu 23.06.10, 00:26 Jak pisał Samson Miodek - może być selekcja (a właściwie preselekcja bo postselekcja jest prawie wszędzie tam gdzie agresywnych bądź przedawkowanych klientów ochrona bierze za frak i eksmituje z lokalu) ze względu na bezpieczeństwo gości odsiewająca dresiarstwo czy agresywnych, podchmielonych panów świata i wszelkiego stworzenia a może być selekcja na klimat. Myślę, że ta druga jest odbierana znacznie gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kol Re: Gość na wózku inwalidzkim nie pasuje do klubu IP: *.toya.net.pl 22.06.10, 19:06 "Selekcja - uważam, że jest potrzebna bo eliminuje (a przynajmniej stara się) co > bardziej agresywnych, pijanych i chamskich gości. Czy selekcja z klubu w który > m pracuje miałaby problem z osobą na wózku? Raczej nie (mam taką nadzieję)." nie stara sie eliminować zagrożeń a jedynie wybierać na oko pięknych i pasujących... bzdura jednym słowem nie raz wchodziłem do takiego klubu a jednego z moich znajomych nie wpuszczano ... dlaczego ? bo impreza zamknięta a dla meni nie... a kolega wróżniał sie tylko tym iż zimą lubi być ciepło ubrany czytaj ma na sobie polar. smiech na sali od tamtego zdarzenia nie pojawiłem się w klubie z selekcją. jedno jest pocieszające żaden z tych klubów nie przetrwał wiecej jak 5 lat :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kutach Re: Gość na wózku inwalidzkim nie pasuje do klubu IP: 83.143.99.* 22.06.10, 19:15 zazwyczaj dla klubu to teraz maksymalna zywotnosc, konkurencja sie dopasowuje cos trzeba zmieniac, wiec to zaden argument. Lemoniada jest teraz na topie i jest tam dobrze, ale wg mnie powinni dac wstep np 100 zl do konsumpcji i wyeliminowaliby gawiedz ktora chce potanczyc i sie przesmradzac. Pewnie ludzie wola sie bawic ze soba i tak jest en swiat skonstruowany, wlasciciel nie bedzie z tego powodu plakal. a selekcja w katowicach jest w kazdym lokalu (2b3 - bramkarze ja prowadza, tylko tam sprawdzaja czy kolesie sa najebani czy nie, obior ma rzadko znaczenie jak jest "normalny", sofa, genesis, enigma - pewnie teraz gorzej sie kreci bo lemoniada zabrala czesc klentow, a czesc przeszla do sofy, ktora tez na otwarciu lemo podupadla:), grzesznicy, to juz by bylo na tyle w kato, moze jeszcze poziom3, kwadraty studenckie). reasumujac gosc w lemo chce miec dobre towarzystwo i tyle, tam koles w wozku serio by przeszkadzal i nie ma co robic afery, chyba ze to czarny PR. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baba Re: Gość na wózku inwalidzkim nie pasuje do klubu IP: *.adsl.inetia.pl 22.06.10, 19:42 Swiat zaczyna tak być skonstruowany ,że piękno,uroda,kasa to przepustka .Zal. Rozumiem,ze nie wpuszcza się osób nietrzeżwych.Wyraz selekcja pachnie wyjątkowo pejoratywnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: E tam Re: Gość na wózku inwalidzkim nie pasuje do klubu IP: *.ppp.asahi-net.or.jp 22.06.10, 20:07 Świat był i nadal jest tak skonstruowany, nie że dopiero ZACZYNA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swoboda_t Re: Gość na wózku inwalidzkim nie pasuje do klubu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.10, 20:51 W 2b3, Longmanie czy Garage'u selekcji sensu stricte nie ma i tam można spotkać chyba najnormalniejszych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
mus-zek0 Re: Gość na wózku inwalidzkim nie pasuje do klubu 23.06.10, 16:01 Gość portalu: Samson Miodek napisał(a): > (ubiór, zachowanie, wiek itd itp) to do jego decyzji należy czy chce się przeci > skać w ogromnym tłumie i narażać na niewygody. Rozumiem,że pisząc o wieku,masz na myśli ukończone 18 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Gość na wózku inwalidzkim nie pasuje do klubu L... IP: *.tktelekom.pl 22.06.10, 19:01 Idea selekcji polega na tym, że ktoś decyduje czy mamy wstęp czy nie. Chodząc w takie miejsca należy spodziewać się takich problemów i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
szlag_mnie_trafi Niech się cieszy - mogli zabić "intruza" - prawda? 22.06.10, 23:08 Przecież byli "u siebie". Odpowiedz Link Zgłoś
talking_head Znieczulica czy może typowa dla GW nagonka ? 22.06.10, 19:29 Byc może selekcjonerka była debilką, ja jednak obstawiam przepisy BHP a przede wszystkim przepisy ppożarowe. Jesli rzeczywiście w klubie były schody to gość podczas pożaru a tym samym paniki nie wydostał by sie sam z klubu a stanowiłby, w razie wywrotki, skuteczna zaporę dla tłumu. Może diabeł tkwi w szczegółach ? GW-Prawda oczywiście woli od razu przyłozyć, podobnie jak z postrzeleniem murzyna w W-wie. Odpowiedz Link Zgłoś
excellenz Re: Znieczulica czy może typowa dla GW nagonka ? 22.06.10, 19:50 Jeden z niewielu głosów rozsądku. Skoro lokal nie był przystosowany dla osób niepełnosprawnych ruchowo, to po prostu organizatorzy nie odważyli się wziąć na siebie konsekwencji obecności takiej osoby w lokalu. Nie chodzi tu tylko o kwestie ewentualnej ewakuacji i odpowiedzialność w tym wypadku. Trzeba również mieć na uwadze szereg niedogodności, jakie może sprawiać obecność takiej osoby dla innych uczestników imprezy. Od problemu ubikacji (bo z jakiej niepełnosprawny ma korzystać? Z damskiej, skoro stać nie może, a dla niepełnosprawnych osobnej nie ma?), przez kolejkę przy barze, miejsce na parkiecie, po miejsce siedzące (bo z reguły w soboty w większości lokali każde miejsce jest wykorzystane do maksimum)... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikt wątpię IP: *.tvgawex.pl 22.06.10, 22:06 Tłumaczenia osób zainteresowanych sugerują dalece inne przyczyny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: y.y Re: Znieczulica czy może typowa dla GW nagonka ? IP: *.warszawa.vectranet.pl 22.06.10, 22:31 excellenz napisał: > Jeden z niewielu głosów rozsądku. Skoro lokal nie był przystosowany dla osób niepełnosprawnych ruchowo ... "Adam Jaworski, właściciel sieci Lemoniada, twierdzi z kolei, że menedżerka się myli. - Nasze kluby są dostosowane dla osób niepełnosprawnych, wielokrotnie były u nas na imprezach - mówi. Ba, są dla nich specjalne, drugie wejścia, również w Katowicach." Może zanim jeden z drugim zaczniecie opowiadać dyrdymały, to najpierw czytajcie ze zrozumieniem? To nie boli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: san przepisy ... IP: 77.236.0.* 22.06.10, 23:04 Każdy lokal musi posiadać przy odbiorze toaletę dla osób niepełnosprawnych, więc to nie argument. Chyba że były jakieś nieprawidłowości przy odbiorze Sanepidu ... Odpowiedz Link Zgłoś
excellenz Re: przepisy ... 23.06.10, 17:04 Podaj proszę przepis, który tak mówi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antoni Re: Znieczulica czy może typowa dla GW nagonka ? IP: *.chello.pl 22.06.10, 23:27 To niech nadzór budowlany / straż pożarna zamknie budę do czasu przystosowania dróg ewakuacyjnych do potrzeb osób na wózkach. I już. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luke Re: Znieczulica czy może typowa dla GW nagonka ? IP: *.chello.pl 24.06.10, 12:28 Co to jest za tlumaczenie przepisy BHP przeciez wymogi bezpieczenstawa musza byc spelnione dla wszystkich bez wzgledu czy ktos ma noge zlamana czy reke czy oko podbite a jak tego nie maja to niech zamkna ten burdel na kolkach i tyle!! Jakos inne lokale nie maja takiego problemu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Znieczulica czy może typowa dla GW nagonka ? IP: *.chello.pl 23.06.10, 18:33 Te szczegóły są takie, jak w tekście mówi właściciel, że w lokalu jest drugie wejście, właśnie dla niepełnosprawnych, a lokal jest dla nich przystosowany. Przeczytałeś, czy plujesz na GW już z zasady? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oskar selekcja? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.10, 19:29 Selekcja? Selekcja to była na rampie kolejowej w Oświęcimiu. Zasady podobne. Ci dobrze wyglądający do roboty, reszta do gazu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leon Zawodowiec ale takie są zasady klubingu IP: *.adsl.inetia.pl 23.06.10, 00:31 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leon Zawodowiec a jak się komuś nie podobają to niech idzie IP: *.adsl.inetia.pl 23.06.10, 00:32 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leon Zawodowiec do restauracji dworcowej.. IP: *.adsl.inetia.pl 23.06.10, 00:33 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hans Re: selekcja? IP: 83.143.102.* 22.06.10, 20:06 lol. z tym gazem to sie nie pomyliłeś zwykle w katowickich klubach śmierdzi, potwornie śmierdzi papierosami, potem i ogólnym smrodem + nieznośny upał no i ogłuszający ryk muzyki ustawionej przez debilnego didzeja na maksa wszystkie pokrętła:D w tym tygodniu byłem w pacha w londynie i też nie wpuszczali niektórych typów, ale zapłaciłem za wjazd i powiem tak :D gardzę wiejskimi remizami w Katowicach, klub klimatyzowany, 0 smrodu papierosów, i zajebiste nagłośnienie. Polecam :) na weckend się wybrać:D zamiast kisić dupę na wsi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pazurek Re: selekcja? IP: 83.16.112.* 04.07.10, 17:12 "ogłuszający ryk muzyki ustawionej przez debilnego didzeja na maksa wszystkie pokrętła" ale o co tu chodzi? ze dj debil czy ze pokretla na maksa? a podgladales te pokretla? gdzie tak ta muzyka ryczy? skoro w londynie tak dobrze to czemu sie tam nie wyprowadzisz? tam nie graja dje debile :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hans Gość na wózku inwalidzkim nie pasuje do klubu L... IP: 83.143.102.* 22.06.10, 19:52 no i co z tego to selekcjoner podejmuje decyzje ostateczną po to jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Nie ma to jak wieśniacka selekcja dla "elyt" IP: *.cable.smsnet.pl 22.06.10, 19:57 Lepiej bawić się w tancbudzie lub innej mordowni, gdzie nikt nie udaje kogoś kim nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Nie ma to jak wieśniacka selekcja dla "elyt" IP: *.cable.smsnet.pl 22.06.10, 20:06 Faktycznie, niejaki "mecenas" na FK reklamuje ten przybytek. No to skora do wydawania osądów GW zrobiła im reklamę, tak samo jak Allianz ze swoją pazernością:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fro Re: Nie ma to jak wieśniacka selekcja dla "elyt" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.10, 20:14 Jak ja lubię te "przylansowane klubiki", gdzie nie wejdziesz będąc niepełnosprawnym, żeby przypadkiem nie popsuć swoim widokiem zabawy podstarzałym menago albo skoksowanym bananom z pieniążkami od taty no i tabunowi lasek z gównem zamiast mózgu, które po trzech mojito i podaniu stanowiska pracy stwierdzają, że jesteś ich miłością życia, hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;) Re: Nie ma to jak wieśniacka selekcja dla "elyt" IP: *.cable.smsnet.pl 22.06.10, 20:21 E tam, stówą pomachaj przy ladzie barmana. Nagle siksy lecą na ciebie, a dodam, że urodą nie grzeszę:))) Odpowiedz Link Zgłoś
three-gun-max No i bardzo dobrze 22.06.10, 20:08 Wyborcza udaje, że nie wie jak działają kluby z selekcją. Można tam nie wejść bo ma się złe buty, brzydką morde albo małe cycki. Tym bardziej na wózku nie ma wjazdu. Może sobie pójść do klubu bez selekcji albo do budki z kebabem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marian Re: No i bardzo dobrze IP: *.chello.pl 22.06.10, 21:08 pod budka z kebabem spotkaj sie ze mna tłuku.. proponuje jutro na placu andrzeja o 20 00.. kondonie Odpowiedz Link Zgłoś
three-gun-max Re: No i bardzo dobrze 22.06.10, 21:22 Nie, dziękuje. Jeśli szukasz męskiej miłości to pojedź sobie na dworzec i tam poszukaj :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fifoł_fafoł Re: No i bardzo dobrze IP: *.echostar.pl 22.06.10, 21:43 Teraz Ty udajesz (a narzekasz na "Gazetę"),że błędnie odczytałeś intencje kolegi Mariana, który po prostu chce Tobie "ręcznie" wytłumaczyć dlaczego Twoje podejście jest błędne ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marian Re: No i bardzo dobrze IP: *.chello.pl 22.06.10, 22:02 nie lubie chamstwa :))) a głupkowi niczego sie nie wytłumaczy, bo on nic nie zrozumie dopoki jego to nie spotka.. tu chodzi TYLKO o dyskryminacje ze wzgledu na wózek, o nic innego. Selekcja to tylko przykrywka właściciela lokalu... Odpowiedz Link Zgłoś
three-gun-max Re: No i bardzo dobrze 22.06.10, 22:11 Marianie, jak tam idą poszukiwania. Znalazłeś już mężczyzne swojego życia czy nadal próbujesz ich poznać pod budką z kebabem? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marian Re: No i bardzo dobrze IP: *.chello.pl 22.06.10, 22:16 ja tylko uznalem ze jestes skonczonym debilem czytajac twoje wypowiedzi. Nie pomyliłem sie... Wiec sciagnij te ware z nosa i pora spac , bo jutro do szkoły zaśpisz.. A z Kostuchny trudny dojazd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba tak,wiec zrobmy kolejny parytet IP: *.chello.pl 22.06.10, 22:54 swiete prawo wlasciciela nie wpuscic kogo chce,podobnie o tym co znaczy wolnosc slowa zapomnieli amerykanie Odpowiedz Link Zgłoś
patthecat Tylko nie zapomnij pod kebaba wózek wziąć...;p 22.06.10, 22:55 Sam cieciu robisz z siebie wała robiąc ustawki na internecie, pryszcząc zza klawiatury... Idź popchać wózek jutro w ramach robót społecznych, to ci ulży... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Tylko nie zapomnij pod kebaba wózek wziąć...; IP: *.chello.pl 22.06.10, 23:01 chyba napisałem o co mi chodzi dalej .. i nie napinaj sie tak bolec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fifoł_fafoł Re: Tylko nie zapomnij pod kebaba wózek wziąć...; IP: *.echostar.pl 22.06.10, 23:07 Kocisko, mordo ty moja ... od tematu odbiegasz. Prosimy na temat (odn. dyskryminacji niepełnosprawnych w ramach tzw. "kultury klubowej") albo sobie na balkonie pomiaucz. W wypowiedzi "three-gun-max" nie byłoby nic niestosownego gdyby nie ostatnie zdanie, które świadczy o tym, że ww. pajac ma osoby niepełnosprawne za ogólnie gorsze ("Może sobie pójść do klubu bez selekcji albo do budki z kebabem."). Nie jest dziwne, że ktoś może się na takie podejście wkurzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
patthecat Zajefajnie, chcą być równi, ale równiejsi... :D 22.06.10, 23:15 ...mordę to ma twoja stara, fiołku kochany... a teraz do meritum... kluby, jak sama nazwa wskazuje, nie są instytucjami użyteczności publicznej. To nie miejski kibel, że ma być dostosowany i wpuszczać każdego. Tegoż samego wieczoru bramkarze z kwitkiem odprawili z 500 innych, a to bo "masz obuwie sportowe", "za gruby", "za chudy", "za brzydki", "po prostu nie wchodzisz". Czy to sprawiedliwe czy nie nie mnie oceniać, tak po prostu jest. Ale niepełnosprawny, który przecież chce być traktowany "jak każdy inny" nagle dochodzi do wniosku, że wehikuł pod czterema literami działa jak "mulit-pass" i wejść powinien... Więc co to jest, rozdwojenie jaźni, sraczka intelektualna czy podwójne standardy? A jakby wybuchł pożar to wrzask na całego, że niepełnosprawny się usmażył na skutek niedostosowania obiektu i rodzina chce milionowego odszkodowania... I tak źle i tak nie dobrze, bo jaśnie pan dwa kółka postanowił "zatańczyć" na parkiecie... ...ludzie, to nie jest "Love Story" tylko życie prozaiczne... Over and out... Odpowiedz Link Zgłoś
no.to.mamy.problem Re: Zajefajnie, chcą być równi, ale równiejsi... 22.06.10, 23:48 Dokładnie.Zgadzam się z powyższym. I dodam, że mnie też tacy bramkarze by nie wpuścili, ale ja, ani moi znajomi nie mielibyśmy się komu poskarżyć, bo nie mam wózka i gó... to kogo obchodzi. To jest dopiero dyskryminacja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fifoł_fafoł Re: Zajefajnie, chcą być równi, ale równiejsi... IP: *.echostar.pl 22.06.10, 23:50 Ano widzicie (patthemordotymoja i three-gun-max) ... tak to jest jak pobieżnie (bez zrozumienia) czyta się dany tekst, w którym napisano, że właściciel klubu mówił, iż lokal jest dostosowany dla niepełnosprawnych a z kolei pracownik klubu twierdził, że nie i użył tego argumentu jako podstawy do niewpuszczenia danej osoby do klubu. Pani wpuszczalska mogła po prostu wybrać inny motyw przewodni odmowy - nie, że "tak się martwimy o Twój komfort i bezpieczeństwo, że Cię nie wpuścimy" tylko "masz kiepski kolor tego wózka" na przykład. Bohater artykułu sam twierdzi, że był raczej zdziwiony i, że przywilejów w takich sytuacjach nie potrzebuje tak więc teoria "jestem kaleką to mi się należy" w tym wypadku się kupy nie trzyma. Odnośnie tańca ... zdziwił byś się pat dowiadując się co niepełnosprawni mogą na tych swoich wózkach jak tylko mają (jak każdy człowiek) samozaparcie i poćwiczą. Zaguglaj "Maksim Sedakov" i sobie obejrzyj a później wsiądź na rower i spróbuj zrobić backflipa na rowerze tak jak on robi na wózku (tylko się przy okazji nie zabij ...). Odpowiedz Link Zgłoś
three-gun-max Re: No i bardzo dobrze 22.06.10, 23:22 No wiesz, jeszcze tak nisko nie upadłem, żeby zatrudnić się jako nauczyciel :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wert Re: No i bardzo dobrze IP: 85.222.87.* 22.06.10, 23:45 jestes debilem. i tyle w temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OBSErWATOr Re: No i bardzo dobrze IP: 194.9.52.* 23.06.10, 12:50 + za tekst haha a typeczek co tak sie chce spotkac pod tym kebabem zapewne waga 45kg przy wzroscie 170cm i trzepocze skrzydelkami na forum hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: No i bardzo dobrze IP: 78.158.102.* 23.06.10, 00:31 ciebie za to nigdzie nie wpuszczają, co nie? nie dziwie sie bo bijesz głupotą na kilometr... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość portalu Gość na wózku inwalidzkim nie pasuje do klubu L... IP: *.tktelekom.pl 22.06.10, 20:14 Też mam 28 lat, też jestem na wózku i wiele razy w różnych miejscach słyszałem: - syki, syczenia, warczenia, - "gdzie ku... z tym wózkiem", - no gdzie się z tym wózkiem pchasz, I tym podobne. Nie dość, że jedynym normalnym miejscem, w którym osoba na wózku może się załatwić a matka przewinąć dziecko są, o zgrozo, supermarkety i McDonaldy. To jeszcze mamy masę barier architektonicznych. No i ludzi, którzy zamiast ułatwiać traktują nas jak gorszych od siebie. I potem się pisze, że niepełnosprawni siedzą w domach... Już wiecie dlaczgeo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alf Re: Gość na wózku inwalidzkim nie pasuje do klubu IP: *.chello.pl 22.06.10, 23:14 wspolczuje,ten katolicki narod to chyba najgorsze miejsce na ziemi by oczekiwac odrobiny wrazliwosci,ja sie nigdy osobiscie(w autobusie,na uczelni)nie spotkalem z opisanymi przez ciebie zachowaniami ale wierze,musisz jednak przyznac ze kogo klub(tak jak np.dom)tego prawo nie wpuszczac bez powodu,trzeba byc bezmozgiem tak swoja droga zeby isc gdzies tylko dlatego ze moga cie nie wpuscic jak robi to spora czesc mlodziezy,jestes bez wartosci? tam gdzie cie wpuscili poczujesz sie kims,ot caly mechanizm,zalu warte Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Gość na wózku inwalidzkim nie pasuje do klubu IP: *.cable.smsnet.pl 22.06.10, 20:27 Podał przykład podobnego traktowania, w restauracji latające małe szatany nie są mile widziane, choć z tego powodu nikt opiekunów z lokalu nie wyprosi. Jedyne co może ratować twarz menago to kwestia ppoż. przepisów, nic więcej. Żaden dobór gogusiowatych mydłków z kasą od tatusia prezesa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba a te bary wylacznie dla kobiet? IP: *.chello.pl 23.06.10, 01:17 czysty faszyzm,ide do sadu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Selekcja.. IP: *.chello.pl 22.06.10, 21:11 No dobra, tak poza temat, jak trzeba być ubranym żeby wpuścili do Lemoniady? :) Nie robię sobie jaj, po prostu chce wiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tygrysek Re: Selekcja.. IP: *.chello.pl 22.06.10, 21:21 Jak kupisz coś nowego to w żadnym wypadku nie odrywaj metki ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mus-zek0 Re: Selekcja.. 23.06.10, 13:49 Gość portalu: Marek napisał(a): > Od majtek też? ;) Szczególnie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Gość na wózku inwalidzkim nie pasuje do klubu L... IP: *.chello.pl 22.06.10, 21:37 Wstyd! Miałam się wybrać, teraz nie pójdę, żenada! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piter Gość na wózku inwalidzkim nie pasuje do klubu L... IP: *.skynet.net.pl 22.06.10, 21:39 Szkoda,że jeszcze można trafić na kluby o tak żenującym poziomie. Totalny obciach. Wróżę szybką plajtę panowie i panie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: steve tez mam kilka uwag do pani selekcjonerki - do mnie IP: *.waldex.3s.pl 22.06.10, 21:56 tez nie miala odwagi zwrocic sie bezposrednio, zeby mi powiedziec ze nie moge wejsc, moze dlatego ze powod jaki podala byl najzwyczajniej w swiecie wyssany z palca :] ps to jest klub dla cwaniakow, ktorzy czesto wchodza "bez kolejki" :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa hahaha,kolejny niewpuszczony frustrat IP: *.chello.pl 23.06.10, 00:56 zaloz klub i sie wpusc,taka moja rada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bywalec Gość na wózku inwalidzkim nie pasuje do klubu L... IP: 94.254.190.* 22.06.10, 22:22 Sytuacja jest dwuznaczna,bylem w tym klubie w sobote i serio był full ludzi. Dali ciała,że nie wpuscili do srodka chlopaka na wozku ale co by bylo gdyby mu sie cos stalo? Pomijam juz te schody do wejscia i wyjscia i mający tylko ok metra szerokosci korytarz, do tego niech ktos z podchmielonych imprezowiczow np. nie zauwazylby bohatera artykułu? Nie bronie tego klubu bo ta selekcja wg mnie jest tylko co do ilosci ludzi a nie jakosci, mozna byc na total bani ale miec logo Hugo Bossa na koszuli i sie wejdzie.. Chodzi mi o to, ze moze to nie wpuszczenie mialo charakter prewencyjny w sensie bezpieczenstwa? Wielu pelnosprawnych tez odprawiają z kwitkiem bo jest juz knajpa pelna. Co do Enigmy to postawa oblsugi godna pochwaly. Co do porownan Katowic z Wroclawiem czy Amsterdamem to nie porownujmy gówna do twarogu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tigga Re: Gość na wózku inwalidzkim nie pasuje do klubu IP: 62.29.175.* 23.06.10, 00:02 > bo ta selekcja wg mnie jest tylko co > do ilosci ludzi a nie jakosci, mozna byc na total bani ale miec logo > Hugo Bossa na koszuli i sie wejdzie. Najwyraźniej wózek nie był od Hugo Bossa, BMW ani Apple. Fuj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biedron Tu nie chodzi o selekcje!!!! IP: *.chello.pl 22.06.10, 22:27 Uwierzcie mi , że tu chodzi tylko i wyłącznie o to , że ciągle czytam i słucham , że ludzie na wózkach sa wyalienowani, siedza w domach itd. Katowice chca ożywic miasto , sciagnac ludzi na ul. Mariacka. Otwiera sie nowy klub.. A chłopaka nie wpuszczono tylko dlatego że był na wózku.. Gdybym nie był w innych miastach i nie widział że tam potrafi byc normalnie , uznałbym to za normę .Ale byłem i widziałem , że w Krakowie, Gdańsku czy we Wrocławiu takich problemów nie ma. Katowice są zaściankowe i próbują naśladować Warszawke (choc nie twierdze ze tam by go też nie wpuścili)pod wieloma względami a nowy lokal na ul. Mariackiej ma być ELITARNY. Selekcjonerka nie wiedziała co zrobić bo nie miała instrukcji jak w takiej sytuacji sie zachowac, wiec zapytała menagerki.. ta że też nie była kompetentna stwierdziła , że lepiej go nie wpuszczac, nie bedzie problemu. Jeżeli jemu byłoby ciasno , to by wyszedł ... i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mar Re: Tu nie chodzi o selekcje!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.10, 22:35 Ludzie niepełnosprawni chcą byc traktowani na równi z osobami pełnosprawnymi, tak? Więc może każdy z osobna kto nie wszedł w sobotę (i inne dni) do Lemoniady niech napiszę o tym osobny artukuł? wtedy byłoby całkiem fair. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biedron Re: Tu nie chodzi o selekcje!!!! IP: *.chello.pl 22.06.10, 22:46 Artykuł zainspirowała dziennikarka , która nie została wpuszczona bo była z osobą niepełnosprawną i usłyszała Państwo nie wejdziecie!! człowieku nie chce mi sie nawet komentować Odpowiedz Link Zgłoś
patthecat Jak ci się nie chce to daj se siana... 22.06.10, 22:51 ... i zatańcz z facetem na wózku na parkiecie break dance... Obudź się, to nie jest "Glee" tylko życie... Odpowiedz Link Zgłoś
patthecat I oczywiście teraz klubowi trzeba oborę zrobić... 22.06.10, 22:50 ...w imię poprawności politycznej. Osobiście zesrałbym się ze szczęścia, utknąwszy w drodze w klubie na "kawalkadzie" sprawnego inaczej... Ludzie, czy ja się pakuję na wózek i wjeżdżam do waszego życia? Nie... Ludzie o poglądach lewicowych i zdrowym rozsądku nie pakują się do siedzib Ku-Klux-Klanu itd. itp. Dajcie sobie spokój z waszym konikiem pt. "dyskryminacja" i zacznijcie trochę myśleć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biedron Re: I oczywiście teraz klubowi trzeba oborę zrobi IP: *.chello.pl 22.06.10, 22:58 myśleć ???? ja myślę ..że ty fiutku masz z tym problem... i pamiętaj , że trafić na wózek jest dość łatwo , można też zostać roślinką w łóżku i wtedy twoją kupę bedzie wycierała ta , która wydała na świat takiego kondona Odpowiedz Link Zgłoś
patthecat A jako roślinka na łóżku postanowię wygrać MŚ... 22.06.10, 23:09 ... w tańcu na lodzie, no bo dlaczego by i nie... Nie masz rąk, nie pchaj się na Mount Everest, biedroń, Ty ten Biedroń? Jak tam dupa? :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biedron Re: A jako roślinka na łóżku postanowię wygrać MŚ IP: *.chello.pl 22.06.10, 23:14 ja myślałem że ty jesteś lewicowy , a poglądy masz faszystowskie. Choć Kaczka też dziś lewicowa . Gratuluję światopoglądu . Myślę że dzięki takim jak ty Katowice są jakie są ... Odpowiedz Link Zgłoś
blonde.redhead24 Re: A jako roślinka na łóżku postanowię wygrać MŚ 22.06.10, 23:22 Ludzie bez rąk i nóg zdobywali bieguny, ciołku! vide -> Jaś Mela Odpowiedz Link Zgłoś
three-gun-max Re: I oczywiście teraz klubowi trzeba oborę zrobi 22.06.10, 23:27 Ty jesteś TEN Biedroń? Nie dziwne, że cie nie wpuścili :) Odpowiedz Link Zgłoś
blonde.redhead24 Re: I oczywiście teraz klubowi trzeba oborę zrobi 22.06.10, 23:19 "Ludzie, czy ja się pakuję na wózek i wjeżdżam do waszego życia? Nie... " Szczerze? Poziom twojej głupoty przewyższa tylko poziom twojej głupoty. Jeśli czyta to w tym momencie ktoś niepełnosprawny, chcę mu powiedzieć: nie przejmuj się, NA SZCZĘŚCIE NIE WSZYSCY LUDZIE SĄ TACY jak patthecat. Zrób mi gościu przysługę i PRZESTAŃ WJEŻDŻAĆ DO MOJEGO ŻYCIA ze swoimi idiotycznymi komentarzami :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arnold Re: I oczywiście teraz klubowi trzeba oborę zrobi IP: *.chello.pl 22.06.10, 23:29 ja stając za takim smrodem jak ty zrzygałbym sie na obiekt śmierdzący a uwierz mi , kolego śmierdzisz z daleka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: macqbat A to ch...e, nigdy tam nie pójdę IP: *.chello.pl 22.06.10, 22:54 już niech lepiej zwijaj a to obwoźne sado-maso Odpowiedz Link Zgłoś
szlag_mnie_trafi Polska dla młodych i pięknych jewropejczyków 22.06.10, 23:05 Taka właśnie jest. Osób starszych, niepełnosprawnych ani zarabiających poniżej 5000 PLN - po prostu NIE MA! Zapamiętajcie to sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
three-gun-max Re: Polska dla młodych i pięknych jewropejczyków 22.06.10, 23:29 Niektóre miejsca są przeznaczone dla konkretnych ludzi i tyle. Nie podoba się - idź do MacDonaldsa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Re: Polska dla młodych i pięknych jewropejczyków IP: *.chello.pl 22.06.10, 23:43 strasznie sie pienisz koleś . Masz jakiś udział w tym klubie??? Dwa lata daje i nie bedzie ludzi w tym klubie. Takie są Katowice!! A pieniedzy dużo włożyli wiec stopa zwrotu duuużo dłuższa niż dwa lata. Ja słyszałem , że ten klub ma być lokalem promującym gwiazdy właścicieli a powyższy artykuł , troche jednak tą promocję jednak mąci Odpowiedz Link Zgłoś
three-gun-max Re: Polska dla młodych i pięknych jewropejczyków 22.06.10, 23:58 No ba, mam tam 50% akcji i paszport polsatu gratis. O klub się nie martw - jeśli będe kiedyś w katowicach to chętnie tam pójdę :) Wbrew intencjom dziennikarzyny ten artykuł to całkiem niezła reklama :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozsądny Patthecat żałosny faszysta!! IP: *.chello.pl 22.06.10, 23:16 ..a ciota bo ludzi o tyłki pyta!!! Odpowiedz Link Zgłoś
three-gun-max Re: Patthecat żałosny faszysta!! 22.06.10, 23:30 wygląda na całkiem rozsądnego gościa :) Odpowiedz Link Zgłoś
blonde.redhead24 Re: Patthecat żałosny faszysta!! 22.06.10, 23:42 jak dla kogo ! Odpowiedz Link Zgłoś
three-gun-max Re: Patthecat żałosny faszysta!! 22.06.10, 23:48 dla wszystkich rozsądnych gości :) Odpowiedz Link Zgłoś